- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
válasz
varadigabor #43876 üzenetére
Hát igen, majd mind alsó aksis, de lehet ez lesz a vége. Ami fontos még nekem, hogy fentre tudjam a hd camot is rögzíteni rendesen. Nem mindegyiknél lehet. Ezért is gondolkodom a spliten is.
Ezt is dicsérik és most akciós Formula 220X Racer -
üszök
őstag
válasz
varadigabor #43817 üzenetére
A prop nem lenne drága,csak a 10$ posta nem vicces.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43819 üzenetére
Ha érezhetően ráz és melegszenek a motorok, akkor kuka. Gondolom nem kapcsoltad ki a notch filtereket, nem állítgattál a lowpass filtereken.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43817 üzenetére
Az első esés után az összes ugyanolyan szar.
Szerk: Mégsem igaz, van, amelyiket vissza lehet hajlítani és van amelyik eltörik.
Az elsőre most kezdett el csúnya szemmel nézni Joshua, mert a 2306 2700KV motorjai alatt hajlonganak max fordulaton az 5040-es Kingkongok. A merevebb propot meg odacsapod aztán lehet menni a 10-es kulcsért.
Kocaversenyzőknek szerintem mindegy, ha meg a géped 500+ dollárt ér, akkor a propra is sokat fogsz költeni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43764 üzenetére
Srácok, a combatban a másik gépre kötött zászlót kell levágni, nem a másik gépét levadászni.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #43762 üzenetére
Ennek a versenynek az a lényege, hogy ki tudja legtovább fenntartani a gépét, vagyis az a cél, hogy elpusztítsd a többit
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #43693 üzenetére
Ahogy elnézem nincs is mindig ott
Azért elég kemény GPS nélkül bekerülni egy homokviharba, aztán keresheted merről jöttél merre mennél
Ja, és lehet nem törik szét esés után a gép, de a homok tuti jót tesz a cuccnak -
marciart11
aktív tag
válasz
varadigabor #43604 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43613 üzenetére
Hát friss nincs. Ezen a képen még jó állapotban vannak. Hátul meg vannak rendesen nyomva, a zsugorfólia szétesett, így ott letakartam őket átlátszóval. Akkukábel is javítva.
@kriszbon - az iRangeX Flysky, a Flysky iRangeX.
Az iA6B tud olyan 550m-t, 570-nél már szakadozik. -
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43613 üzenetére
Én tegnapelőtt csak kidobtam a teraszra a szemüvegemhez nemrég vásárolt 2000mA 3.7V-os aksiját mikor egy nagyot szellentett a töltőn.
Becsuktam az ajtót, mondom had szellőzzön az a vacak, erre nem felrobbant nekem(jó nagyot szólt). Kinéztem és látom hogy lángokban áll, de mire visszamentem a telefonért hogy csináljak videót az aksiról, már ki is égett, csak a végső stádiumot sikerült rögzíteni pár lángnyelvvel.(#43614) Peaceliker: A Falcon vázban nekem is az van.
Nem tudom, a youtube videók, hozzászólások alapján bejöhet ez a kütyü, de azért jó lenne ha valaki megerősítené ezt még, mert nem olcsó.
Eladnám én őket, ha úgy egyben elvinnék hogy tudjak venni másikat.
Őőő.. miért azt a távot lehet pároztatni Flysky vevőkkel is? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #43608 üzenetére
háromcellást még tudsz belőle csinálni
Meghajlott, de visszagörbített propeller (nem látok rajta repedést) használható még alacsony magasságba kis fordulaton gyakorláshoz? -
cd334
tag
válasz
varadigabor #43604 üzenetére
Hát ránézésre eléggé rosszul néz ki az az aksi. Cellafeszek rendben vannak? Ha megsérült az egyik cella és most még nem totálkáros később szép tüzijátékot tud okozni, ha tovább sérül. Nagyon figyelj erre oda.
-
molnigee
aktív tag
válasz
varadigabor #43595 üzenetére
Nem szokás kérdése, kinek mi, meg milyen gyorsan akarsz pörögni. Nekem 1.1 a rate, 0.7 a super rate, 0.7 az expo.
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #43512 üzenetére
Azt én is néztem, hogy egy RTF JJPro 200 35.000 forint? Kiveszem a távot akkor 23.000. Hmm azért ez már elgondolkodtató ár. A Vtailnél tuti jobb
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43512 üzenetére
Én már inkább ilyet választanék. Nekem is ilyen van a KGB projecten. Forrasztás nélkül eltávolítható, ha valamit variálni kell.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #43509 üzenetére
De, csak nagyon nem nézegettem miközben azzal küzdöttem, hogy mikor rögzít, és játssza le a felvételt
Elő van benne előkészítve csipogónak forraszpont, vagy legalábbis úgy néz ki.
Te a DVR-t bekötötted már? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43507 üzenetére
Igen, a VBAT alapján tudja a legtöbb FC h hány volt van. Amelyiknek nem kell vbat vezeték, azok már sok dolgot integráltak.
Az LC filter egy alulátersztő szűrő. Mivel a motork tüskéi valamilyen magasabb frekin szemetelnek, nekünk meg csak egyenáram kell az akkuból, így az LC filter kiszűri a legtöbb tüskét. A kondenzátor (C) is ezt csinálja, csak a tekercs (L) nélkül. Ha nincs zavar és minden bírja, akkor nem nagyon kell szürni. Ha van csíkozás pl. FPV képben, akkor egy kondit szoktak berakni a tápra. Aztán az ESC-ekre, aztán LC szűrő a kamerához. A ferritgyűrű lényegében úgy viselkedik mint egy tekercs, ez is csillapítja a tüskéket. A kamera vezetékére rakják. A KGB projecten gyárilag van, nem is nagyon van bajom a képpel. Később kap majd egy nagyobb kondit a betápra mert befér és alig van súlya.
@molnigee - Joshua csinált videót hogyan kell megállapítani h szakadt-e a motor
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43505 üzenetére
Nem kicsit bolond, hanem nagyon is.
De a többiben sem egy kezelhető jószág, vagy én felejtettem el azt a keveset amit nem is tudtam rendesen.
Ma keresgéltem vagy 500m távolságban, azt sem tudtam hol van pontosan, mert a funkciók nem úgy működnek mint egy másik gépen. -
molnigee
aktív tag
válasz
varadigabor #43496 üzenetére
De mi baja lehet? A gép jól repül, a motor jól forog, nem kattog nem lötyög, nem csapágyas, nem zajol.
Esc forrasztás okozhatja? -
syler123
veterán
válasz
varadigabor #43493 üzenetére
Elvileg mehetne a kamera tápjára az lc filter, de nálam nem hozott eredményt, világított ahogy kell, de továbbra is zajos volt a kép, VTX-re téve szintén. 4S-re lehet kevés volt.
-
fape
senior tag
válasz
varadigabor #43480 üzenetére
Több megoldás is van.
- az esc-kre direktbe 330-470uF körül, 4 db-t
- az aksi betápra, 1000uF. nekem így van.
- vtx betápra, szintén 330-470uF
-- ha egyben van a FC+OSD+kamera+vtx akkor mehet 470-660uFFontos, hogy low esr legyen, 3S-nél 16-25V, 4S-nél 25-35V. Általában az szokták mondani, hogy kb 1,5-2x akkora legyen mint a tápfeszültség.
Én 1000uF low esr 25V-t raktam a betápra: [link]
Filléres tétel, simán meg kapott itthon is a sarki elektronikai boltban.Plusz még olvasni való. de kb azt írja le amit én is csak angolul, konkrét példákkal: capacitors for noise filtering in mini quad
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
varadigabor #43472 üzenetére
A nagypályások nem nagyon csinálnak ott ilyet. Nekem 10 esetből 5-ben napon belül jön az értesítés a küldésről és a tracking linkek is működnek pár napon belül.
Filléres rendelésekhez szinte mindig az Ali-t választom, mert a small package-es tracking is jobb mint a semmi, plusz az Ali ül az eladó pénzén, míg le nem okézod a csomagot, így nekik is érdekük minnél előbb megegyezni veled, ha sz@r került a palacsintába.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43472 üzenetére
Mikor én is csináltam ilyent, az óta is gondolkodom azon, hogy nekem a Littlebee ESC-k nem az végett nyíródtak-e ki hogy raktam rájuk kondit.
Mintha valahol olvastam volna olyan hozzászólást/kérdést hogy kell vagy sem valamelyik ESC-re kondi, és a válasz az volt hogy nem, mert gyárilag kijavították a hibát.
Amire kell arra rak a gyártó is nagy kondit, amire meg nem kell ilyen oda nem tesz mert a zavarszűrést máshogy oldotta meg.
Minden esetre én eldöntöttem hogy többet nem csinálok ilyent, még ha esetleg nem káros akkor sem.
Esetleg úgy ha nagyon biztos vagyok benne hogy az adott típusú alkatrésszel csinálta már más is és jól működik neki. -
syler123
veterán
válasz
varadigabor #43455 üzenetére
Én ilyen esr kondit rendeltem, remélem megjön hamar, kb 1,5 hete rendeltem. Mobilról linkelek, szóval....
Ferrit gyűrű engem is érdekelne, meg az is hogy miért kellNekem valami undorítóan zajos a hs1177, semmit nem segített az lc filter, most a kondiban bízok.
Legjobb az lett volna, ha minden esc táp pontjára teszek egy 250uf-osat. Most a betápra teszek egy 1000-est.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43455 üzenetére
A motorokon meg ott a csatlakozó amit beledughatsz.
Amit linkeltem képeket a majdnem kész gépemről, azon is úgy van megoldva a csatlakozás a Racerstar 30A ESC-n, olyan megfontolásból hogy esetleg V-tail motorok kerülhetnek majd valamikor rá.
Egyébként a PDB biztos tönkrement? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43452 üzenetére
Foxeer HS1177-et agyonveri a motorfék, azaz a damped light, így duplán ellenőrizd h az Arrow bírja-e.
Vegyél low ESR kondit meg egy ferritgyűrűt h ne akkor kelljen futkosni utána, amikor kiderül h az esc-ek miatt csíkoz a kamer képe.
Én a vatil ESC-ét felhasználnám. Nem láttam, de gondolom csak ki kell forrasztani a bepattintós tükséket. -
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #43420 üzenetére
Szerintetek kell még rendelnem valamit?
Martian II váz , Annak a PDBjéről közvetlen kapja az áramot a Kakute F3 V1. Az FC 5 voltos kivezetésre és SBUS csatlakozóra rá kötöm a vevőt. Racestar 4in1 esc az is kapja az áramot a PDB-ról. V-tail Emax motorjait ráforrasztom az esc-re az ESC jelkábelt az FC-re. Immersion RC 600mw az áramot szintén közvetlenül kapja az áramot a PDB-ről az pedig meghajtja az Foxxer Arrow V3-at. Aminek a feszültség mérő kábelét rá csatlakoztatom az aksira (vagy PDB-re)? Mondjuk nekem kicsit fura hogy csak így rá kell csatlakozni az aksi bemenőágra. Ez így akkor jó? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43368 üzenetére
A Z-84 is mindent elbír, csak bele kell faragni.
Van Reptile S800 is. Az már EPP, de nem olyan könnyű összerakni mint a Z-84-et.
-
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #43320 üzenetére
Találtam ilyet, V-tail kamerához...
Gondolom a 24 pin-es 0,5mm , 10cm hosszú kell forward directionnal? -
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43278 üzenetére
Nos az én véleményem is az hogy a kamera tartó semmire sem való.
Egyébként ha hamar akarsz cserélni kamerát, akkor hagyd úgy ahogy van gyárilag.
Az a csoda hogy a menetszél nem tépi le, mert gondolj bele ha a kocsi ablakán kiteszed a kezed mondjuk 50-nél mit érzel.
Utána picit kocogtasd meg a felszerelt kamerát, és szerintem megtudod mitől is lehet a nagy remegés.
Ha védőlemezt nem is teszel alá, legalább egy rendes tartót szerelj rá gumilappal alatta.De valószínű nagyobb ütközéskor még az is leszakadhat, főleg ha pofont is kap.
-
syler123
veterán
válasz
varadigabor #43267 üzenetére
Nyomod a gázt akkor is amikor lefele néznek a propok a talajra. A crashnél is úgy volt. Ez nem jó ötlet, ha nem is veszed el teljesen, járasd alacsony fordulaton. Kezdésnek csináld azt, mintha a levegőben szeretnél szaltózni, nyomsz egy nagy gázt, lendületben van a gép felfelé / előre, gáz le és forgás, utána újra gáz, így kicsi az esélye hogy széttöröd és majd elmúlik a para. Ma már nekem elég jól ment.
Amúgy tényleg egy új élmény ez a pörgés forgás, majd én is teszek fel vidit, de én a gyakorlást akciókamera nélkül végzem, legalább ne csapjam szét idő előtt
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #43267 üzenetére
Irigyellek a terület miatt... Elég alacsonyan pörgeted
Ma én is átforgattam kétszer, bár nem FPVben használtam. Úgy bizonyára sokkal halálfélelem közelibb a helyzet
Nekem sajna a Duna túl közel van, hogy hagyjam sodródni míg pl. rovarokat hesegetek(#43266) Peaceliker
Részvétem... Nekem sem kellett sok, mivel annyira fel van dózerolva a domb mögötti terület, ahova leesett az X220s, hogy megközelíteni is nehézkes volt. Bokáig süppedtem a laza talajban, a csipogóról meg elfelejtettem leszedni a takaróragacsot (az minek van rajta? Mosás után távolítsuk el szöveggel)?
Sajnos túl bizakodó voltam, mert azt gondoltam jó lesz az az Carbon fiber darab, amiről azt gondoltam megegyezik a furattávolság a felső váz furattávolságával, de nem. Ezt a karbont meg kifúrni... -
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43257 üzenetére
Őőő... most meg nem mondom neked mire formázd, amit felajánl én arra csináltam, ugyan úgy mintha telefonba menne.
Benyomtad oldalt a gombot a panel szélén ami van?
Szemből nézve bal oldalon van az első gomb, csak egy pillanatra kell megnyomni hogy a kék led villogni kezdjen, leállítás ugyan így, akkor folyamatosra vált a fény.
Elég elcseszett egy módszer, azt bánom mikor cseréltem a szalagkábelt nem vezettem ki valahova egy nyomógombot onnan.Később jutott eszembe, hogy te lehet a "fekete doboz" SD kártyára gondoltál, de ezek szerint nem(ott szét kell szedni, és 1GB-os van benne).
Egyébként jó nagy kapacitásút rakj bele, mert hamar megtelik videóval mert nagy helyet foglalnak .
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #43240 üzenetére
Az a fura szitu állt elő, hogy a Fatsharkom gyorsan lemerül (1.5-2 óra). Vettem direkt itthon Samsung akksikat, amik egészen tűrhetően bírják, illetve Vateráról csillió+1 mAh-sat olcsón, ami nyilván egy szar.
Na de az, hogy egy 1200mAh-s Furibee VR02 4-5 órát elmegy kevesebb mint fele kapacitással, az nem normális. Szóval eldöntöttem, hogy kell csinálni egy tesztet a valós kapacitásokra, meg az üzemidőre is, mert ez így nem kerek...
Ekkora fogyasztásbeli különbség nem lehet a két szemüveg között.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #43240 üzenetére
Ebben a tesztben nem szerepelnek az LG akkuk. Azok nagyon jók! Én speciel LG HG2 3000mAh akkukat használok (20A) elektromos cigibe, és nagyon jól bírják, de a BASEN (30A) akkukat is bátran ajánlom.
-
syler123
veterán
válasz
varadigabor #43218 üzenetére
Ennek mi az értelme ahogy töltesz? Arra az isdt-re kb ráköthetnéd mindet, de helyette mindegyik akkuhoz van egy töltőd. Nem hogy eladnád féláron az egyik isdt
-
válasz
varadigabor #43218 üzenetére
Parallel board?
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #43117 üzenetére
A Cleanflighttal nekem csak rossz tapasztalatom van. Az egy dolog hogy buta, de többször bebrickelt pl. flashelésnél, amit a Betaflight soha nem tett. Aztán nincs restore backup gomb, ami kb. olyan mintha egy autóban nem lenne benzintank.
Ráadásul a Betat sokkal gyorsabban fejlesztik.
-
syler123
veterán
válasz
Hmmm érdekes, köszi. Majd kipróbálom hogy észreveszek-e valami eltérést
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43120 üzenetére
Az első volt hogy a V-tail megkapta iNAV-ot, mert minek a barométer meg a GPS ha jelvesztésnél nem jön haza és nem száll le?
Vagy ha RTH-t kapcsolok mert nem tudom merre az arra, és nem végzi el ugyan ezt akkor sokkal kisebb a haszna a 2 eszköznek ami benne van.
Persze jól mutat a kijelzőn ha van OSD és látod az adatokat, meg utólag tudod keresni a gépet a koordináták alapján, amennyiben rögzítetted is a látott képet.Tesztelve még ebben a gépben nem volt, viszont másik épített gépemnél már volt teszt, és igen hazajött, és le is szállt, én csak néztem mit csinál.
Persze ha nem tetszik, utána visszarakhatsz bármit rá.
Jah.. meg nem szabad elfelejteni visszább venni benne a műholdak számát, mert alapból 6 db van beállítva, és amíg nem lát annyit a GPS addig nem is enged felszállni. -
szacsee
nagyúr
válasz
Failsafe racereknél jobb ha pottyan. Kivéve inav + gps-nél, de ugye az ritka.
Ha beállítod, hogy Failsafe stage 2-ig hány mp-re aktiválódjon mekkora gázzal ereszkedjen, akkor nincs gond.
A gond akkor van, ha pl esés után a vevőd kábele elszakad, vagy signal lost-ot kapsz a drón meg már a fél méteres fűben van. Falsafe stage 2 aktiválódik és felprörgnek a motorok, persze az esc-ek meg leégnek, mert alapesetben a védelem nincs aktiválva (ha jól emlékszem) blheliben.
Olcsóbban megúszod, ha inkább pottyan, olcsóbb egy kar, vagy egy váz, mint 4 motor és esc.
De majd a többiek megmondják a frankót. -
Abysmal
aktív tag
válasz
varadigabor #43064 üzenetére
Nos egyelőre max pár száz méter. Eddig kamera nélkül csak úgy játszottam vele mint az olcsó 4000Ft-os drónokkal, max 20 méterre mentem el, 5 méter magasságig. Bár nem kicsit jobban izzadtam tőle, dehát valahogy gyakorolni kellett
Na most ehhez képest minden növekedés pozitívum. A távom egy FlySky FS-i6, és hát ahogy nézem azért ez bőven tud 1 km-nél többet, így a jövőre is gondol az ember, így jó lenne, ha az 1 km-t tudná. Mivel ez azért elég nagy táv, és egyelőre biztos nem mernék olyan messzire menni, így ha ez túlzottan megdobná az árat, akkor mehetünk lejjebb a hatótávban. Még jó eséllyel az 500m is bőven több mint amire egy ideig el akarnám vinni, de ezt mondjuk így meghúznám egy nem túl fix alsó határnak.
-
Abysmal
aktív tag
válasz
varadigabor #43060 üzenetére
Nos ez nehéz kérdés, mert ezeknek pont nem vagyok tisztában az árával és értékével sem. Látom van nagyon olcsó is, törekszem a költségeket minimalizálni, de már így is több tízezret beleöltem a gépbe, és az a cél, hogy használható legyen. Mivel egyelőre még tanulok a géppel, így nem a legdrágábbra és legprofibbra hajtok, de azért egy értelmes felállást szeretnék. Mindenesetre ígyis úgyis ráköltöm amennyit kell, hogy rendesen el tudjak vele indulni. A legdrágább az, hogy ha a cucc az első használatakor kiderül, hogy semmire sem jó, vagy akár még gondot is okoz. Azért bízom benne, hogy súlyos tízezrekbe nem kerül, de ha igen, akkor szívom majd a fogam és ennyi.
-
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #43060 üzenetére
Ez nekem jobban tetszik, Elvileg van hozzá aksi is + ingyen szállítják. Aksit mondjuk annyira nem részletezik.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #43051 üzenetére
Én szóltam előre.
-
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #43034 üzenetére
Úgy nézz ki hogy.az egyik moci sztem kapott egy hatalmasat. és rezeg.. mai tapasztalat: Akár milyen nagy az udvar ne repülj ott
JJpro az annyira nem tetszik ...tényleg gyenge, a v-tail tetszik de át kellene alakítani mert mint két kar offa kis műanyag alsó lemez tartja
-
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #43042 üzenetére
és ez már a nem kímélős használat. terhelés alatt (!!!) 3.5 alá nem illik meríteni, az nyugalmi helyzetben olyan 3.7v, ha 3.8 esetleg még jobb, akkor kb store on van, egyből lehet elrakni, ha nincs köv töltés, nem kell még store ra is rakni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #43007 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy a SimonK már tudhatta a oneshot125-öt, de rágugliztam és tényleg lehetséges. A kérdés h milyen ESC-ről van szó. Ja és milyen FW verzió.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #42988 üzenetére
A hátulját mindenképpen erősítsd meg mielőtt repülsz vele. Hidd el nagyon gyenge. Milyen vevőd van?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #42204 üzenetére
Van már a Cyclops v2-höz DVR -ed? Elkezdtem olvasgatni a dologról, de ennél azért mintha többre volna szükség, mint csak bedugom a jack aljzatba. Angol tudásom épp nem elég ahhoz, hogy megértsem miről is van szó, a google fordítás meg épp elég ahhoz, hogy totál hülyeséget olvassak... Amit megosztott egy hapsi a forrasztgatásokról kb olyan, mint a google fordítás
Sárga vezetéket összeforrasztott zölddel, amit toldásként használt, ami megint egy másik színű vezetékkel közösült, de ez elkalandozik a kábelkötegben, és már nem tudom merre megy -
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #42940 üzenetére
Attól függ mit szeretnél használni belőle, úgy kellene kiválasztanod a vázat.
Na meg hogy forrasztgatod vagy sem az ESC csatlakozó sort, vagy esetleg inkább vázat fúrsz faragsz a meglévő cuccokhoz.
Elég speciálisan kialakított, átalakított alkatrészekből tevődik össze.Már mutattam talán másik oldalon, hogy kicsit hátrahúzott első karokkal a QAV250 vázba/ra szerelve elég sok alkatrészt lehetne használni közel gyári állapotában.
Sajnos más vázra nem volt lehetőségem rápróbálni. -
cd334
tag
válasz
varadigabor #42907 üzenetére
A bekarikázott dolog egy 0.0005 ohm-os ellenállás. 99% ez az árammérő ellenállás az FC-n.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #42892 üzenetére
Azokat nem biztos hogy jó ötlet megvenni, mert pl. nálam az ilyenek nem működtek rendesen.
Ha jól tudom aktív Buzzer kell hozzá, én ilyent vettem múltkor amik működnek is [link].Rendeltem FC-t EU raktárból, vagy 1 héttel később volt itt mint ami cuccok Kínából jöttek.
(#42896) vandor01:
Amit itt írtam FC-t az pont azt csinálta, hogy diavetítés volt csak, na meg nem lehetett FW frissítést csinálni.
Már videót is készítettem a reklamációhoz, mikor eszembe jutott kicsit hasonló esetem hogy egy FW frissítés/csere megoldotta a dolgot.
Már csak rá kellett vennem hogy rámásszon a FW.
Viszont egy másik esetemnél megoldotta ezt a gondot, de attól még az FC kuka lett, mert nem működött rendesen(másik topikban sokat irkáltam a kínlódásomról).
Egy próbát mindenképpen megér. -
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #42892 üzenetére
ez csak pwm el megy sajna neked nem jó
(#42892) varadigabor
bmilyen buzzer jó, ha fc tudja kezelni...milyen fc d van?
(#42893) vandor01
ugyan ezt a lassított felvételt csinálja spracing f3 normál fc m...de csak ha tápot is kap usb mellé...másik fw t próbálok majd, de már nem ma
-
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #42891 üzenetére
Elvileg ha 1 percig nincs jel akkor sípol, lehet jó lesz ha Vevő és az sbus közzé rakom? Helire vettem de sose használtam.
Esetleg ez jó drónra?
olcsóbban adják mint a drónra valót és van eu raktárban
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #42878 üzenetére
A Taranis Q X7 így zajlott le, ami szintén nem kis dobozos jószág.
07.06.2017 Swiss Post Átvéve a feladótól Asendia Hong Kong
19.06.2017 Magyar Posta Kézbesítés regisztrálva Budapest (mentesen érkezett postásautóval)
Reményem nem vesztem, hátha én másképp járok
De ami kicsit aggaszt, hogy most CN postával küldik -
Zoty4
őstag
válasz
varadigabor #42848 üzenetére
Xiaomi kb sosem fejleszt semmit. Csak lenyulja az otleteket, technologiat aztan megcsinalja tesco gazdasagosan, tipikus kinai ceg
-
mobbo
senior tag
válasz
varadigabor #42848 üzenetére
olyan őrült gyorsan fejlesztenek, hogy egy év alatt eljutottak oda, hogy már kapható a 4k-s mi drón is...
(tavaly májusban jelentették be, aztán csak a 1080-as jött ki, a 4k egy év volt... az ára meg felment 460ról 590usd-re) -
Neoka
aktív tag
válasz
varadigabor #42799 üzenetére
ilyen rész nálam sajnos meg sem jelenik a Cleanflight-ban.
(#42808) kriszbon Én követtem a manual leírását, abban CF-et írtak, de sajnos nem lettem okosabb, a telepített és frissített CF verzió másmilyen mint amit a manualban írnak
Laikusként így a manual használhatatlan.
Nem tudtam, hogy a CF mellet van INAV is.Igen kiválasztottam, hogy milyen gépem van.
ARM-ot külön nem állítottam be.
Amit a manual ír, RFT verzióshoz van, így azzal sem lettem okosabb.
Megpróbálom amit írtál. -
grimm2015
senior tag
válasz
varadigabor #42824 üzenetére
Közben megkérdeztem, hogy mégis mennyi ez a sebesség, és miért nincs leírva, és ezt a választ kaptam rá
"advanced version is $239.99
standard version is $179.99
this drone is new and popular this year,really funny"Nah most már ezek után, "ha tudnám is" mi a különbség, akkor is máshol venném meg
-
grimm2015
senior tag
válasz
varadigabor #42811 üzenetére
MJX Bugs 2.
De tényleg ahány oldalon néztem annyi fajta, van ahol adnak hozzá leszállótalpat és védőkeret is leírás szerint meg néhol a 360flippet is írják rá. Volt eladó aki VÁLASZBAN visszaírta, hogy van benne 360 flip...
(Persze ezek gyárilag nincsenek)
Itt meg a gyorsaságot!
Első -
KrAt
veterán
válasz
varadigabor #42798 üzenetére
Stimm, akkor lejjebb kell adni az igényekből
A kamera platform mindenképp maradjon, a gimball későbbiekben szeretném, a sokat a levegőben maradjon úgy 10-15 perccel már elégedett lennék. Akkor a gyorsat kell beáldozni, ami igazából nem is akkora probléma.
A "kész drón" vétele lenne a racionális, de istenigazából építeni szeretnék, és nem is bejövős egy kész drón.. Persze ha más nem kínálkozik..
Néztem a "klasszik" 250-es racer vázakat, az jónak tűnik, illetve néztem "kamerás" landing gear-es vázakat, de az meg általában üvegszál, és nem is annyira tetszik.. :/
A tervem az lett volna, hogy egy 250-es váz elejére tenni a kamerát / később gimballt, akkor az tud előre-lefele nézni, nincs is útban, kamera mögé az elektronyikát, tetejére meg az akksit. Akkor minden elfér, mindent lát, és talán még esés-védett is (bár a törés nem szerepel a terveim között, de úgyis sikerülni fog).
-
david335
tag
válasz
varadigabor #42750 üzenetére
Köszönöm
A kecske meg a farm nagyon fontos szimulátorok
-
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #42750 üzenetére
persze, amúgy szinte minden be lehet
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #42713 üzenetére
Gyanítom van miből bevállalósnak lennie...
Én 10x meggondolnám ráfordítsam -e a filléres cuccom, míg ő a ~5x drágább cuccát csapja földhöz, falnak...
Persze pont a bevállalás kérdéséről szól a buli(#42732) KaiotEch
Ez nem is kérdésesMa az egyik kollégám mondta, hogy Ferihegy látja az elektromos giróval szerelt gépeket. Ez valós infó?
Azért kérdem, mert Időnként elég magasra szoktam emelni ( a hangáromban ) -
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #42710 üzenetére
elvileg nagy tempón nagy kanyarban jobban driftelhet, de mióta normális lencse miatt normálisan tudok dönteni elég szépen meg tudom állítani a gépet vele...viszont olcsó és csak nagy erőfeszítésekkel lehet eltörni, sztem vehető. de van belőle merevebb is (nem olyan helyes a vége, hanem kerekebb, lehet az csak 5045ből), haver azt nyúzza az sem igazán akar törni.
ezek a kingkong propik amúgy
-
syler123
veterán
válasz
varadigabor #42696 üzenetére
Eachine I6-on reciever-en nincs ppm. Amúgy igen, jobb lenne. De ez a 2 csatorna nekem most elég.
Bal oldali 2 állásúra tettem az armolást. A 3 állásúra pedig, angle, air mode, sima acro.
De hogy miféle kábelek menne a recieverbe gyárilag azt nem tudom. Pl most bekötöttem a ch6-ot, elég volt 1db kábel, ch5-be meg megy 3
Hogy azok mik...
-
syler123
veterán
válasz
varadigabor #42683 üzenetére
Köszi!
Kezdésnek így fogom, hogy picit kilövöm magam és gyorsan próbálok átfordulni. Kérdés ha nem aktív az air mode, akkor kis gáznál mennyire érzékeny a fordulásra, lehet akkor lassabban is forog ez által, földbe zuhanok, na majd kiderül, elvileg alkatrészeim vannak itthon
Mondjuk akciókamerát inkább leszerelem majd, még ha macerás is.
Peaceliker: ez így nem tudom hogy működhet, de rálesek majd.
-
Baku
aktív tag
válasz
varadigabor #42657 üzenetére
Sajnos nincs a közeli ismerettségi körömben ilyen, és a kölcsönkérés is legalább 2 hónap lenne, nem egy szombat este, vagy egy hétvége....
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #42638 üzenetére
Van rá karerősítés és első évben cseréli a gyár.
-
válasz
varadigabor #42638 üzenetére
Vegyél hozzá erősítést, anno elszabi vett asszem.
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #42633 üzenetére
Én viszont TUDOM hogy drágább, és vezérlőben ugyanazokat az app alapú szolgáltatásokat nem fogod soha megkapni:
Építési naplók és költségkalkulációk:
- Ogre Mark I
-
Ogre Mark II -
Patics
tag
válasz
varadigabor #42626 üzenetére
Én két ujjal (2x) szoktam.. a középső bal ujjam meg az arm kapcsolón és a jobb középső meg a repmód kapcsolón.. Plusz.. bal gyűrűssel a világítást, kisujjal a falilsave-t tudom kapcsolni, jobb kisujjal a számlálót tudom nullázni.. a jobb gyűrűs a tartalék.. de komolyan...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Személyes preferencia kérdése h hogy fogod a sticket. Project Blue Falcon, Charpu és jópár DRL-es srác is hüvelykujjal irányít, mások meg csíptetnek. Nekem a hüvelykujjas áll kézre, a csíptetést nem tudom megszokni.
Egérnél én claw grip-es vagyok, mások pedig palm grippel kaszálnak. Nincs egyetlen üdvözítő út, maximum a sznobok és a hülyék akik biztosan tudják a tutit. -
Peaceliker
addikt
válasz
Megszokás kérdése. Elvilrg stabilabb két ujjal, de nekem az nem fekszik. Bár én nem vagyok mérvadó mert nem példa értékű ahogy repülni tudok :-D
-
Tibusz00
tag
válasz
varadigabor #42621 üzenetére
Inkább a légi felvételes, filmes megközelítésben gondolkodom. De persze ha kiderülne, hogy született drónpilóta vagyok........
De maradjunk a realitásoknál első körben. Nyaralások, kirándulások, sí, bringa, videok szinesítésére drónoznák.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #42573 üzenetére
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #42532 üzenetére
Azért még azt is át lehetne rakni, ha keres hozzá az ember megfelelő vázat.
Nekem csak 250-es ZMR van, azon néztem hogyan lehetne elhelyezni.
Ha az első karok kicsit hátra lennének húzva úgy 3/4 furatnyit, akkor a PDB-re csatlakozó első 2 ESC máris használható lenne mert jó irányba állnának.
A hátsók meg mehetnének eredetileg ahogy vannak, mert elfér mivel nem kell külön PDB.
Az FC meg ugye csatlakozik a PDR-re, a többi meg már csak elrendezés kérdése lenne.(#42534) kimista:
Persze értem hogy alkatrésznek is jó, én is vettem arra a célra is belőle.
Azért lehet azt mondanám ha a lencse cserélve van rajta a kamera is olyasmi mint a többi átlagos FPV, a DVR része meg nem is annyira rossz az árhoz képest.
Csak az a nyomorult bekötő kábel ami zavaró benne.
Mutattam is képet, valószínű láttad is [itt] és [itt]. -
maross
nagyúr
válasz
varadigabor #42512 üzenetére
tobbszor leellenoriztem, lattam en is hogy ketfele van. igy tettem be a kosarba, ahol mar nem tudok valtoztatni, nincs olyan sorom mint neked. (paypal oldalon mar ra van téve a +7.15)
-
maross
nagyúr
válasz
varadigabor #42497 üzenetére
hihetetlen ez az oldal, eubol 0eur posta helyett vagy 7 euro lesz, kinabol 0 eur posta helyett 1.53 lesz checkoutnal...
-
maross
nagyúr
válasz
varadigabor #42497 üzenetére
Koszi, kiprobalom.
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #42445 üzenetére
Igen, ezt említettem is, hogy drága. Az alap ötlet az akkuk teljesítménye kapcsán az alábbi:
- JB tesz rá egy nagyobb fogyasztót, és megnézi, hogy 60A terhelés esetén mennyi ideig tart, míg az akku max töltöttségről 14V-re esik. Ez a max gázat szimulálja kicsiben
- ha megtörtént, kikapcsolja a fogyasztót, hagyja hogy visszakússzon a feszültség, majd utána újra csinálja és addig ismétli, míg 14V fölé már nem megy visszaAz első a longest burst: értelemszerűen minél tovább kitartja az akksi a 60A-t annál jobban terhelhető. Volt akksi ami 86!!! mp-ig tudta de az átlag valahol 5-10 mp körül volt
A második szám az ismétlések száma ez fordított arányban van az elsővel. Vagyis ha 5 mp alatt beszakad, akkor gyorsabban és magasabbra kúszik vissza, és többször ismételhető, viszont kevesebb ideig is tartja ki a terheléstAz egész procedúra után Farenheitben megmérte a melegedést, mert abból indult ki, hogy amelyik magas hőmérsékleten fejezi be a tesztet, az sokkal hajlamosabb a saját celláit elpusztítani. Ő azt mondta, ami 125 Farenheit (kb. 51 fok) alatt marad az már tűrhető, de a 120 F az igazi (kb 49 fok).
-
Jackal2
senior tag
válasz
varadigabor #42441 üzenetére
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #42382 üzenetére
Az nem volt ördöngösség. Engem leginkább az érdekelne, hogy most az EU firmware cseréjét hogyan is oldjam meg... Gondolom az van rajta, bár eddig még azt nem tudtam megfejteni.
Vajon elég csak ráereszteni a nonEU firmwart? -
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #42364 üzenetére
nem véletlen akkut tettél mellé kínai raktárból? arra egyből magas a posta, akkut csak EU ból...
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #42361 üzenetére
Én is elgondolkodtam rajta, de valóban elég érdekes bekötés, meg olvasd el az értékeléseket is.
Hmm.. amúgy [ennyit] egy 16A ESC tudásáról, egy jó 600g-os gépen.
-
válasz
varadigabor #42358 üzenetére
Hova, mire akarnád használni ezt az ESC-t? Nagy gépre abszolut nem ajánlott. Látom, hogy olcsó, de az 16A nagyon kevés, BLHeli már régi, illetve érdekes a bekötése is.
(#42361) varadigabor: Én 20A-es ESC-t raktam a kisgépre is, nyilván nem fog annyit enni. Rendelsz mást is, mert ha nem akkor így jó drága a szállítással. Biztos van hozzá bekötési rajz. Veszteni nagyon nem tudsz sokat, vagy jó van nem
-
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #42358 üzenetére
Link lemaradt
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #42277 üzenetére
Azt vettem észre h Flycolor FW alatt sokkal lasabban reagálnak gázadásra is a motorok, nemcsak gázelvételre, pedig mindkét FW alatt be volt kapcsolva a Oneshot125.
Amúgy jön még kutyára dér, a Blheli_32 fizetős lesz, aztán az ESC gyártó vagy fizet vagy megint saját maga mókol FW-t az ESC-re. Aztán gondolom lesz feltört FW, mindenféle flashelési módszer, de én biztos h inkább megveszem az eredetit, mert annyi mindenen csúszhat el egy versenykopter építése, hogy pont ezen nem rizikóznék.
@kriszbon - én is akartam venni, de már nem árulják. Alin van elfekvő készlet heroin árban, inkább ezt kihagyom. BTW DalRC 8dbm Power amplifier-nek hívták, amikor még kapható volt.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #42204 üzenetére
Cyclops V2. Nagy szám lenne, ha úgy működne!
(#42205) fape
Köszönöm! Így már értem.(#42186) NightLord
Ja, aztán meg lezuhanok, mint Teréz Atya propellertörés miatt... Gondolom azért számít a súly a propellernek. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #42150 üzenetére
Amíg nincs meg a masina, addig szimulátorozz! Hidd el, nagyon sokat segít.
Persze élőben a legjobb. -
Baku
aktív tag
válasz
varadigabor #42180 üzenetére
Én is így sejtettem, de akkor mi a bánattól ilyen qrvastabil a kép????
Nekem gimbal nélkül olyan, mint ha hullámvasúton videóztam volna ....
Amikor gyorsítok az eget veszi, amikor lassítok, a földet....
Irányváltáskor meg billeg.... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #42148 üzenetére
Ok, akkor nem szarakodom már tovább, megrendelem EU és nem kell az miatt is gyomorideget kapni, hogy elkapják, vagy átcsúszik.
A táv miatt már éjjel azt álmodom napok óta, hogy befigyelt a vámosok levele
Ok, hogy ezzel kell számolni, de milyen jó azt a pénzt fogyó alkatrészekre, akkura költeni. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
varadigabor #41487 üzenetére
A Cyclops V2 mennyire vált be? Nem tudod, hogy egy 1.5 erősségű olvasószemüvegesnek jó szemüveg nélkül? 10-es skálán mennyire vagy elégedett vele?
EV800D -ről letettem, vagyis csökkent a valószínűsége, hogy megveszem. -
Bornie127
aktív tag
válasz
varadigabor #42102 üzenetére
Én semmit, még.Köszönöm szépen, ismerem a topikot, ez egy szívesség kérés, nem általános dolog. Vagy segítenek, vagy nem.
-
NightLord
tag
válasz
varadigabor #42041 üzenetére
Én ezt a 3s 850mah infinity-t használom a 130-as gépemhez (1306 3100kv motorok), elégedett vagyok vele, kiváló ár/érték arány sztm. A csatlakozót azért átcseréltem XT30-ra.
-
válasz
varadigabor #42041 üzenetére
Hájg Voltidzs-os, azok nem túl tartós darabok.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #42010 üzenetére
Viszont Kínából nem vennék. Ami fél év után döglik be, le se bagózzák, mert akkor már lejárt a Paypal vevő védelme.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #41877 üzenetére
Nahh.. tehát, nekem egy 15x15-ös profil akadt a kezem ügyébe, amit elvágtam hosszában, majd meghajtottam.
Igaz aránylag puhább anyagú de legalább bordázott, így talán kicsit erősebb, azért én a közepébe szabtam egy csík kemény fajta alulemezt biztos ami biztos alapon.
Persze ezt lehet egy vastagabb anyagból is csinálni, csak kérdéses hogy a motor vezetékek elérnek-e odáig ahova kell, mert roppant szűkre vannak szabva.A két kar közé kellett szabnom egy olyan vastag műanyag lapot, mint amilyen vastag a gyári műanyag, hogy ne legyen szintkülönbség.
A gyári csavarok rövidek lesznek így, de a középső leghosszabbakat ki lehet tenni a széle felé, és így tovább 1-el mindig kifelé.
Sajnos nekem olyan hosszú 2,5mm-es csavarom nem volt ami középen fogná, így felfúrtam 3mm-re, de az anyába is bele kellett fúrni a 3-as menetet, mert a 3-as csavaranya nem megy bele a műanyagban kiképzett helyre. -
molnigee
aktív tag
válasz
varadigabor #41877 üzenetére
Úgyfest itt is mást-mást fogsz olvasni
Én 3.6-3-7 között rakom le. Mondjuk a csipogót ez alá kell lőni, mert hamarabb csipog a beeső fesz miatt, de ez meg tényleg minden aksinál más, meg mennyire nyomod neki attól is függ mennyire esik be
Legjobb ha kitapasztalod, mész mész, csipog, lejösz, megnézed, 3.8, mész mész csipog, lejösz, 3.7, mész mész még egy kis kört, 3.6. Utána már mész mész, csipog, mész mész, csipog, lejösz, 3.7.
Meg amúgy érezni az gép erejéből hogy itt a vége, ha nem húz rendesen, akkor lehet lejönni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Escape from Tarkov
- Milyen processzort vegyek?
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- Revolut
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest