- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10591 üzenetére
Semmi, max ha nincs belőle SDR verzió.
De ennek semmi köze a CoreELEC-hez. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10591 üzenetére
Szerintem itt kb mindenki HDR/DV képes megjelenítőn néz filmet. Itt nyilván ebben a topikban, nagyrészt Dune lejátszókkal.
Nem értem, mi ez hogy sima UHD verzió? UHD-hoz hozzátartozik a HDR/DV szabvány/formátum is általánosságban.
Szóval nem tudom itt mire gondolsz. Másrészt nem hekkel senki semmit, főleg nem a lejátszó gyári szoftvert/OS-t.Amiről írnak Neked, a coreelec egy külön rendszer.
-
Bodor
veterán
válasz
Imogen Combe #10581 üzenetére
Régóta olvasom a topikot, mivel nekem is dune lejátszóm van, és sok segítséget, tanácsot kaptam itt azoktól, akik profik a témában.
Csak akkor írok ide, ha van értelme.
Viszont amit Te művelsz itt már egy ideje, az nagyon fárasztó.
Ennyi butaságot, értetlenséget és trollkodást én már rég olvastam.Szerintem olvass sokat a témában, tájékozódj, mielőtt kétségbe vonod az itt olvasottakat.
Úgy tűnik, mintha direkt flamelnél, és ezt a moderátorok nem nézik jó szemmel. Kérlek szépen, hogy ennek tudatában folytasd az itteni tevékenységedet! Köszönöm -
Qtya123
őstag
válasz
"Most már értem."
Nem, nem értesz semmit, ez teljesen nyilvánvaló. Azt sem, hogy mi hogy működik és azt sem, hogy miért "sértődnek meg" az emberek rád. Csak X naponta betérsz ide és kényszeresen, mintha hittérítés lenne a feladatod, elkezded hangoztatni mindenről, hogy hülyeség és felesleges, ezzel újabb és újabb off áradatot eredményezni.
-
djnice
veterán
válasz
Ezzel csak lejáratod magad, de csináld csak tovább.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10579 üzenetére
65 LG C9 oleden nézem, itt az a lényeg hogy a Dune alapból nem használja fel a javítóréteget, és ezért nincs eljuttatva minden info a tv irányába. A coreelec alatt viszont felhasználódik ezért a tv-n meg is fog jelenítődni az extra képinfóból származó látvány beli +. (vagy nem is tudom mi a jó kifejezés ide) fűggetlenül attöl hogy szemmel mennyire látja vagy nem látja az ember. Nekem is pro vision 4k lejátszóm van, és amúgy mindennel elégedett vagyok, még úgy is hogy nem használja a FEL-t. Elvileg ez azért van mert android alatt nem lehet ezt megoldani, de majd kijavítanak ha hülyeséget írtam. Viszont úgyvoltam vele ha egy sd kártyával és egy kvázi másik OS-t használva lehetséges a Soc tudását/támogatottságát teljesen kihasználni, akkor ennyit megér.
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10579 üzenetére
Nagyon nagyon téves úton jársz, nem érted az egészet . A FEL-t a lejátszónak KELL feldolgoznia, ahogy azt a lemezes lejátszók is teszik. Ez a szabvány a Dolby szerint. Mégegyszer leírom, a FEL nem csak annyit tesz hogy a plusz 2 bitet hozzáadja.
Te szembe mész a tényekkel amik ráadásul nagyon könnyen bizonyíthatóak, egyszerűen nem értem mi a célod ezzel (azon kívül hogy minket idegesítesz). -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10576 üzenetére
[link] [link] Ezen a két linken láthatod mit is csinál többek között a FEL...extra fényességet (is) ad a képnek pl. (igen vélhetően ezek a dolgok csak egymás mellett látszanának, egymás után nézve nem nagyon tudná az ember megmondani melyiket nézte) viszont így legalább láthatod hogy miért írják azt hogy a Dune nem használja fel a javítóréteget. itt láthatod hogy mi az amit nem használ fel.
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10574 üzenetére
A lejátszó adja tovább a tévének a képet a legjobb tudása szerint a szabványos formátumok alapján, nem feladata a kép manipulálása bármilyen célból is.
Hát pont ez az. A Dune nem követi a szabványt azzal, hogy a Full enhancement layer-ből csak az RPU-t dolgozza fel, mintha az MEL lenne. Ez nem manipuláció, hanem teljes feldolgozás, ellentétben a hibással amit a Dune csinál. Szerintem te direkt nem akarod ezt megérteni.
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10572 üzenetére
Látom nem akarod megérteni hogy a FEL az nem csak a 10 vs 12 bitről szól. De tőlem elhiheted azt is amit a gyártó marketingesei leírtak
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10565 üzenetére
Ja varázslás,.. látom még mindig nem érted.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10569 üzenetére
így már mindjárt másabb
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10562 üzenetére
HDMI kábelnél szerinted van különbség egy 30 ezer és egy 8 ezer forintos között alapvetően? (feltételezve hogy nem egy normál és optikai hdmi van összehasonlítva, hanem 2 normál, legyen pl 2.1 hdmi kábel. ) mert szerintem csak az számít, hogy tudja e kábel az adott szabványban/specifikációban foglalt dolgokat vagy sem. Ergo semmi értelmét nem látnám egy 25-30 ezer forintos kábelt venni ha pl egy 8 ezer forintos is tudja azt ami rá van írva. Mert feltételezem Nálad a minőségi kábel=drága kábel
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #10565 üzenetére
Nincs semmi probléma részemről
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #10559 üzenetére
Nem volt róla szó írtam is, hogy visszakanyarodok a témára.
FEL vs TV
Kétféle eljárás van Dolby Vision terén.
Megjelenítő és lejátszó feldolgozás.
Itt van egy leírás róla. -
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10559 üzenetére
Ez nem TV függő. A kábelekkel ugye vicceltél?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #10552 üzenetére
Mindenki maga dönti el, mire használja
Ez így van.
Visszakanyarodnék egy témához.
Ebben a csoportban igen is helye van az Dune+ CoreElec és FEL-témának. Ha te nem is látod, nem is érdekel attól még tény, hogy android alatt ha a film tartalmazza a FEL réteget nem fogja megjeleníteni és a tájékoztatásnak tényközlése van mert a gyártó által írt képesség nem minden esetben valós információkat közöl.Ha elfogadod ha nem ez így van ettől még tetszhet a kép meg élhet katarzis csak ne magadból indulj ki, hogy mindenki CSAK nézni akar és nem a legjobbat szeretné.
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10552 üzenetére
Itt senki nem sértődős, csak nem szeretik, ha kérdeznek valamit és nem arra válaszolnak, hanem kvázi kioktatják őket, hogy ne foglalkozz azzal, amiről kérdeztél, csinálj mást.
-
fPApi
őstag
válasz
Imogen Combe #10546 üzenetére
Ez nem a "tökéletesség hajszolása", hanem van egy eszköz és meg szeretném tudni, hogy mit tud. Szerintem az ilyen fórumok pont erre is valók. Egyébként meg köszi, mert eszembe nem jutna a meglévő filmjeimet, sorozataimet megnézni (nem tudtam, hogy ilyet is lehet), eddig egy idő után csak letöröltem.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #10538 üzenetére
Ezzel a válasszal több munka van, mint a ki/bekapcsolással az MKVToolnix-ban.
Mindenki fel tudja mérni a képességeit, a szükségleteit, nyilván, van, akinek lassan megy, és van, akinek gyorsan. -
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10488 üzenetére
Már linkeltem feljebb egy YT videót, ami bemutat pár filmet ahol jól látható a FEL hiánya. Ezeket szerezd be és nézd meg magad.
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10498 üzenetére
Akkor ismét megkérlek, amire már korábban kértelek, de zéró érdemi reakció volt:
Linkeld be ide azokat a tömeges hozzászólásokat, ahol rendre kijelentik a fórumozók az újonnan ide tévedőknek, hogy kalibráltass, mert különben a kukába való a TV-d és ha nem teszed, hibát követsz el.Addig hiába szeded vastagon a mondatodat, nem lesz tőle nagyobb súlya....
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10495 üzenetére
Arra írtam már korábban, hogy felesleges ezekkel az óvodás dolgokkal bagatellizálni a kalibrálást, de látom megtaláltad a mondandóm lényegét.
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10493 üzenetére
Azt én értem, csak akkor feleslegesek ezek a gyár nem hülye, mester tekerd oda, abszolút színlátás, meg 80as évekre emlékeztet dumák...
Kicsit sem az jön le az írásaidból, hogy neked mindegy. Eleve azért offoljuk itt kb 2 napja szénné a topikot néhányan.
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10490 üzenetére
Erre van egy raklap teszt metódus, amit elvégezve a finomhangolás során kijönnek a hibák. Ha azon átmegy, nagy valószínűséggel okés. 2 éve megy hibátlanul.
"Az nem jó irány, ha a maradék 95% százalékot is erre kapacitálják egyesek."
De pont ez a lényeg. Senki nem kapacitált tömegeket, hogyha nem kalibráltatják, akkor nem is emberek. Ellenben te kb kampányt indítottál, hogy hülye mindenki, aki a gyári beállításokat megkérdőjelezi.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #10490 üzenetére
Látod ez is egy jó példa. Jó szándék vezérel és mondtál neki egy jó tanácsot. Hasonlóan vannak itt a dolgok. Megfogadjuk, vagy sem az egy más dolog. De a javaslat vagy tanács az általában segítő szándék
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10488 üzenetére
"A múlt század 80-as éveire emlékeztet, ahol a Commodore 64 játékgépeken kellett...."
Annyit kell megérteni, hogy mindig lesznek, akik tuningolják az autót, húzzák a processzort, ramot, optimalizálják a médialejátszót, kalibráltatják a TV-t, stb... Mert ezt akarják, ez a hobbijuk, maximalisták, vagy más indok vezérli őket.
Én pl a processzort pusztán azért toltam ki a végéig, hogy lássam mi van benne, mit tud a lapka a szilícium lottón. Nem kell a plusz teljesítmény a mindennapokba, csak a kíváncsiság hajtott. Ennyi is elég.
Ezzel senki nem kényszeríti erre, senki nem azt mondja, hogy ez az egyetlen és helyes út.Fogadd el, hogy nem mindenki fogad el mindent gyári állapotban. Attól, hogy neked más a véleményed ez még nem fog megváltozni és miért is változna.
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10475 üzenetére
Az RPU feldolgozása egy dolog, a képmód pedig egy másik, az ilyenkor is érvényesülni fog. Azt hiszed csak SDR-ben számítanak a beállítások?
Ha pedig P7 FEL-ről beszélünk, az szorosan összefügg az RPU-val, így hibás is lehet a kép, ha a FEL nincs megfelelően feldolgozva.
Nem értem miért zavar az, ha kis munkával, ingyen, jobbat lehet kihozni egy lejátszóból. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10479 üzenetére
Szerintem azért ilyet senki nem írt sem Neked, sem másnak sem hogy pl szar vásárolt tv. Azt kell megértened a kalibrálással kapcsolatban és itt jön a lényeg, úgy írom ezt hogy az én 65C9 Oledem SEM kalibrált(már nem is lesz mert a G5-re ruházok be idén már...azt viszont mindenképp szeretném kalibráltatni) szóval a lényeg hogy amit a gyárban kapnak beállítást a tv-k, azok egy alap beállításnak tekinthetőek azért mert ahogy írták is a kalibrálás több órás folyamat, egyszerűen idő nincs a gyár részéről hogy több ezer több tízezer tv-n ezt meg lehessen oldani. Egyáltalán nem szar a Te tv-d sem és senki másé sem legyen az Panasonic, LG, Sony, Samsung, Philips stb. Mindegyiknek van olyan képmódja ami úgymond a "legközelebb" áll a kalibrált képhez. Altalában a Filmmaker illetve ISF képmódok elég színhelyesek gyárilag is, de ténylegesen kalibrálással lehet kihozni a tv-ből amit tud és ami szabvány szerinti megjelenítés. Tehát tudja a tv-d ezt csak mivel a gyárban nincs idő ilyenekre ennyi tv esetében, ezért lehet szükséges kalibrálni amennyiben Te AKAROD VAGY SZERETNÉD hogy tv megjelenítési képességéből minden ki legyen hozva..DE NEM kötelező egyáltalán, csak ha igényed van erre. Az emberek nagyrészét nem érdeklik ilyenek, kiveszik a dobozból és úgy használják a tv-t, amivel az ég világon semmi baj nincs, mindenki úgy és abban a képmódban használja ahogy neki tetszik. Csak a kalibrálás lényegére szerettem volna rávilágítani Neked. A kalibrálás nem azt jelenti hogy rossz a tv-d alapból. Dehogy rossz, de a kalibrálás tud segíteni hogy ténylegesen kihozza belőle az ember a legtöbbet.
Az tény, hogy nem biztos hogy mindenkinek tetszene a kalibrált kép, főleg azoknak nem, akik a full túltolt színeket szeretik látni ezért eredeti meg vivid stb képmódokban nézik a tv-t mert azok vélhetően csalódásnak élnék meg hogy az addig látottakhoz képest mennyivel "fakóbbnak" ható képet látnak. Pedig valójában az a fakó sokkal sokkal természetesebb mint a túltolt képmódokban látottak amihez hozzá van szokva a szem. Viszont a kalibrált kép a SZABVÁNY szerinti megjelenítés.
Saját példám írom le Neked, mikor megvettem a tv-t kb 2 hónapig eredeti képmódban néztem...ámultam bámultam hú de frankó a kép...aztán olvasgattam a kalibrálásról és arról hogy ha nincs kalibrálva a tv akkor mely képmódokban van a "legközelebb" a kép a kalibrált megjelenítéshez..nálam ez a mozi vagy színház azt hiszem és a technicolor szakértői(nekem még nincs filmmaker) mód..elkezdtem nézni ezekben. Hát először néztem kikerekedett szemmel hogy hát ezekben nagyon nem olyan a kép meg nem jók a színek(legalább is szerintem) majd kb 2 hétig erőltettem hogy így nézzem a tv-t majd poénból visszaváltottam eredeti képmódra...majdnem kifolyt a szemem a túltolt színektől..egyszerűen el sem bírtam képzelni hogy bírtam azt 2 hónapig nézni.
A vivid képmód kb arra való hogy az áruházakban kirakott tévéken nyomják mert a vásárlók 90%-a úgy is azt veszi amelyiken színesebb stb a kép..
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #10479 üzenetére
"A megszállottaknak természetesen nem javaslom, de az átlag user nyugodtan nézze a filmeket és a sorozatokat a készülékein a folyamatos "tökéletesítés" helyett."
Ez eddig is így volt, ezután se lesz másképp. Aki valamiért nem teljesen elégedett az keresi a további lehetőségeket akinek meg jó azért nem fog beruházni erre-arra.
-
arcitec
addikt
válasz
Imogen Combe #10475 üzenetére
Egyébiránt tudod mi a kalibráció lényege? Majd talán BBéci leírja pontosan.
De a lényeg a színhelyesség többek közt, hogy példul a pirosat olyan pirosnak lásd
amit maga a készülék maximális képességei meg tud jeleníteni...
Kalibrálás nélkül némileg az optimálistól eltérhet, de egy átlag usernek elképzelhetően nem számít .. -
BBéci
legenda
válasz
Imogen Combe #10469 üzenetére
A Yamahával kapcsolatban valamit igencsak félreértettél, de az itteniek alapján nem csodálkozom rajta.
Nekem ne szabd meg, hogy kinek, mit írjak! -
BBéci
legenda
válasz
Imogen Combe #10454 üzenetére
Bajnok vagy, pár nap alatt annyi sületlenséget hordtál össze, mint senki más.
A képre szabványokat alkottak (Rec.709, Bt.2020), amik a lehető legjobb, leginkább valósághű színeket biztosítják, azoknak megfelőre állítják be a képmegjelenítőket kalibráláskor. Műszerek (spektrométer, koloriméter) és jelgenerátor igénybevételével. A folyamat minimum két óráig tart, de ennek a duplája is lehet.
A jelek szerint ezekről fogalmad sincs, de osztod az észt. -
fPApi
őstag
válasz
Imogen Combe #10457 üzenetére
Csak, hogy ne legyél egyedül, jelzem, hogy én értem, hogy mit és miért akarsz mondani! De arra semmi esély, hogy egyesek ezt megértsék, főleg, elfogadják, mivel ők más (sokszor az átlagembernek nem lényeges, vagy észrevehetetlen) szempontokat tartanak elsődlegesnek.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Ebben tévedsz. Senki nem kényszerít semmire. Sőt még kalibrációra sem. Nem beszélve ez nem is tv topik
Az, hogy neked nincs szükség FEL-re vagy tökéletes amit nézel az a te döntésed de rengetegen vannak és nem csak ezen fórumon akiknek igen is a FEL dolog egy fontos tényező. A külföldi fórumok zöme Android 14 vs vs CE FEL elvesztéséről szól. -
Qtya123
őstag
válasz
"Itt megint arról van szó, hogy az új tulajokat felesleges költségekbe veritek.
Plusz elmagyarázzátok nekik, hogy sz***t vettek sok pénzért."Kérlek linkeld be ide azokat a hozzászólásokat, ahol arra buzdították a topiklakók a népeket, hogy kalibráltass mindneképpen, mert különben egy trágya a TV-d...
"A számok makacs dolgok:
Elviszed a kalibrálóhoz.
- Nagyon pocsékul állította be valaki.
- Maga volt mester.
- Ja, akkor nagyon is tökéletes."Tudsz ennél értelmesebbet is, vagy csak a saját kattanásaidat próbálod nagyon viccesen előadni? Lehet hozni ezeket az óvodás megszólalásokat, de a tényeken nem változtat. Tudod egyáltalán mit jelentenek és milyen számokról van szó egy kalibrálás során?
-
kokokka
addikt
válasz
Igazad van. Most is
-
Qtya123
őstag
válasz
Nézd, ha Téged ez ennyire zavar, akkor éld úgy a mindennapokat, hogy gondolj arra, Te optimális gyári kalibrációs beállításokkal nézed a TV-t, a többin meg nevess, hogy mekkora kretének, hogy jól elállítgatják a gyári beállításokat és még fizetnek is érte.
Hidd el, könnyebb lesz.
Amúgy meg tudod mi a perdöntő?
Hogy a grafikusok, fotósok, stúdiók, stb... kalibráltatják a képernyőket, mert a gyári beállítással nem tudnának megfelelően dolgozni. De minek hittéríteni a népeket? Te a gyári beállításban hiszel, más meg a kalibrálásban.
Utóbbiak nem akarnak mindenáron Téged meggyőzni, hogy hülye vagy, ha nem kalibráltatsz, fordítva Te viszont meg akarsz mindenkit.Plusz az a perdöntő, hogy ráteszed a műszert és mit mutat. A számok makacs dolgok.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10450 üzenetére
Ez szerintem nagyon nagy blődség.. Igen, lehet hogy gyárilag is talán egész közel áll a pontos és színhelyes megjelenítéshez egy egy képmódban, igen így lehetne mondani, hogy nincs szükség kalibrálásra..az emberek 80-90% vélhetően amúgy sem foglalkozik ilyen dolgokkal, csak out of box használja a tévéjét. DE azt állítaniuk hogy a gyári beállítások a legoptimálisabb képi megjelenést biztosítják..na ez biztos hogy nem igaz. Egyik gyártó esetében sem. Az igaz, hogy valószínűleg gyárilag is elég korrekt a képe, de hogy nem az a legoptimálisabb az még biztosabb. Ha igaz lenne az állításuk, a professzionális tv/kijelző/projektor stb kalibrálás mint olyan, akkor nem is létezne..Stúdiókban is kalibrálják a megjelenítőket, másképp normális utómunkát nem lehetne végezni a filmeken, sorozatokon.
-
arcitec
addikt
válasz
Azon túl pl a Pana TX-P50GT60E több profil áll rendelkezésre - amik gyári beállításokkal rendelkeznek, mint mozi, prof1, prof2 stb .. - nos ezeket bárki a saját maga igényére beállíthatja. Ezt tetten jómagam is. Egy profilban beállítottam egy u.a tv kalibrált adatait, de az nekem túl "erősnek" minden kicsit jobban fel volt tekerve. Szóval marad a saját profil használata, független attól, hogy ki mit állít jobbnak.
Amúgy meg idővel a kalibráció elmászik ... -
kokokka
addikt
válasz
Mindegy melyik cégnek írsz, akkor is ezt a választ kapod. Milyen választ vártál tőlük?
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10437 üzenetére
Nem, ez nem feltételezés. Ez tény. NEM kalibrálják egyesével a kijelzőket ráaggatott műszerekkel, hogy leolvassa az értékeket.... Belőnek egy alap profilt aztán ennyi. A delta e meg el van mászva a világ végére. Ahogy esik úgy puffan.
"Neked abszolút színlátásod van?"
Ahhoz szerintem nem kell abszolút színlátás, hogy egy narancsos fehéret egy világosabb fehértől meg tudjak különböztetni.
Szerintem a képek magukért beszélnek, pedig a fénykép vissza sem tudja adni teljesen azt, amit élőben látsz. Eleve az se mindegy, hogy a belinkelt képet a monitor, amin nézed, az mit mutat. De még ennyi hátráltató tényező mellett is szerintem egyértelműen látszik a két kép között a különbség.Nem értelek amúgy. Megszólód azokat, akik hittérítenek a CE-re, hogy miért teszik, miközben Te meg hittérítesz (láthatóan minden tapasztalat és utánaolvasás nélkül) a kalibrálás ellen, hogy mekkora hülyeség...
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
a gyárban kap egy nagyon alap "kalibrációt" de nevezzük beállításnak inkább a tv..vannak képmódok pl a filmmaker amik gyárilag nagyon jók, de még ezek sem egyenlőek egy profi kalibrálással beállított képpel.
Aki eredeti vagy élénk képmódbaan nézi a tévéjét amivel nincs semmi baj ha így tetszik neki de..ezek a képmódok állnak leggyakrabban a legtávolabb a színhelyes kalibrált képtől.
-
Csabi1984
addikt
válasz
"Itt azzal a feltételezéssel éltek, hogy a gyárban ezzel nem foglalkoznak" Hát bizony nem. Ugyanazt a beállítás húzzák rá az összes készülékre
-
kokokka
addikt
válasz
Imogen Combe #10433 üzenetére
Szerintem ne égesd magad jobban. Ez a hsz-ed mindent elárul.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10433 üzenetére
https://tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
Itt elolvashatod miről van szó, az oled topicban fel is veheted a kapcsolatot Viktorral (ő a topikgazda)
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #10431 üzenetére
Màr amennyiben itt ilyen kalibrálásról van szó . . .
- Nagyon nem. a kép kalibrálása műszerekkel és számítógéppel történik. Az adott kijelzőhöz kalibrálják az elektronikát. Minden készülék külön kalibrálást igényel. A műszerek leolvassák az értékeket, a számítógépen lehet látni, hogy mekkora korrekciót igényel, így lehet beállítani a megfelelő megjelenítést, van, amit a mindenki által is elérhető menüből kell és van, amit a rejtett szervizmenüből állítanak. Előfordul, hogy a mai TV-k kalibrálása minden képmódot figyelembe véve, több óra, HDR10, Dolby Vision és SDR is külön kalibrálást igényel.Ma már az anyagok 95 százaléka HDR vagy DV, és és úgyis átállítja.
- Az, hogy a megfelelő dinamikatartományra vált még nem jelenti azt, hogy kalibrált lesz a kép. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Imogen Combe #10428 üzenetére
Kifutottam az időből.
Régen mókoltam a kép beállításokal.
A szolgáltató 1 megabit alatt adta a pémium képet.
Homályos és életlen kép kellett, hogy ne legyenek annyira feltűnőek a hibák.
Ma már az anyagok 95 százaléka HDR vagy DV, és és úgyis átállítja.
A maradékra beállítom olyanra, ami nekem tetszik.Màr amennyiben itt ilyen kalibrálásról van szó . . .
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #10428 üzenetére
Kalibrálás speciális készülékkel történik az adott kijelzőre! Nem ugyan az mint a menüben állítgatni.
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10414 üzenetére
Ez egy nagyon rossz okfejtés.
Eleve a két véglettel jöttél, a low-low-low budget TV kalibrálásának értelmét hasonlítottad össze milliós TV-vel. És a középúton járók, 4-5-600e Ft-os közép-felsőközép kategóriás tévékkel mi van? Ott nem fognak egyedi kalibrálást csinálni a gyárban, de nem is a low budget TV, hogy olyan gány a képe, hogy kb mindegy, hogy kalibrálva van-e.
Azonos márka, azonos típusú paneljéből sincs két tökéletesen egyforma. Ha egyiket bekalibrálod, az csak közelítőleg lesz jó egy másik teljesen ugyanolyan panelhez. A gyártók nem fognak elszórakozni minden egyes készülékkel, nem fognak rátenni a kijelzőre egy rakat műszert és szórakozni, hogy mindegyiken egyesével teljesen egyedi értékeket állítsanak be. Elég tökölős dolog. Felsőkategóriában sem jellemző, monitoroknál sem....
Nekem sem teljesen pontosan van kalibrálva a TV, csak egy másik ugyanilyen típus beállításai vannak használva, szóval nem tökéletes, de már így is sokkal jobb lett, mint a gyári beállításokkal.
Felső kép a kalibrált, alsó a kalibrálatlan. Ha megnézed a repülőgép orrát, a felsőn sokkal közelebb van a 255 255 255 fehérhez, mint az alsón, ahol egy erőteljes narancsos árnyalata van a fehérnek. A robotnak meg a hővédő pajzsa a kalibrált képen sokkal közelebb van a valós feketéhez, mint az alsó képen, ahol iszonyatosan kék irányba van eltolódva.
[kép]Véleményem szerint ez kb sokkal többet jelent, mint az, hogy valaki CE és FEL-re megy rá, vagy jó neki a gyári szoftver.
Én amúgy a középutas ember vagyok ebben a "vitában". Nem kell azonnal rápörögni, hogy CE-legyen fent, mert különben a szemedet is kiszúrhatnád, annyira értelmetlen filmet nézni, de a másik végletbe se menjünk át, hogy ki van jelentve, hogy a CE-re váltani hülyeség, mit mókolsz bele, a gyár okosabb és pont.
(ha már az autós hasonlatnál maradunk, ugye ott sem mindig tévedhetetlen a gyár: elcseszett konstrukciók, típushibák, visszahívások)
-
Swenk
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10411 üzenetére
Megfontolandó, amit írtál.
Én tegnap bedugtam az sd kártyát, rajta a CE és összehasonlítottam a Dune Pro Vision 4K saját lejátszójával,és nem tapasztaltam azt, hogy a CE jobb lenne. Igazából már nem érdekel a FEL7, és filmeket sem az alapján választok, hogy melyik készült FEl 7-tel, engem még a tartalom is érdekel.
Az is érdekes, hogy az amlogikos fórum és most már itt,a dune fórum is szinte csak a CE sztárolásával foglalkozik. -
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #10414 üzenetére
Teljesen rossz úton, téves felfogással haladsz az ismeretlenbe. Sajnos nem érted a leírtakat. A 30e €-s monitort is kalibrálni kell, ha tökéletes, színhű képet szeretnénk, viszont az lesz a referencia, az 1 milliós TV sehol sincs kalibrálva, csak valamilyen szinten, általuk jónak ítélt paraméterekkel van beállítva, ahogy a 100e Ft-os is.
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10421 üzenetére
Mivel itt nem a +2 bit hordoz releváns információkat, így teljesen jogosan.
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #10415 üzenetére
Látom nem érted... pont az a lényeg, hogy nem a 12 bit számít... de hagyjuk.
Amúgy itt egy összehasonlító videó is: [link] -
zazenke
őstag
válasz
a megfelelő tv-n mit értesz mert egy 300 ezres tcl miniled tévén is látom a különbséget bizonyos anyagokon főleg azon amit én linkeltem tegnap az is tény hogy az a video erre van kiélezve. És amúgy a corelec telepítése nálam nem is csak arról szólt hogy van P7 FEL vagy nincs mert ez nekem se annyira lényeges . De vannak lejátszás beli stabilitási gondok egyes lejátszóknál android rendszeren még ugyanezen eszközön CE rendszernél ezek teljesen megszünnek. Pici laggok stb.(most ugoosról beszéltem vagy dune homaticsról)
-
djnice
veterán
válasz
Nagyon sok filmnél számít a FEL és ez a különbség nem a 10 vs 12 bit miatt van...
Ha a kapott 12 bites képet átkonvertálod 10 bitre, akkor csak annyi lesz a veszteség, ami ténylegesen nem látható, ezt igazolják az összehasonlító képek is.
Mindenki győzködheti itt magát, csak nem érdemes.Ebben a listában megtalálható kb az összes FEL film összehasonlítva, azokat érdemes megnézni ahol FEL expands brightness vagy FEL improve grain details szerepel:
[link] -
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10377 üzenetére
"erőszakosan próbálják meggyőzni
a friss médialejátszó tulajokat, hogy cseréljék le a gyári szoftvereket,
mert a tudjukmik sokkal jobbak, természetesen a saját kockázatukra."Ebben szerintem nincs kockázat. Nem a gyári rendszer van letörölve/szétbarmolva/felülírva, hanem pl én is egy microSD kártyán használom a CE-t. Magára a lejátszóra biztosan nem telepíteném, így meg egy teljesen külső forrásból fut, nem barmol szét semmit.
Én is amúgy kicsit nyögvenyelősen álltam neki ennek az egész témának. Nekem a ProVision saját rendszere és lejátszója is tetszik, de nem mentem a falnak a CE Kodi felületétől, lévén mielőtt médialejátszóm lett volna, előtte Kodi-t használtam a TV-n is.
Eleinte kissé elveszett voltam a CE telepítés és beállítás kapcsán, de olvasgattam és segítettek többen innen a fórumról is a kérdéseimben, így már minden, amire nekem szükség van tiszta és érthető.
Persze az olyan részeknél én is húzom a szemöldököm, mikor a "hardcore" leírásokat olvasom, ahol kb úgy adják elő, hogy a világ legtermészetesebb dolga, ha belemászva a rendszerbe távirányító kódokat írkálj le papírra, meg programozd utána fel, szerkeszd meg a txt-t, forrassz IR vevőt a boxra és társai. Megértem, ha valaki akar ezzel mókolni, de nekem ez már túlzás, hogy valamibe ennyire bele kell másznod, ha azt akarod, hogy 100%-os funkcionalitással működjön. Persze, lehet ezt csinálni, jó is aki hobbiként tekint rá, de ne úgy legyen tálalva, hogy ez semmiség és teljesen természetes. Mintha vennél egy autót és csak akkor tudnád használni, ha előtte otthon beállítod a gyújtásvezérlést, meg a szelepbenyitásokat és ez egy természetes és elvárható dolog lenne, ha 100%-os működést akarsz.Olvastam én is a Swenk fórumtárs által megosztott Dune választ, meg több másikat is, amelyek az ellenkezőjét állították. Köztük egy másik topikban egy kalibrálással foglalkozó fórumtag véleményét is, amely egyezett azokéval, akik azt mondták, hogy a Dune válasza ferdítés.
Végül úgy döntöttem, hogyha úgyis azért vettem az adott TV-t, hogy leginkább DV tartalmak menjenek rajta, ha van az adott filmből rá lehetőség, akkor egye fene, akkor vagyok nyugodt, ha tudja a FEL réteget is és menjen rá a CE, legyen kompromisszummentes a dolog. Ha a Dune-nek van igaza, ha nem. Maxoljuk ki és kész.
De az is tény, hogy pl itt a hozzászólások között megosztott linken található FEL és anélküli összehasonlításban majdhogynem 0 közeli különbséget látok. Ezen a képen húzgáltam a csúszkát, hogy mi a különbség: [link]
Egy pici különbség látható, de azért tegye a szívét a kezére bárki és mondja azt, hogy húúú mennyire más a két kép a fenti linken, ha húzgálod a csúszkát. Számomra a keresd a különbséget kategória. Élek a gyanúval, hogyha lejátszanád a jelenetet egymás után és nem side-by-side egy adott TV-n, akkor 1000-ből 999 ember nem mondaná meg, hogy különbség volt a képminőségben.
Ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy ha látszik, ha nem, vagy csak minimálisan, akkor is tudja inkább a FEL-t, ha már DV tartalmat nézek és az eszköz hardvere képes rá.
-
fPApi
őstag
válasz
Imogen Combe #10381 üzenetére
Köszi!
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Imogen Combe #10364 üzenetére
Alaposan alábecsültem.
Újraszámoltam.
87 elemes eszközig jutottam.
A ritkábban használtakból néhányat így is kifelejthettem. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10359 üzenetére
Majd kipróbálom az Eneloop akkuimmal, bár azt hiszem a klíma távirányítójában már próbáltam, és működött csak csökkent a hatótávja a kisebb feszültség miatt gondolom. Persze lehet, már nem is volt 100% os töltöttségen. Mert ugye az elemek 1,5V/db, ezek az akkuk meg 1,2V ak.
Emlékeim szerint sokkal érzékenyebb lett a pontosságra, nevezetesen, hogy csak akkor működött ha tényleg nagyon pontosan a klíma felé irányítottam. Persze a dune az itt van tőlem 2-3 méterre, szerintem ennyinél nem venném észre, de majd meglesem, köszi. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Imogen Combe #10357 üzenetére
Köszi
Én is ezt a leírást tanulmányozom/fordítgatom, és hidd el mindig alaposan utánajárok annak mit veszek. Nagy meglepetés nem ért, mert szuper a dune, nagyon szépen lejátszik mindent a syno nas omról, érzésem, és a tapasztalatom szerint is jól sikerült a leírtak szerint beállitanom. A távirányító azért szivatott meg nagyon, mert kicseréltem az elemeket, és úgy sem volt jó, egyszerűen nem hittem el, hogy a másik cserélt is rossz, pedig meg kellett volna mérnem, műszerem is van, a fene essen bele, no mindegy ez valóban béna volt részemről, igazad van.
Egyébként Eneloop akkuim vannak, azok is jók szerintem bele, mert a vakuval is elvan napokig fotózás során.
Egyébként nagyon tetszik a lejátszó, azt hiszem jóban leszek vele, CE telepítésbe fogni, egy ilyen elembénázás után eszembe nem jutna, no meg, az még magas...
Van itt fórumtárs, aki ígérte ha belekezdenék segít majd, de most nyugi van még. -
Beni2360
félisten
válasz
Imogen Combe #10340 üzenetére
Vannak parancssoros felirat kinyerő programok is.
Na ez az ami távol áll tőlem. Ssh, be tudok lépni alap dolgokat amit leírnak be tudok másolni.
Én most is mindent felirattal nézek a hallás károsodásom végett. -
Beni2360
félisten
válasz
Imogen Combe #10338 üzenetére
Ilyeneket 15 évvel ezelőtt használtam. De azért köszi. Ezért van egyebek közt CE lejátszóm 3 boxon. Mivel sorozat függők vagyunk és ott 95%-ban 16:9 teli kép van fekete sáv nélkül ezért a sorozatokra azt használom. Na meg a NAS-ra letöltök pl 5 évad/23 rész. Abból kinyerni az srt nem kis meló. Na meg ott van a letőltési lehetőség is.
-
BBéci
legenda
válasz
Imogen Combe #10273 üzenetére
Semelyik másik készülék sem tudja kiírni, hogy mi volt az eredeti formátum. Ezt megemlítened sem kellett volna.
-
BBéci
legenda
válasz
Imogen Combe #10270 üzenetére
Erősen félreérthetően fogalmaztál most is. Sokkal egyszerűbb lett volna elárulnod a Yamaha pontos típusát. Abból kiderülne, hogy mennyire mérvadó az összehasonlításod.
Belépő és alsó középkategóriás házimozi rendszeren nem jönnek ki a különbségek, ezért akinek olyanja van, bátran megveheti az Apple TV-t. De még az is elképzelhető, hogy nagyon jó minőségű az általa előállított LPCM, mivel az almás cég nem szokott vackokat piacra dobni. -
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #9293 üzenetére
Az igazság, hogy ez nem Dune készülék csak a Dune látott benne fantáziát, hogy egy stream eszköze is legyen ami kap Dune felületet Androidról elinditva.
A javítások feladata a Homatics cégé, nem a Dune-é! -
mikrofon
veterán
válasz
Imogen Combe #9228 üzenetére
Szépség és igényesség szerintem nem biztos, hogy ugyan az. Nekem elég lenne az utóbbi, hiszen a felületet nézed és vizuális élménnyel szeretnél gazdagodni, amikor filmet nézel....
Amúgy szerintem jó helyen keresem azt amit szeretnék, legalábbis az eredmény ezt bizonyítja. De kösz a hasznos észrevételt és segítséget! -
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #9205 üzenetére
Szia
Ezeket olvastam korábban. Ami nem egyértelmű "kifejezetren erre a készülékre készített" itt a Homaticson van a hangsúly vagy azon amit Ők forgalmaznak Homatics?
Mert említették azt is, hogy nincs módosítva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kerékpársportok
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest