- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
Ezeket a műanyag karos vázakat szerintem is hagyd. Nekem már második ilyen vázam van, de jobb lett volna karbon, most ezt nézem [LJI 500-X4 500mm] és ezt a gimbalt hozzá [Tarot GOPRO 3DⅢ Metal] de már néha azon gondolkodom, hogy mindent el kéne adni és venni inkább Phantom3-ast. Azzal se minden tökéletes, de ha építesz akkor mindig lesz valami nyavaja, gimbal nem jól áll, ez nem fér el, az nem fér el és a végén egy ilyen szörnynek kinéző géped lesz
[jelenlegi]
Sajnos ez a hely a gimbalnak nem olyan jó ötlet, mint amilyen jól néz ki, főleg ezen a vázon, mert az első karok terpesze nem elég nagy és a propok szele néha csapkodja a gimbalt, főleg amikor lefelé néz a kamera, az eredeti TBS Discovery-n nincs ilyen gond.
-
Jackal2
senior tag
Tavaly majdnem vettem egy Dead Cat Pro-t. Amiért nem tettem, az a műanyag kar. Ha komoly gépet akarsz, elfelejtesz minden mást, sőt ha jót akarsz magadnak, akkor egy karboncsöves vázat keresel.
Ez alól kivétel a már említett Immersion Xugong, ami egy összecsukható 380-as váz, front gimbalt lehet rá szerelni például FeiyueTech-eket.
De ezek jóval nagyobbak az általad nézettnél. Én 380-as váztól fölfele nézelődnék, ha felmész a blogomra, találsz néhány építési naplót, hogy lásd, mikkel kell szívni, ha kisebbet választasz.
-
varadigabor
senior tag
Szia
Gimbalal kamerázgatás és sokat a levegőben legyen vs. lehessen gyorsan repülni nem biztos hogy össze jön.Racerekre nem igazán fér fel egy gimbal, ha kamerázni akarsz akkor inkább egy Phantom 3.Annak az aksija bírja 20-25 percig is és kb 50-el megy (ez nem biztos). Nem régen beszéltük Jackallal hogy kamera platform nem igazán éri meg építeni. Olvass vissza pár oldalt nem olyan régen volt
-
Teréz Atya
senior tag
Ok, akkor mar csak az a kerdes h akarod-e pontosan iranyitani a kamerat, akarod-e, hogy a kamera vizszintesen tudjon maradni.
Gimbal nelkul azt fogja latni az akciokamera amit az FPV kamon latsz. Ha a foldet nezed, akkor a foldet, ha az eget, akkor az eget. Razkodni raceren nekem csak akkor razkodott, amikor feketere sutottem egy motort.Ja, meg az X1-en, de annak takony merevsegu volt a vaza.
Gimballal szepen abban a szogben lesz a kamera, amiben beallitottad, 3 axis gimbalnal meg a tengely koruli fordulas is folyamatosabb lesz. Viszont egy racer vazra nehez rahekkelni.Mindket iranybol elerheto a celod, de sztem a gimbal lesz a vizvalaszto.
-
Jackal2
senior tag
No, akkor neked kamera platform kell, ott nem feltétlenül szükséglet a karbon váz, de nem baj ha az. Azt kell eldöntened, hogy hány S-re vagyis hány cellára építed. 3S egyszerű, mert 12V, minden azzal megy. 4S sem bonyolult, tovább repül és jobban, plusz sokkal nagyobb a mozgástered.
Én akciókamerát raknék rá, annak van AV OUT kimenete, amit felrakhatsz egy FPV adóra, de ez analóg adás, PAL 720*576 25FPS vagy NTSC ez picit kisebb felbontás, de nagyobb FPS, ha 2.4-en akarod akkor hirtelen nagyon bonyolult és drága lesz a dolog.
Motorok 800-1000KV körül, 30A ESC-vel, 5-6.000 mAh akksival. Gimbal ízlés szerint, de két tengelyest biztosan minden vezérel, legfájdalommentesebb a NAZA vezérlő, ami egy plug and play jellegű dolog, bedugod megy, de eléggé DJI specifikus.
A méretet az elején döntsd el, mert utána szar dolog, ha menet közben rájössz, hogy jaj ez nem fér el vagy nem így akartad.
-
Teréz Atya
senior tag
Ha lehagyod a gimbalt, akkor megkapod a KGB project-et.
Viszont egy ilyen felig reszer, felig navis gepet 0-rol epiteni, na az nem lesz semmi.
Talan, ha nem a gep aljarol akarnad a gimbalt lelogatni, hanem a tetejere tenni, akkor az is megoldhato, de azt inkabb nem eroltetnem.
Az iNAV tamogatja a gimbalt es a kulonbozo utvonalrepulest, de nem hiszem h egy racernek ez hasznos lenne. -
Jackal2
senior tag
Szerintem nálad keverednek a dolgok. Ha versenygépet akarsz, akkor az eleje jó, ha kamera platformot, akkor a vége. Ezt a két dolgot válasszuk szét. A kamera platform sokkal drágább, de tartósabb történet, a racer önmagában olcsóbb, de ott a táv és az akkumulátorok lesznek drágák.
Vezérlő RTH? Akkor ez kamera platform. FPV kamera és akciókamera? Két kamerát akarsz? Szóval szerintem még te sem döntötted el, melyik irányba indulsz.
-
fape
senior tag
Nem tünik rosszak, de sztem hamar kifogod nőni és kb mindent cserélni kell majd. Első gép lesz? Direkt csak 3S-re löttök?
Egyedül a propira tudom azt mondani, hogy inkább cseréld. Kb esésenként fogod cserélni, törik mint a ropi. Kezdésnek talán még jó lesz, de legyen belöle egy zsákkal -
Teréz Atya
senior tag
Szevasz,
az a gép több sebből vérzik:
Kontroller - Flysky fs i6x - a linkelt az i6, az i6X-ről itt írtam, nem mellesleg most 40 dolcsi
Frame - ZMR250 - Carbon Fiber - a zmr 250 idejét múlt, inkább KingKong 210 vagy X220 frame
Flight Controller - SPracing F3 DELUXE + cable - nincs értelme a 10DOF-nak, erről itt írtam
Motors - Racerstar BR1806 2280KV Brushless Motor - Eachine 2204
ESC - Emax SimonK 12A (3S) 4PCS - Vadász, vadász... 20 - 30A BLHeli_S
Camera - Eachine CCD 1000tv - ezem van, de még nem próbáltam. Kameratartót ne felejts el venni!
VTX Kamera RX+TX - Eachine FPV Boscam 5.8G 600mW 32CH Wireless Transmitter Receiver TS832 RC832 - ok, de nincs FPV szemüveg. A Quanum V2 pro most 40 dolcsi, erről itt írtam.
Props - Gemfan 5030
Akksi - Turnigy nano-tech 1300mAh 3S 45~90C Lipo Pack - ok, később válthatsz Infinity Graphene-re, erről itt írtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Próba
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fűnyíró topik
- Óra topik
- Home server / házi szerver építése
- Path of Exile (ARPG)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Okos Otthon / Smart Home
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest