- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nortsen
aktív tag
válasz
MR007RM #68526 üzenetére
Elvben nem tudnak küldeni EU-sat, mert nincs nekik, mert nem is lehet.
Kicsit utánanéztem.
Van ugye FCC és CE verzió, ami a Mavic mini esetében nem csak firmwares, hanem hardveres különbségeket (is) jelent.
A külömbségek így néznek ki a különböző verziók között:
Ha veszel egy FCC verziót, használhatod FCC régióban, SRRC régióban, CE régióban, 5.8Ghz-en (ahol
a régió szerint engedélyezett).
Hatótáv:
- FCC régióban 4km
- SRRC régióban 2.5km
- CE régióban 500 (ahol a régió szerint engedélyezett az 5.8 Ghz)Ha veszel egy CE verziót, használhatod CE régióban, SRRC régióban, FCC régióban, 2.4 Ghz, és 5.8 Ghz-en.
Hatótáv:
- CE régióban 2,4Ghz-en 2km, 5.8 Ghz-en 500m
- SRRC régióban 2,4Ghz-en 2km, 5.8 Ghz-en 500m
- FCC régióban 2,4Ghz-en 2km, 5.8 Ghz-en 500mMagyarul az amcsi FCC verzió nem tud 2.4Ghz-et. A CE verzió meg akkor sem tud 4km-ert, ha fake gps-t használunk, mert 5.8Ghz-en nem tudja a max powert, amit az FCC tud.
Itthon egy FCC verzó 500m-nél nagyobb távra csak Fake gps-el mehet, ami azért elég macerás használatot eredményez, főleg úgy, hogy az 500m jó ha 300m.
Igazából nincs jó választás.
-
MR007RM
addikt
válasz
MR007RM #68371 üzenetére
Na püff....csak egy fincsi fotó milyen szinten boncolgatnak egyesek egy olyan drónt belülről, mint amilyen nekem van, vagyis nem összeszerelős fajtát.
Ha lesznek valaha is válaszok a kérdéseimre, azt biztos meg fogom kapni.
Arról is beszélnek, hogy 3S helyett 4S aksikat kellene használni, de ezt még le fogják tesztelni. Mintha sorozatot néznék olvasgatom őket.
-
tirszin
senior tag
válasz
MR007RM #68367 üzenetére
Nemrég értekeztem egy sráccal hatótáv növelés ügyben, a távirányító adás-vétel javításával, pl. egy nagyobb nyereségű antennával. Írta, hogy a gyakorlatban ez nem segít. A drón adóját is kell erősíteni. Belegendolva igaza van.
A gyakorlatban nem az a gond, hogy elgyengül a jel, hanem, hogy elfedik a zavarjelek. Ezért hiába veszel érzékenyebb antennát, az a zavart is jobban összeszedi, az arányod nem javul. :(
A távon lévő erősebb adó is kevés, mert a drónról érkező adáson az nem segít. A drónra is kell erősebb adó / antenna.
És persze ez értendő a telemetriára, irányításra és a videóátvitelre is, ha külön átviteli rendszerei vannak. (Ezeket konkrétan nem tudom, csak józan paraszti ésszel gondolkodom.) -
Highground
aktív tag
válasz
MR007RM #68273 üzenetére
Igen... pont reggel utánanéztem a videó teszteknek és tényleg förtelem. Stabilizálás hiánya és a képminőség (még 2k mellett is, bár az is gyanús) botrányos. Folyamatos remegés, képmozgás és zsiskás kép. A mavic mini-t nézegettem de az meg majd 140k
Vagy leteszek az egészről vagy még megrágom nagyon
-
Szancsó
aktív tag
válasz
MR007RM #68123 üzenetére
Ha nem csak lebegsz ás nincs -25 fok, akkor szerintem fűti az magát - csak ahogy írták is ne egész napos csomagtartóban állás után kezdd el használni az akksikat.
Esetemben a szűk keresztmetszet a humán rész: öregszem és nem bírom már a hideget, seperc alatt elgémberednek az ujjaim. Múltkor megpróbáltam kocsiból repülni, de az ücsörgés közben nem olyan jó a táv tartása. Ezt tetézendő találtam egy ghost branch -et, ami földhöz csapott és bekövetkezettm amitől tartottam: a már törött karbon felső lap engedett és az antenna leficcent. Következő alkalommal a kamera nem adott képet: azt hittem a VTX nyekkent meg és mivel úgyis kamerát akartam cserélni (megjött a 19 dolcsiért lőtt Caddx Ratel) kezdtem annak a berakásával és lett kép, szóval lehet a VTX megúszta.
Ui: nincs valakinek kis (3 db lapra kellene) kimaradt conformal coating? Bár most találtam Amazon -on elfogadható árban is.
-
thomasvold
őstag
válasz
MR007RM #68051 üzenetére
Tello, hát na, kipróbáltam és egy kis szellőben is teljesen használhatatlan. Egyszer úgy elvitte a huzat, hogy alig találtam meg, pedig csak 2 méter magasan volt
Túl sokat nem is vártam tőle, mert 80 gramm, de azért azt nem gondoltam, hogy egy pici szellőcske is viszi mint a libatollat
Viszont a Xiaomi repeater-el, baromi jó lett, messzebbre is repül és nem akadozik a video jel.
-
thomasvold
őstag
-
válasz
MR007RM #68031 üzenetére
Tedd vissza bele a gyári akkut. Utána jelöld meg egy filctollal, hogy hol van a tengelyére merőleges súlyvonala majd úgy rögzítsd fel a nagy akkut, hogy ugyanoda essen a súlypont. Ha nagyon elől vagy nagyon hátul lesz, akkor azoknak a motoroknak többet kell dolgozniuk majd, hogy megőrizzék a gép egyensúlyát, ráadásul, könyebben előre vagy hátra billenhet a gép, mikor mozgatod
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MR007RM #67976 üzenetére
Valóban van ilyen törvény, de 99%, hogy nem fognak hozzád szólni ilyen miatt még akkor sem ha kint a parkban reptetel. Max 2 oka lehet annak ha intézkednek ilyen miatt veled szembe:
1) hülye vagy és vagy barom módjára veszélyesen reptetsz vagz olyan helyre repülsz vele ahova "nem kéne"
2) van szomszédodban olyan öregasszony aki térfigyelőt megszégyenítő módon figyel és annyira unatkozik hogy ha már csúnyán nézel a virágaira már azonnal hívja a 112-t.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
MR007RM #67976 üzenetére
Egy dolog a törvények betartása és más a józan ítélőképesség. Kisrepülőtér, nagyrepülőtér, katonai létesítmény, helikopter leszálló (pl kórház) közelében még véletlenül sem szabad reptetni, mert bejön valami üzemzavar, a drón irányítatlanul eltűnik a messzeségben, aztán másnap olvasod a hírekben az eredményt. Persze látótávolságon belül a fenti területektől távol nyugodtan lehet próbálgatni, de ott sem javallott másokat zargatni vele, mert odajönnek és arcon csapnak, ha olyanok. Szóval élni és élni hagyni, a komolyabb szabályok mindenkori betartásával.
-
-
MR007RM
addikt
-
ezoltan
tag
válasz
MR007RM #67879 üzenetére
Egyáltalán nem ilyen egyszerű.
Az állványos rendszer a videojel fogadását szolgálja,ami x hatótávon belül megfelelő antennákkal adó-és vevő oldalon kiváltható.Mindössze ennyi volt az info részemről ezt az egyetlen részletet illetően.
Ez a téma hardveres/szoftveres/emberi tényezők sokképletes egyenlete. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
MR007RM #67879 üzenetére
Alkatrészek és azok anyagának a minősége, elektromos zaj mennyisége a drón alkatrészei közti térben, az áramkörökben és a repülési környezetben, ANTENNAELHELYEZÉS !!! és antennák minősége, antennatípus, adó-vevő teljesítmény, antennák orientációja (nem csak lhcp/rhcp-re kell gondolni, hanem hogy ténylegesen azonos síkban legyenek, ha nem omni), környezet akkusztikája, stb.
A long range nem úgy megy sajnos, hogy otthon kirakod az ablakba a drónt, aztán a város széli TECSO-ban megnézed vele, hogy van-e még az akciós sörből. Ha így lenne én most nem ide írogatnék, hanem verném a seggem a földhöz az örömtől
-
molnigee
aktív tag
válasz
MR007RM #67801 üzenetére
Amit én eddig láttam a minirol:
WiFi zajos közegben 30 méteren is el mehet a jel, nincs a tavon kijelző, kis súly miatt bár jó a gimbal, de be-be akadozhat, nincs szenzor.
Cserébe, zsebben elfer, bárhol előkaphato szinte, 25 percet elrepul, kép minőség megfelelő, olcsó.
Kb ezeket alapján érdemes eldonteni szerintem.
Illetve 200 körül van használ mavic, akár még garis is.
Fimi gépek is jók, de nagyobbak, és ami gáz, hogy nincs raktáron sehol kb, szóval várni kell rá sokat. -
fape
senior tag
válasz
MR007RM #67699 üzenetére
A gnd-t bontás nélkül multi méterrel meg lehet találni. Aksi negatív és a gnd pin között kell continuity test (talán folytonosság teszt magyarul, amikor csipog
). Utána meg már nincs sok eset, hogy melyik lehet videó mind két oldalon. Max gyártani kell hozzá egy kábelt és jó lesz az.
-
fape
senior tag
válasz
MR007RM #67686 üzenetére
Sztem az 4 pines jack lesz, és utána ráadásul még meg kell keresni mindkét oldalon melyiken van a föld és melyiken a videó jel. Sajnos erre is kis millió "szabvány" van :S
-
válasz
MR007RM #67639 üzenetére
Van erre egy jó viccem!
" kergeti a farkas a segget, a segg menekül és egy kis előnyre tesz szert mikor találkozik a jó tündérrel.
- jó tündér! kerget a farkas, kérlek segíts!
- oké, madárrá változtatlak!
A segg madárrá is változik és felrepül a fára. Nemsokára odaér a farkas, tanácstalanul szimatol, forgatja a fejét, mikor felnéz a fára és ott látja ülni a madarat.
- hé madár! nem láttál erre futni egy segget?
a madár erre felvonja a vállát, széttárja a szárnyait, és megcsóválja a fejét.
- köszi - mondja csalódottan a farkas és elindul tovább. Majd megtorpan és visszamegy;
- gyanús vagy te nekem madár! Csipogj csak egyet!
- trotty! - szalad ki a madár csőrén! " -
válasz
MR007RM #67618 üzenetére
De klassz kompakt táirányítód van!
Oszt szegény ember meg vízzel főz:
Az antennákra lehet kapni ilyesféle pajzs-szerű dolgot. Nem tudom mit érnek, de láttam már sok embernél.
A Phantom baromi jó, ha nem a legjobb RTF drón. Ennek az őrült csókának érdemes a videóit nézni, mindig feszegeti a gépe határait! Itt elküldi 8km-re a házához! Ne tekerj bele, nagyon kemény a vége!! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- E-roller topik
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Erős specifikáció, kompakt formában
- További aktív témák...
- Welock Touch 51
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest