- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #11595 üzenetére
Nem tudom, hogy amiatt van-e. Lehet, ha behozom a szobába, lemerítem itt is, utána már fel tudnám tölteni, de mivel a BG küld egy másikat, had küldjék
Lehet kéne mérnem felületi hőmérsékleteket is, minden repülés előtt és csinálni egy függvényt, hogy hogyan veszti el a kapacitását
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #11517 üzenetére
Az XK Stuntról írtam múltkor, az egy vadállat. Pl. néztem videókat és tapasztalt tesztelők sem merték áttolni 3D állásban menet közben, ami sokat elmond róla. Aztán tud acro módot....Nincs disarm-ja, szerintem veszélyes gép, olyan mint amikor az ember krokodil szájába dugja a fejét és reménykedik, hogy jó napja van a krokónak
Ettől még megvenném
csak nehogy letolja néhány ujjacskánkat, mint Baptista Barry a Ravasz az agyban
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #11492 üzenetére
rengeteg ilyen videó van fent, nem olyan bonyolult, ha van egy kis műszaki érzéked. Szerintem a szoftveres része sokkal szarakodósabb. Viszont szerintem 30-40.000 Ft-os kategóriában nem érdemes összerakni. Többször kiszámoltam és nem jössz ki olcsóbban, annyi hogy ha berendeled egyenként, akkor nincs áfa, ennyit nyersz a dolgon.
Persze itt is az a baj, hogy mit akarsz össze rakni, egy kamera platformot vagy egy racert. Szerintem kamera platformot összerakni akkor van értelme, ha valami bazi nagy dögöt akarsz felemelni, valami DSLR-t szóval olyan gépet, amin van normális optika stb. A DJI hobby kamera platformjai (Phantom 3) szerintem elég jók, annál jobbat nem biztos hogy tudsz csinálni és azért szerintem elég nagy szívás vacakolni a vezérlés oldallal.
A racer egy kicsit más, mert azt úgy is mindenki szana széjjel állítgatja, mert neki így jó annak meg úgy, ráadásul ott úgy is fogsz szerelni, mert törik, tehát mindenképpen kell majd.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #11478 üzenetére
Az a baj, hogy kisarkítod a dolgokat, mert szerinted szar, tehát nem tudsz már objektíven ítélni. Amikor a WLtoyst megvettük, 23.000 Ft volt EU raktárból.
Ezzel szemben a Tarantula nincs jelenleg EU raktárban, Gear Bestről 54 USD + Banggoodról az FPV szett 52, ez 106 dollár, ez 30.000 Ft és vársz rá 3 hetet. Plusz mivel nagyobb motor, nagyobb akksi, ezért üzemeltetni is drágább és 2S akksija van, vagyis nem tudod USB-ről tölteni (ami egy laikusnak pl. lehet fontos)
Amin problémáztál, az ráadásul a Tarantulára is igaz, mert az is törik, ótvar anyagból van, pont ugyan úgy, mint a WLtoys V686, plusz eszi a motorokat. A távirányítója egy borzalom.
Ennek ellenére szerintem mind a két gépet meg lehet venni, de azért egyikre sem mondanám, hogy nincs vele baj.
De ez őszintén melyik típusra nem mondható el? AZ MJX X600-ban hullanak a motorok, állandóan törik a leszállótalpa, a propeller csavar menet beszakad.
Az Eachinemnek kontaktos a távirányítója, abból is volt már pár itt a fórumon, ami motorhibás lett.
A Nihuinak jelszakadásai vannak. A Syma X5SW-nek is, ráadásul szánalmas a hatótávja.
Nincs olyan típus, amire ne tudnék rosszat mondani, még is meg lehet őket venni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
tibibi #11281 üzenetére
No, ettol teljesen beindult a fantaziam:
Uj reality ami a Nagy O es a Hal a tortan kevereke.
Adott egy holgy es 5 uriember akik koptert epitenek egy heten at. Az epites kozben egymas kopteret meregetik es fitymaljak. A vegen az kapja a lany kezet aki hetvegen legyorsabban at tud menni a cseles akadalypalyan.
A musort Balazs vezeti allando untermanjaval. Kozben kiderul, hogy mennyire nem ertenek a technikahoz, megrazza oket az aram.
Persze van vigaszdij - ezt a nezok szavazzak meg, termeszetesen emeltdijas SMS-el. Eme dij gyoztese Balazzsal toltheti a hetveget. -
kettom
csendes tag
-
tonyrulez
őstag
válasz
tibibi #11104 üzenetére
Utánanéztem, állítható a lencse tekerésével a fókusz. Kivéve D lencsénél, mert ügyesen összeragasztották/hegesztették a kamera modullal, így nem lehet tekerni semmit. Írtam a BG-nek hogy ezt miért is, mikor eBay-es képeken nincs így megcsinálva, hogy direkt állítani lehessen a fókuszt.
-
KisApám
addikt
válasz
tibibi #10893 üzenetére
NEM kamu.
Elhatároztam, hogy a v686g mellé egy kisebb gépet veszek otthonra szórakozni, rossz idő esetére.
Majdnem megvetem 4500 Ft környékén a Banggood-ról egy H8 mini-t, DE
SnapUp-ban volt egy Eachine H99D 7700 Ft-ért (14 000 Ft valós ár helyett). Kicsit kisebb, mint a v686g, meg van kamerája is, szóval éppen ezért gondoltam rámegyek, és a H8 mini helyett megveszem.
Hááááát sikerült! -
Teréz Atya
senior tag
válasz
tibibi #10733 üzenetére
Kuldhetnel Aphex Twin-nek sample-ket.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #10570 üzenetére
Talán, majd meglátjuk
Azért az fontos, hogy mindenképpen előbb fogom eladni a gépeket, mint hogy a cikket megírtam, mert ahhoz sokkal több idő kell, mint hogy repkedjek, azt mindenki tud
Ráadásul a második, harmadik satöbbi cikkhez is kell mindig egy gép, hogy fennmaradjon a folytonosság
Kékkel kiemelve a két drón a Gear Bestnél és linkeltem is. JJRCX1 és a WLtoyst olcsósítja.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #10525 üzenetére
Végül nem vettem, de ennek más oka van. Próbálok aszkétikusabban választani, mert sokat költök. Majd ha jobb idő lesz szeretnék drágább gépeket.
EGY KÉRDÉS MINDENKIHEZ:
- Érdekelné-e a tisztelt hallgatóságot/olvasóságot, hogy ha vennék drónokat tesztre, kipróbálnám őket, aztán csökkentett áron eladnám (persze nem itt, mert ugy itt tilos hirdetni), így a bloghoz biztosítva lenne a cikkek utánpótlása, nektek pedig valamivel olcsóbban a gépek (feltéve ha nem töröm őket szarrá, mert úgy nem fogom eladni értelemszerűen).
Ehhez viszont kellenének típusok, egyelőre az olcsóbb mezőnyből (mondjuk nem költenék 150-200.000-es gépekre, ha nem muszáj
), de azért reális árig ez vállalható lenne.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #10442 üzenetére
Persze ez így van, ízlés dolga. Csak azt kell látni hogy az egyik egy 25.000 Ft-os valami, a másik meg egy 125.000 Ft-os valami (ha akarsz rá kamerát, gimbalt, FPV-t).
Az egyik egy komplett rendszer, a másikat te rakod össze. Az egyikhez 1000 forint az akku, a másikhoz meg mondjuk 5000.
Az emberek nagy százalékánál ebben az országban (sajnos) a pénz a döntő szempont. Szerintem mindannyian örülnénk neki, ha ez lenne a utolsó, de ezt is figyelembe kell venni. Egyébként ez egy kicsit olyan mint az autó: megvenni a legkönnyebb, ami nehéz:
- alkatrészek, akku, nagyobb kamera, több tengelyes gimbal szóval a plusz cuccok és alkatrészek
- javíttatás költsége ha nem értesz hozzá
- együtt élni magával a géppelDe ezért írtam meg a cikkeket, ársávokra bontva. Mindenki választhat a saját pénztárcájának megfelelően.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #10436 üzenetére
Igen és azon van FPV? Nincs. Szóval akkor add hozzá a kitet, meg amíg felműtöd rá (szaktudás, vagy óradíj amit kifizetsz).
Marciart: jah, csak a 250-esnél függ a kar szögétől, hogy pl. a 6030 felmegy-e a motorra, a 270-nél meg tuti elfér (kivéve ha valami nagyon elmebeteg szögben áll a kar).
-
tibibi
őstag
-
endruboy1
senior tag
válasz
tibibi #10090 üzenetére
Én nem merek ilyen hidegben kinn repülni. A -8 sem az akkunak sem a motoroknak, sem pedig a vezérlésnek nem jó szerintem. Az akkuban okozhatja a legnagyobb károkat talán, de ha jég alakul ki a forgó alkatrészeken akkor a motorok élettartama is el tudom képzelni, hogy drasztikusan csökken.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #10034 üzenetére
Tibibi: írtam róla egy cikket, jövő héten kiderül, én is ezen dilemmáztam. De vigyázz, Eachine Racer alatt két gép fut:
- Eachine 250 racer
+ ebből van 3 verzió: ARF alap, ARF FPV , full FPV
- Eachine CP250 racer
+ ebből csak egy van, ez egy ZMR vázas, hand made gép Radiolink AT9-es távvalSzerintem a 4 féléből a CP250-et vagy az alap Eachine Racert érdemes megvenni a többit nem, DE ha lenne az Eachine Falconból egy BNF verzió, mmmmm akkor elgondolkodnék rajta
-
Teréz Atya
senior tag
Velunk szmben lakik egy elegge furcsa nenike aki fel az ufoktol, raadasul pialni is szeret. De nem ijedt meg a sotetben a vilagito, porgo MJX X600-tol. Inkabb megkerdezte, hogy mi az a repulo szerkezet es elmondta a fel eletet.
Amugy azt vettem eszre, hogy nagyon sok a maganyos ember es minden honapban belem akad egy aki elmeseli a fel eletet mikozben roptetek. En meg csak bologatok, bologatok.
Meg van sok furcsa, meg felorult. Az egyik ismerosom azert kapta le a kamerat a racer-erol, mert az egyik anyuka azzal vadolta, hogy gyerekeket filmez. -
Jackal2
senior tag
Sajna még nem, de ennek az oka az, hogy minden fórumban azt írják, hogy annyira rossz műanyagból van, hogy össze-vissza törik. Ha választanom kellene, az MJX X101-et venném vagy a Syma X8-at, de mivel a Syma X8 meg annyi majdnem mint a JJRC X1, ami röhögve elvisz egy Xiaomi Yit- ezért vagy az MJX X101-et vagy a JJRC-t venném. Egyébként nem repültem ám olyan sok géppel, kb. 10-15-el összesen. A nagyokkal nem repültem, csak sok kicsivel.
Imy: nem olvasod a blogomat?
Van róluk két cikk, még a Gimbalt is elviszi kamerával (csak sok más probléma előjön vele).
csmat: de stabilabb. Az MJX X600 stabilabb mint pl. a WLtoysom.
-
Imy
veterán
Gearbestről meg van 55$-ért, és pár nap alatt nála van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged