-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #61636 üzenetére
Erről még konkrétan nincs, de én a helyedben nagyon nem aggódnék. Az a 10+ km nagyon nem vicc szokott lenni, a TBS 40km+-t ad erre a vevőkjére R9 modullal, a saját moduljával 50-et. A VTX sem para, a TBS vtx-el elég durva videókat láttam YT-n. Nem beszélve arról, hogy nem csak 5.8Ghz-es vtx-ek léteznek.
De pl. az AKK FX2 ultimate 1200mw-os.Szintén Oszinak van erről egy jó cikke.
Repülőgépes LR vonalon sokkal többet lehet erről megtudni. Ahogy olvasom, ott eleve az AKK dominál.
Egy kis Yt-s LR teszt.
. Ha jól látom 27km-nél fordult vissza.
.
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #61634 üzenetére
R9Slim, min/micro, TBS Crossfire micro/nano...pl..
Oscar boncolgatja itt éppen ezeket a dolgokat.
A Fenrir X6-on éppen TBS Crossfire micro v2 van, bár az pont nem annyira kicsi, de elfér nekem a vázban. Tulajdonképpen ugye, az egy 5"-os váz, hatos karokkal, tehát neked szerintem a hawkon simán el kellene férjen. Annyi, hogy nekem egy kicsit meg van emelve a body, nem a rövid távtartók vannak benne. Az R9 minik viszont tényleg kicsik. A TBS micronál az frsky slim is kisebb.
Az X6B az batár, annál már az XSR is sokkal kisebb.Ez a mini. Ezt mondjuk majd repcsire applikálom. Nem is a mérete miatt vettem amúgy, éppen n agyon akciós volt.
.
Viszont tényleg baromira kicsi.-
"Specification:
Brand name: FrSky
Item name: R9 Mini 4/16CH 900MHz Telemetry Receiver
Numbers of channelon-EU Version: 4/16CH (Telemetry)
Operating Voltage Range: DC 3.5V – 10V
Operating Range: Up to 10km or above
Dimension: 16*10mm (L*W)
Weight: 1.1g (including antenna)Feature:
- 915MHZ (Non-EU Version)/ 868MHZ(EU Version)
- Mini size and superlight weight
- S.Port enabled and support telemetry data transmission
- (Support F.Port, download firmware to support the function)
- Supports redundancy function
- Low latency and high precision
- With RSSI output in SBUS
- Detachable Ipex connector antenna" -
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #61631 üzenetére
Én ezért szerelek át lassan minden gépet LR-re. Az Xlite-hoz megjött a modul (a multi is), akcióban vettem egy csomó frsky vevőt, plusz a tbs vevőkből is vettem anno többet, amikor a tbs vtx-ek is jöttek. Az új Fenrir X6 is már ezzel épült. Pár hete nekem kétszer is volt olyan, hogy "beájult" a gép. Mindkét esetben relatíve alacsony magasságon, de baromira közel hozzám. Mindez egy olyan géppel, amivel bármelyik irányba elmegyek alapból 800 métert és semmi gond nem volt eddig. Az utolsó, közelinél tisztán hallottam, hogy rebootolt a gép. Ilyen az elején sokszor volt a Snapperrel is, majd egy új BF flash után ez megszűnt. Ettől függetlenül nem tudnám azt mondani biztosra, hogy a BF miatt volt, de tény, hogy azután a Snapi helyrejött, többet nem csinált ilyet.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #61628 üzenetére
Taranis Q7 és XSR vevő (F.Portosítva) és még az előjel sem volt, amit szokott veszély esetén jelezni, hogy a telemetria kapcsolat megszakadt. Akkor még valamennyit lehet tovább menni, de már csak ésszel. Szóval még ez sem volt ennél a távolságnál, vagyis még lehetett volna haladni.
Vandor, Csepel a bermuda
Az új géppel nem fogok kétes területeket látogatni, azt már eldöntöttem... De a többi gépet sem veszem rá ilyen hülyeségekreDjuree, szerintem itt nem volt szerepe a víznek, maximum annyi, hogy a víz nem az a terület, ahova elsétálok, és felveszem a gépet.
-
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #61518 üzenetére
Na azért nem úgy van ám az [link].
(#61519) Peaceliker: Nem tudom, de leírásában a vevőnek ott van hogy SBUS, meg iNAV alatt is csak úgy működött az első gépemnél ha az volt beállítva.
Ha IBUS volt beállítva nem csinált semmit, ez ugyan olyan vevő (lenne leírás szerint) meg kb. abban az időben is vettem, és a második gépnél meg fordítva kellett állítanom és csak akkor működött.Egyébként amit említgettek -100-at azt hol milyen menü alatt kellene állítani?
(#61520) syler123: Én azt sem tudom hogyan kell a távon falsafet állítani, azt csak be kell kapcsolni a 3-as csatornára és kész?
Ja most próbáltam, és akkor jelenik meg a -100 a 3-as csatornánál, ez lenne az? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #61515 üzenetére
Egyenlőre még nem döntök, hanem inkább puhatolózom, mert egy szett vadi új Eachine 2206 2300kv motorom van. Ezeket még az X220s vásárlásakor beszereztem. De szerencsére nem volt még rájuk szükségem, mert bírja a gyári szett. Ezen mondjuk csodálkozom is, mert bizony akkora pofonokat kaptak már, hogy meglep a működésük
Azt gondoltam az 5S akkuknál fognak elvérezni, de azzal sem volt gondjuk. A gép ment mint az ördög, pedig látható, hogy egy tank
Megduplázott alsó és felső lapokkal, rajta GPS (csak saját szórakoztatásomra, hogy lássam mennyivel megy, és a telemetriához hozzá adja a koordinátákat, és a mozgási sebességet, valamint potty esetén az utolsó koordinátákat kiadja távirányítóra).
471 gramm akku nélkül! De 160km/h sebességet azért ki lehet belőle húzni szélcsendben
Viszont tartaléknak már jobb fajtát vennék, és ezért tájékozódom. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #61513 üzenetére
Én nem állítom!
És nekem általában rá szoktak szorulni, vagy csak beledumálom amikor rohadt nehezen jön le.
Ami meg külön nagy szám, hogy a balost baromira nem jó irányba kezdem letekerni, és még húzok rajta egy jót
Na, ez törött propnál igazán dicsőséges!Amúgy mindig önzárósat használtam.
Banggoodon több motornál tapasztalható, hogy nincs opció irányra. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
ezoltan #61451 üzenetére
Köszi a tapasztalatot. Tegnap este fogtam magam és berendeltem a szükséges "extrákat", azaz soft-mount gyűrűket, önzáró anyákat, egyéb apróságokat.
(#61452) Geller72
Külföldön élek, így sajnos nem tudok átugrani értük. De köszi!(#61460) AMDaZERG_1
Milyen gyakran szoktad discharge-olni az akksikat? A webes fórumokon megoszlanak a vélemények. Valaki azt mondja, hogy 1-2 hét nem használat esetén már meríti, mások 3 hónapot írnak rá. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #61358 üzenetére
A Turnigy akkuim azért szeretem, mert le tudom csatolni a balansz kábeleket.
Amúgy a manus elmondások szerint orvérzésig tolta az akkuknak...
A ma vásárolt akkuk közül az egyik Dinogy mega v2.0 15mOhm belső ellenállással bír mind a négy cellájára... Mindegy, nekem jó lesz. Próbálom majd szinten tartani.
Ahhoz képest szintén tőle vásárolt többi egész jól elviselte a "munkálkodását".
Remélem holnap ki tudom őket hajtani, mert szerencsétlen akkuk feltöltve voltak tárolva (elmondása szerint) két hete. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #61356 üzenetére
Köszi! (egyik ismerősöm fertőztem meg és venni akar gépet)
Látom Tattu akkut használsz. Mennyire vagy elégedett?
Ma vettem 6db használt akkut (volt benne 2db Dinogy Mega 2.0 5S) de a Tattu akkui nagyon pufókok voltak a srácnak, így azokat nem vállaltam be. Ja, meg volt benne egy Acehe is 4S. Ezt nagyon nem ismerem...
Remélem holnap ki tudom próbálni milyen az Eachine X220s 5 cellával -
Johnny_vT
senior tag
válasz
ezoltan #61345 üzenetére
Köszi a tippet! De mi is az a "piros/zöld állású öntapadós marker"?
Nem igazán tudom elképzelni.
Még csak négy akksim van össz-vissz és a hétvégén kezdem az első röpteszteket, így előfordulhat, hogy egy-egy akksit pár percig használok csak, aztán véletlenül összekeverednek vagy elfelejtem a sorszámát. Erre pont jó nekem ez a LED-es bizbasz, mert a full és az üres között három másik töltöttségi szintet is tud becsülni.
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #61332 üzenetére
Én kint voltam hétvégén minden nap, pedig itt is baromira fúj a szél, ráadásul hegytetőn, pont a gerincen repültem, de nem nagyon hatotta meg. Poénból felraktam a kettes propokat, nosztalgiából. Elég meglepő volt, az 1500-as Infinity akkuval 9:23-nál sípolt be, de maradt benne még annyi, hogy a nagy kört befejezzem, azaz 10 perc körül tettem le. És ez "csak" egy 5"-os. Ha készen lesz az X6 (remélhetőleg a jövő hétre), azon eleve a 6"-os Emax Avanok lesznek a Fenríres (BH-s) 2000Kv-s 2306-os mocikkal. Az 5"-os gépen nekem még a régi Emaxos 2300kv-as 2205-ök vannak, amik ezek szerint nagyon jól fogyasztanak.
.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #61236 üzenetére
Én is felvonultam
Felraktam azt az akkut, ami nem egészen XT60 csatival van szerelve, és elég könnyen ment rá (ahogy szokott), de volt egy érzésem, hogy akár baj is lehet, de rá bíztam a véletlenre a dolgot.
94 méterről jött le szabadesésben...
Levettem a szemüveget, és kerestem az égen. Aztán láttam közeledni és közben már ment a matek a javítási költségekről
Még vissza is pattant vagy 50-60 centit
Kb 130 métert mentem felé miközben a visszapattanást is belekalkuláltam az árakba, mert igen hatékony ütközést, és hangot produkált. Amikor odaértem olyan érzésem volt, hogy valami időkapun átléptem, mert a gépnek abszolút semmi baja nem voltJa, de! Az antenna csati leugrott a VTX-ről
Visszapöccintettem és ment a móka továbbAz iFlight iX3 V2 viszont a 7000kv 1104-es motorokkal nagyon nem jó.
2-2.5 perc rep idő, és még 80 fölé sem tud lépni
Valami combosabb motor kellene a három collra, mert ezzel kínzás. Majdnem 50% csak ahhoz, hogy lebegjen.
A tesója az iX3 lite viszont élvezetes gép. Abban csak 6000kv motor van, de az eszméletlen jó a GF3035 propellerekkel.
Valaki ajánlana bele motort a testesebb V2-be? 1404 4300kv motor? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
ezoltan #61115 üzenetére
És még most fognak érkezni a 22kkv-s motorok hozzá (jelenleg "csak" 19kkv).
De megy ez szépen beltérben is. Elég stabil, strapabíró és ott van ugye a védőkeret, meg a teknős mód. Stabil-ban meg tényleg stabil.(#61116) vandor01: Ha hazajössz, összemérjük őket!
De addig ne add el!(#61117) Geller72: Igen, már más is említette, pedig én már olyan jól megbarátkoztam vele.
Az a baj, hogy felszállok a teli hv-val és már 3.6v (jó esetben). De pont tegnap este levettem a riasztást 3.1v-ra. Lehet hogy az meg kevés lesz.(#61118) thenameless: Úgy gondolom az inkább a tagokra tartozik.
(#61119) Saccco:
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #61102 üzenetére
Köszönöm a választ.
Más:
Van megint kicsi történetem a MinimOsd ügyben.
Előzmény:
[link]
[link]
[link]Na tehát rákötöttem a Delux FC-re az utolsó linken szereplő OSD-t.
Igaz hogy adott képet, de csak egy rövid ideig, utána már csak az OSD menüt küldte át, képet nem adott hozzá.
Kamera csere volt, meg a VTX02 ami megpusztult(lehet az vitte el a kamerát is) amúgy a gépen még PDB csere is volt.
Most így Foxeer kamerával próbáltam.
Na mivel nem adott képet egy idő után, gondoltam ezt is kinyírtam, biztos elnéztem a feszültséget.
Persze utána néztem, és annak jónak kellett lennie, de azért visszább vettem mert a Kínaiak sokszor írnak baromságot.
Adott képet de csak vacakot, viszont az OSD menü nem jött át, így cseréltem VTX-et, azzal volt szépen kép, de nem jött át az OSD menü.
Közben persze próbálgattam másik kamerákat is, majd ismét vissza a Foxeer, közben megint PDB csere mert olyan ideges voltam hogy elkötöttem , így az is oda lett félig, vagy is működött, de ilyen furcsa hangot adott, mint mikor szól kicsit egy nagyfesz tranzisztor.
PDB csere megvolt ismét, vissza az eredeti VTX, és ismét csak az OSD menü jött át, kép nem.
Megint rápróbáltam másik VTX-et, azzal megint csak kép volt.
Vissza az eredeti VTX, és kidobtam a MinimOsd-t ami nem szimbólumokat adott, hanem rendes feliratokat.
Rátettem azt az OSD-t amire az istenért nem tudok rendes fontkészletet rakni, és most ott tartok mint az elején, van rendesen kép a Foxerr kamerával, az eredetileg cserélt VTX-el, átjön az OSD menü is, de csak szimbólumokkal.Ez jó mi?.
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #61049 üzenetére
csak ráijesztettem a betolakodora még a végén kapuzott volna
el is fordult azt elhuzott feri hegyének na hát befosotta Hantu vaz....
elég gyatra kidolgozasa van nincs rajta 10cm egyenes vagas
kici kinai a garázsban copyzva el-el álmodozva a gazdagsárol
meg-meg remegett a keze aztan butykos a vaz hol itt hol ott
de lehet az Hétfőn készult!.... nem lenyeges ha repul nem latszikrssi... nem tudom hogyan kell konfigolni....
2S-en 20 3S-en 30 4S-en 40 koruli értékeket mutat...
de konzekvessen ha tavolodok gyengul a jel és esik az értéke...alap konfig occo-t és konnyut!
20x20-as FC 20/25A
2204-es moci 3-4S-en hajtom
mindennel felcicomázva 245gramm
plus 100-120g 3S vagy 4S aksi 1000mah....
lebutitva 200g lenne runcam 3-as helyett AIO -8/10g
muanyagok lefele a korona a lab és a motorvedo kozel 30gramm -
válasz
ezoltan #61004 üzenetére
Kimondottan drón adok-veszek topik nincs, és nem is lesz.
1. https://hardverapro.hu/aprok/egyeb/dron/index.html
2. A hozzád legközelebbi városi LOKÁL topikba beírhatod.
3. Az aláírásodba is beteheted, de arra a fórumon ne utalgass! -
válasz
ezoltan #60966 üzenetére
" feljelentés ismeretlen tettes ellen." - ezzel adtál az 5napos hullának egy balegyenest. Esetleg, ha lefotózod a pilótát RC-vel a kezében és a drónját, akkor tudnak valamit csinálni, ha nagyon akarnak.
Jammerekkel kapcsolatban is kérdés a hatótáv, és persze a beszerzési ár.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
ezoltan #60960 üzenetére
Elnézést kérek a "hülye" jelzőért, de felment bennem a pumpa picit. Igen, komolyan vettem a szmájlik ellenére. Egyébként pedig nem vagyok nagy drónblogger, sőt! Kérlek ne próbáld arroganciának beállítani a lelkesedésemet.
10 évig voltam tagja egy hagyományőrző csapatnak, ahol többek között íjászattal is foglalkoztunk. Ott megtanultam, hogy ez nem játék, hanem fegyver. Még a decathlonos műanyag cuccokkal is lehet komoly sérülést okozni, nem kell hozzá szándékosság, elég egy baleset. Ezért tekintettem el a szmájliktól és reagáltam hevesen. A véleményem fenntartom.
-
válasz
ezoltan #60960 üzenetére
A kínai ellendrón amúgy valós védelmi stratégia, rá kell keresni
leginkább hálóvető/ejtő módszerrel vadászik, vagy ha elég nagy, el is kaphatja a kicsit, így lesz alkatrészed drónszereléshez
.
Egyébként egyetértek a fentebb szólóval, valami lágy dologgal kell leszedni, több okból is:
1. a drónvadászat jogilag ingoványos terület, a drónban okozott károkért elvileg te vagy felelős
2. ennél komolyabb anyagi vonzatú kérdés (hacsak nem egy 10eEUR-s inspire-csodamasinával kukkolnak): nem töröd be a 30méterrel odébb parkoló kocsid szélvédőjét
3. ha épségben elkaptad, alkalmasint van egy drónodItt már te döntöd el mi legyen, simán megtartod mondván hogy bíróságon visszakérheti, miután beismerte a jogosulatlan megfigyelést vagy ha folyamatosan kukkolt az ürge több napon át, akkor a drónnal együtt besétálnák a legközelebbi jardra, hogy vessenek egy pillantást az ujjlenyomatora és a videókra, amit a madárról készítettél.
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #60871 üzenetére
Jó lesz ez, ez már inkább hasonlít egy gépre.
. Azok a motorok (úgy általában a 2306-ról beszélek) nagyon jók, alul/középen nyomatékosak és nem zabálnak annyit.Én VTX-ből mást vettem volna, mivel ezt nem ismerem, de nem jelenti azt, hogy nem jó.
. Majd írd meg, hogy repül.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #60846 üzenetére
Köszönöm fape és ezoltan!
A gép oldala engem nem különösebben érdekel, mert nagyon ott a karbon, és az kevésbé érdekel, hogy koszos, mint a kamera. Kis gépen meg zsugorfóliázom az elektronikát.
Sokszor reptetem alacsony magasságban is, és fák között sok esetben gazzal az aljában, ami bizony felverődik kaszáláskor és az mind megy a kamerára.
Nem tudom ki hogy repül, de én szeretem a technikásabb "utakat", és ahogy a videóid elnézem te sem úgy reptetsz, hogy legyen minden jól látható kilométerekre előre, és stab módban ellifegsz míg van szufla az akkuban. Pörgés után meg megesik, hogy talajközelben kezdek ráemelni. Ez viszont némi gazzal, fővel való találkozást lehetővé téve kis kasszálással vegyítve történik.
Akkor folyamatában megfordítom a propellereket... -
-
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #60098 üzenetére
Köszi. Ahogy látod nagyon nincs kímélve a masina. Fele ilyen durva használat mellett már egy komplett Falcon 180 vázat összetörtem. Persze darabonként.
@kriszbon - szoktam kutyázni az Echine-t, de a VTX szériát nagyon eltalálták. Van amúgy az ATX03, aminek van audió bemenete. Meg van a smart audio-s verzió, talán VTX03S?
Ja, igen, az iA6C az egy gyárilag megpucolt iA6B, sima antennával. Én 5dBi-os antennával 1,5km-t mentem vele.
-
Egy-két
tag
válasz
ezoltan #60051 üzenetére
Amiket leírtam az az én döntésemet meghatározó dolgok voltak amikor vásároltam. Nem azt mondtam, hogy szent igazság, és földet a wizardra.
Ahány ember annyi gondolkodás mód afelől miképpen kellene elkezdeni a drón ipart, az én véleményem, hogy függetlenül attól hogy kezdő gép, pontosítok, első gépe lenne az illetőnek, attól még nem érdemes alább adni az elvárásokat, főleg hogy minimális ár különbség van csak bizonyos esetekben (Flysky fs-i6 vs i6x), más esetekben meg nincs is feltétlenül. A wizi se egy olcsó gép jelen pillanatban (tudtommal az ára olyan mint az arany árfolyam, stabil mint a atom óra, nincs nagyon akciózgatva) míg más gyártók gépei igenis össze vissza ugrálnak a $ skálán (le egészen 100$-ig), ezáltal lehetőséget ad a türelmesebbeknek, hogy jobb összetevőkből olcsóbban is kijöjjön egy kiváló első gép, ami tartalékokkal is bír.
És egy másik dolog, ami engem zavar a mostani szó viharban: mindenki úgy nyilatkozik az x220ról mintha az elpusztíthatatlan lenne, ellentétben az összes többi vázzal. Pedig ez nem így van, kérem szépen!
Ha karbon váz és épelméjű a vastagsága a kulcs fontosságú helyeken, akkor az (is) ki fogja bírni az atomtámadástól kezdve a flippből lett aszfalt puszi-ig mindent. -
Egy-két
tag
válasz
ezoltan #60014 üzenetére
Nem rossz gép kezdőnek, de ugyanannyiért friss husi is van már, ami adott esetben kisebb cella számon is jól repül
Kis cellaszám, meg olcsóbb, meg talán hamarabb fel is töltődik
Ugye Te is meg tudsz abban erősíteni, hogy az osd, meg a buzzer hiánya fájó pont azon a gépen? -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
ezoltan #59989 üzenetére
A Pro és a Pro S a vázon kívül teljesen más gép. Bár ettől az utóbbi is lehet ratyi. Ebben az ársávban a minőségbiztosítás nincs túltolva, az tény.
De a konkrét cucctól elvonatkoztatva, csak arra akartam rávilágítani, hogy a kérdéses keret max ennyire elég: gép+táv+szemüveg+rekorder esetén mindenből csak a cheapskater verzió fér bele.
Videós gépből meg ez se. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #59747 üzenetére
Az Emax nem ajánlja, ha megmakkan, akkor mossák kezeiket.
Amit tehetsz, hogy úgy fogod letesztelni, mintha eleve arra számítanál, hogy leégnek a mocik. Először ellenőrizd h a D ne legyen magas, szűröket ne kapcsolgass ki, jó propik.
Aztán felszállsz, cca 10-20 sec után le. Ha nem forrók a mocik, akkor tovább. Aztán pici punch-out, ellenőrizni h forróak-e, és mehet tovább. Kvázi ugyanazt a processzt csinálod végig, mintha lekaptad volna a szűrőket.
A végén, ha csinálsz egy keményebb kört és úgy át tudod fogni a mocikat, hogy meg is tudod tartani a kezed, akkor OK, ha forróak, akkor több szűrés és / vagy kevesebb D.EngineerX csak egy teszt erejéig próbálta 5S-en a 2600KV mocikat, szal a fene tudja, hosszabb távon hogy bírják.
Tehát elvileg működhet, de senki sem garantálja, hogy menni fog, így óvatosan kell bejáratni.
Ja, igen, nekem Ísin motorokon gyakran megolvad a lakk. Nem égnek meg, csak olyan habos a tekercsek között.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #59732 üzenetére
RSII 2306 - 1900-ig 6S ajánlott, felette 4S
RSII 2206 - ditto
LS2206 / LS2207 - dittoMúltkor számolgattam, hogy 6S 2600KV-n már a 6 colos propi vége elérné a hangsebességet, ha a levegő nem fékezné. Van egy sanda gyanúm, hogyha egy 2600KV mocit megkínálsz 6S-el, eldurranhat a propi.
BTW Emax Avan-t próbálta már valaki?
BTW II - Ebben a vidiben rákérdeztem a teóriámra, nyomjatok rá egy UP-ot, hogy választ kapjak/unk EngineerX-től.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #59598 üzenetére
Long range. Ha majd elmentél 1,5km-t, akkor nevezd long range-nek.
-
-
belakiraly
tag
válasz
ezoltan #59410 üzenetére
Remélem nem fogok ezzel is mélytorkozni, mert két eu priority shippinges szemüvegre és egy Tiny R7-re is már egy hónapja várok, és semmi. Dummy tracking number, ha meg rákérdezek, akkor dear customer, please wait a little bit more, thank you for choosing us.
Néha olyan érzésem van, hogy ezt a hobbit csak akkor lehet talán a végtelennél egy kicsit kevesebb stresszel űzni, ha drónnagyker vagy és amúgy sosem nyitsz ki, hogy a legutolsó kis alátétből és csatlakozóból is legyen karnyújtásnyira, mert amit én az elmúlt 2-3 hónapban szívtam/ok, az már tragikomédia
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #59352 üzenetére
Bájdövéj, múltkor a csupa csoportban linkeltem:
Az Emax RS2205 2300kV elkeni a száját a Racerstar BR2205 2600kV-nak.
https://www.miniquadtestbench.com/2300kv-shootout-emax-rs2205-2300kv.html
https://www.miniquadtestbench.com/racerstar-br2205-2600kv.html -
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #59352 üzenetére
Hiába, az Emax az Emax.
El sem hinnéd, hogy az RS2205 mocikat hányszor csaptam már oda. Kisebb eséseknél az ísin már úgy rázott, hogy le kellett selejteznem a harangját. Mivel picit nagyobb megerőltetéstől meg könnyen leégnek a tekercsek, így van bőven ísin csereharang. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
ezoltan #59084 üzenetére
Köszönöm!
Igyekszem, csak sajnos keveset jutok ki repülni.Viszont most jöttem rá, hogy lehet azért borulok annyit a kefésekkel, mert hiányzik az a pici +, ami itt megvan.
(#59085) syler123: Alapból semmi remegése nincs a gépnek. Amit látsz, az amiatt van, mert a canopy-t félre lyukasztottam kicsit, ezért kiugrik az egyik oldalt a csavar a furatból. Ennek hatására remeg az egész kupak.
Nekem nem remegés, hanem "kígyózás" van. De csak a BetaFPV Lite fc-nél (alap sw fut rajta). Ott a pid-en, a P-értéket kell emelni, asszem 19-el.
NFE-vel nincs ilyenem, sem a videón látott BF-al.(#59086) Saccco: Bizony, van benne potenciál.
A videón nem jön át a sebesség annyira, de az erő látszódik, hogy könnyen dobálják a gépet a mocik.
Majd teszek még fel, csinálnáltam tegnap többet is.(#59087) KaiotEch: Hát elég gyenge, de így is sokkal jobb, mint gyárilag. Elég messziről is vesz és sokszor 0-ás értéken is tudok irányítani. Igazából fel sem tűnik, hogy nincs jel, csak visszanézve a videót.
(#59090) thenameless: Nekem 2 napja az asztalomon van. Még nem volt időm beépíteni, lehet majd csak jövő 7en lesz.
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #59004 üzenetére
Nos én azt sem tudom hogy Bugs 3 esetén van-e ilyesmire lehetőség(eddig az enyémnél sem tudtam) mert ha jól tudom jelen esetben egy olyan gépre keresnének jeladót.
Én a hangerőre írtam, hogy 4S esetén aránylag "hangosan" kezdenek cincogni, de pl 3S-en már sokkal halkabb, 2S-en meg szinte alig hallható.
Most képzeld ezt el 20-30-50-100m távolságokban magas fűben vagy akárhol.Mivel nem tudtam az enyémnél sem ilyenről, így most gyorsan meg is néztem.
-
belakiraly
tag
válasz
ezoltan #58714 üzenetére
A kisebbik quadom nekem is hasonlo formaju. Arra gondoltam, hogy TPU-ból kéne nyomtatni hozzá tokot, és abban is lehetne még partizánkodni valami puhább szivaccsal.
AMDaZERG_1: Tudom, a split köré aztán építettem egy nagyobb gépet, ezt a csodát a kisebbik kapja a hátára
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
ezoltan #58597 üzenetére
Oké, köszönöm.
Peaceliker:
Ez 0603/19kkv-s motor és 31mm-es propeller.
Úgy megy 20g alá, hogy vettem hozzá műanyag vázakat (-5.3g) és ha kell leveszem a canopyt (az nem tudom mennyi kb. 1.5g).
De vettem Bwhoop75-ös vázat is. Abba belemegy a 6os motor is és ki tudom próbálni 40es proppal. Mondjuk az a váz +1.8g, de a nagyobb proppok miatt jó lehet, csak sztem a motornak lesz sok azt meghajtani.Viszont a 21-22g-od nekem nem tűnik túl valóságosnak. Az hogy jön ki?
De ha úgy összejön, akkor annak durvábbnak kell lennie, mint az enyém. -
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #58581 üzenetére
Ami nekem van, az biztos hogy nem csinál akkor semmit, csak világít a led rajta hogy feszültség alatt van a Buzzer.
Kötöttem FC 5V-ra a jelkábelt, adtam neki közös testet, de akkor sem, amit linkeltem azon nem csak annyi alkatrész van ám mint a képen, hanem hátsó oldalon IC-k feszstab stb.
Van másmilyen is, aminek 5V kell, de az meg jelkábelen kell hogy kapjon jelet hogy megszólaljon, vagy kapcsoló vagy nyomógomb.Nem tudom melyik fajta lehet olyan ami aksi lehúzásra jelezne.
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #58576 üzenetére
Azt én úgy értelmezem/tem hogy a Buzzer 5V-ra kötni a külön akkut, de annak jelet is kell kapnia hogy aztán megszólaljon, de ha nincs ami jelet adjon mert mondjuk lecsúszott az aksi, akkor mitől szólalna meg?
Vagy valamit nagyon félreértek.Na igen hogy meg tud lazulni a csatlakozó, de pl. ezeknek az aksinak a csatlakozója csak lötyög, egyszerűen nagyobb a furat is bennük, a csatlakozó ház meg kicsit kisebb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Eladó Honda Forza 125
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest