Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blossom
junior tag
-
Qtya123
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A Dune álláspontja ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy a FEL rétegből olvassa az RPU-t, tehát az ő szemszögükből kezeli a FEL-t. Azt elismerik, hogy teljes mértékben nem nyer ki mindent. Bemásolom az írásukat alább. Döntse el mindenki, hogy igaz-e a dolog, vagy félremagyarázás a 12 bites rész, hogy véleményük szerint kvázi lényegtelen, hogy komplett FEL támogatás van-e vagy sem, mert a kijelzők úgysem bírják megjeleníteni...
Ezt a 12 bites részét az írásnak majd a nálam sokkal nagyobb tudással rendelkező fórumtársak cáfolják, vagy megerősítik.Íme az írás:
A FEL-típusú Blu-ray lemezeken az EL kétféle adatot tartalmaz, az RPU mellett a „FEL residual” jelet is. Ahogy a Dune HD lejátszók gyártói termékleírásában is szerepel, a készülékek kiolvassák és használják az RPU adatokat a második rétegről. Ez a legfontosabb Dolby Vision információ, amely tartalmazza minden egyes képkocka számára egyedileg a színtartományokat, hogy a legsötétebb és legvilágosabb részeknél és lássál részleteket. Ez a folyamat teljes egészében működik, nincs szükség egy második HEVC dekóderre emiatt.
Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Egyébként nem minden P7 anyag FEL, van ami csak MEL,(az tényleg kb P8 anyag) mert ott a javító réteg igazából üres/nincs tényleges képi információ benne, csak a Dolby P7 "szabványa" miatt van megtartva külön rétegként.
Én is megvagyok nélküle, sőt van módszer rá hogy a FEL-t be lehet "sütni" úgymond a base layerbe és akkor simán a Dunén vagy bármely DV képes, de FEL-t nem tudó, nem használó eszközön megnézve is látszik a FEL nyújtotta előny, de ahogy írtam is, nem sok ilyen film van hogy megérje vesződni ezzel.
Ettől függetlenül megértem ha valaki a maximumra törekszik, de ahhoz CE kell, mert a Dune alapból nem használja fel az enhacement layert.
-
stemplar07
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
így is van, teljesen jól összefoglaltad ezt a FEL kérdést . Még annyit talán, ha már DV akkor többet ér egy 75" és teljes kijelzőn legalább 800 nit csúcsfényerejű mini(mikro) led tv (no nem a ,,retina égetés miatt, pl. kb 50-es skálán 15-20% fényerő is elég egy Blade Runner 2048 sötét jelenetihez..), vagy sötét szobában egy komolyabb oled.., .. ami ugyan nem oldja meg a metaadatok lejátszását a továbbfejlesztett rétegben,, de legalább a DV/HDR teljes kijelzőn bizony mutatós pl. a 8K Solo-n.. a Premieren is jól mutatott, de valahogy stabilabbnak , mutatósabbnak tűnik a Linux Dune shell alá elrejtve a droid 11..
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ja aha világos, kösz. Nyilván gyanús volt nekem is egy ideje, hogy nem létezik, hogy sose futok bele FEL kódolásba. Azért azt nem igazán értem, hogy miért nem közli a Dune világosan, hogy ez a helyzet. Szerintem megvagyok FEL nélkül, több mint 20 év projektorozás után így se tudom megszokni az OLED elképesztő kontrasztját, néha jobban esik SDR-t nézni. Filmfüggő persze.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
P7 FEL az 99%-ban a 4K remuxok. Lejátssza a P7 FEL anyagokat a Dune, de a FEL-t azaz a javító réteget figyelmen kívül hagyja. Nem használja fel, csak az RPU-t. Ergo sarkítva a P7 anyagokat kb P8-ra butítva látod.
Más kérdés hogy a FEL nagyon kevés filmnél ad ténylegesen, szemmel látható előnyt. Pl a Mortal Engines és Deep Impact c. filmnél elég látványos a különbség a FEL javára, de ahogy írtam, ténylegesen kevés filmnél van ilyen látványos különbség, a legtöbb esetben kb nincs vagy alig alig látni bármit is
Ha mindenképp szükséged van a FEL-re és maximálisan ki akarod használni a DV-t akkor CE kell a Dunere.
(saját véleményem szerint bőven együtt lehet élni a FEL hiányával)
-
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Én mindig mobillal töltöm le és másolom át. A lejátszóra. Így sajnos le kell töltenem mindegyiket és akkor már látom a teljes fájlnévből a különbséget. Akkor ezek szerint nincs más megoldás. Nem lehetne ezt jelezni valahol nekik hogy legyenek kedvesek ezt valahogy egyértelműen jelölni?
Bár lehet ez csak nekem okoz problémát..... -
Blossom
junior tag
Nem kell teljesen komolyan venni, és fölösleges megsértődni, de annyit még
hozzátennék, hogy aki pl. a Dune HD Pro 8K Plus médialejátszóján
KODI-t használ, az nagyobb bűnt követ el mintha zoknit venne szandálhoz. -
Blossom
junior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Nálam más a statisztika, mint a fórumtársnál.
Amíg nem volt meg a Dune HD Pro 8K Plus kb. minden 20. anyagnál lett a DV-ből HDR.
Ami eleve nem olyan rossz arány.
Az anyagokat nem csak a "problémás" DV formátumban lehet letölteni.
Ha zavarna, akkor eleve nem tölteném le.
Nem állítom, hogy nálam minden DV.
Igyekszem, de nem csak rajtam múlik.
Egyébként is nagyra értékelem, hogy ma már nem ott tartunk,
amikor a prémium filmcsatorna adatsebessége mindennel együtt is alulról
súrolta az 1 / egy / megabitet.
Szintén nagyra értékelem, hogy a sokkal jobb minőségű anyagok lejátszásához
megfizethető árú eszközöket tudok vásárolni.Valahogy így foglalnám össze röviden:
Ha dózsás lennék, inkább nem a fradi szektorba vennék jegyet,
hajrá dózsát és fújj fradit ordibálni. -
captainnemo
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
A CEC nekem is streaming miatt van a tv-n bekapcsolva mert az earc csak akkor működik.
-
stemplar07
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
na nem.. ez a mókolás már a halálom.. amúgy az ARC is felesleges, egyedül a TV stream miatt használom, amúgy Denon H4700.. DuneHD Solo 8K.. sima hdmi.. CEC is nuku... playernek használom .. mindent is megold..( DVD-isot már nem is tudja nem is kell... egyedül BlueRay..azt meg tudja teljes menüvel, a DV-t is ha van net kapcsolat)
-
blakey
titán
-
captainnemo
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Igen mindig visszatérek a szeparált működésre, CE az offline cuccokra, illetve a streamingek a tv-n, csak kényelmetlen kapcsolgatni köztük, az apple tv ebben a tekintetben tökéletes, köröket ver mindenre, csak azt a .... bitstreamet raknák már bele. De addig marad a "barkácsolás". A CEC amitől még hull a hajam, mert a TV és erősítő közt szükséges az earc miatt, és sok idő volt amire sikerült úgy belőni minden működjön rendesen. Ha amúgy a dmc-ben megcsinálnák a plex integrációt, tuti azt használnám, a csúnyább felirat ellenére.
-
stemplar07
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
igen így van, pont emiatt nagy dilemma volt tavaly januárban a Tv csere, Lg G4/5, vagy a Sony Bravia9.. pont a HDR/DV fényerő a teljes kijelzőn LG olded 200-300 nit/ vs. Bravia9, 800-1000 nit csúcsfényerő.. emiatt lett a Sony..( és ezáltal némi feketeszint veszteség.. az oled javára)
A streaming NF/Sony Core stb a tv-n tökéletes, és nem érzem a PremierPro hiányát.. a DH Solo 8K pedig ,,eddig,, nagyon tetszik.. -
captainnemo
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Amúgy a dmc-ben még ami nem tetszik az nem frissít automatikusan, és ha kézzel kierőszakolom, akkor nagyon lassú, minden újra scannel.
-
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
"Szerintem is nagyon kis különbséget okoz a FEL réteg feldolgozásának hiánya, igaz nem teszteltem"
Ha olyan a forrás amin a FEL réteg jó akkor van különbség az úgy nevezett FEL nélküliség között.
Ugyanakkor vannak olyan anyagok amihez tényleg sokat nem ad a FEL dv7 és dv8 között alig van különbség!
Akkor nem beszéltünk a kijelzőről. Nem mindegy, hogy egy LED 4K DV-t is támogató vagy OLED, QLED Tv-n nézed -
captainnemo
senior tag
válasz
stemplar07
üzenetére
Szerintem is nagyon kis különbséget okoz a FEL réteg feldolgozásának hiánya, igaz nem teszteltem, de vélhetően a tv-m alacsony minősége még inkább eliminálja a különbséget. A CE nálam elsősorban a plex serverrel való integrálhatósága miatt preferált, illetve a felirat miatt, ami dune media center alatt nem tudom olyanra állítani, ami nekem teszik, és sokkal csúnyább is. A fentiekkel nem azt akarom mondani a dmc rossz, mert alapvetően jó. Szóval emiatt bajlódom az android alatti kodi-val, ami sajnos köhög, de lehetséges az atv14 miatt. A vágyam az egy olyan apple tv minőségű lejátszó lenne, ami tudja a bitstreamet. Most jelen pillanatban streamingre megy a tv os-e, minden másra a CE, de próbálgatom az android alatt a kodit, hátha egyszer úgy fog működni ahogyan szeretném. Az atv14-el már megy a netflix afr egyébként, a többi általam használt streaming fix 60Hz-en megy, de annyira jól csinálja, én nem látok ricegést.
-
stemplar07
őstag
válasz
Blossom
üzenetére
Nem vitaindító : Hát igen ez a P7FEL kérdés elég,, mitikus,, aztán itt a CE alatti Kodi verziók..kérdése..(huh) és maga a Kodi használata... na ez az ami miatt a CE teljesen idegesítő (nekem..).. gyűjtöm a 4K és nagy fáljméretű DV filmeket, próbáltam CE készüléken, és amit egy mai korszerű minileden (Bravia9)ami 100% képernyő felületen 800-1000 nit csúcsfényerőt tud (rtings) pótolja az esetleges ,,kognitív,, és az én szemem által vélt,, szinte 0 különbséget..a CE PrePro/DHSolo 8K között..( lehet ezt más látja.nem vitatom) hangsúlyozva azt, hogy ez az én egyéni véleményem.. a Dune mediacentere ezzel szemben mitegy 15 éve egy stabil megbízható BD/mkv lejátszó, átlátható katalógus gyors rendszerrel.. OTA frissítésekkel.. természetesen mindenki maga dönti el, hogy a CE segítségével a DV filmek kis %-án mit lát..
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A Kodi22 még alfa, így kell kezelni. Jelenleg a 21.3 a legjobb stabil verzió.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Van még egy nagyon zavaró dolog és most Android 14 alatt futó kodiról beszélek. A kodi22-es hangja csúszik, a kodi21-es nem késik, de csak akkor, ha a hang kimenetet a két lehetőség közül, a raw változatra állítom. Viszont ebben az esetben ha megállítom a lejátszást, akár 2 másodperc is lehet amire az erősítő felveszi a fonalat, addig néma és akadozik a hangja a lejátszott anyagnak.
-
blakey
titán
válasz
Blossom
üzenetére
Nem csak a FEL a probléma, hanem az is, hogy Android alatt DV TV-Led módban az RPU kétszer kerül feldolgozásra, ami hibás, mert egyszer feldolgozza a lejátszó (ebben a módban nem kell) és egyszer a TV, ezért a Player-Led mód a javasolt Android alatt, viszont így az amúgy is gyengébb DV, még gyengébb lesz, plusz a FEL réteg feldolgozásának hiánya rátesz. DV anyagaim 100%-át teszi ki, tehát a Dolby Vision-t CoreELEC sokkal jobb, mint Android alatt, amúgy nem csak a Dune-t érinti.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Android szinten nincs P7 FEL, a Dune app és a Kodi sem, de a Dune apk beleépítette a kapcsolót, míg Kodi esetében kapcsolható, hiszen nem csak Dune-re, nem csak Dolby Vision képes eszközre telepíthető. Ne legyenek kétségeid, mert nincs semmilyen P7 FEL megjelenítés, azt a réteget megkerüli (kihagyja) mindegyik Androidos alkalmazás.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Na látod, mégiscsak beállítási probléma, Android alatt alap, hogy azt bekapcsolom, ez a lényege, hiszen nincs P7 FEL támogatás.
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
No megvan miért nem működik a tron film amit belinkelt em. Ez ugyanis egy DV P7 anyag és a kodi Android alatt csak akkor tudja lejátszani, ha 8.1-re konvertálja, azaz a "Dolby vision kompatibilitási mód" be van kapcsolva. A másik topicban ugye pont erről van szó, ez CE alatt jól működik.
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
A linket elrontottam
Itt az első hozzászólás, de nem látok semmi részletes ismertetőt. Viszont a legutolsó béta gond nélkül megy kodi omegával.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Hát megnéztem de itt nincs olyasmi amiről írsz, igaz nem is kell mindenenupontot megmagyarázni hiszen értelemszerűen be lehet állítani ahogy szeretné az ember. Egy két pont van ami esetleg lehet kérdéses, de olyan nincs ami miatt ne működne valami.
https://forums.plex.tv/t/pm4k-plexmod-for-kodi-18-19-20-21-22/481208
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A linkelt fórum első hozzászólását kéne elolvasnod. Minden le van írva. A beállításokat végigpásztázva minden menüpont meg van magyarázva, teljesen értelemszerű, hogy mit és hogyan érdemes beállítani. Kodi kiegészítőt lehet telepíteni zip-ből és úgy is tud automatikusan frissülni, hogy nem tárolóból került telepítésre, ennek feltétele, hogy a fejlesztő ezt úgy oldja meg, a PM4K ilyen, frissül mindegyik verzió, az is, amit telepítettél. A videónak működnie kell, továbbra is beállításra gyanakszom, de így nem fog kiderülni.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ok értem én csak nem akartam végigolvasni a komplett fórumot. Értelemszerűen, ha minden úgy működne ahogyan kellene, ahogyan szeretném, nem kellene fórumok hozzászólásait végig böngészni, hanem telepíten3 az ember out of the box.
Most kodi 22-vel megy a béta pm4k, az említett videó továbbra sem. Nem annyira érdekes, de kíváncsi lennék miért nem.
Azt hogy a pm4k frissüljön, arra nem tudtam rájönni. Most ugye nem tárolóból van feltéve.
-
blakey
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem, nekem sima Pro 8K Plus van, ami ugyanaz, viszont én szeretem a Kodit és a Premier 4K Pro CE-vel a legjobb.
-
arcitec
addikt
válasz
stemplar07
üzenetére
Van egy rakat vinyód, na és cserélgeted őket Dune-be? Khümm ....
Ezért kár volt ezt venni ... -
stemplar07
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Köszi, nem tehetek róla, én írtózom a koditól.. ,,oldscool,,vagyok.. a Dune rendszere kb 14 éve kielégítő.. másrészt van egy rakat 3,5" vinyóm.. ezért is vettem a Solo-t ( itt végre megint olyan mint régen a Droid mentes időszakban( tudom ott vigyorog alatta az ATV11, de mégis). ..na majd feldobom őket pár helyre ..
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Értem, akkor pm4k bol nem az 1.0.6-ot használod, hanem valami bétát.
- attól függ, hogy milyen OS és Kodi alatt, Android alatt a 21.3-mal a Stabil tárolóból használom, ott arra frissít, amikor van új stabil, a CE avdvplus és Kodi 22 Android alatt meg bétákat használok, mivel azokat aktívan fejleszti az újabb kiadásokhoz.Én azt gondoltam a dont panic tároló mindig az utolsót tartalmazza,
- utolsó stabilt, de a fejlesztők nem fognak stabilt kiadni egy alfa állapotú Kodihoz, ami van, hogy naponta frissül, de hetente legalább 3 kiadás megjelenik.…ezzel szemben a központi tárolóban már frissebb van.
- az nem frissebb, csak megsérült (tudnád, ha beleolvasnál a fejlesztő hsz-eibe) és csak úgy tudta frissíteni, ha verziószámot változtat, a saját tárolójában is frissíteni fogja, de már csak jövőre, viszont az nem sérült. -
blakey
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
A helyedben visszaküldeném a Solo-t, semmivel sem jobb, sőt. A másik kettőn legalább futtatható a CoreELEC, ami sokkal jobb bármelyik Dune saját rendszerénél. Szóval a másik kettő gyorsan el fog kelni, mivel CE-képesek és úgy lesz egy kiváló DV-támogató eszköz. Az árukra nem tudok semmit sem írni, nézz körül, hogy milyen áron mennek a hasonló, de olcsóbb lejátszók.
-
stemplar07
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Vettem egy DuneHD Solo 8K-t, ez már ,,R4,, távirányítóval érkezett, és ,,..támogatást ad a háttérvilágítás időtúllépésének 3/5/7 másodpercre történő beállításához a SET+7/8/9 billentyűkombinációkkal; az alapértelmezett háttérvilágítás időtúllépése 3 másodpercről 5 másodpercre változott)...,, amúgy a ház és a 3,5" ( hűtött vinyó)keret amiben különbözik a Pro One 8K Plus-tól, minden más kb azonos ( külön BT antenna a +2 WiFi-hez) .. eddig nagyon jónak tűnik a képminőség.. gyors ..( Sony 75Bravia9) ((a DH PRO 4K II, és a DH Premier 4K Pro-t váltotta.. ezekért mit lehet kérni manapság szerinetetek ? ))
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
PM4K-hoz tegnap elküldtem az oldalt, ahol olvasgathatsz, erre írtad, hogy nem fogod átolvasni, pedig ott van a megoldás a CPM, avdvplus mellett a Kodi 22-höz is, letöltöd a legutolsó béta zip-et, telepíted és el fog indul Kodi 22 alatt is. A tároló, akár Kodi, akár Don't Panic le van maradva az alfa és Nightly-k tekintetében, ezért érdemes az utolsót telepíteni, majd beállítani, hogy béta frissítés legyen. Szóval ennyi a nagy rejtély, ami szerinted van, pedig nincs.
Tron-ra is valami hasonló lesz a megoldás, továbbra is valamilyen beállítás a gond, nem SoC, hiszen Dune apk-val működik. -
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Írhatnám azt, hogy így jártál, elképzelésem sincs, hogy miért.
Ezt a kettőt használom:
-
Melorin
addikt
A Dune Pro 8K Plus saját lejátszója csak a hangját játssza le ennek a videónak, a kép helyett feketeség van:
Gemini.Man.2019.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.SL.TrueHD.Atmos.7.1.HFR.HEVC.HUN-TRiNiTY
A Kodi minden gond nélkül lejátssza.
Hogy lehet ez? -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Semmi gond nincs a kódolással. Sok fura dolog van, főleg az elmúlt napokban lévő történések egyre furábbak, egyikőtöknél nem indul el a CE-NG, másiknál villog a kép, nálad meg nem megy egy anyag Android alatt, ami amúgy problémamentes, hiszen semmi extra nincs benne. Nem tudom, hogy mit és hogyan csináltok, elképzelésem sincs, hogy mi az, ami nem jó.
A gyorsítótár itt van, a alsó méretet az SMB és az NFS menüpontokban is állítsd át.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ezt már megtettem, a nagyobb bitrátájú anyagok, meg is követelték, de ránézek újra.
mindent puffereljen, 64-128MB, adaptív és 1MB beállításokat használd
Most nem vágom fejből, de emlékeim szerint van ott egy pufferméret, azt emeltem, adaptív-ra nem emlékszem, de ez logikusan gondolva, elvileg nem befolyásol semmit, csak ha nem szükséges, akkor gondolom kisebb pufferrel dolgozik. Az 1MB nem tudom mire vonatkozik, de megnézem mi van ott pontosan. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A gyorsítótárat állítsd át, valószínűleg alapon hagytad, ami Kodi 21 esetében gyér, mindent puffereljen, 64-128MB, adaptív és 1MB beállításokat használd, utóbbit SMB és NFS-nél is.
-
Blossom
junior tag
Szerintem nem logikus az elvárásod.
A Panasonic tévémen több fizikai kimenet van.
Miért kellene lekapcsolnia ezeket, ha éppen Bluetooth kimenetet is használok?
Honnan kellene tudnia, hogy nekem az egyik olyan hangkeltőre megy
amit nem lehet ki/be kapcsolni?
Sokkal logikusabb az a feltételezés, hogy a többi nincs bekapcsolva,
vagy azonos időben több kimenetet is használni akarok. -
captainnemo
senior tag
Lehet a "Amlogic S905, S912 processzoros készülékek" való lenne, de először ide írom.
Blakey fórumtárs az alábbi problémákat nem tapasztalja, gondoltam hátha másnak is van hasonló felállása.
Adott egy dune homatics boxr 4k plus. Én most kifejezetten kodi/pm4k párosról szeretnék beszélni. Android atv14 van rajta ami jól működik, de kodi esetében vannak "problémák".
A kodi 22-vel a pm4k (1.0.6) nem működik, indulásnál hibára fut. Nem csak az utolsó verzió, hanem "bármelyik".
Kodi 21-el működik a pm4k, de van egy letöltött anyag, amibe belefagy. Elindul a lejátszás, de utána megfagy, kilépésnél a kodit is bezárja.
Tron.Legacy.2010.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DoVi.HDR10.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.HuN-TRiNiTY
A fentinél természetesen a sample is elég próbálni.
Érdekes, mert ezen kívül eddig bármit lejátszott, a dune media center simán viszi.
CE-t is tudok használni és ott is jól működik.
-
Blossom
junior tag
Nem ennyire egyértelmű a tudja magától.
Az optikai kimenetnek elvileg mindig minden körülmények között működnie kell.
Kivéve, ha letiltod a hang beállítások menüben.
Nem lehet mindenkinek jót tenni.
Mi van, ha ketten hallgatják egyszerre?
Az egyik JBL-en, a másik Bluetooth-on mosogatás vagy teregetés közben.
A lényeg az, ha akarod, akár a hang beállítások menüből is letilthatod átmenetileg. -
Tiger.
nagyúr
Valakinél volt már olyan, hogy hallgatja dunen keresztül a spotifyt és egy idő után a következő zene lejátszásakor az előző album kép marad és utána végig az marad és annak a nevét írja ki.
-
olajbogyo
aktív tag
Szerintem nincs megoldás, mert az optikai kimenet fix digitális kimenet. A Bluetooth pedig egy párhuzamos audioút.
HDMI ARC/eARC megoldhatná, mert nekem azzal volt anno összekötve, míg soundbarom volt, és lenémította a külső hangrendszert, mikor a Huawei fülessel csatlakoztam. Bár az is lehet, ez TV-függő is... -
olajbogyo
aktív tag
Nem tudom neked milyen servered van ugyan, de tudja, sok Synology NAS használó használja .
Egy hasonló kérdésre adott válasz, idézem:
"Igen, a Radarr és Sonarr teljes mértékben használható a Transmission torrent kliensel együtt, ez az egyik leggyakoribb otthoni szervereken, például Synology NAS-on
A Radarr filmeket, a majd Sonarr sorozatokat kezeli: mindkettő RPC-n keresztül kommunikál a Transmissionnel, torrenteket ad hozzá kategóriákkal (pl. "radarr" vagy "sonarr"), a letöltés után automatikusan átmozgatja őket a megfelelő mappába." -
fPApi
őstag
Az eszközöm (dune hd Pro 8K Plus) optikaival van összekötve egy soundbarral (jbl bar 5.1). A gondom, hogy ha a Sony WF-100XM5 fülest használom a hanghoz, akkor bár a füleshez csatlakozik, de az optikai kimeneten is hallatszik a hang. Van valami beállítás, hogy bt füles esetén automatikusan tiltsa le az optikait?
-
Blossom
junior tag
-
pch
senior tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Tudom. Én nem fogom mindig áthelyezni. Ők meg nem fogják megtanulni.
Mondjuk az meg a kodi hibája, hogy egy helyről nem tudja behúzni, hogy az sori vagy film. Ugye úgy is meg kell adni scan előtt. Szóval lehetne akár egy megosztásban az egész.
Sql-nek mindegy, a scan meg meg tudja állapítani, ha recursive úgyis végig megy.
(dune scan is tudja egy forrásból) -
Beni2360
félisten
Több mint 25 éve csinálom, régen szgépen, most tableten.
Adott egy ideiglenes mappa és ha kész áthejezés
1: Mozi
2: Sorozatok
Ennyi az egész nem egy tudomány.
Ha annyira laikus kérjen tanácsot mint én kb 25 éve. Így nem csodálom, hogy nem áll fel a médiatár. Nekem a fájó "pontom" a fulcrum relase.
-
-
Blossom
junior tag
A Dune Apk nem egy mindenen is futtatható alkalmazás,
speciális, csak Dune hardveren működik.
Egy HDMI kábellel kell összekötni, és olyan lessz mintha a tévén lenne.
Mindent semmi nem tud kiválóan még nagyon sok pénzért sem.
Arra gondolj, hogy a tévét nem elsősorban médialejátszásra tervezték,
csak valamilyen szinten képes arra is.
A Dune arra készült, sokféle kényelmi szolgáltatással,
de ez valamennyire pénztárca függő is.
A drágább modelltől több szolgáltatást kapsz jó eséllyel,
neked kell eldöntened, hogy mire van szükséged. -
pch
senior tag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Régi:
Philips tv - házimozi - dune 4K (android)
Új:
TCL (Android)Kérdés: mivel a dune (apk) most a dune4K-n fut felrakható-e egy nem dune android-ra? (Tcl tv)
Mivel ott ugye max vlc és kodi az elérhető. De nincs külön könyvtárba a sorozat és a film ami a kodi alatt nehézséget okoz, dune alatt meg nem. -
olajbogyo
aktív tag
-
olajbogyo
aktív tag
Mármint a Dunen futó erősen módosított Android/linux rendszert akarod, mint egy app ot feltelepíteni egy android TV re?
Kizártnak tartom, hogy a speciális video/hang BD menük, ISO stb
egy butított androidra, ilyen a TV fel lehetne tenni.
Ha arra gondolsz, hogy az androidTV tetejére fel lehet e tenni a dune t, arra igen a válasz😅
Miért nem jó a Dune cuccost HDMI vel a TV re kötni? -
pch
senior tag
Üdv!
Van egy dune androidos itthon. Karira jött egy tv. Azon is droid fut. Olyan 5letem támadt, hogy a tv-re fel lehetne rakni a dune-t? -
zolokas
senior tag
Sziasztok, ha csere volt box, akkor a fórumon nem lehet már hozzá adni a új kártyát amit adtak hozzá?
-
blakey
titán
válasz
Kiss67
üzenetére
Máskor pontosabban írj, mert nem TV-re értettem, hanem atv-re, valamiért Apple TV-t értettem, és arról is szólt a hsz-em, emiatt enézést kérek. Ha a TV-dre felteszed a Plexet, akkor lesz hang DTS esetében is. Külső lejátszó sosem árt, mindig jobb, mint a TV-k képességei.
-
Blossom
junior tag
-
Blossom
junior tag
válasz
Kiss67
üzenetére
Értem, a Panasonic tévéknél is ugyanez a helyzet.
Nem kérek tőle olyat, amit nem tud . . .
Nálam a tévé kizárólag a képpel foglalkozik.
Streaming, földi digitális, műholdvevő más eszközökkel, és az erősítőhöz kapcsolódnak.
/ Erősítő = 6 különféle bemenet, köztük 3 HDMI és 1 HDMI kimenet /
A tévéből egy optikai kábel megy az erősítőbe monitorozás céljából.
Mit tehetünk, ha rád és rám nem gondoltak a tévék gyártói? -
Kiss67
senior tag
válasz
Blossom
üzenetére
Nem érted. A tv nem továbbit hangot a DTS receiver-nek. Ha bypass-on van is akkor sem.
Nem továbbitja a DTS hangot. Ha tudná nem vettem volna lejátszót.
Csak úgy tudod szétválasztani a hangot , ha teszel a forrás , vagyis a NAS után egy lejátszót, és - ahogy mondtad- a hang az erősítőbe, a kép meg a tv-be. MIndezt HDMI kábellel az erősítőbe.
Pont ezért kellet lejátszó, ilyen egyszerű.
Kár, hogy a TV és erősító eARC-on van összekötve, és nem tudsz közé tenni semmit.
Amúgy ezt jól teszi a DUNE.
Legalább valami jó. -
Blossom
junior tag
válasz
djnice
üzenetére
Mi van akkor, ha egyszerűen csak a "Maximális" beállítást használom?
Egyébként nyugodtan átverhet a Dune, ha nem veszem észre,
mert nem látok vagy hallok semmilyen eltérést."A P7 FEL miatt sokkal nagyobb a veszteség"
Mindig extrém dolgokkal példálózódsz.
Kis része lehet az anyagaimnak.
Ha problémát látok, beszerzek egy másik verziót, vagy eleve le se töltöm. -
Blossom
junior tag
válasz
Kiss67
üzenetére
Tipikus maximalista hiba.
Nem csak a képnél igaz, hogy a forrás és a megjelenítő határozza meg a minőséget.
A hangnál is ugyanez a helyzet.
Ha a tévé nem "ismeri" a DTS formátumot, akkor néma marad.
Mit tehetsz?Nem ragaszkodsz a hangtovábbításhoz.
vagy
DTS képes erősítőt teszel a tévé és a lejátszó közé.
Az erősítő intézi a hangot a tévé a képet. -
Kiss67
senior tag
Hmmm...üdv mindenkinek!
[EZT] azért érdemes elolvasni, hátha megért az ember valamit.
Egy valamit megtanultam a nem túl hosszú életem folyamán amiben kb 40 éve javítok valamit, mindegy hogy mit.
Tehát ami drága az nem mindig drága , de van egy határ amikor már nem feltétlen hozza amit az értéke mutat.
Pl. ha netán valaki épít egy otthoni hangrendszert, és szeretne jobb hangfalakat , ahhoz sajnos jobb kábelek kellenek , mert pont azt nem fogja hallani , mit amit azon a hangfalon tudna hallani.
De a 10% szabály itt is jó ha megvalósul. Vagyis amit mindenre költöttél összeget, a 10%-át célszerű kábelekre költeni. -
Kiss67
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Sajnos nincs igazad, ha egy filmen csak DTS hang van akkor az néma lesz a kimeneten. De lehet hogy elírtam a típust és nem C3 van hanem 65B29 . nem , nem megy át sehogyan sem a hang , de optikán, sem a hdmi-n. Ez van.
Az LG nem vette meg a DTS licenc-t ,mondta az LG.
Az LG sem tud mit tenni , csak ha másik tv-t veszek. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
dehogy ez csak mellékes,, indok, hogy vegyek egy új ,,kütyüt,,
Ezért kár volt ezt venni ...
Tron-ra is valami hasonló lesz a megoldás, továbbra is valamilyen beállítás a gond, nem SoC, hiszen Dune apk-val működik.