- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skyhunter
őstag
válasz
arcitec #11029 üzenetére
Honnan lehet letölteni a firmware-t? Kerestem, de nem találom sehol. Dune-hu-n meg valami regisztrációs kártáyt akarnak, ami nekem nincs (hétfőn felhívom a boltot, ahol vettem a 4k Solo-t, mert nincs a dobozban ilyen cucc - skandallum).
Szerk : közben megtaláltam a nem reges fórumban. Sajnos a Realtek chipes lejátszókon nem elérhető erz a cucc.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
arcitec #10956 üzenetére
A kollégának a dune HDMI n csatlakozik a samsung tévére optikán meg dunéről megy a hang az erősítőbe, aminek nincs HDMI csatlakozója. Így nincs neki 5.1, természetesen ha a tv elindítja a saját netflix apját akkor van 5.1 , erre keres megoldást, és a javasolt beállításokat elvégezve sem sikerül neki, ezért ajánlottam neki egy extractort megoldásnak. De most arra gondoltam csöpp agyammal hátha a edid infók miatt nem ad ki 5.1 és hangot a dune mert a tévéje jelezte hogy nem képes megszólaltatni, és hátha emiatt eleve nem is ad ki 5.1 et az optikai csatlakozón sem kb ennyi. Lehet tök idióta ötlet volt tőlem, de gondoltam hátha....
"Sziszifeca" Szerintem ez lesz az ok, hogy a tévéd infója miatt nem ad ki magából optikán sem 5.1 et. Valóban elsőbbsége van a HDMI nek úgy gondolom....
-
Tuto
aktív tag
-
Tuto
aktív tag
válasz
arcitec #10843 üzenetére
Ez a link hasznos volt, köszönöm!
Amivel én még találkoztam a Jukebox kapcsán, hogy nem túl releváns filmeket ajánl amikor hasonló filmek kategóriájában nézelődök az adott konkrét film részleteinél....
Pedig hasznos lenne, mert ha bejön pld egy film, akkor tök jó lenne ha tényleg hasonló témakörben hozna fel találatokat (sok esetben a más pld a konkrét film másik részét sem hozza fel....)
Szóval ezen lenne még mit dolgozni a fejlesztőknek -
-
kisspall
aktív tag
válasz
arcitec #10781 üzenetére
Pontosítok. A Play/Pause gombra gondoltam. Igen, ott a hangerő mellett. A fájllistában rámegyek a kívánt videóra és a Play/Pause gombbal indítom. Így folyamatos a videók lejátszása.
Az Enter viselkedése állítható nálam a Beállítások/Lejátszás/ Vezérlés menüben, de ezt például nem lehet sajnos, rosszul emlékeztem.
Ez egy másik lejátszó, de feltételezem, hogy ez ugyanúgy működik. -
kisspall
aktív tag
válasz
arcitec #10778 üzenetére
Ha a fájlon entert nyomsz, akkor csak azt fogja lejátszani. Ha Play-t, akkor sorban mindet. De a gombok viselkedése változtatható, lehet én állítottam be így és alapból nem biztos, hogy így van. Akkor be kell ezt állítani. Nem vagyok készülék közelben, pontosabban nem tudom leírni.
-
blakey
titán
válasz
arcitec #10778 üzenetére
Hogy lehet elérni egy adott könyvtárban lévő fájlok(rövidek) egymás utáni következő autó
lejátszást?
- fájlnézetben automatikus, Jukebox esetében a sorozatoknál is automatikus. Filmek esetében, ha a Jukebox része, akkor csak az adott fájlt játssza le, Pop Up Menu segítségével lejátszási listát készíthetsz és úgy is automatikus.Azt nem igazán értem, hogy miért nem lehet egy teljeskörű dokumentációt készíteni a termékekhez.
- Itt sok minden elérhető online.És még magyarázzák is, hát hogyne lenne ott a régi
- Gyakorlatilag ugyanaz az elv, a működés nem sokat változott, 10 év egyéb eszközök használata után, újra Dune-t használni nem volt nehéz, minden ugyanúgy működik, csakis a Jukebox javult, legalábbis számomra, minden más a réginek tűnik. Ugyanúgy használom, mint korábban. -
mikrofon
veterán
válasz
arcitec #10770 üzenetére
Próbálj ki egy Nvidia shield vagy egy fireTv pro távirányítót és érteni fogod hogy mit hiányolunk a világításban. Nem is értem ilyen értékű távirányítóba vagy ilyen értékű lejátszók távirányítójába miért nem lehet ezt bele másolni. Jah meg még a távirányító kereső funkciót....
-
Tuto
aktív tag
válasz
arcitec #10750 üzenetére
https://audiocentrum.hu/Zidoo-Z20-Pro-4K-HDR-HDR-Dolby-Vision-medialejatsz?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAzba9BhBhEiwA7glbalGGhO4XKMm8c84nX12rveV3M7O-t2dysSKA5ioin2oKa1AIIUWEHxoCLAoQAvD_BwE
https://lejatszo.hu/?t=dune-hd-pro-vision-4k-solo
Lehet nem a legjobb példa, és igazán a nagyobb modelleknél látszik, de pont ugyanaz a megjelenés a két eszköznél
-
mikrofon
veterán
válasz
arcitec #10746 üzenetére
Az egyik a háttérvilágítás. Ez nekem most már alap, egyszerűen hiába esik kézre a távirányító a sok gombot nem tudom megjegyezni, hogy melyik hol van. Mivel ahány távirányító (tv, erősítő, box-ok) annyi féle elrendezés.
Másik pedig a több programozható IR gomb. Nekem ez is fontos.
Harmadik, hogy van itthon egy R3 amit a DuneHD Homatics-hoz vettem mert akkor még nem volt megadva hogy azzal nem kompatibilis. Viszont mivel nem jó hozzá így csak a hegyet foglalja a fiókomban. -
blakey
titán
válasz
arcitec #10741 üzenetére
A VVC régóta elérhető, a letöltött anyagok egyelőre AVC és HEVC-vel készülnek. Szerintem a h266 inkább a "streamingre" lehet nagyobb hatással, ahogy az AV1 is, ott fontosabb a nagyobb tömörítés mellett elérhető jobb kép- és hangminőség. Várni akkor érdemes, ha konkrétan olyan formátumokat szeretnél használni és már látod is, hogy honnan és mekkora mennyiségben érhető el.
-
mikrofon
veterán
válasz
arcitec #10738 üzenetére
Ezt én sem értem. Még az amazon.de-n se árulják még a dune-hd store kínálatában sincs ott benne. Bennem is felmerült hogy mi lehet az oka.
Viszont aki ilyet vesz annak érdemes figyelni, hogy mikori a raktár készlet, mert az elején R3 távirányítóval árulták, míg most már R4-gyel. Utóbbi szerintem lényegesen jobb. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
arcitec #10515 üzenetére
Ez is egy fura fórum sajátosság, a régi mindig jobb.
Van valami az újban ami az internet népe szerint problémás lehet bizonyos esetekben.
Az nem számít, hogy ezzel a vásárlók 99,99 százaléka nem találkozik soha.
Egy előnye mindenképpen van, a régi kikerül az üldözött státuszból. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
arcitec #10476 üzenetére
Sejtem.
Ha szükség lenne rá, természetesen kalibráltatnám.
Veletek ellentétben bízom a Panasonic gyárban annyira, hogy egy felső kategóriás
tévét már eleve kalibrálva vásárolhatok tőlük.
A Panasonic ügyfélszolgálat szerint az összes tévét kalibrálják.
Ők is hallottak már a szerviz menüről.
Feltételezhetően vannak olyan szakembereik és eszközeik, hogy ezt meg is tegyék.A pólómon is az a felirat szerepel, hogy átlag user vagyok.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
arcitec #10472 üzenetére
Van 3 olyan médialejátszóm ami tudja.
Plusz a 2 HDR/DV képes tévé saját médialejátszója önmagában is elég jó.
Itt az a lényeg, hogy a film/sorozat fájl fontos információkat tartalmaz arról,
hogyan állítsa be a tévé saját magát akár képkockánként is, hogy "szép" legyen a kép.
Azaz úgy nézzen ki a tévén, ahogy a készítője elképzelte, az egyéni beállításoktól függetlenül.
Az anyagaim túlnyomó része már ilyen.
A saját beállítás akkor játszik, ha néha nem HDR/DV anyagokat nézek. -
BBéci
legenda
válasz
arcitec #10452 üzenetére
Ugyanolyan GT60 tévéből kettőt mért és kalibrált janos666 nálam, a nappalimban. A két készülék szabványnak megfelelő beállított értékei köszönő viszonyban sincsenek egymással. Durvák, óriásiak a különbségek, ha érdekel, elküldöm privátban.
Így nem csoda, hogy elégedetlen voltál az átvett beállítások adta képpel. -
BBéci
legenda
válasz
arcitec #10222 üzenetére
Négy hozzászólással korábban kiírtam a teljes nevét: MPC-BE, ezért nem tartottam létszükségletnek megismételni, telefonról pötyögve spórolok a betűkkel. Szerintem a címzett értette, ráadásul te csak kötözködsz, de már megszoktam.
Valamint elárulom, hogy sokan, megelégedéssel használjuk a 2017-óta nem fejlesztett változatot, annak is kiváló a kép- és hangminősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Arch Linux
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest