- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
válasz
syler123 #55017 üzenetére
6 darabot kellett tenni a kosárba az ingyen shippingért, vettem már többért is sz@rt.
Például legutóbb Hobbykingen volt olcsón diversity fpv vevő, sikerült hibásat kifogni, a két vevő modul nem ugyanolyan rssi értéket ad azonos feltételek mellett, konkrétan 10% különbség van az egyik javára, így nem vált megfelelően, sokat nem ér. Vissza kellett kértem a pénzem, a panaszt jóváhagyták szerencsére.
-
Peaceliker
addikt
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #54838 üzenetére
Kipróbáltam már pár aio-t, a Cm275t (a vm275 az utódja) volt az egyik legjobb. Az FX798T játszik vele egy ligában.
Szerintem megéri.Cyclops a legjobb minőségű talán.
Nem olyan vészes (nekem mondjuk igen, mert én sporolok mindenhol), vtx-el olyan 7g az egész.
Az én gépem 26g (ettől lejjebb nem igazán lehet vinni a súlyát), mások 31g-al használják. Ha kivonom a 4g-os kamerát, akkor marad 22g. Erre jön rá a 7g-os cyclops, akkor az 29g, amivel még benne vagy az átlagban. De ha húzol egy kalapot a fejére, akkor is megáll 31-32g-nál. Ami, nem mondom, hogy olyan jó, de sokan mennek így.Ezek álltalában egy mintára készülnek, így a BoldClash-nek is rá kell mennie (majdnem vettem én is olyat, csak végül nehéznek ítéltem meg).
Hol kerül 4k-ba a Cm275t kamera?
Ugye nem GB? November óta hozzák az stl s2-met is. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #54835 üzenetére
Én hibás LST-t kaptam. Többször nem indult el. A képminőség rendben lenne. Sokat fogyaszt. Előfordul, hogy hunyorog.
A CM275t-vel vagy VM275t-vel nem nyúlsz mellé. De ott van a Boldclash F02 is ez ráadásul split vagy canopy-val együtt F02H. A CM/VM párossal nagyjából egyezik a BetaFPV H02.Ha HD kép kell, akkor Turbowing Cyclops 3.
SpydeR3412:
Megférnek egymás mellett, mármint a Whoop és a nagy gép. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #54831 üzenetére
Alapból is jó gép a H67. Csak a hangszórót dobd le róla elsőre. Idegesítő és rohadt nehéz is.
A propellert ne vágd le 2 lapátosra, mert azzal valamiért nem repül szépen.
Hármassal lenne az igazi, csak egy koppanás után eltörtem az egyetlen ajándék készletemet.Ha bejön a dolog, akkor ajánlom hozzá a GNB 260mAh-s HV akksijait.
Szoftver oldalról a Keil és az ST Link utility kell majd csak.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #54827 üzenetére
Nem muszáj forrasztani, csak 3 kábelt kell a helyén tartani.
A kép alján láthatod, DIO, CLK és GND kell csak.
Én kettő két pin-es motor foglalatot forrasztottam be. De nekem nem akarja a Santa alaplap az igazságot.
Az ST Linker firmware-re gyanakszom, de a Bwhoop megy, így annyira nem foglalkoztat a kérdés.szerk.: A lapon magán is rajta vannak a pontok. Oda könnyebb forrasztani.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #54820 üzenetére
Akár ilyet is tud. (alaplap+615)
Komplett (716)NotFastEnuf módra, én az ő tuningját használom rajta (bwhoop-on = H67 boardjával).
-
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #54816 üzenetére
Persze hogy tudott(igaz nem volt ezen tesztelve) minden gépem fel van szerelve a szükséges kütyükkel, és iNAV fut rajtuk, kivéve Walkera Runner mert azon nem az fut, de van RTH.
Egyébként meg miért lépne életbe a Failsafe, és miért lenne vége a gépnek?
Ja persze jut eszembe biztos Drop van beállítva.
Amúgy meg nem gondolnám hogy ilyen távolságban vagy magasságban jelvesztés lenne, főleg hogy a távon [2W-os] galambgrillező van. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #54505 üzenetére
Nekem 3.3-al két gépem sem túl smooth alap PID-ekkel. Magasabb gázon bejön egy remegés. Ide vagy alacsonyabb P vagy több D fog kelleni, vagy valamelyik szűrő nem kóser. DE!
Van végre SD kártyás blackboxom, így jövő héten megblackboxolom, olyan Joshua Bardwell-esen. Még kopasz parókát is húzok!Ja, itt a béka, hol a béka?
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #54511 üzenetére
Még a PID loop frequency-t tudom fentebb állítani, elvileg az is számíthat.
Alapbeállítás Omnibus F4 pro v2-nél :
Gyro update frequency: 8kHz (itt ez a max)
PID loop frequency: 2kHz (itt 8kHz a max)Egyébként Kingkong 5040-es propok vannak fent, elvileg jó balanszolt. Meg racerstar br2205 motorok, amik elég smooth-nak tűnnek, nincs rezgés. Viszont lehet a soft mount nem ártana, lehet pont ezen segítene.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #54494 üzenetére
Csak a jegyzőkönyv kedvéért:3.3V-on nem lesz az akkunak semmi baja.
3.7 alatt az akku belső ellenállásának megnövekedése már kimutatható (ennek egy része meg is maradhat), de ez a hatás 3.0-3.7V között még nincs akkora, hogy komolyan aggódni kelljen miatta. Lefelé haladva, a helyzet exponenciáliasan romlik, így a legtöbb töltő 2.5V-3.0v körül (alatt) már nem is hajlandó megkezdeni a töltést.
De! A bukta nem azonnali, hanem - mivel kémiai (fizikai) átalakulás az oka - időben épül fel:- Voltage sag: Bármilyen jó az aksi, valamennyi van. Ha leszállás után nem felejted "bedugva" a gépet, pár tized azonnal visszajön. 3.3-mas szituból indítva - megelőző terheléstől/mérettől/minőségtől függően - 0,25-0,4 V-ra biztosan lehet számítani a nyugalmi állapoti..
- Karakterisztika: Minnél "jobb" az akku, annál jobban kell figyelni a low-voltage-re. Egy nehéz kamerahordozón, nagy, lassú akkuval a voltage sag 4V alatt nyúlhat, mint a rétes-tészta, akár 0,6V fölé is felmehet. 3.7V-on leszállni mondjuk egy QR-X350Pro + Gimbal kombóval nagyjából azt jelenti, hogy az akku egy harmadát / felét repülted ki. A túlfejlett racer + 80+C-s akku meg a másik véglet. Az akku fogcsikorgatva termeli az elektronokat, így ha azt látod, hogy könnyű cirkálás mellett is csak 3.7V-od van, az tényleg azt jelenti, hogy egy kövér gázfröccsre leeshet. Egy 3-4 perces etapot tényleg nincs sok értelme pár másodperccel kitolni ilyen áron.
(- Ha sikerült beütni kritikus szint alá, akkor sincs para, ha még a tetthelyen vissza tudod tölteni kicsit. A lényeg, hogy ne legyen ideje károsodni az akkunak, visszatöltés előtt)U.I.:
A 3.3V-os ökölszabály is onnan jön, hogy az alatt már alig van nafta az aksiban, így ha alá mész, már csak másodperceid lehetnek hátra a lezuhanásig, olyan gyorsan kezd esni a feszültség, illetve abból, hogy ez alatt már az FC és/vagy a receiver akár instabillá is válhat, brown-outolhat.
Az utóbbi különösen kényes ügy 1S-en, ahol a használható tartományt még a step-down konverter is tovább szűkíti. (lássd az X73-as eachine-t, amire olyan receiver került, ami gyárilag 4.0-5.0V közé lett specifikálva és 3.5-ön tényleg le is kapcsolt. A konverter 0.2-0.3V-os vesztesége miatt már egy 3.8V-os aksival is megmakkant.). Sok S-en a gond kisebb, de azért az sem elhanyagolható. ha az egyik cella rendetlenkedik, a nagyobb belső ellenállás miatt a pofonok jó részét is ő fogja kapni, így marha gyorsan össze tud omlani és magára rántja a teljes rendszert. A hatás itt nem azonnali, de itt is csak másodpercek kérdése...
És persze az sem egészséges, ha a kihajtott akku csak hónapok múlva kerül elő újra, mert állás közben is merül, pláne, ha okos, vagy van benne valami védő-elektronika is.Szóval, mindkettőtöknek igaza lehet, attól függően, hogy mit és hogyan repültök per pill.
-
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #54488 üzenetére
Te azt mondtad, 3.8V-nél teszed le én azt mondtam, 3.3V-nél. Ez 5 tized. Én hajlamos vagyok nem nyomni annyira, mikor már nem olyan erős, hanem (próbálni) technikázni helyette, nekem ez +1,5 perc. Az akkumulátor egyébként is kap egy csomó terhelést menet közben, ami szerintem sokkal többet számít, pl. hirtelen kitéped belőle az elektronokat, fának repülsz, ráesel leszálláskor, stb.
Lehet, hogy csökkenti a ciklust, mert nő a belső ellenállás, de a fáma arról nem szól, hogy mennyivel. Mondju 200-ról 150-re? ha 10 akkuval mész ki repülni, akkor 1500 ciklus egy évben. Napi 10 akku kirepüléssel 150 nap, de ez kb. a max amit tudnál teoretikusan repülni, ha minden adott, mert a másik 200 napban hideg van, szél fúj, esik az eső a hó, meg nem tudom.
Tehát ezzel a logikával minimum 1 de inkább 2 év az, mire tönkre megy egy átlagos embernél (versenyzők persze teljesen mások, de ők mindig
). Szerintem ez teljesen normális és ez megint egy olyan eset, amikor semmi más nem történik a telepekkel.
Ráadásul te azt mondtad, úgy raktad le a gépet, hogy 3.8V. Mire bementél a házba meg már 4V lett, mert ennyit simán visszakúszik a fesz. Az hogy terhelés alatt beszakad tök normális, ezért mondtam azt, hogy akkor repülés közben mikor a 16,8V-s 4S cella lemegy 13 V-ra akkor instant meg kéne halnia az akksinak nem? Mégsem hal meg, pedig mindenki nyelezi neki.
Ráadásul pont most vettem 3 db vadonatúj Gaoneng 550-et a régi Ganonengek mellé, amik megvannak fél éve, és azokat is így használtam. Semmi különbséget nem érezek, tehát lehet hogy műszerrel ki lehet mérni egy laborban, hogy ez rossz neki, mert megnőtt a belső ellenállása, de a gyakorlatban én nem veszem észre ezt a romlást.
Ellenben mikor eltettem magas feszültségen a 4S akkukat és elfelejtettem, és úgy álltak 3 hónapig, NA AZT éreztem
...Szarok is lettek.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #54481 üzenetére
No de nekem nem az volt a bajom, hogy hogy raknám le, mert addig nem sikerült eljutnom.
Széttúrták a fa mentes területem, így fák alatt száguldoztam, ami annyiban jó, hogy nagyban igénybe veszi a reflexet, de amikor nem látom a lelógó gallyakat már megváltozik a képlet
Szóval elmaradt az, hogy "ok, most leszállok" -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #54476 üzenetére
"úgy raktam le" nekem a ~20-ból egyszer volt olyan, hogy leraktam.
Estem, keltem. Betett a hajnal fél háromig való szerelgetés. Két prop, egy VTX antenna, és csupa kosz a gép.
A Leader meg fel sem szállt. ARM és azonnal bukfenc. Olyan, mintha magas lenne az alapjárat. Kézbe emelve egyszerre pörögnek, billenésre korrigál. A 130-aban elég csúnyán ment el többször is a VTX jel... Nem voltam boldog. Egyszer még vakon disarmolnom is kellett valahol a magasban. Kénytelen voltam fák felett elmenni, mert ahova járni szoktam, és még néhányan most széttúrták gépekkel, ráadásul amikor kényszerleszállást csináltam nem is találtam a gépet, mert a csipogót nem lehetett hallani a dózerektől. Egy kisgyerek hozta oda hozzámMondjuk jobb lett volna, ha csak szól, hogy hol találom, mert utálom, ha propellerek közt nyúlkálnak.
szerk: ja, és az akkuk nagyobb része 3.5v, de egyen 3.3v maradt, így hamarjában azzal kezdtem a töltést.
-
stefi81
tag
válasz
syler123 #54415 üzenetére
A skyrc nagyon régi cég aki töltőket gyárt. A legendás Imax b6 is tőlük származik aminek 1001 féle variációja létezi és a klónokat is klónozták belőle. Nekem volt eredeti és vagy 5féle utánzat. A klónok 1ft-ot nem értek számomra. Régen még a Hyperion töltők voltak az etalon töltők, de nagyon drágák voltak.
Sok drónos használ Skyrc Q200-at és SkyRC D100 nagyon jó töltők 1 dolgot. Sajnos a venti nagyon pici benne és hamar elkezd sípolni.
Nekem is van ISDT Q6 Plus amit szeretek is és nem gondoltam hogy 10eft körül ilyen jó töltő van. Ebben a scroll gombot nem szeretem mert néha átugrik amire menni akarok. Ez is nagyon pontos lett kalibrálás után viszont a skyrc gyárilag. Ha választanom kellene most a isdt q6 és skyrc s60 között, (pont egy árban vettem 39dolcsiba) akkor a beépített táp és a kezelőszervek miatt azt választanám inkább. A belső ellenállás mérő is jobb benne, mert nem kell tölteni az aksit ha meg akarom mérni, elé ha csak rádugom. Én csak 1 aksit töltök, mert 4db van csak. Én a töltőre soha nem sajnáltam a pénzt és egy jobb töltőt még könnyebb is eladni később. -
fape
senior tag
válasz
syler123 #54420 üzenetére
Ja hogy. Ha megírod milyen töltő megmondom. De általánosságban
Nézni kell, hogy mennyi a kimenteti teljesítmény, hány W-t. Az kell visszaosztani a feszültséggel. Pl 60W 4S az 60W/(3,8V*4)=3,95A vagy 4,2V-vel (bár ott már inkább balansszol a töltő): már csak 3,57A. Ez a max A, szerencsére ezek okos töltők, hiába állítasz be neki 6A (még ha engedi is) akkor se fog annyival tölteni, csak mennyit kiad a max teljesítmény.Itt még érdemes megemlíteni: töltő függő, hogy milyen bemeneti feszültségen tudja kiadni a maximális teljesítmény, pl egy imax b6 mini hiába 60W ha azt csak 15V+ betáp estén adja ki. Te viszont csak 12V-tal eteted, akkor max 48-50W amit tud. De itt is visszaszabályoz a töltő, ha kell.
Szal abból nem lesz baj ha nagyobbat állítasz be, úgy is annyi lesz amennyit a töltő tud.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #54417 üzenetére
Igen, de tönkretenni akkut sem akarnék azért, mert sietek
Ti hogy csináljátok? Azért, hogy egyforma cellaértékek legyenek a töltendő akkuknak a lemaradtnak kicsit rátöltötök? Gondolok itt olyanra, hogy az egyik akku 3.4v cellákkal van, míg egy másik 3.2v kicsit rátöltötök a merültebbre, hogy elérje a 3.4v -ot, és ezután mennek párhuzamban? Azt tudom, hogy egyforma kapacitásúakat szabad csak egyszerre tölteni, vagyis 1300mAh -t nem teszünk 1550 mellé.
A másik kérdésem, hogy tegyük fel 4db 1550mAh akkut rakok, akkor 6A töltéssel mehet? -
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #54273 üzenetére
A MAI grafén-akkuknak nem túl sok közük van a grafénhez, legalábbis nem annyi, mint amennyit a név alapján várnánk.
Alapvetően "sima" LiPo akkukról beszélünk, a cucc szerepe nagyjából abban merül ki, hogy a katódhoz - a hagyományos porózus szén (grafit) mellett - használnak némi grafént is. A legtöbb esetben nem is a katód teljes tömegébe "kutyulva" kompozitként, hanem csak segédanyagként, hogy a kivezetések felé könnyítsék az elektronok áramlását.Szóval, igen, jó részt marketing. Talán annyi "haszna" van, hogy a helyből fos telepek még ennyi grafént sem kapnak, és - ha szerencsénk van - arra már nem is kerül ilyen felirat.
Vagyis a grafén-akku általában jobb. de nem a graféntől -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #54224 üzenetére
Mint köztudott az 550g-os (700+g AUW) KGB Projectet is elbírja 4S-en a Falcon 180 motorja. De 100 fölé már nagyon kínszenvedősen gyorsul, és nagyon zabál. 5 colon szerintem nem lesz gond. Majd idővel cseréled a motorokat valami 2205-re és egy ideig nem kell hozzányúlnod. Feltéve, ha nem kap el a 32k gyro láz, de én azt tartom, hogy softmountoljon az, akinek hat anyja van.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #54165 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, sőt a kosaramban van már 4 napja, de inkább megvárom a Multistar Premium táskát mit hogyan tudok majd benne elpakolni. Amúgy az egyik kis fotóstáskámban lévő elválasztó kidolgozása nagyon hasonlít erre az elcseszett elválasztóra. Annak a varrása olyan rossz, hogy a tépőzár válik le ellenben a Lowepro táskáimban lévő elválasztók akár új korukban, pedig már néhány éve megvannak. Szerintem ezek az elválasztók arra jók, hogy egyszer-kétszer áthelyezd, aztán szépen elhagyják magukat.
Megvárom, hogy megvedd, és elmondd tapasztalataidMás: akinek van Taranis X7 távirányítója használ hozzá valamiféle védőtáskát?
Nincs valakinek eladó M2 25 és 30mm fém standoff (minimum 4db/méret)? A színe mindegy lenne. Aliról rendeltem már két hete, de azóta is csak egy előjegyzett követőkód.
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #54121 üzenetére
Nekem ahány firmware annyi féle trim kellett. Sőt a 10ch mod firmware-ből külön nekem fordított egyet a fejlesztő srác, mert a flashelés utána default trim annyira rossz volt h a nem jutottam túl a indítási minden 0 van-e warning képernyőn. Nem jöttünk rá, hogy miért. Ezért inkább kiszedte a teljes képernyőt nekem
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #53885 üzenetére
Nem figyeltem az első rendelésnél
Kénytelen voltam újabb rendelést leadni még négy darabra, hogy csökkentsem a veszteséget
Viszont azt néztem, hogy még ez a hamarjában érkező 6db akku nélkül is 2 kiló akkuval fogok mászkálni.
Tehát azokkal együtt 3 kiló akku... 12db a 220-ashoz és 11db a kisgépekhez -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #53880 üzenetére
Én amint megkaptam az emailt azonnal vetem kettőt, több kéne, de ennyi a pénz...
Ráadásul a leszedhetős balansz kábeles. (az egyik verzió)
Bár épp ma jött meg az Infinity 1500mAh 70C 4S akkum, amit még az akku stop előtt vettem BangGoodról.
szerk: ja, és van száll költség. Valami 8 dollárt fizettem a kettőért (tracking kell nekem, mert nélküle vagy-vagy megérkezik a postások viccesek néha napján) -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #53791 üzenetére
Nézz hőlégfúvós videókat. Melegíted, csipesszel hozzáérsz óvatosan. Nem jön, tovább melegíted. Még mindig nem jön? Pár másodperc, hozzáérsz és szinte magától lecsúszik. Folyatószer persze kell. Nagyon sok.
Nézz meg pár Louis Rossmann videót. Az mellett h ő Macbook alaplapokat javít magas fokon, tehát valamit konyít is hozzá, én hülyére szoktam magam röhögni a sztorijain. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #53788 üzenetére
F3 + PDB-vel sima VTX nem fér be. Viszont van hátul egy kereszttartó, arra rá lehet rögzíteni a VTX03-at.
iA6C vagy mepucolt iA6B befér, de legjobb lenne az itt linkelt mini dupla antennás mini flysky vevő. Meg is van. -
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #53788 üzenetére
Még nincs a kezemben a váz, de néztem építési videót, van benne hely elvileg. Valaki a cam mögé rakta a vevőt pl. Vtx elvileg elfer a felső lap alatt.
Martian 3 hoz hasonlitottak hely tekintetében.
Ha nem férne el vtx, akkor majd valami Vtx03 jön bele.
Pár óra és minden kiderül -
Teréz Atya
senior tag
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #53637 üzenetére
Persze, azzal kezdtem, hogy a föld jó helyre van-e kötve. (És pl nem a fázis van a külső kereten, láttunk már olyat is) Meg az aljára kapott nylon csavarokat. Ráadásul a töltők elég okosak. Szoktam nézni a bemenő áramot is. Eddig nem volt gond. Koppkopp. Aksi töltésnél úgy is ajánlott ott lenne az egész cucc mellett. Nálam az ajánlott kategória. Az biztos, hogy egy fokkal minőségibbnek tűnik, mint a kínai "laptop tápok". Bár azokból is van jó pár itthon
szerk: meg az értékelést is nézni kell az előadóról. Bár tudom "Egyél sz*rt! Milliárdnyi légy nem tévedhet!"
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #53593 üzenetére
Én 12V 30A-s ledtáppal használom. Van benne egy trükk, hogy kapott 4mm-s banáncsatit is így akár autóaksiról is lehet használni. Ime.
Azért látsz két bekötést, mert egy charsoon antimatter is elfér még mellé. 6db 1.5Ah 4S aksit 1C-vel töltve és ~85% hatékonysággal számolva max 180W kell egynek töltőnek (de itt már 4.2V-nál úgy se lesz annyi Amper, plusz a hatékonyság is inkább 90% lehet) szal kettőnek is elég a 360W. -
syler123
veterán
válasz
syler123 #53601 üzenetére
Jaj tényleg, 1 valami lemaradt.
ISDT tulajok, ez a töltő hogy teszi az akkut storage módba? Nekem a B6 mini-ben az nem tetszik, hogyha 15,1 és 15,3V között nem állítja be az akkukat 15,2V-ra. Ami azért nem szerencsés, mert ebben a formában nem tudom őket együtt tölteni, 0,2V a differencia, azt nem szeretem.
Nem is egyformára teszi őket strorage módba, a feltöltött akkut 15,33V-ra teszi, a lemerült akkut pedig 15,2-re. Ezért szoktam inkább jobban lemeríteni az akkukat, hogy egyforma fesszel tudjam őket eltenni, csak nem mindig jön össze.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #53595 üzenetére
Ha nem kell a teljes teljesítmény akkor a 12V-os Charsoon táp megteszi. Cca 75W biztonságosan kiszedhető belőle és 15 dolcsi.
Ha viszont tudsz szerezni 19-20V-os laptop tápot, az sokkal jobb.Amúgy vettem 350W-os Charsoon tápot. 15V/23A, jövő hétvégén letesztelem. Van hasonló üzletből, az borzalamas, azt jövő héten visszaviszem h b*ák meg!
Fura, BG-nél egyből jön a refund, az üzletesekkel hónapokig kell b*ódni, hogy visszaadják a pénzem. Mindig adnak egy cseredarabot, ami ugyanúgy egy kalap szar.A 350-es FSP tápokkal három baj van:
1. általában ketté osztott a tápáramkörük, egy ágon meg max 12-16A-t tudnak.
2. relatíve hamar száradnak ki az elektrolit kondik. Nekem a 9 éves 500W-os tápom már jó ha 400W-ot tud, ez fölött lemegy a fesz és lekapcsol.
3. 12V. Kicsit szarabb kábelt használsz és 1-2V elveszik, az meg egyből 10-20% veszteség. 20V-nál a fele.Ha PC táp, akkor szerver tápot néznék. Jó picik, elég jól bírják a terhelést, satöbbi.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #53595 üzenetére
Nem szoktam. Egyszerre egy akkuval szoktam tölteni az ilyen nagyokat. Nem egyformára merítem őket, így nem merek egyszerre rátolni több akkut. Szerintem bírja. Ezekre szerintem azért jobban odafigyelnek, mint valami 500000W tápegység, de még inverterben szoktam még csodákat látni
Bár annyira nem is vicces ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest