-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Qtya123 #11259 üzenetére
Ennyi a lényeg amit leírtál, ha neked megfelel akkor nincs az az ember, akinek a véleményére adnod kellene. Arról nem beszélve, hogy atmos- atmos között mekkora eltérések vannak, amit a film hangmérnökei döntenek el, gondolom csöpp agyammal. Nem mindegy mekkora részletességgel akarják megszólaltatni a technikában rejlő lehetőségeket. Nem mindegy, hogy Rómeó, és Júliát nézel dolby atmos, vagy Top Gun, vagy épp a Dune filmet
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #11234 üzenetére
Én úgy gondolom, ha egy minden audio formátum fogadására képes eszköz két különböző jelet kap, akkor azt különböző képen fogja kijelezni. Szerintem így logikus és én ezt tapasztaltam. Pl a Yamaha avr és a jbl bar soundbar is mindig kiírta a megfelelő formátumot, pl. Dolby Atmos vagy Dolby True HD Atmos jelent meg a kijelzőjén. Ha nem így lett volna akkor sosem jöttem volna rá hogy pontosan hogyan kell beállítanom a lejátszót, a szoftvert, milyen kábellel és hogyan kell összekötnöm, hogy tényleg mindent az eredeti formátumban kapjon meg. Emlékeim szerint rengeteg időm ráment erre..... Szerintem a Samsungnak is meg kéne különböztetnie a két fajta jelet, ha mindkettőt átalakítás nélkül kezeli. Szerintem nézz a soundbar-odhoz egy nemzetközi fórumot és ott is kérdezd meg ezt.
Nagyon logikátlan lenne sőt tervezési hiba is szerintem, ha két különböző jelet kap és azt két különböző módon dolgozza fel és után ugyan azt írja ki, hiszen az információ ott van. Tudja milyen a jel és a kijelző képes kiírni. Ráadásul a firmware-ben ez max 3 plusz programsor. Különben sosem tudhatná a felhasználó hogy tényleg jó-e a jel vagy jó-e a feldolgozás..... ..... Ez bizonytalanságot szül ami elégedetlen felhasználót, ami indokolatlan reklamációt és visszaküldést eredményez....
De lehet naiv vagyok .... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Qtya123 #11234 üzenetére
A TV-n keresztül továbbított TrueHD Atmos hangsáv szinte biztosan DD+ Atmosként (veszteségesen tömörítve) jutott el a soundbarhoz, ha a TV nem támogatja a TrueHD passthrough-t. A soundbar kijelzője ezt nem jelzi külön, így csak a teljes rendszer (TV, médialejátszó, hangprojektor) technikai specifikációi alapján lehet biztosan tudni, milyen minőségű hangot kapsz.
A soundbar kijelzője nem különbözteti meg, hogy TrueHD vagy DD+ formátumú Atmos jelet kapott, csak azt mutatja, hogy "Dolby Atmos". -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Qtya123 #11223 üzenetére
Dolby Atmos nem egy önálló hangformátum, hanem egy kiterjesztés (metaadat-réteg), amelyet kétféle hangfolyamra lehet „ráültetni”:
Dolby Digital Plus (E-AC-3) – főleg streamingnél, veszteséges tömörítéssel.
Dolby TrueHD – főleg Blu-ray lemezeken, veszteségmentes tömörítéssel, nagyobb sávszélességgel.
A legtöbb filmnél, amikor azt látod, hogy „TrueHD Atmos” a hangsáv, az azt jelenti, hogy a hangsáv alapja egy Dolby TrueHD bitfolyam, amelyhez Atmos metaadatok társulnak. Ezek a metaadatok írják le, hogy mely hangok (objektumok) mozogjanak a térben, például a fej fölött. A soundbar (vagy AV erősítő) általában azt a legmagasabb szintű formátumot jelzi ki, amit éppen dekódol. Ha a hangsáv TrueHD + Atmos, akkor a készülék „Dolby Atmos”-t fog jelezni, mert ez a végső, „leglátványosabb” élmény, amit a rendszered támogat. A TrueHD az alap, az Atmos pedig a kiterjesztés – a kettő együtt adja a teljes élményt.
A „TrueHD Atmos” azt jelenti, hogy a TrueHD bitfolyamban benne vannak az Atmos metaadatok is.
A soundbar „Dolby Atmos”-t ír ki, mert ezt tudja értelmezni a TrueHD alapon is, ha támogatja.
Ha a soundbar nem támogatja a TrueHD-t, akkor a Blu-ray veszteségmentes Atmos nem fog megszólalni, csak a veszteséges Digital Plus Atmos.
A Dolby Atmos metaadatok TrueHD vagy Digital Plus bitfolyamba ágyazva érkeznek, a lejátszó és a hangrendszer támogatásától függ, hogy melyik szólal meg.
[link] -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Qtya123 #11215 üzenetére
Igen, a legtöbb modern TV, amely nem támogatja a DTS-t, egyszerűen nem adja át a DTS jelet a HDMI ARC/eARC vagy optikai kimeneten keresztül, még passthrough beállítás mellett sem. Ilyenkor a TV vagy némaságot (nincs hang), vagy lebutított PCM sztereó hangot küld tovább, de a többcsatornás DTS vagy DTS-HD bitstream nem jut el a hangrendszerhez. A TV-nek licencelnie kellene a DTS dekódolást vagy továbbítást, de sok gyártó (pl. LG, Samsung, Sony bizonyos évektől) ezt már nem teszi meg, így a TV nem ismeri fel a DTS jelet, és nem tudja azt továbbítani, ez a korlátozás független a passthrough beállítástól ha a TV nem támogatja a DTS-t, akkor semmilyen módon nem tudja azt átengedni a hangrendszer felé.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Qtya123 #11208 üzenetére
Szerintem:
Ha a médialejátszót a soundbarhoz kötöd, majd onnan a TV-hez, a soundbar HDMI bemenetének és kimenetének sávszélessége lehet a szűk keresztmetszet. A Samsung Q930C például nem támogatja a 4K@120Hz vagy HDMI 2.1 teljes sávszélességet, így ha játék vagy nagy képfrissítésű tartalom a cél, ez korlátozhatja a képminőséget.Ha a médialejátszót közvetlenül a TV-re kötöd, a TV minden HDMI bemenetének teljes képességét kihasználhatod (pl. 4K@120Hz, VRR), és a hangot eARC-on keresztül továbbítod a soundbarhoz. Ez a felállás a legjobb választás, ha a TV HDMI portjai támogatják a kívánt képformátumokat.
A soundbar HDMI bemenete akkor lehet hasznos, ha kevés a TV-n a HDMI port, vagy ha a TV nem támogat bizonyos hangformátumokat (ez nálad nem probléma).
A te esetedben, ahol a TV és a soundbar is támogatja az eARC-ot, és a passthrough be van kapcsolva, nincs hátránya annak, ha a lejátszót a TV-re kötöd, és a hangot eARC-on keresztül küldöd a soundbarra. Sőt, ez a felállás előnyösebb, mert így a képminőség is maximális marad, és a TV minden HDMI portját kihasználhatod, míg a soundbar HDMI bemenete sávszélességben korlátozottabb lehet.
Szerintem maradj a jelenlegi megoldásnál. -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #10607 üzenetére
Megtaláltam a választ a dune gyári oldalán [link] :
Can control the media player via IR (when not connected via Bluetooth):
No. Can control the media player via Bluetooth only.
Compatible with non-Google-certified Dune HD media players (with Bluetooth support):
Yes, fully compatible (can be used as the main remote or as an additional remote).Compatible with Google-certified Dune HD media players (Dune HD Homatics, Dune HD Premier, BOXY):
Partially (can be used only an additional remote, the standard remote must be paired too, and some buttons do not work). -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #10614 üzenetére
Homaticson beforrasztottam egy IR vevőt, így nálam az is megy IR-rel.
Ha androidon Kodit indítasz akkor mennek a gombok média vezérlők is?
Mikor utoljára próbáltam BT -s kapcsolattal, akkor csak pár gomb ment android alatt. viszont látom, hogy van r3-hoz firmware frissítés, lehet arra van szükségem nekem is és utána jobb lesz.
Ki is próbálom. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #10614 üzenetére
Én anno használtam egy sima, nem Dune Homatics-ot. Az nem IR volt. Az CE alatt teljesen halott volt. Bekapcsolni sem lehetett vele a boxot.
- csak tudni kell használni, mert pl. CEC-el hibátlanul működik, tehát alapból lesz távvezérlés és a BT távot is párosíthatod, minden működik. A bekapcsolás egyszerű, a TV adott kimenetére kapcsolva, bekapcsol, utána megy a vezérlés, kikapcsolod a TV-t, akkor kikapcsol. Tökéletesen működik és teljesen élhető. -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #10607 üzenetére
Ezzel kezdődik a leírás:
"43 gombos Bluetooth-os távvezérlő AirMouse és tanítható gombok funkcióval, beépített mikrofonnal. TV-k távirányításához infra adót is tartalmaz, amely alaphelyzetben az LG TV-k irányításához szükséges kódokat továbbítja, de tanítható, így bármilyen más infrás készülékhez is használható."
"TV-k távirányításához infra adót is tartalmaz" Szerintem ezért van bekarikázva négy gomb kékkel és bele írva kékkel a TV felirat és ez van előre beprogramozva LG TV-khez. Én legalábbis így értelmezem most már. Mikor megvettem akkor én is úgy gondoltam, hogy jó lesz a DuneHD homaticshoz.Ha neked van igazad, akkor igazából csak egy remot.Conf fájlt kéne hozzá készíteni és legalább CE alatt működne.
Nekem Android alatt se sikerült működésre bírnom... -
maci74
tag
válasz
Qtya123 #10600 üzenetére
Akkor te sem találtál hozzá semmi használhatót. Én is bújtam a dune fórumot ill. a CE-t is de nem volt semmi használható. Próbáltam a dune homatics config fájlt is rámásolni + annak a távját de ez sem járt eredménnyel.
A samsung tv távjával a cec-en keresztül megy az irányítás, csak jó lett volna a sajátjával kezeltetni. -
Csabi1984
addikt
válasz
Qtya123 #10499 üzenetére
De igazából ezt se értem. Minden topik foglalkozik a termékkel és ha a tanács jó szándékú miért baj? Nem is értem mi a baj a kalibrálás tanáccsal
?
Ez Dune topik inkább lehetne arra megjegyzést tenni, hogy TV-ről ne beszéljünk de valamelyest azért összefüggnek nem?
Tényleg nem értem mi fáj neki? -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Qtya123 #10492 üzenetére
Ellenben te kb kampányt indítottál, hogy hülye mindenki,
aki a gyári beállításokat megkérdőjelezi.Minden megkérdőjeleztek.
Rossz a gyár, rossz a szoftver, rossz a beállítás.
Összelegózhatnátok már egy saját médialejátszót, ami mindegyiknél jobb.Már legalább 2x leírtam, de csak neked külön is:
A fő alapelvem: Ha rám hallgatsz, az teszel amit csak akarsz.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Qtya123 #10489 üzenetére
a processzort pusztán azért toltam ki a végéig, hogy
lássam mi van benne, mit tud a lapka a szilícium lottónAzt is figyelembe kellene venned, hogy a kábelek hossza nem túlhúzott
processzorra van méretezve, és könnyen adatvesztés lehet belőle.A nyári melegekben inkább visszaveszem a processzor teljesítményt 75-80 százalékra.
Ismétlem, nincs problémám azzal, ha valaki maximalista.
Az nem jó irány, ha a maradék 95% százalékot is erre kapacitálják egyesek.
Nekem is aranyozott, szuper vékony, hajlékony és fém házas HDMI kábeleim vannak,
de senkit nem biztatnék arra, hogy kizárólag ez a jó és egyetlen megoldás. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Qtya123 #10455 üzenetére
Tévedsz, legfőbb alapelvem, ha rám hallgatsz azt teszel amit csak akarsz.
Itt megint arról van szó, hogy az új tulajokat felesleges költségekbe veritek.
Plusz elmagyarázzátok nekik, hogy sz***t vettek sok pénzért.Nem vagyok grafikus.
Elégedett vagyok a DV képes Oled tévémmel.
Ameddig használom, nem valószínű, hogy elállítódik.
Pár év múlva jön egy újabb technológia amire átállok.
Az Asus alaplapjaim 12+ évesek.
Már a második évben tönkre kellett volna mennie mindegyiknek.A számok makacs dolgok:
Elviszed a kalibrálóhoz.
- Nagyon pocsékul állította be valaki.
- Maga volt mester.
- Ja, akkor nagyon is tökéletes. -
Imogen Combe
junior tag
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Qtya123 #10409 üzenetére
Valahol itt kellene kezdeni:
1. A tévé alkalmas-e DV 7 FEL lejátszásra?
2. Van-e olyan lejátszandó anyag ami DV 7 FEL kódolással készült?Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor érdekes egyáltalán, hogy mi az igazság.
Ekkor számít, hogy a médialejátszó képes-e rá.
A tévék lejátszója általában jobb, csak kevésbé szép és nem értik a gyártók mi a fenének kellene bele gigabites hálókártya.
A Panasonic Oled TX-55HZ980E tévém is "elhasal" a már javasol teszt fájl lejátszásakor, HDR-nek értelmezi DV helyett.
Sokat segítene, ha valaki javasolna a virágboltban egy olyan anyagot, ami érintetlen.
Kérdés, mire mennék vele a 10 bites tévémen.Ha valaki legenerál egy sima anyagot és ráteszi a kamu DV 7 FEL kódot, azt nem tekintem mérési alapnak.
A Dune azt állítja, hogy csak 12 bites tévéknél számít, de ilyet csak egy gyártó készít, az viszont nem hajlandó a DV formátumot alkalmazni, tehát elvileg nincs hol kipróbálni.
Nem mélyedtem el a kérdésben. Tudni kellene, hogy a szabványos 12 bites FEL 7 kódolásnál vannak-e olyan plusz elemek, amelyek a 10 bites képre is hatással vannak. Információk hiányában hajlok a Dune szövegének az elfogadására.
Láttunk már olyan autót, ami a környezetvédelmi vizsgán kiválóan szerepelt mert tudta, hogyan kell átverni a mérőeszköz szoftverét, pedig jóval a határérték alatt döcögött.
Nem állítom, hogy maximalista vagyok, jelenleg van három tévém és 5 médialejátszóm.
Ebből egy tévé és három médialejátszó DV képes. 3 médialejátszót és 3 tévét korábban már elajándékoztam. A helyzet az, hogy fogalmam sincs, hogy van-e DV 7 FEL anyagom. Ha jól értettem, blu ray lemezeken szokás használni. Nekem olyan sajnos nincs.
A távoli jövőre (néhány évre) előre felkészülni felesleges, mert újabb szabványok és eszközök jelennek meg, amelyek elsöprik az előzőeket.A személyes véleményem továbbra is az:
Ha valaki elégedett a frissen vásárolt kütyüjével, senki ne magyarázza neki, hogy "csekélyke" munkával sokkal többet tudó készüléke lehet. Főleg akkor nincs értelme, ha a tulajnak nincs hozzá megfelelő tévéje vagy a megnézendő anyagai sem indokolják esetleg mindkettő együtt.
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #10409 üzenetére
…majdhogynem 0 közeli különbséget látok. Ezen a képen húzgáltam a csúszkát, hogy mi a különbség: [link]
- az 1/12-esen a napnál jól látszik, hogy mekkora a különbség, a többihez "szem szükséges", mert nem biztos, hogy mindenki látja az árnyalatbéli különbségeket, viszont ettől még nem elhanyagolandó, mert a FEL láthatóan korrigálja a színtelítettséget, jobb lesz a kép egyensúlya. Mindennek akkor van jelentősége, ha a forrás tartalmazza az adott réteget, de a lejátszó nem képes feldolgozni, ahol nincs ott lehet, hogy nincs is rá szükség, utómunkával megoldották, hogy ne hiányozzon.
Sokan elvannak a kalibrálatlan TV-kkel és nem is tudják, hogy annál jobb is lehetne. -
Beni2360
félisten
válasz
Qtya123 #10309 üzenetére
Írd át a modembe az Ip címet 100 alá és fixáld ott le. Indítsd a boxot és a box ( nem jut eszembe milyen azonositó szerint) avval az ip címmel lesz elérhető. 100 felet nem minden kütyü müködik jól. De ez inkább már a hálózati topikban való. Ott biztos profi emberkék vannak.
-
Beni2360
félisten
válasz
Qtya123 #10304 üzenetére
Kiirod egy penre, bedugod usb, fájlkezelőben megkeresed, klikk , telepíteni szeretné? Akkor engedélyezze az idegen appok telepítését, oda fog ugrani, ott engedélyezed majd indítod a telepítést.
Azért egy CE telepítése ennél több hozzáértését igényel.
Keymap Editorra van videóm. -
Qtya123
őstag
válasz
Qtya123 #10304 üzenetére
Közben ezt elengedtem, marad az AV out-ba rejtett reset gomb.
Persze nem megy simán a dolog.
Coreelec oldala ezt írja:Ha ezzel telepítem, akkor UTP kapcsolaton valami teljesen más IP tartományt talál, nem a 192-vel kezdődőt.
Anno ez volt a baj a Homatics médialejátszón is, de ott a sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb telepítése megoldotta a gondot (előtte arra is a képen láthatót tettem).
Igen ám, csak ez a Pro Vision nem bootol, ha a sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb-t teszem fel.
A sc2_s905x4_4g_1gbit.dtb bootol tökéletesen, csak ugye bukom a vezetéket, csak wifi...
Egyébként a FEL tartalmat gond nélkül megjelenítette így.Továbbá ez a táv van hozzá: [link]
Config fájlt nem találtam hozzá, mókolás meg meghaladja egyelőre az idegrendszeremet a keymap editorral, miegymással.
Így meg ugye nem kapcsol ki a médialejátszó, ha a Kodiban a TV távjával a system shutdown-t választom, hanem a TV kikapcsolása után a Pro Vision ugyanúgy irka folyamtosan a kijelzőjén, hogy LOADING. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Qtya123 #10301 üzenetére
Szerintem ne aggódj nagyon.
Először el kell hinned, hogy a gyártók nem értenek a saját termékeikhez.
Képtelenek jó szoftvert készíteni.
Egy független cég ( jóindulatom jeléül nem garázs vállalkozást írtam )
viszont mindenhez is jobb szoftvert készít.
Ha hiszel benne, próbáld meg.
Hitvita lett már a műszaki kérdésekből is.
Kipróbálod, ha szerinted tényleg jobb, akkor használd azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory: Nikke
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Medence topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest