- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #11296 üzenetére
Miért gondolod, hogy az SMB rossz, 0 különbség az elérési és lejátszási sebesség tekintetében, tehát ha működik, akkor miért ne? Megnézem, hogy mit ismer, de 20 éve SMB-t használok, soha nem volt probléma, NFS is ugyanolyan jó, de felesleges átállni, ha valami jól működik.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #11265 üzenetére
Így van. Eleve nem csak a hely, de az elrendezés is korlátozott sok esetben. Nem tudja mindenki megtenni még azt sem, hogy a hangszórók megfelelően távolságba és pozícióban legyenek, mert limitál a szoba/bútor kialakítása.
Nekem is kicsit át kellett alakítani a dolgokat a hátsó hangszórók miatt.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
mikrofon #11241 üzenetére
Nem vagy naiv, de hidd el nem minden AVR jelzi ki ezen adatokat. Sőt a legtöbb, főleg belépőszintű, vagy olcsóbb kategóriásoknál egyáltalán nem elvárás ez. Ezek a készülékek a metaadatok alapján döntenek, nem pedig az alap bitfolyam alapján.
De, pont a Yamaha azon eszköz, mely eszközök általában(nem minden típus) képesek kijelezni a beérkező audio formátumot. De továbbra is azt állítom, hogy még a kijelzőn megjelenő info sem megbízható mindig, mert a tényleges hangminőséget és formátumot csak a teljes lánc (forrás, TV, AVR/soundbar) technikai specifikációi alapján lehet biztosan tudni. -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #11241 üzenetére
Utánanéztem fórumokon és az van, amit Olajbogyo írt.
Hogy a Samsung soundbarnak teljesen mindegy, hogy TrueHD vagy Dolby Digital Plus sávra van ráültetve az Atmos. Ha Atmos van, akkor Atmost fog kiírni.Van egy dolby teszt videóm, rengeteg féle hangsávval. Azon van Atmos nélküli TrueHD és DD, DD+, meg egy rakat más is. És valóban, ha nincs atmos metaadat, akkor szépen kiírja, hogy TrueHD, DolbyDigital Plus, DTS, DTS-X, stb... De ha Atmos van, akkor annyit ír, hogy Dolby Atmos. Függetlenül attól, hogy mi van "mögötte" Nem ír ki olyat, hogy TrueHD Atmos, vagy Dolby Digital Plus Atmos. Szóval az van, hogy nem foglalkoztak ezzel firmware szinten, hogy az Atmoson belül közöljön variációkat.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #11088 üzenetére
Viszont Homaticshoz képest nincs előrelépés, nem jobbak, ugyanazt tudják, sőt a Google licensz miatt kevesebbek. A Homatics/Premier 4K Pro-n futó Dune app ugyanazt tudja, mint a gyárilag "futó" Dune alkalmazás, eddig nem vettem észre, hogy többet tudna a 8K Plus-on futó lejátszó.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
mikrofon #10897 üzenetére
Elég lassú volt a rendszerem, mert windows 11 alól ment a kodi, és inkább megcsináltam az OMV-t, és veszek egy Homatics 4k plus-t, így azon megy szépen minden. (Youtube, Netflix) Sajnos kodi alatt a youtube is sokszor szórakozott, így remélem jó lesz.
Akinek van Homatics 4k plus, az leírná miket érdemes vásárlás után rajta beállítani?
Gondolok itt: Firmware, letölteni a Hd media center app-ot? És akkor simán helyi hálón elérem majd az OMV-re kötött HDD-t? -
-
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10792 üzenetére
A Dune telepíthető alkalmazása és a Dune rendszer részeként elérhető alkalmazás némileg eltér, a Dune apk sem rossz, nagyon jól működik a Homaticson, és egy CE-NE-hez képest egyáltalán nem vall szégyent, nem feltétlenül szükséges hozzá a CE. A "nem Homaticsokon" egy picit más, több beállítási lehetőség van, lényegében hasonló a tudás, csak a képességek jobbak.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10776 üzenetére
A bekapcsolás IR-rel történik.
- Android alatt mindkettő működik, és ugye ott nincs teljes kikapcsolás, csak készenlét, pl. a BT-os légegérrel is be tudom kapcsolni, és nincs beállítva semmilyen IR-kód.#10775 _seth_
CEC-t nem próbáltad? Nekem soha nem volt ilyen problémám, droid és CE egyaránt mindig "pöcc-röff" indult. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10744 üzenetére
Nem tudom, mindenhol az R3-at láttam.
Egyébként vicces, mert az R4 előnye a hátránya is egyben, egyrészt a háttérvilágítás mozgatásra nem kapcsol be, nincs hozzá billentyű sem, jobban merül az elem, sötétben kevésbé fényesek a feliratok, pl. a közvetlen audió/videó gombokat nehezebb megtalálni, ellenben az R3-on jól kézre esik a két gomb, valamint a feliratok is világosabbak. Mindkettő jó, de az R4 korszerűbb. -
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10710 üzenetére
Magáról a Dune OS-ről tudok nyilatkozni, mivel beállítás után nem éreztem szükségét, hogy aktiváljam a Play áruházat és ezáltal az Android TV felületet. A Dune OS Android TV alapú, de belenyúltak, megtudja kerülni az Android hülyeségeit, gyakorlatilag semmi sincs előre telepítve, viszont az előre rögzített app ikonoknak köszönhetően, gyorsan és egyszerűen telepíthető pl. az Aptoide TV áruház, a Kodi, az Airpin Pro (Airplay), YouTube (Smarttube is), ráklikkelsz és felajánlja a telepítést. Így az általam használt appok működnek, Aptoide, Kodi Maven, Spotify, Smarttube, X-Plore. Letöltött apk-kat is lehet telepíteni. Streaming-re nem alkalmas, nem működnek az Android TV-s verziók, igaz én már a Homaticsokat sem használom arra, mivel csak a probléma van velük az Android TV-s rendszeren, nincs fps-váltás, van amelyiknél nincs Atmos, a másiknál nincs 4K HDR, vagy állandóan felirattal indul, annak ellenére, hogy az ki van kapcsolva, a másik rossz felirattal indul, stb. TV-n és Apple TV-n használom ezeket a szolgáltatásokat, ott jól működnek.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10693 üzenetére
A felskálázás jobb, CE szempontjából nem az, mert jelenleg nincs olyan CE, ami FEL képes és futna ezen a SoC-on. A dupla árat nem feltétlenül éri meg, de az OS jobb, mint a Homaticsokon futó Android, eltekintve attól, hogy streaming-re nem jó. Ha van egy jó Homatics, ami mindenre elég, és kell a P7 FEL, akkor a Pro 8K Plus nem lesz jobb. Ha a Dolby Vision nem lételem, de kell egy jobb eszköz, ami 99%-ban hozza a CE tudását, nincs szükség alternatív telepítésre, akkor jó választás, rendkívül hűvös, gyors, stabil a rendszer, és talán jobban értenek a javításhoz, mint a Homatics-nál, így esélyes, hogy a jövőben jobb lesz.
-
Beni2360
félisten
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #10617 üzenetére
R4 távirányítóval azért jobb a helyzet [link] :
Compatible with non-Google-certified Dune HD media players:
Yes, fully compatible (can be used as the main remote or as an additional remote; both Bluetooth mode and IR mode are supported).
Compatible with Google-certified Dune HD media players (Dune HD Homatics, Dune HD Premier, BOXY):
Partially (can be used only an additional remote, the standard remote must be paired too; only Bluetooth mode is supported).
Can control the media player via Bluetooth:
Yes.
Can control the media player via IR:
Yes. The remote can be manually switched into IR mode. In IR mode, the remote will generate Dune HD IR codes (with "CF CF" customer code). These IR codes are compatible with all 2018+ Dune HD media player models except Google-certified Dune HD models.Tehát ezek alapján a Google tanúsítvánnyal rendelkező boxokkal az R3 nem megy rendesen és CE alatt se fog remote.conf segítségével.
Ezzel szemben az R4 használható BT kapcsolattal Android alatt és megfelelő remote.conf fájlal pedig CE alatt is.
R4 Remote.conf fájl készítéshez ez lehet segítség: [link] -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #10609 üzenetére
Én anno használtam egy sima, nem Dune Homatics-ot. Az nem IR volt. Az CE alatt teljesen halott volt. Bekapcsolni sem lehetett vele a boxot.
Ennél az van, hogy amíg nem fut a CE és kikapcsolt állapotban van a Pro Vision, addig reagál az R3 távirányító jelére, tehát be tudom vele kapcsolni. De ahogy elkezd futni a CE, halott.
Android alatt normálisan működik nálam az R3. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10610 üzenetére
R4 milyen szinten vezérli a sima Homatics-ot?
- csak Androidon használtam, gyakorlatilag hibátlanul, minden funkciója működik. CE alatt nem próbáltam, mivel ott adott a B25-ös táv.#10611 Swenk
Homatics, Premier 4K Pro, ahhoz minden elérhető és adott a jó rendszer.Amúgy az új DMC (250101) elég jól sikerült, SDR anyagok esetében jobbnak tűnik, mint a CE.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10605 üzenetére
A lejátszóra értettem, hiszen azt írta, hogy nem tudja fogadni az IR-t.
Az R3 tanítható része leginkább a TV-re értendő, nekem R4 van, alapból LG-t vezérel és tanítható. Csak android alatt próbáltam. R3 jövő héten lesz, de az ua., mint az R4, csak kevesebb tanítható gomb és nincs háttérvilágítás.
R4 pl. tökéletesen működik a Homatics-on és a Premier 4K Pro-n. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10006 üzenetére
Ha nem a gyári távval használod, akkor nehéz lesz úgy megoldani.
Kiindulva a többi pontból valami olyasmi kellene, hogy hangerő állítás: box-on, TV-n vagy AVR-en. - ilyen jelenleg nincs. Nálam sincs ilyen opció, nem gyári távval nem működik, gyári távval a beállított eszközt vezérlem. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10004 üzenetére
Alapvetően jól is működik nekem. Viszont a távirányító hangerő gombjai maga a CE hangerejét állítja - attól függ, hogy milyen távot (IR vagy BT) használsz CE alatt, valamint be van állítva (Android alatt beállítva CE alatt is úgy működik a táv infra része, ami tanítható), hogy a TV hangerejét állítsa-e vagy sem.
CE CEC beállításait a perifériák alatt tudod finomhangolni, minden menüpont egyértelmű, az AVR hangerejét is ott lehet beállítani. Én nem használom, de amikor kipróbáltam, akkor minden menüpontnál egyértelműen érhető volt, hogy mire vonatkozik. -
ricsik
őstag
válasz
mikrofon #9871 üzenetére
Az új FW hozott új Dune Appot, ami ebben a lejátszóban integrálva van, de persze el lehet térni tőle, de én nem teszem, nekem tökéletesen megfelel(t) eddig.
P1eTr0:
Én régi témával használom, ha jól olvastam az új kinézetet csiszolták, tehát én nem vettem észre változást az említett sávon kívül. Értem a koncepciót, hogy a sávról most már minden fontosabb funkció egyből elérhető, de nekem nagyon nem tetszik -
blakey
titán
válasz
mikrofon #9705 üzenetére
Nagyon könnyű megtanítani, pár perc alatt elkészíthető, nyomni kell a gombokat és ssh-n megjelennek a kódok, leírod, majd szépen létrehozod a fájlt.
Egy Dune Homaticshoz nem szükséges másik távot venni, mindegyik táv BT-os és IR is egyben, a kicsi és a nagy is. Csak, akkor érdemes másik távot venni, ha valaki arra vágyik. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #9295 üzenetére
Android alatt futó Maven Kodi jó. Nem tudom milyen hibákra gondolsz. Az általad említett Kodival viszont vannak problémáim, de az betudható az alfa stádiumnak. A Netflix 1080p valószínűleg ESN-re vezethető vissza, mert mindegyik Kodival olyan, az általad linkelttel is, tehát valamiért a felhasználómmal és készülékemmel most ez engedélyezett, hátha később rendbe jön. Minden más rendben van. Nekem is minden jó a telepíthető appok közül, kivéve az Apple TV+-nál jelentkező szürke sávok elég furcsák. Más eszközökön fekete az alsó-felső sáv. Ez inkább app hibának tudható be, mert semmi sem segít.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #9290 üzenetére
Nekem sincs annyira rossz véleményem a cuccról, viszont a felhasználói szokások és az eltérő beállítások okozhatnak kellemetlenségeket. Hétvégén üzemeltem be, azóta próbálgatom a képességeit. Vannak hiányosságok, pl. az AFR, a részletesebb kép- és hangbeállítás, a jobb hangformátumkezelés, de összességében már most is jobb véleményem van róla, mint pl. egy Mi Box S-ről. Az AFR az elmúlt napokban nem hiányzott, nem is értem, hogy miért nem zavart, lehet, hogy a TV kijavít egy-két hibát, de egyelőre megelégedéssel használtam a Maven Kodit, egy dolog furcsa, hogy Kodi alatt a Netflix 1080p és Dolby Vision. Az app az 4K. A másik furcsaság, hogy az Apple TV+ esetében szélesvásznú anyag lejátszása esetében az alsó-felsó sávok szürkék, okát még nem tudom, de "nyomozok". Szóval jónak tűnik. A CE majd egyszer jó lesz ezen az eszközön is, en találtam olyan hibakat, amik zavarnak, pl. gyengébb felbontás esetében alul van egy 2 cm-es elmosódás, Android alatt ugyanazzal az anyaggal nincs hiba, de a CE még erősen alfa fazisban van ehhez a boxhoz. Jó az irány. Egyébként a fehérrel sincs problémám, élőben jól nez ki, de persze kérdés, hogy milyen "keveréket" használtak a fehérhez, mert ha sz@rt, akkor sárgulni fog, ha nem, akkor fehér marad, igen, van olyan fehér műanyag, ami nem sárgul olyan értékben, mint ahogy néha lenni szokott, volt ilyennel és olyannal is dolgom.
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #9257 üzenetére
tegyél bele az userdata mappába egy advancedsettings.xml fájlt.
ez legyen benne:
<advancedsettings version="1.0">
</videolibrary>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>503316480</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
<network>
<curlclienttimeout>6</curlclienttimeout> <!-- Timeout in seconds for libcurl (http/ftp) connections -->
<curllowspeedtime>6</curllowspeedtime> <!-- Time in seconds for libcurl to consider a connection lowspeed -->
<curlretries>2</curlretries> <!-- Amount of retries for certain failed libcurl operations (e.g. timeout) -->
</network>
<audio>
<maxpassthroughoffsyncduration>90</maxpassthroughoffsyncduration>
</audio>
</advancedsettings> -
gyűrű
addikt
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
mikrofon #9227 üzenetére
A Dune soha nem arról volt híres, hogy mesés felhasználói felületet adott.
Csak egyszerűen jól működött a hőskorszakban a Sigma chip idejében.
Azóta sok minden megváltozott.
Ha a felhasználói felület szépsége a legfontosabb, azt nem itt kellene keresni.
Sajnos tökéletes megoldás nem létezik. -
LEON_01
tag
válasz
mikrofon #9194 üzenetére
Ez egy külön kód a DUNE fórumhoz/támogatáshoz. Ezt a magyarországi forgalmazó adja hozzá és ha jól rémlik, mert a kártya stílusa ismerős volt, a syno nas-okat is ők forgalmazzák. A fórum is össze van kapcsolva a syno fórummal. Fel kéne hívni őket v. írni nekik, hátha lehet szerezni egy ilyet.
-
LEON_01
tag
válasz
mikrofon #9188 üzenetére
Hali!
Nekem is 2 napja jött meg. A távnak mennie kell. Az első bekapcsolás után a képernyőn mutatja is hogy kell párosítani. Az egyetlen dolog ami jól működik. DUNE reg kártyát kaptál? Mert ha igen, akkor a DUNE.hu oldalon van mindenféle leírás az app-okról és a skin-ről. Kicsit nagyobb a hype-ja ennek a készüléknek mint a valós tudása egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest