- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Tudod mi a poéne a Gitup2-ben? Van hozzá:
- mikrofon és a mikrofon bemeneten tudsz normális hangot bevinni
- ötféle lencse, egyik ráadásul sík, tehát lehet vele pl. videoblogolni
- van kioldó elektronika
- és vagy 140 különböző vicces kieg (több, mint a Gopronak)Szóval elég sokrétű kamera.
-
FingR86
őstag
a sima git2 a sony szenzoros, a git2p pedig a panás.
-
molnigee
aktív tag
Köszi a véleményt, igen ezek kimaradtak.
- kényelem, szerintem relatív, rajtam még nem volt másik szemüveg, így nem is igazán tudom egy kényelmességi skálán elhelyezni. A pántok állíthatók, ha jól beállítod szerintem kényelmes, nekem nem húzza a fejem, nem nyom, soha nem éreztem azt hogy kényelmetlen lenne. De lehet valakinek más a fej formája és iszonyat kényelmetlennek találnál.
- lencse nem állítható, én távolra látok rosszul, szemüvegem is van, ezt szemüveg nélkül használomEz a második ilyen teszt videóm, szerintem jobb lett mint az első a wiziről, jó lenne még csinálgatni ilyeneket, van is pár ötletem. csak hát időidőidő
-
Jackal2
senior tag
Az a szívás, hogy ezeket a propeller méreteket sajnos mint brushless géphez és vázméret alapján számolják. Nálad az a baj, hogy az áttétel tengely miatt nem lehet következtetni, hogy pontosan ahhoz a motorhoz mekkora propeller jár.
Az x8-nak annó megmértem, azt hiszem 9 colos volt, de spec felrögzítésű, szóval ilyen trükkök is vannak pl.
A Syma X5 - ha a szabványos oldalról tengelyre csavarozós - akkor olyan 7-es körül lesz (sajna pontosan nem tudom).
Bugsom nem volt de láttam élőben, 7 v. 8. A motor tengely távolságból lehet mindig következtetni a maximális propeller méretre. Foka 76 anno megrajzolta autocadben a rádiuszokat, de ugye lehet még azzal is játszani, hogy kifele megdöntöd (pl. DJI).
X8 az 350-380-as, az 8-9 col
X5 nem tudom mekkora 280-300? Az max 8-as de inkább hetes (Ogre Mark I-em 330-as volt és max 8-as ment rá fel)
Bugs 3 is 300-350 körül van szóval az 8-9 megintcsak -
-
Jackal2
senior tag
Gyakorlatilag az összes alkatrészről van ilyen, de ha mondod a paramétereket, megmondom, mit mire tegyél.
-
fape
senior tag
-
Bdanyy
addikt
Nekem sem igazán érné meg, legalábbis egyelőre, amíg nem tudom, hogy mennyit használnám. Ezért nem akarok túl drágába belevágni. amit elfelejtettem írni, hogy egy GoPro hero 4 black már van, akár ezt is lehetne használni. Ennek a képét valahogy tudnám mobilon látni? Mondjuk ha a walkeraba nem fér bele tokkal, akkor lehet inkább egy sjcamet vennék hozzá
-
kriszbon
őstag
-
Teréz Atya
senior tag
Azért álltam át a BT-s PID tuningra, mert az ütős-vágós okostelóm egy HTC Desire X, ami hiába OTG képes, ha nem akar semmiyen FC-hez csatlakozni USB-n. Az LG G3 meg egy apdét után fél-egy percet molyolt minden egyes USB-re dugás után h engedélyezem-e. Ha kipipáltam, hogy alapértelmezetten engedem, akkor még tovább molyolt. We <3 Android!
-
_X10Dead_
aktív tag
Siettem.
A lényeg, hogy a kis Redcon csak olyan FC-vel használható, ami tudja a csatornákat "egyenként" saját dróton (is) fogadni, mert (gyárilag) nincs serial módja.
---
Egyébként, ha nagyon elszánt vagy, akár ezt is lehet hackelni, mivel (ez esetben is) egy RCGroupsos csóka design-ját "vették kölcsön" a kínaiak, így minimális hw-moddal és fw-cserével át lehet rakni PPM-módba.
Megcsináltam, jó vicc volt, működik is, ahogy kell, de órabérben nem túl kifizetődő bajlódni vele :-) -
vandor01
senior tag
egyforma foss mind a ketto most vehetsz majd felaron 10eu NTSC vagy 16eu PAL-t 1het mulva meg majd orditva
de mint latod alapvetoen olcsoak vegyel mindbol 1-1db-ot (TX01/02/03 PAL/NTSC) ez vegul is 5-6db 100juro alat van es varjuk a teljeskoru objektiv/szobjektiv tesztet
amit erdemes atgondolni mert nalam problema volt... hogy az NTSC-nel alul jon ki a kabel mig a PAL nal az oldalan... na most ha felrakod a gepre es alul jon ki a kabel? akkor ott kell tekergetni es talan nem jo ha a vegen ott a toveben eltorik.... szoval EN csak PAL-ost veszek jol bele lehet ultetni abba a tartoba amit linkeltem es a kabele nincs utban..... viszonylag sokat birnak nalam van mar majdnem 1 eves darab is azonkivul hogy antennat csereltem rajta mas gebasz nem volt.... valamint lehet jobb 1-1db-ot venni minden gepre a funkcionak megfelelot azaz 25mw vagy 200mw-st es nem 1db ot pakolgatni geprol gepre... igaz a TX03 -al lehet varialni 25/50/200mw es kapcsolhato PAL/NTSC viszont a kabel alul jon ki... es tobb funkcio tobb problem tobb meghibasodas lehetosege... ez csak az en szemelyes hulyesegem... meghibasodasom is volt 1db elfustolt, 1db eltort, 1db nak letort az antennaja, 1db nak gyarilag nem volt eles az optikaja... de most 10ejro! erdemes venni 3db-ot azt meg antennat se cserelni rajta... fogyoeszkoz
-
Teréz Atya
senior tag
A Cleanflight gyorstalpalóm második részében írtam róla, hogy mi a PWM, PPM és serial. Olvasd el a keretes írást.
-
Peaceliker
addikt
elméletileg ez. de egy deviation felrakásához csak egy usb kábel kell és akkor megy dsm ami olcsóbb és tuti jó. de a hatótáv akkor is max 50m lesz...gyárilag ennyit tud direkt...legolcsóbb megoldás egy range mod próbálkozás (vagy sikerül vagy nem), ha nem akkor egy flysky hoz megfelelő adó (2k kb) meg egy jó antenna, 30p meló és olcsó és végtelen választékban lesz flysky vevő hozzá fullrange el.
(#43047) AMDaZERG_1
ha nem akad be semmibe prop esélyes hogy nem sül meg. meg túl nagy prop lehet para, de akkora sztem nem fér fel
(#43049) Zoty4
vissza lehet ragasztani. mivel tehetetlenségi erő kifelé nyomja majd sztem extra erős sem kell...csak balance el fog mászni picit az fix :S 2 pólusú epoxyval próbálkoznék vékonyan
(#43051) varadigabor
lehet kertben is, csak oda megfelelő gép kell
kicsi, amiben van elég punch
-
Peaceliker
addikt
Devo 7e gyárilag illetve deviation al csak dsm et kezel, de kicsi a range. Vagy hatótáv növelő módosításáról kell (macera, rizikót) vagy több esetlegesen multoprotokol adó modul behekkelése kell. Ezután vagy a mozdulnak megfelelő modulacio t is tudja majd kezelni vagy multi esetén tulajdonképpen mindet.
-
Teréz Atya
senior tag
Ebben a cikkemben összekötttem egy droidos LG G3-al a 22 in 1 sticket. További cikkeket a témával kapcsolatban a tx to pc howto tagnél találsz.
@molnigee - neked is akkor kell új videót fellökni, amikor mobilneten vagyok, ejj!
-
Peaceliker
addikt
Nem tudom magyar nyelvű van e, sosem kerestem. :-) De zsötöb videó van, 5p pofon egyszerű.
Deviationtx.com az oldal ami kell neked. ;-) -
Teréz Atya
senior tag
Na, már megint egy dropshipper oldal. Magyar név, .eu-s domain, elérhetőség a holdon. Ennyi erővel megrendelni külföldről, de pl. Pozsonyban 2-3 modellüzletben is megvehető ennyiért. Ha nem jó, legalább rájuk boríthatod az asztalt, nem enterrel ütheted az emailjük nyomát.
Most nézem, az Alzán is olcsóbb. -
Arti1
aktív tag
BG-n is van Spark, kb. 150 eFt-ra jön ki, free shipping (azért ezt megnézem, hogy elküldenék-e tracking nélkül
)
Ami most megfordult a fejemben, hogy ezt el lehet-e nézni a röntgenben játék gépnek (pl. Eachine E52 nagyon hasonlít rá a maga 25 EUR árával, amit le lehetne tornázni 22 alá akár...) és még táv sincs a spark alapcsomagban... Nem tudom, mekkora dobozban érkezik... Nekem határesetnek tűnik, de ha valaki már rendelt és van infója, hogy fel szokták-e vidítani a sparkot a tréfás kedvű vámosok, akkor ne tartsa magában -
vandor01
senior tag
sok sok variacio megfordulhat de a suly?????
pl ezek az alu oszlopok is feleslegessek de kell vmi hogy ne rogton az aksira/motorra landoljon viszont ha meg nagyon kilog akkor meg utban van.... es ez 2cm-es.. azert is raktam hogy vmi alulrol vedje a motorokat ne pont a kanocokra csapodjon a gép teljes sulya ha csapodas van torik hajlik itt minden.... 1S gépnel kis aksival 50/60gramm de itt mar 2S eseten minimum 75 de akar 90 gramm is lehet valamint gyorsabban is repul.... szoval van mozgasi energia novekmeny amit a gépnek birnia kéne... de pl a motorkabelek ugyanolyan gyengék mint 1S eseten.... itt ez lesz a gyenge pont?? rendelek azokbol a kupakokbol aztan valamit osszehozok
de lehet ez az egyszeru zsugorcso megoldas is funkciora megteszimajd kiderul hasznaljuk azt mire osszeáll a gép addigra megunom masik gépet veszek?
vagy csak meg kell tanulni faszanyossan repulni es nem torni a technikat...
na ez még arrebb lesz vagy soha napjan? -
vandor01
senior tag
akkor jolvan.... egyre jár az agyunk.... a zsugorcsovest csináltam meg...
nyomtan alá egy kis taknyot is.... de lehet vmi rugalmas jobb lett volna?
na majd tovabb kombinalom vmi extra gumival/polifommal???
landing talpnak.... de nem jo mert tul sok es vastag az aksi....
marad egyenlore az alu lab es zsugorcsoves kabel vedelem... -
fape
senior tag
Úgy látom Zsoltee nyert, tényleg nem ma kezdte
Valóban sokat számít a verseny rutin, amit sajnos csak versenyen lehet megszerezni. Tavalyi eb-ről vagy vb-ről láttam videó, ahol a srácnak úgy remegett a keze az izgalomtól/téttől, hogy alig tudod repülni. Pedig az oda kijutáshoz, már kellett egy-két versenyen nyerni legalább.(#42656) molnigee: Csak így tovább.
(#42666) KaiotEch: Úr isten mekkora az a kapu, majd nem olyan magas mint a zászló. Lehet nekem is nagyobbra kéne gyakorolni. Tuti gyorsabb lennék, de már úgy meg szoktam a kicsiket.
-
molnigee
aktív tag
Igen, nem panaszkodom, teljesen elégedett vagyok, hisz a célom is csak annyi volt legyen mért időm
Két hónap múlva lesz ennek a versenysorozatnak a második futama, no ott már magasabb elvárásaim lesznek.
Szerintem is teljesen rendben van ez, most mentem először valós, normális versenypályán.
Sajna dvr nincs, a verseny után mentem még egy félig pályás, félig freestylos kört, erről van videóm.
Olyan marha fáradt vagyok itt már, hogy sok a hiba, meg nem is koncentráltam rá nagyon, de látszik hogy milyen volt a pálya, hogy kellett menni.KaiotEch: most tudtam megnézni, nem enged semmit amíg nincs minden kapcsoló felül és a gázkar lent. (flysky) Amúgy egyetértek veled, az arm lényeges csak, amúgyén nem szoktam kikapcsolni a távot ha kint vagyok, csak arm/disarm és mellett acroban hagyom. Csak most két kör között volt fél óra, hát nyilván kikapcsoltam. Szerintem átrakom az acrot felülre, angle amúgyis csak akkor kell már ha LOSban akarok menni kicsit nagy ritkán.
-
molnigee
aktív tag
Köszi, még mindig hulla vagyok, csak a dühömet írom ki magamból, akkor amatőr hiba hogy csúcs...
Szóval 3 futam volt, 3 kört futamonként, és a 9 kör összesített ideje számított.
A 2. futamon, mit csinálok, angleba felejtem a gépet, mer ugye táv bekapcskor szól hogy rakd alaphelyzetbe, hát beleraktam és el is indultam. 2. kapu után hú mondom mivan ezzel, ennyire fúj a szél, vagy rossza a prop, mondom mostmár mindegy, megyek így, aztán 4. kapu után beugrik hogy egy angle basszus, gyorsan átrakom acroba, de azzal a lendülettel kicsit hirtelen magasra is kerültem, és nem bírtam behúzni a kapuba...
Persze ha van rutin csinálok egy kis kört hogy visszanyerjem a magasságot, de hát hót izgulva, kapkodva mikor 30an néznek legalább...
Szóval a 2. futamom az nullás lett, ezért is végeztem ilyen hátul, rész idők alapján ha nincs ez a baki, a 7-8 hely lehetett volna meg.
Az első helyezett fele idő alatt ment végig a pályán mint én... -
-
Teréz Atya
senior tag
-
fape
senior tag
Nem ismerem, de mire kell? Windsurfer-t próbáltad már?
(#42296) dalamarrr : elsőre mindenki (nincs jobb szavam rá, mint hogy) sarkosan repül. Idővel majd "lekerekedik" és simább lesz. Mindenki így kezdi:
Kislány áll egy New York-i utcán, hóna alatt hegedű. Megkérdez egy járókelőt: tessék mondani, hogyan jutok el a Carnegie Halba? Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni - hangzik a válasz. -
Baku
aktív tag
EZT AZ ANTENNA ERŐSÍTŐT is nézegettem már. Vélemény valakinek???
-
syler123
veterán
Igazából így-is gyorsan megvan a töltés, nem szaladok sehova. Amikor majd igen, akkor rápakolom a lovakat
Jackal2: Én 3-at töltök egyszerre, még 1C sincs amivel töltök, szintén balanszolva. Ez a töltési időt tudom még tartani +1-2 akkuval ha veszek és feljebb viszem a töltési sebességet.
De nem kapni sem Infinity 1300mah akkut, sem pedig RTF akkut Banggood-on, már több mint 1 hónapja várok rá hogy egyáltalán legyen készleten...
Huh pont most van 1300, végre.
-
molnigee
aktív tag
Hát erre mint mondjak, ilyen qrva stabilan irányítom
Nem is stabilan hanem finoman, rángatás nélkül.
De raceren amúgy is stabil a kép, nincs jello vagy remegés ha arra gondolsz.
Másrészt gyorsításnál nézed a földet te szerintem, fordítva írtad. Nekem 30 fokban döntve van a hd camera is, így amikor középen látod a horizontott akkor 30 fokban előre dől a gép, így van sebesség is.
Ezért írtam "tanuljátok meg lassan, finoman vezetni a gépet", itt kb 1-2mm-es kar mozgatások vannak csak.
Egyébként így fest a felfogatás, csak hogy láss ilyet is akkor -
AMDaZERG_1
senior tag
10cm... És ami benne van dioptria (gondolom az van benne)? Fényképezőgéphez használok perfect GGS 3 előtétet (videózáshoz) és az még oda van állítva, ahova akkor volt mikor még nem használtam szemüveget, vagyis nem volt rossz a szemem közelre. Gondolom az elv ugyan az, bár ott a szemem a kijelzőhöz mérten ~7cm (persze biztos más a dioptria), de az fura lenne, ha 10cm távolságból kéne a kijelzőt néznie az embereknek. Ennyi erővel egy ollót is döfhetnének a szemünkbe
Annyira meg nem esek kétségbe, mert max bele eszkábálok valami dioptria előtétet
-
_X10Dead_
aktív tag
A Devo7e erre IS tökéletesen alkalmas. Deviation-nel van olyan üzemmódja, hogy PC-gamepad-et emulál, nem kell hozzá semmi extra kütyü, csak egy régi mini-USB kábel. Egy kényelmetlenség van: az oldalán a jobb markodban van az usb kivezetés, így a klasszikus fogással kényelmetlen lehet (>>Lerakod a combodra és fogást váltasz)
Bár nem szimulátorozom (pedig kellene), de csatlakoznék Jackal-hez: olyan nincs, hogy nincs rá időd.
Ha TÉNYLEG nincs, akkor hagyd a fenébe az egészet.
A szobában 5 perc alatt kész vagy egy kannyarra, míg élőben mire összepakolsz, keresel egy helyet, kicsomagolsz, összeszerelsz, ellenőrzöl mindent és felszállsz már minimum fél órád ugrott (ugyanez visszafelé takarítással, kár-felméréssel). Ha az utóbbira van időd, akkor az előbbire is. Nem kell rá előzetesen készülni, nincs gondod az akkukkal sem és nyomsz egy restartot,ha baj van.
Nekem a kocsiban mindig van 3-4 micro/mini, hogy bármikor tudjak pár percet bohóckodni, de örülök, ha heti egyszer valóban meg is állok valahol, mert még így is minimum 20 perces procedúra, hogy kirepüljek 1-2 aksit (ha nem kell keresni a végén a jószágot).Tény, hogy nem adják vissza azt az élményt, mint amit a terep nyújt. Nem fúj a szél, nem ellenség minden fűszál, nem szakadozik és pontosan értelmezhető a kép, amit látsz. Ha testközelben repülsz, nem zavar össze a látott kép és a hallott hang iránya/ereje. Nincs a szar propok/rossz PID beállítások/rezgések okozta oszcilláció, nincsenek gyengélkedő motorok és ESC-k, nincs vortex, nincs a rezgések miatt elkalibrálódott giro és nincs paplan-hatás.
Ha leesel vagy nekimégy valaminek nincs pánik, nincs a szemeid előtt pörgő kassza-gép, nem kell órákat mászkálnod a tökig érő gazban, hogy összeszedd a roncsokat és további órákat/napokat szarakodni a javítással.
Szóval, nem tökéletes a szimuláció, de sokat segít az acro-ra történő átállásnál, a megváltozott nézőponthoz történő alkalmazkodásnál, ki tudod tapasztalni, hogy a távon melyik gomb hogy áll kézre és Te mire szeretnéd őket használni, illetve rengeteget lehet finomítani a táv beállításain. -
Jackal2
senior tag
Ha a hobbit mindenki azzal kezdené, hogy vesz egy 12.000 forintos távot és egy 5 dolláros (tényleg ennyi a Freerider, de vannak ingyenesek is) szimulátort és repülne 5-10 órát, akkor máris sokkal előbbre lenne. Ezen felül kell hozzá még egy durván 10 dolláros kábel, amit bedugsz a gépbe és ennyi. Ez történetesen nem nagyobb költség mint egy Syma X5, csak ezt ugye nem lehet megvenni dobozban az Auchanban, és ezért az emberek nem tudják hogy van ilyen.
Én egy 5 éves laptop előtt ülök, de egy fele ilyen erős gépen is elmenne a Free rider. Elhiszem hogy nincs mindenkinek otthon számítógépe, tehát még ez a része is értem.
Azt, hogy valakinek nincs ideje szimulátorozni, ezt viszont már nem. A drónozáshoz össze kell pakolni, ki kell menni valahova, ami utazással jár, meg kell várni egy nem szeles, nem esős, nem hideg napot és az sem baj, ha van velünk valaki aki figyeli az FPV-zésünket, segít keresgélni a gépet a fűben, stb. Jah és a drón állandóan elromlik, száz dolgot kell rendelni hozzá, ami hetek, tehát SOKKAL bonyolultabb, mint leülni a szimulátor elé és repülni. Egy fél órát is lehet gyakorolni, én egy fél óra drónozásért el sem indulok a reptető helyre, mert nincs értelme.
Szóval a szimulátorozás feltételei sokkal inkább adottak, mint a drónozás körülményei, mégis elenyésző számú ember csinálja.
Az élmény pedig nagyon hasonló, ezért lehet vele gyakorolni, csak nem kell órákat a fűben szerelni, meg dühöngeni, hogy megint elromlott valami.
-
Allien
veterán
Igaziból, csak idő kérdése. Ha relative, de sok időt áldozol rá, meghálálja. Szerintem, a rutinozás fontos. Persze, ha van szimulátor, az se rossz. De, érdemes lehet építeni kisebb rutin pályát, pár karó, kerülgetése, ilyesmi. Figurázás pl 8-s lerajzolása a géppel, ilyenek. Vészhelyzetek gyakorlása, pl távkapcsoló kikapcsolni, meg vissza, és mennyi időd van a földet éréséig. Ami fontos, hogy reptetni szigorúan alacsonyan, már kb 2 méter, és az adott terep magasságáig, mert felette már erős szél lehet.
-
kriszbon
őstag
"de ezek után gps tracker nélkül egész biztos hogy nem fogom ..."
Ami volt nekem ilyen Sim kártyás vacak, az nem sokat ért, mert tévedett a helymeghatározásban úgy kb. több mint 200m-t.
Lehet most már vannak jobbak is, de én tovább nem szórakoztam ilyesmivel.
Amit én eddig a legjobbnak találtam, az volt hogy igazi GPS a gépen a szemüvegre meg kirakja az OSD-t és rögzítem DVR felvevővel.
Így az utolsó koordináta körül tudom keresni, ott már csipogóval.
Vagy simán csak a csipogóval keresgélem erősen fülelve, és járva a lehetséges helyet.Mod. Nekem mondjuk van olyan lehetőségem is, ha a levegőben van még a gép akkor kapcsolok RTH-t és hazajön, jelvesztésnél szintén.
-
Arti1
aktív tag
Nekem már mind1, viszont Te ne parázd túl a dolgot.
FPV-ben hagytam el, ha gimballal, kamerával tervezel menni, LOS-ban, akkor nagyon kicsi az esély, hogy elhagyd, mert nem engeded messzire, vagyis én LOS-ban kamerával nem a határokat próbálgatnám, hanem igyekeznék minél közelebb felszállni a témához... (ettől függetlenül pakold meg csipogóval vagy trackerrel, de ne aggódj előre).
LOS-ban egész messzire is elmerészkedtem vele anno (kb. 100 m, teljesen nyílt terepen), mert annyira jó volt a világítása meg a formájából is meg lehetett majdnem mondani, hogy merre néz, és ha látod, hogy hol van, és merre mozog, gyakorlattal rendelkezve vissza lehet hozni, meg ott a távban a hatótáv meg a merülés jelzés, ezért is választottam anno a bogarat...
Most annyi történt, hogy annyira tetszett az új FPV élmény, hogy háttérbe szorult a racionális gondolkodás, mikor pedig felnéztem és sehol nem volt, bepánikoltam és vége...
Következő egy mikro FPV gép lesz, és kötök rá egy damilt -
üszök
őstag
Sarló? Nem az őskorban élünk.
Van akkumlátoros fűkasza is.
-
grimm2015
senior tag
Én csak azt nem értem, hogy ehhez a sethez lévő távirányító panel miért tud + 1 funkciót a leírás szerint.
Ugye alapból odaírták az 1gombos visszatérést és az 1 gombos landolást is.... (ami megint érdekes, mert 1 funkció akkor is hiányzik)
Nálam ha megnyomom a távirányítón csak simán a jobb felső gombot, sípol és nem történik semmi, ha folyamatosan nyomom akkor tud bukfencelni.
(A balkezes váltás csak a két kart fordítja meg nem? )Am nem tudom, hogy csak az enyémbe van-e benne a bukfenc "hiba", de ha mind a két kart felfelé jobbra tolod bukfenc közbe, akkor többszörösen is átforog megállás nélkül(2-6), persze ehhez kell a magasság, mert nehezebben stabilizálódik újra. (Véletlen jöttem rá)
-
AMDaZERG_1
senior tag
Valószínűleg nekem is megmarad az X8HW. Tele vagyok motorokkal, propellerekkel, két váz, védőkertek sokasága. Veszek rá egy TX03-at, aztán még használható lesz az is. A tervezett EW X220S mellette időnként biztos elővenném még a Symát is (főleg, ha az X220s alkatrészekre fog várni esetleges sérülések esetén)
-
Allien
veterán
YT-n van egy csomó Bugs 3 update videó. Persze, egy része szart se ér, mert pl a gimbalt is feltákolják, ha törik-, ha szakad.
Példul, egy nagyon unszimpatikus csávó:
[link]
a lényege a megjegyzések között: Méret: 6045 / 6x45 pórus méret: 5mm Output Size: 13 mm Vastagság: 7 mm, BG-s példa: [link]
De már láttam 7 colos videót is.
Aztán van transmitter ható táv teszt, és tuning. normál eset kb 500 méter. [link] -
_X10Dead_
aktív tag
Az óccsó megoldások arra jók, hogy megnézd, milyen a világ felülnézetből, és eldöntsd, hogy tényleg érdekel-e a téma. Elsőre mindenkinek tetszik, de ha tényleg megpróbálsz valami szépet/emlékezeteset csinálni, gyorsan rájössz, hogy
- csak tökéletes körülmények között van esélyed és akkor is macerás türelemjáték
- az utómunkáknál kiderül, hogy a rögzített cucc 90%-a még így is kuka, a maradékot meg reszelni kellAz olcsó szettel is lehet "...művészi alkotásokról, operatőri bravúrokról, Oscar-díj gyanús képi eposzokról..." beszélni, csak idő, gyakorlás és türelem kérdése a dolog.
De a családi nyaralás szerintem pont az a műfaj, mint a kompjúterkenél a "csak játékra kell". Itt nem elég a világ összes technikai bravúrja sem. Itt nem tolerálható a hit or miss attitűd, mert nem tudsz visszamenni, ha nem sikerült az anyag. -
_X10Dead_
aktív tag
Juncseng?
Ha elfogadjuk, hogy ez van a CX-10-ben is, akkor egy NRF204L01-es modul kell. Ebből több létezik, ha jót akarsz, akkor nem a legolcsóbbat veszed, hanem erősített kimenetűt (PA+LNA)
Ez pl. jó lehet
Ezen ott figyel a "rendes" antenna kimenet is, így pnp, de a 7e-ben elég szűk a hely, jól át kell gondolni a belefaragást.
Az enyémben ez van. Ez ufl konnektoros, így kell még egy uFL/(RP)-SMA közdarab, de sokkal kényelmesebb szerelni, mert nagyobb a mozgástered a modul elhelyezésévelA fentiek akkor érvényesek, ha külső antennát szeretnél rádugni. Ennek előnye, hogy antennaként olyan gain-űt használhatsz, amit nem szégyellsz, úgy forgatod, ahogy jól esik, és extrém esetben rádughatsz egy erősítőt is. Hátránya, hogy meg kell bontani a táv házát és ha elfelejted rádugni az antennát, vagy nem jól tekered be, akkor biztosan leégeted az erősítőt.
Szolídabban is elő lehet adni, ha az antennát a dobozon belül hagyod. Ebben az esetben nincs veszélyben az erősítő és nem hajaz sündisznóra a távod sem. Hátránya a kisebb range, de a gyári távokhoz képest még így is nagyságrendekkel jobb lesz a kapcsolat, szóval ez inkább elvi kérdés, mint gyakorlati szempont.
Ez pl. egy ilyen szett, de a "meztelen" modulra dughatsz egy lapos, laptop-wifi antennát is, ha az jobban tetszik (Én ez utóbbit javaslom).Ha megszereted a Devot, akkor persze lehet tovább babugasgatni. Rakhatsz bele plusz kapcsolókat, köthetsz rá voice modult, csinálhatsz neki Knight Rideres világítást. Kicserélheted a gyári modul antennáját komolyabbra, unlockolhatod is a csipet, aztán adhatsz hozzá CC2500-as (SyArtec, S-FHSS), meg A7105-ös (FlySky/Hubsan/JoysWay) modult is vagy akár egyből rámozdulhastz egy 3-in-1 / 4-in-1 modulra is, ha szerteágazó a gépparkod. de nem biztos, hogy kell, az NRF viszi a nyüzögék 70%-át, a CIRF meg ugye hozza a DEVO/WK/DSMX protokolokat.
-
Jackal2
senior tag
Nem porig alázom, csak leírom a valóságot. De erre a konstruktív válasz - és szerintem ezt be lehetne tenni az összefoglalóba is - hogy:
- 30-50K -- > ilyen videót csinál a gép
- 50-100K --> ilyen videót csinál a gép
- 100-150K --> ilyen videót csinál a gépÉs így tovább, és akkor mindenki eldöntheti, hogy kinek mi az, ami megfelelő. De tőlem írhatunk rá egy guideot is, és akkor mindig csak linkelgetni kell, és nincsen vita.
-
Jackal2
senior tag
Valójában még ez is hazugság, amit írtam, hozzá kell tenne, hogy a linkelt Syma X8HW videó tök jó, de:
- benne van a képben a láb
- a kamera fix, nem lehet vele a témát felvenni
- nem lehet vele, körberepülni tárgyakat
- nem tér vissza, semmilyen védelem nincs benne
- valójában hatótávja sincs, mert az ember LOS-a limitálja
- nem lehet a kamerát ráfordítani a célra, csak valamerre áll
- nincsenek adatok a szél sebességéről, sem semmirőlÖsszességében, egy próbát lehet tenni egy ilyen géppel is, de sosem lesz jó a videó sajnos.
Az hogy kifejtettem a fentieket, azt csak az elsőben foglaltam össze. NINCS olyan gép 30.000-ért kamerával, amivel jó videót lehet csinálni. Ezt most is tartom
-
shaddam
aktív tag
Csak a kedvedért A kamera egy hulladék, cserélve lesz hamarosan. Amire mondtad arra szerintem tökéletes. A flying wingem ezzel meg vr sisakkal vezetem majd, mert a DIY UFO nem tudja azt a frekit ami a másik vtx-en van. Majd elválik emiatt törik-e
-
_X10Dead_
aktív tag
Nyugi!
Atyának úgy tűnik szar napja volt, vagy fáradt, mert nem szokott ekkora kapufágat rúgni, pláne nem pánikoltat másokat feleslegesen.
Arra, amire neked kell, elég a pár dolláros NRF, ahogy írtam. Kipróbálod, ha bejön és tényleg kell a többi is, majd upgradelsz később.
Forrasztani meg 5 pont, könnyen hozzáférhető helyen.Amire Atya gondolt, az a CIRF unlockolás és/vagy a 3. modul bekötése. Jó móka, de ha nem akarod, nem kell...
A net tele van előregyártott model.inikkel. Letöltöd, felmásolod, működik. Ha reszelgetni akarsz, azt is lehet. Nem is nehéz, minden logikus, de nem erőszak a disznótor.
Pluszban lesz egy igen jó minőségű távod, amit direktben, USB-n keresztül köthetsz a gépedre, az meg simán felismeri game-controllernek...
-
Jackal2
senior tag
Én a kérdésre válaszoltam, ott volt benne, hogy rezgésmentes. Nincs rezgésmentes felvétel 100 dollárért. A Bugs 3 videóit nézd meg Quadcopter 101-nél, aki egy szélcsendes sivatagban repül, azon is van rezgés. Gimbal nélkül nincs jó kép, és akkor még nincs rajta kamera ami +25-30K, ez már 60.000. Erre a gimbal még 20 az 80 és megy majd 5-8 percet...
Ez nem a kedv elvétele, hanem a valóság, vagy ajánljunk neki valamit, amiben csalódni fog? Azért jött, hogy tanácsot kérjen, és mi megmondtuk az igazságot.
Nincs rezgésmentes gép 30-40.000-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged