- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tyrone89
aktív tag
Én régebben vettem Blu ray filmeket, aztán ahogy a magyar kiadók egyre inkább sz*rtak bele..ergo magyar vonatkozás nem nagyon került már a lemezekre, hagytam is a francba, mert oké eredeti nyelven milyen jók a filmek(na meg ugye ott a hangminőség is patika általában) és szeretek is eredeti nyelven filmezni,de én úgy voltam ha már pénzt adok ezért akkor elvárom hogy magyar hang és felirat szerepeljen a lemezen. Nyilván csak akkor ha tudom hogy moziban ment magyar szinkronnal. Mert én azért vettem a filmeket mert néztem is őket, nem azért hogy a polcra tegyem mert milyen jól néz ki(igen jól néz ki, de valahol azt is elvárja az ember ha már pénzt adott érte) így meg letöltöm bármilyen formában és olyan hangot és feliratot rakok hozzá amilyet szeretnék.
-
haze81
csendes tag
Ez most nem tudom pontosan nem vagyok biztos hogy arra reagálsz amit én írtam, vagy sokmindenki másra is de mindegy.
én több mint tíz éve blurayezek. Azt gondolom hogy sok értelme annak nincs hogy több milliós hangrendszert kiépít vki hogy az ncore-os sorozatokat nézzen rajta. Na nem mintha nem lenne minőség nyilván tud az ember 60 80 gigás körüli fájlokat ma már lehúzni de akkora összegnél már nincs értelme pár ezer forinton spórolni és töltögetni vmi tömörített fájlt. Azt is szeretem amikor veszek egy eszközt és egy tv-t pl és az tudja a 12 bitet vagy akármi és ha olyan bluray van ami szintén úgy adtak ki, akkor nyilván megnézem hogy hogyan tudom azt az anyagot lejátszani amiért fizettem. A kodi plex és a coreelec lejátszók ugye ezt megpróbálják visszaadni hogyha az a rippelt anyag tartalmaz pl p7 felt, akkor legyen lehetőség annak megtekintésére. És hát ugye ad egy olyan pluszt a házimozi élményhez hogy hálózaton adatbázisba rendezve elérhetőek az anyagaid egy igényes felülettel. Ehhez én kodit használok vagy 16 éve. Ebbe bele tartozik olyan is hogy a rendszer a világítást szabályozza kodival scriptekkel tehát én arra megyek ami képes rá. Dune úgy néz ki igen coreelec lejátszó szóval előbb megvásárolom aztán meglátom ha nem akkor amit tud majd az lesz egy ideig. Android nvidia shield már öreg ehhez azt gondolom legalábbis a 2017 verzió ami nekem az nem is támogat semmi ilyesmit. Bluray lemezeknél is van olyan ami hdr10 vagy 10+ vagy meg az se ha egy régi lemezről van szó. Sokmindentől függ én csak keresem a legjobb megoldást a pénzemért. Nyilván lehet venni kaleidescape-t is csilliókért de a lfsznk is van vége na meg a pénztárcánknak is úgy általában. -
blakey
titán
A Dune-nek nem érdeke egy olyan OS, ami nem hoz nekik hasznot. Mindenképp megmagyarázzák úgy, hogy hihető legyen és sokan el is fogadják, de valójában egy nagyot kamuznak és bizonyos dolgokat szándékosan elhallgatnak. A CoreELEC egy jó OS, jelenleg 4 különböző kernelen is fut, lehet tesztelgetni, elemezni a különbségeket. A Kodi egy kis konfigurálással akár Dune-síthető is, ha van olyan felszín, ami tetszik. A CE tudása a felhasználók segítségével bővül. Ha van valami új és nincs benne, de a lehetőség adott, akkor a fejlesztők elkezdenek azon dolgozni, hogy mi van, ha működne és hogyan. VS10 is így került bele a CE-be, és tovább okosítható egyéb dolgokkal is.
-
haze81
csendes tag
Engem érdekelt ez köszi az infót,igazolja amit gondoltam az androiddal kapcsolatban. A 12 bites megjelenítő hogy sokaknak nincs is magyarázat kicsit furcsa nekem is igen. 2024es tvm van kiírja hogy 12 bit akkor én hiszek neki hogy az, hozzáteszem néha a hdr10 jobban tetszik, de van olyan film ahol sikerült a dolby visiont előcsalni és láttam a különbséget a vision javára, szóval nem igazán foglalkoztat már ez a kérdés engem sem mindkettő élvezhető minőség. A kodinál be kellett kapcsolni bizonyos kompatibilitási megjelenítést androidon amitől már képes volt lejátszani a visiont persze így nem p7 de a minőség nekem megfelel. Minden idő kérdése és meg lesz oldva.
-
blakey
titán
Amikor valaki megmagyarázza azt, amihez nincs eszköze, tudása, képessége, igénye.
A P7 FEL Blu-ray lemezek esetében fontos és létező, állandó "összetevő".A DoVi FEL7 egy olyan módszer, ami a BD-n kívül semmi más gyári lejátszón, tv-n stb. nincs támogatva.
- mert az érintetlen, lemezről származó anyagok ilyet tartalmaznak és aki ilyeneket szerez be, annak fontos. sok ilyen fórumtárs van, aki csakis érintetlen, lemezes anyagokat szerez be, valamint a lemezeit is úgy "csomagolja"Szerintem a FEL7 egy felesleges dolog, mivel nincs eszköz amivel használni lehetne, és valami hasonlót ír a Dune is.
- a Dune saját magát védi és nem a "frankó" magyarázatot írja le, ami annyi lenne, hogy a 4.9.xxx kernellel bezárult a P7 FEL támogatottsága, onnantól a Blu-ray lejátszókon kívül semmilyen más eszköz nem kapja meg ezt a támogatást. amennyiben neked nem kell a FEL, akkor oké, de olyat nem érdemes írni, hogy felesleges, ez csak "próba az önigazolásra", hogy miért is nem szeretnél komolyabban foglalkozni a témával, ami nem baj, csak kár így hozzáállni. -
blakey
titán
Nagy hiba, ha ezt úgy, ahogy van elfogadod, mert kompromisszumos a megjelenítés. Nincs teljes P7 FEL támogatás a 4.9.xxx-nél újabb kernelek esetében, bármit írnak, nem ugyanaz, mintha lenne támogatás. Megoldották, hogy az adott anyag Dolby Vision-ben induljon, de ezzel az erővel maradhatott volna HDR10-ben is, mert nem jeleníti meg az adott réteget.
-
Imogen Combe
junior tag
Hasonló jellegű viták sokasága zajlott már le itt.
Olvasnak valamit a neten film és sorozatnézés helyett.
Majd a 10 bites képernyőn már látják is azt a hibát, ami csak a 12 bitesen látható.
Egy fokkal rosszabb a helyzet, ha az új lejátszójának éppen örülő tulajnak magyarázzák:
Öreg jól kiszúrtál magaddal, mert a kütyüd nem tudja a DV FEL 7 izét. -
blakey
titán
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Elhiszem, köszi, csak én sajnos ebből indultam ki:
[link]
....görgess le és ott írja a termékleírásnál.Még egyszer köszi srácok, nem akartam semmi galibát okozni, ezután csak dune lesz a téma részemről!
De, az nekem már tökéletesen elég, hogy akár a dune-t, akár az apple-t veszem nagy mellényúlást nem csinálhatok egyikkel sem, mert a "gagyi" belépős erőlködőm(Denon avr x1700h) nem fog érzékelhető különbséget tenni!
Igazából ez vót a lényeg😉, de tényleg! -
zazenke
őstag
a gyártó magyar oldalán ezt írják " Különleges kettő-az-egyben készülék: Netflix-minősített Android TV box és fejlett Dune HD médialejátszó. Ezzel a készülékkel élvezheted a különböző stream-szolgáltatásokat – mint pl. Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, HBO Max, SkyShowtime – maximális minőségben (akár 4K-s felbontás, Dolby Vision kép, Dolby Atmos hang, ha kínál ilyen tartalmakat a szolgáltatás), de saját médiafájljaidat is lejátszhatod a legújabb formátumok esetén is (akár Blu-ray ISO fájlok Dolby Vision FEL kódolással és teljes menüvel) az egyedülálló Dune HD Media Center alkalmazásnak köszönhetően."
-
djnice
veterán
Amúgy, ha a Dune-nek lenne egy kis üzleti érzéke, akkor kijönne egy natív linuxos lejátszóval, mint a régiek. A My Collection amúgy is az alatt íródott annó, nem lenne nehéz dolguk és akkor a FEL is teljes értékű lenne. Az Android meg sok embert amúgy sem érdekel médialejátszás szempontjából.
-
blakey
titán
Minden csak megfogalmazás és értelmezés kérdése, de egy szóval nem írják, hogy a P= FEL réteget is tovább küldi, csak azt, hogy az összes DV profilt kezeli, de az nem mindegy, hogy miként.
…5.4.125… Ez most jelenthet valami bíztatót FEL ügyben -
jót nem, 4.9.xxx kernel támogatja a FEL-t, az újabbak nem. -
djnice
veterán
Ezt a Dolby nem engedélyezi, ezzel is védve a kalózkodást. Persze ott van a "biztonsági másolat" fogalma, de az nem érdekli őket.
A 4.9-nél magasabb kernel verziókon sajnos a FEL már nem működik, gondolom abban az időben lépett oda a Dolby a SoC gyártókhoz, hogy ezt nem kellene engedélyezni. A SoC tudná, de a szoftver már nem.
Ha a Dune csinálna egy 4.9-es kernelre épülő Android fw-t, akkor megoldódna a probléma, de az új SoC revíziók ezt már nem támogatják teljes mértékben. -
djnice
veterán
Mondjuk azt, hogy a magyar oldalon nem írják le a teljes igazságot
Az eredeti leírásban benne van:
"The media player plays video in this format using both tracks/layers. The important Dolby Vision information from the second track/layer (Dolby Vision RPU metadata) is transmitted to TV together with video data from the first track/layer." -
blakey
titán
Sok beállítási lehetőség van a DoVi-val kapcsolatban, én rontok el valamit? -
igazából nagyjából semmit nem kell beállítani, legalábbis ahhoz, hogy DV legyen, csak engedélyezni kell és lehetőség szerint a TV-Led módot választani. a VS10 bekapcsolása opcionális, nem a DV-re van hatással, hanem a HDR formátumok kimenetelén tudsz módosítani, de a fő beállításokra nincs hatással. Ha a P7 FEL-t keresed, akkor már küldtem neked egy fájlt, ha ott nem látod, amit kéne, akkor nincs FEL támogatás, azt a sávot nem jeleníti meg, és valószínűleg nem is fogja tudni, hacsak a kernel nem a 4.9.XXX-es. Esetleg megnéznéd, hogy milyen kernel van az eszközön? CE21-NG-t használj. A Dune saját lejátszóját használhatod sok mindenre, de P7 FEL-re nem. -
Beni2360
félisten
Manapság ár beallitott módon jelenik meg a CE.
Beall>videok>képfrissítés = indulásko/ leallitaskor
Beall>Rendszer>képernyő >felbontás =1920x1080 friss=60.00 ezt nem szabad 4k-ra állítani. Ez a guihoz van.
Nyelv magától értendő
Feliratok meg igény szerint.
Bal oldalt alul profi szint kivalasztas.
Aztán ott van még a szolgáltatás SMB ügyfél >SMBv1 től 3-ig.
Ezek az alapok mint a kodiban.
Igen ha van a tavon számsor a 0-s mutatja. -
blakey
titán
Mindent tud, Amlogic topikban mindenre van/lesz válasz.
A CE meg tudja mutatni a video tulajdonságait? - igen#9769 Zoltn
Mókolás kiírni egy pendrive-ra, SD-kártyára egy img-t, átmásolni egy fájlt és átnevezni, majd indítani a lejátszót és onnantól kezdve beállítani? Van olyan Amlogic box, ami CE-vel érkezik, azaz "out-of-the-box", de valóban, mindenki mást szeret, de pl. a Dune Homatics és a CE kvázi tökéletes lejátszó lokális anyagok esetében, mindent tud, van fps-váltás, van felbontás váltás (ha valaki azt szeretné) és még sok minden más, de a Kodi ismerete ajánlott. -
Zoltn
senior tag
Azt sokan elfelejtik, hogy valaki nem szeretne mokolni a rendszerrel. Hasznaltam en is sokaig amlogicos coreleces lejatszot. Koszi de tobbet nem.
Es elkeserito h nincs egy out of the box mindenre hasznalhato keszulek. Mindig vmi hianyzik. Vmi bugos. Pisztacia nem is volt. -
blakey
titán
Valaki még bízik abban, hogy a Box R 4K Plus-ra jön olyan frissítés, majd egyszer valamikor, ami android 12 lesz, és tudni fogja a DTS HD MA-t? - A 12 jön, ez nem bizalom kérdése, teszteljük a fehér verzión, de még nincs olyan állapotban, hogy nyilvános legyen. A DTS-HD-n is dolgoznak.
Dune HD Premier 4K Pro, hasonlóan a fentihez dual jellegű ez is, és szintén nem tudja a HD hangot - amint "jóváhagyjuk", érkezni fog erre is, 99,9%-ban Homatics ez is.
CoreELEC-kel mindkettő tudja az össze hangformátumot és a lehető legtöbb videóformátumot.
Én csak egy olyan - normális árú - lejátszót szeretnék, ami tudja a felbontás váltást, a képfreki váltást, a HDR-t, DV nem kell, és a hangokat: TRU HD 7.1, DTS HD MA. - "csak" a CoreELEC kell hozzá, minden menni fog. -
-
blakey
titán
Nem tudom, soha nem próbáltam. 1 dolgot viszont igen, a Dune app más programok által is kiválasztható, tehát pl. fájlböngészőből vagy DS Video-ból is indítható a Dune app, de, hogy a Dune app-ból bármilyen másikat indítsak, fel sem merült. Egyébként telepítés nélkül nem fog elindulni.
-
blakey
titán
Melyik az ajánlott? - a Dune app, rendszer lejátszója szerintem nincs is telepítve, SPMC nagyon régi, Android alapértelmezett művelet meg nem tudom mit takar. Nekem eszembe nem jutna mást használni "saját magán" kívül, Ha másik lejátszó appot szeretnél, akkor telepítsd és azt használd, Kodi Maven's (Nexus) jó alternatíva, a Quietvoid féle Kodi Omega is elfogadható, de vannak hibái és még sok egyéb lejátszó van. Én Kodi, Duen appot és. CoreELEC-et ajánlom.
Gondolom a dune, de miért? - mert tényleg jól meg van csinálva, elég sok formátummal megbirkózik, egy gond lehet vele, sokak számára régimódi, nekem pl. tetszik, hogy ugyanolyan, mint 10 évvel ezelőtt a Dune Base 3.0-án vagy a Maxon. -
blakey
titán
Ha a CE telepítve van és működik, akkor addig, amíg az USB-ben van, addig mindig az indul. Természetesen normálisan kikapcsolom (az összes CE eszközt, amivel rendelkeztem, kikapcsoltam), ahogy a többi eszközt. Mindegy, hogy melyik USB-be teszed, mindkettőben jó, legalábbis nálam. Áramtalanítás után is a CE kéne, hogy induljon, valamit nem jól csináltál.
-
stemplar07
őstag
:::Az induláskor jelentkező fekete képernyő és app esetében a bal felső sarokban egy óra, alap és nem fog változni, ennyi idő kell az fps-váltáshoz, minden lejátszón ilyen..... a DH 4K Pron nincs ilyen probléma a film induláskor...
:::: Amúgy a múlt héten megjelenő appban elég sok, általam is jelzett hibát javítottak.... ok de erre még nem jött ki új béta ugye a múlt hét óta.. -
mikrofon
veterán
A reset gombot addig kell nyomva tartani, amíg meg nem látod a CoreElec logót. Tehát jó sokáig! Amikor a recovery-t látod már jó úton vagy, csak még nem értél a végére, tehát tartsd tovább nyomva.
Itt minden hasznos infót részletesen megtalálsz: Homatics Box R 4K Plus - CoreElec
Itt meg némi érdekességet: [Guide] Homatics Box R 4k Plus CoreELEC installation ,configuration and modding
Amúgy pedig erről a fórumról ezt a topikot ajánlom, mert itt részletesen és sokat beszélünk erről a témáról: Amlogic S905, S912 processzoros készülékek -
blakey
titán
Ha elolvasod az összefoglalót, akkor miért bagatelizáltam el? Van reset gomb. Amúgy adb-vel "tisztább". Sok helyen, sokféle módszer le van írva. A lényeg, hogy azzal induljon. Amlogic topik keresőjét használva, Homatics-ra keresve, további okosságokat fogsz találni. CoreELEC fórumán is van külön Homatics topik, ott is minden le van írva.
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy mi az a minden, mert nálam van, a True HD is be van kapcsolva?
Akkor maradjon a tv-ben? - ha neked megfelel és úgy rendben van, akkor maradhat.
Csak össze kell szedni maga és fel kell tenni a coreELEC-t - Amlogic topik összefoglalójában minden benne van, ki kell írni az img-t, egy dtb-t kell bemásolni, majd "beizzítani", utána még 1-2 apróság és kész.
-
blakey
titán
Alapesetben, amikor fps-váltás van, akkor a bal felső sarokban megjelenik az óra és a képernyő rövid pillanatig fekete és utána indul a film, lejátszás közben nincs fps-váltás így feketének sem kéne lennie. Szerintem próbáld meg úgy, hogy közvetlenül a TV-hez csatlakoztatod. A Kodi, ezen a boxon Android alatt (jelenleg) nem tud automatikus fps-váltást, így ott fix 59,94 fps-en mennek az anyagok. Még kipróbálhatnád a CoreELEC-kel is.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
1. Ha ráteszem a dune-Homatics-ra a CE-t, akkor a benne lévő kodi le tudja játszani a TrueHD 7.1 Atmos hangot? - igen
2. Szeretném használni emellett a streaming szolgáltatókat is /NETFLIX stb/. Ilyenkor ki kell lépni a CE-ből és indítani az androidot? - igen, kikapcsoló menüből "reboot from eMMC/NAND"
Ez mindig újra bootolást igényel? Vagy mi van , ha CE alatt megnyomom a távon az egyik dedikált gombot/ Netflix pl./ - igen, mivel külön rendszer, külön partícióról indul. Nem csinál semmit a Netflix gomb megnyomására, illetve a Kodi alatt definiálod azt a gombot, akkor azt fogja csinálni.
Kapok egy THD7.1 atmos hang támogatásta CE-vel, úgy, hogy mellette-mondjuk egy átkapcsolással- megmaradnak a streamingek? - igen -
Darknight
csendes tag
Szia Swenk!
Végül megtartottad a Homatic Box R 4K Plus boxod? Örülnék neki , ha megosztanád a tapasztalatod. A https://www.dune-hd.com/products/homatics-box-r-4k-plus#key-features alapján annyi biztos, hogy "skizofrén" a box, vagyis van rajt egy android TV os és egy Linux-based Dune HD OS. Ha jól értem nem dual bootos, hanem az android az alap és virtuális konténerben egy app-ként fut a dune os, ami még gyerekcipőben jár, de hogy ez mit jelent azt nem írj le. -
Beni2360
félisten
Nagyon eltevedtel ebbe a topikban kérdezz.
A himedia q10 már a multat idézi. -
Swenk
aktív tag
Nagyon sokat keresgéltem, de lehet, hogy nagyok az elvárásaim?
Dolby Vision, HDR, HDR+, True HD 7.1, Atmos, integrált lejátszó, kapcsolódás NAS-hoz, SMB NFS, Netflix, Prime video, Amazon music az atmosos zenék lejátszására. De örülnék, ha tudnál egy ilyet ajánlani, meg is venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Apple MacBook
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest