- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz
Jackal2 #8581 üzenetére
Köszi a tippeket. Egy H8 minim van most, irányítást tanulgatom, meg kóstolgatom a kopterezést. Eddig tetszik, azért gondolkodok rajta mi lehet a következő szint.
Lényeg hogy kezes legyen, H8-nál nagyobb, kamera nem kell. FPV nem lenne rossz, de gondolom az kicsit drágább móka.
Kint is használnám szélcsendben.
-
synar
őstag
válasz
Jackal2 #8505 üzenetére
Köszi a választ! Leginkább kipróbálni szeretném, hogy milyen a repkedés és akkor már nem lenne baj, ha van lehetőség valamilyen videózásra is, csak a poén kedvéért. Auchan nem játszik, ezért nem utazok fel Pécsről, de azért köszi az ötletet. Ha megjön a kedvem legfeljebb tovább lépek, meg gondolom jövőre még nagyobb lesz a választék, ha meg beleunok, akkor megúsztam 15K-ból és legfeljebb a továbbadom. Egyelőre itt tartok a témában.
-
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #8488 üzenetére
Minden színből venni kell, és akkor a mindig a körülményekhez legjobbat tudod választani.
De most komolyan: Nekem is a rikító narancs a legszimpibb, de én második helyre a feketét raknám. Ennyi.
Valószínű éppen azért van ennyi szín, hogy mindenki a neki tetszőt tudja választani. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8474 üzenetére
Miért ne lenne jó, NEKED is? Gondolj, gondolj gondolj. Ha alkatrészeket rendelsz, lehet külön több csomagra osztva rendelni. Azért úgy nem olyan rossz. Nagyobb árú cuccra meg ugye a százalékos kuponok a nyerőek, néha szokott lenni BG-n is 8%-os is, vagy a pontok beváltása.
De EZT TE is tudod ám!
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #8470 üzenetére
gearbest, 10 db 5$-os kedvezmenyt kapsz, ha ujonnan iratkozol fel a hirlevelre. De a kupon csak 50$ feletti, nem akcios rendelesekre hasznalhato fel.
Tudtok olyan oldalrol ami osszegyujti melyik geppel mekkora szelben lehet meg repulni? Illetve a felhoben-kodben valo repules okozhat-e kart a gepben?
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8458 üzenetére
Hát, ha a barkács beindul, ugyibárr.
Ha az akksit nézzük, és már ott tartunk, hogy úgy se fér bele, akkor tök felesleges az akku fedél, vagy minden esetre át kell szabni. De én is ledobnám róla, ha úgy alakul. Mondjuk, én rendeltem hozzá magasabb lábat aliról, de persze franc tudja, mikorra ér ide. Mondjuk rá ér, de még se. Ki akarom próbálni, hogy milyen a C4005 kamerával, ha tudja kezelni esetleg.
Az a kamera érdekes egy megoldás, mert ami nem látszik rajta, forgatható, azaz akár hátra fele is tud videózni, vagy oldalra. Persze, ez manuális, azaz repülés közben nem állítható, de ez most mellékes. Ha elindítja a felvételt a kopter, már elég.
Csakhogy, ez lefele méretesebb, mint a többi kamera, ezért lenne jobb a magasított alsó rész.
Dajdaj, köszi az infót! -
lela
aktív tag
válasz
Jackal2 #8374 üzenetére
Most nézem ezt. Nem jobb lenne egy ilyen komolyabbat megvenni akár kezdőként is? Ugyanis ebbe be vannak építve olyan biztonsági dolgok, mint auto pilot, auto home/land stb. Tehát gondolom könnyebb letenni, és nem potyog le olyan könnyen. Ráadásul brushless így a motort sem kell benne cserélni, idővel.
-
ViZion
félisten
válasz
Jackal2 #8351 üzenetére
Viccelsz? Ha nem, akkor segítek értelmezni
30 perc rep idő: 3 akku van...marketing, ennyi belefér.
"12 TARTALÉK akkumulátor, akkor ez olyan mint a cigi? Kartonban adják? "
"6 propeller 12 tartalék, akkumulátor 200 mAh" volt a mondat. Tehát van rajta 6 prop és adnak 12 db pótot, az akku meg külön téma, mondjuk 200 mAh kicsi, sztem ez elírás.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8346 üzenetére
Franc emlékszik, mikor rendeltem a piros szalagot (normál led szalag). Egy méteres, az elégnek kell lennie akár több drónra is azért. Habár, az enyim FEKETE! Igaz, pár alkatrész mindenképpen át lesz cserélve fehérre, mint ahogyan már mutattam egyszer, a jobb orientáció miatt is.
Ha mindent lecseréltél már rajta, akkor jöhet hozzá egy 250-s "váz" és csak rá kell szerelni az alkatrészeket, ost csá, irány a Mars. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8341 üzenetére
Van piros szalagom is. Arra gondoltam, hogy sréhen kellene valahogy felragasztani, 3 ledenként vágható ugyebár. Az első lefele, a harmadik meg felfele lenne, amennyire engedi a szalag, de a lényeg, hogy a hátsó propellereket fehérre cserélném, és/vagy fényvisszaverő csíkot ragasztanék rá (van propeller gimbalom, ki tudom egyenlíteni kb). Bár, ha van hasonló filctoll az is elégséges lehet, és így sokkal jobban látható lehetne. Ha nem lehet normálisan 3 leddel megoldani, akkor is jobb, ha 3 lefele sréhen, 3 felfele sréhen lenne. Ráadásul, az eredeti szalagokat is ki lehet "dobni", vagy azt is kirakni hátra fele. Csak nem nagyon van időm tákolgatni jelenleg.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Jackal2 #8312 üzenetére
Gyorsaságukkal annyira nem vagyok megelégedve, egyik nap feladták, nyomkövető szerint még aznap elvitte a futár. Gondoltam a 2 Webox közötti 29km-es távolság nagy gondot nem jelenthet nekik, majd a másnapi ürítéskor beteszik az enyémet. Ehhez képest 2 nappal később jött az email, hogy a csomag megkezdte az útját. Másnap, tehát feladástól számítva 3 nap múlva este pedig sikerült végre betenniük a helyére. PickPackPont-os csomag ehhez képest ennyi idő alatt a fél országon keresztül is megérkezik.
Viszont az átvétel jó gyors, végén még ki is írja hány másodperc volt. Nekem valami 50s körül volt, pedig első átvétel, bénáztam is kicsit -
Saiwai Sai
újonc
válasz
Jackal2 #8247 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!
Gyorsan átfutottam a linkeket, a WLtoys V666 elég szimpatikusnak tűnik. Van esetleg kis hazánkban olyan bolt, ahol beszerezhetőek a kopterek, illetve alkatrészek, vagy kezdjek el hozzászokni, hogy külföldről rendelem webshopokból?
(láttam itt a topikban párat linkelve - banggood, gearbest pl. - gondolom ezekről a webshopokról már vannak pozitív tapasztalatok) -
-
Sanyo77
tag
válasz
Jackal2 #8188 üzenetére
Köszi, átolvastam, átértékeltem.
Elég lesz egy közepes méretű (22 cm) beépített kamerás drón.
Ezt lehet kint/bent használni. Lehetőleg strapabíró legyen, és mindenképp kell pótakksi hozzá.Szóval most itt tartok, de kellene hozzá akksit venni még karácsony előtt:
Lányomnak lesz karácsonyra, ha tetszik veszek egy komolyabbat magamnak
Köszi
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #8162 üzenetére
A B3AC 4,21 ill. 4,23 Volttal kuldi. Az volt a furcsa, amikor az elobbivel fickosabb volt a gep.
Hogy hany Volt? Jo kerdes. LiHV akar 4,3 volt is. A batteryuniversity alapjan a toltottseg azt befolyasolja, h mennyit bir ki a LiPo mielott beadja a kulcsot. 4,2 V 3-500 ciklus, 4,3 V 150-250 ciklus.
4,3 V-on lehet nyerni 14% kapacitast, de az akku hamarabb oregszik, fele annyi ciklust bir.
RC Groups-on volt egy fejtegetes, hogy az evek elorehaladtaval a Li cellak egyre nagyobb feszt kepesek elviselni ( 4 - 4,1 - 4,2 - 4,3 - > LiHV) igy a LiHV nem is annyira nagy csoda, hanem a termeszetes fejlodessel jar. Akinek van Turnigy toltoje esetleg kiprobalhatna egy ilyen LiHV cellat.Ja, igen a B6-ok valszeg 4,2 V-ra vannak allitva.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8138 üzenetére
Az akksi töltés azért nem mai keletű téma. Itt a PH-n is van már külön totyikja. Egyértelmű, hogy minden cellát/akksit külön KELL tölteni. Mint pl a Ni-Mh akksiknál is, vannak a gyári gagyi töltők, jellemzően mondjuk veszel 4db AA-s akksit, egy töltővel, amin mindössze van 2 led. Ha piros, akkor tölt, ha zöld, készen van. Na ez a töltő kuka. Mivel mindig a leggyengébbhez tölti, ezért a vele párban lévőt is elcseszi. Ugyan ez a felállás van itt is, ami nem 1s-s, ahhoz már KELL valami spec töltő, mint pl a B6. Tehát, mivel külön kezeli a cellákat, érezheted jobbnak.
Természetesen 3S akksikat NEM lehet ezekbe rakni, de kapacitásban, és C értékkel lehet játszani (amúgy ez az érték a kisütés értéke). A C érték kb annyi, hogy hirtelen terhelésre hogy reagál. Itt egy RÁD vonatkozó rész kiemelve, de olvasd el a leírást:
"A 20-25C értékű akkukat használnak alapvetően a legtöbb 250-400-as méretű helikoptereknél, még ha egy kicsit sportosabb repülést is belekalkulálok. A nagyobb gépekhez a 25-30C-s akkupakkok jelentik a biztonságot (ismételten normál és kicsit sportos repüléshez). Amikor készen állsz az agresszív 3D-re, akkor jöhetnek a 35-45C-s akkuk!"
Illetve még egy:
"Általános szabály az, hogy ha használat után nem tudod szorosan a kezedben tartani a LiPo akkudat, akkor az túl meleg. Ez azt jelenti, hogy az akku melegebb mint 60°C (125F). Véleményem szerint az 50 °C (125F) még biztonságosnak tekinthető. Tehát ha az akkujaid ettől jobban felmelegszenek, akkor itt az ideje váltani egy magasabb kisütési tényezőjű akkupakkra."
Pl amit írtam X800 esete. A gyári 25C-s, amit vettem Turnigy 35-70C. Igaz, ezzel az elektronika is jobban terhelődik, ha úgy használnám, mint Te, azaz hirtelen full gáz/irányváltás, de éppen ezért reagálhat rá gyorsabban. Ami az X600 illeti, meg azok az akksik, amelyeket írtam, azok rendben is vannak, csak a C értékük átlagos. Egy kicsit több időt lehet a levegőben tölteni, vagy füvet nyírni velük, kinek mi ugyebár.
De, vissza térve az akksikra, most 3 versenyzőm van elvileg a HK-ról. Sajna,a BG-n nem minden akksinál írják a méretet, ami ugye pedig qrva fontos lenne. Az első és a második ZIPPY Compact 850mAh, de az első 25C, a második 35C, és az utóbbi mérete már nem bele férős (az első 14mm vastag, a második 16mm). A harmadik versenyző meg hosszú, de lehet, mégis bele fér. Az árak mellékesek, mert a szállítási költség lesz magas, az alap ár az olcsó. Viszont van EU/UK raktárban is némelyik. Minden esetre BG-n is vannak akksik bőven, csak kérdés, mekkora fér el maximum az X600-ba.Én a gyári értékekkel számolok, 5.5 x 3 x 1.2cm, és itt jön a kérdés, hogy 1,4cm vastag, vagy 3,2cm széles bele fér-e. hosszban biztos túl lőhető 5,5cm-nél. -
tlac
nagyúr
válasz
Jackal2 #8140 üzenetére
csináltam már pár ilyet előtte, lehet egyszerre balra, meg egyszerre jobbra is húzni a karokat, viszont nem tiszta, hogy melyik mit kalibrál
most megint lemerültem, töltés után ismét küzdök vele
ezeket a kalibrálásokat meg trimmeléseket valahova elmenti vagy mindig meg kell csinálni?
lebegni egyáltalán lehetne ezzel?
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8133 üzenetére
Nemnem! Ez NÁLAD van, normálisan használva a motorok élettartama is jelentősen hosszabb!
Amúgy, kíváncsi lennék arra, hogy ha akksit cserélsz, ami nagyobb C értékű, lehet, hamarabb reagálná le az irányváltásaidat ilyen speckó zuhanásnál. Az X800-hoz megérkeztek a Turnigy nano 1S 750mAh 35-70C akksik. Igaz, próbálni még nem tudtam őket. Kapacitásban se többek, csak jobban néznek ki, meg ugye a C érték, ami sokkal erősebb. Tervezek merényletet az X600 ellen is. Pl Turnigy nano-tech 950mah 2S 25~50C Lipo Pack battery, ami nem olyan széles, de kicsit vastagabb, és hosszabb. Ha leszedjük az akksi házát, bizti lehet valahogyan rögzíteni, és van ennél nagyobb is! Ergo, "kis" barkáccsal sokat lehet nyerni egyik oldalon. Persze, a motorok meg nehezebben fogják bírni a sokkal nagyobb üzemidőt, de ez van.
Érdekes, de az X600-at előszeretettel moddolják. Valszeg ez az a méret, ahol már van hely módosítgatni. Pl ami az akksit illeti, GearBesten pl a WLToys V912-s akksiját is ajánlják hozzá.1000mAh-s, de vastagabb. Kérdés, bele férne-e a régi helyére, mert ha barkácsolni kell az akksi fedelét, akkor már ugye inkább nagyobb, erősebb aksit is lehet bele venni. Persze az árak is vegyesek már. Amit minden képen meg fogok csinálni, az a ledezés. Van itthon piros ledszalag, meg fehér is, illetve kék. Lehet, oldalra is rakok, meg ilyesmi.
Ami qrvára érdekes, két videjó:
[link]
[link] ennél érdekes a kamera, kb 0:43-nál látszik. Ha jól értem a csávót, azt állítja, hogy a zöld/piros "tape" (ragasztó szalag kb) jelentősen növeli a kopter orientációját, azaz jobban be tudod határolni a helyzetét.Igaz, Ő megfejeli keményem led szalagokkal is. -
Squirrel
őstag
válasz
Jackal2 #8095 üzenetére
Mikor rendelted meg? A karácsony miatt kérdezem, hogy kipostázzák-e addig :-)
Nézegettem más lehetőségeket is ebben az árkategóriában, főleg olyat, ami real-time kamerás képet is küld, de nem nagyon találtam jobb ötletet.
Ha ezt rendelem végül, rendelek vele tartalék akksikat meg motort is. Első kopter lenne :-)
-
Squirrel
őstag
válasz
Jackal2 #7893 üzenetére
Sziasztok!
Valószínű én is rendelnék egy V686-ot, csak nem jövök rá, hogy mi a különbség a v686G és a sima v686-os között. Nekem csak a mellékelt memóriakártya mérete 2 vs 4GB tűnt fel.
Tapasztalat mi ezzel a kopterrel? Teszteket olvasva ott jókat mondanak róla ár/érték arányt nézve.
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #8078 üzenetére
Itt van egy video a Naza-s ról, jelenleg pihen várom bele az Frsky vevőt.
Naza V2 on CX20Jackal: Amit te láttál személyesen repülni az egy gyári CX20 Csak nem Opensource-s ha nem shark x6 os, még gyári alkatrészekkel most lesz 1 éves, az tény hogy újra forrasztottam benne a kábeleket, mert az össze rakás nagyon gyenge volt. Második gép FC hibás volt, így lett cserélve a vezérlő Naza ra. A motorok és az esc-k gyáriak.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
Jackal2 #8044 üzenetére
ok, megvárom a holnapi olvasmányt.
(#8049) dudicukrasz egy árba van gyakorlatilag -
dudicukrasz
tag
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #7911 üzenetére
[az ára Matrice 100 nak]
3500 dollár az alapár de ehez kell még gimbal stb -
csmat
senior tag
válasz
Jackal2 #7893 üzenetére
Ugye jól látom, hogy alapvetően van minden hozzá, ami a repüléshez kell, (aksi, töltő, stb) max nem fogok egyszerre túl sokat repülni vele, az 1 db aksival. Azzal meg megvárom, hogy mik a tapasztalatok, milyet érdemes venni.
A felsorolásban nem látom a propellervédőket, az is benne van a csomagban?
A kijelző a távirányító elemét használja?
-
dudicukrasz
tag
válasz
Jackal2 #7904 üzenetére
A 3d solo beférne hozzám a polcra,ott csak árképzési probléma van/számomra/
Ott nem mi filmeztünk,mi csak kiemelt veszélyességű üzemeknél,mezőgazdasági károknál,tüzeknél vagyunk ott vele,ott is csak feltérképezésre,belső használatra van.
TF-nél mi voltunk,nem fimezni,a fotós gép Matrice 100as volt,egy komplett Sony Alpha7-est cipelt kétkezelős felállásban.
Persze megnéztem közelről,legalábbis azt hogy mim nem lesz sanszosan soha,bizonyos tecnikai okok miattAz már nem a mi világunk,amúgy RTL-klubos gépezet.
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #7893 üzenetére
Hát ha normálisan akarod használni akkor drágább a szett:
Cheerson CX20 70k
FPV adó 6000 600mW
FPV vevő 7000
gomba antenna 2000
Xiaomi yi 18000 memória kárta nem árt bele
két tengelyes gimbal 12000
4 aksi nem árt 2200mah turnigy kb 4000Ft 4*4000Ft=16000130000Ft evvel már tudsz repülni
De ha ningy Lipo Balancer töltőd +9000
Valami ben hordozni is kell tehát táska is kell 15000
propellerek elöregednek +3000 -
válasz
Jackal2 #7901 üzenetére
135 és 4 hónap, most megnéztem.
Ennek a legtöbbje snap up filléres cucc.
Van benne minden, magam sem tudnám felsorolni.
Mind megoldódott eddig szerencsére.
Most is van kilátásba több reklamáció. Led lámpa, nem érkezett meg. 25-én vett kabátot még nem adták fel, harmadjára módosítanak időpontot.karácsonyi ajándék lenne, de nem lesz belőle semmi.
Tegnap jött egy pulóver, ami olyan silány, hogy 2 óra hordás után kibolyhosodott + fehér minta helyet szürke, és csillámos. -
dudicukrasz
tag
válasz
Jackal2 #7900 üzenetére
Én a két véglet kategóriával repülök,a cx-20 és társai kiesnek nekem,50-60-70 körül sanszosan már valami tarot szerű épített gépben gondolkodnék,vagy racerben,bár én inkább a nyugodtam filmezős holmit díjazom inkább.
Viszont mindenképp számolj be mire jutsz vele,eggyel több típust pipálhatunk ki,vagy értekezhetünk róla. -
válasz
Jackal2 #7897 üzenetére
Követem a toptyikot, tudom, hogy vannak. Amúgy nekem BG-vel is gondom van, rengeteg hibás cucc.
Nem véletlen nem szoktam onnan rendelni, írtam ,hogy az első 2 rendelésem nem is érkezett meg.
Komolyan mondom, több évnyi ebay után, hogy ott alig volt problémám termékkel. BG-n 117 rendelés ha jól rémlik 2 hónap alatt, ebből 20-30 reklamáció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ASUS routerek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Konteó topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged