- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
Egy-két #69013 üzenetére
azt a...pi...sa.... nagyon erzi a gepet.... fejteton a fa csucsat korberepulni??
hogy hivjak ezt a "ffeecsoort" az appban?ja ez nem Dji?
szerintem ha fele dolgot megkozelitoleg életem végére meg biirom csinalani?
boldogan halok megde en inkabb ilyen vagyok
[link] a hulyeseg mindenek elott
-
Toncsi
aktív tag
válasz
Egy-két #69011 üzenetére
Azért ezt a Vajas Benedek gyereket senkinek nem ajánlom, hogy kövesse. Elkezdtem végignézni a videóit és ha összerakom az emberek/forgalomban lévő autók feletti repülést (már a kezdetekben, gyakorlatlanul is) + a propeller robbanós, zuhanós videóját... szerencsés volt eddig... de nem csak neki lehet gondja belőle, hanem az egész drónos társadalomnak, ha egyszer rosszul sül el...)
-
vandor01
senior tag
válasz
Egy-két #69009 üzenetére
ezek eleg nehez dolgok
jót, jó áron, és lehetőleg tartósat
kinairol beszelunk ahol meg egymast is tobbszoresen masolgatjak....
de alapvetoen ott is igaz hogy az ar behatarolhatja a minoseget???de mivel kinarol beszelunk barmi elofordulhat..... az occco jobb mint a dragabb..... 3 eve az 1104 Full Speedes mocikat vami 5 ejroert szorta a BG.... akkoriban a 11-es meret még nem volt altalanos 10eu felett volt a legoccobb Alis moci pl emax 15/db..... ma 44euro az 1set(4db) FS moci.....emaxot meg ki lehetett fogni 30-ert is.... nalam az FS a legjobb a sok a "markas" kozul.... szanom banom 3 eve kelett volna venni egy kazallal
na es persze nem vagyunk egyfomak van aki repked mint pillango van aki sok gepppel sok toltott aksival jon de hazafele mar tobb geppel megy de felesbe torve es sok maradek toltott aksival..... nem volt eleg a sok gép
nincs az a "marka" es minoseg ami kihuz egy szezont a kamikazeknal vagy tul sok a kiugralo fa...
-
vandor01
senior tag
válasz
Egy-két #69006 üzenetére
nos nalam van mert nagy occcooo vooot [link]
1900ft/db ingyen szallitas... most meg gyenge FT es COVID19 felár vanszerintem......
van minden fele fajta megoldas
Hglrc 1407/3600KV(15,3g)
BrotherHobby 1407/4100KV (16g)
Ldark 1408/3750KV (16,7g)ha 3" ra raknad akkor csakis a 4100KV-st..... ha 4" akkor a masik kettot
de az Ldark occooo! kicsit nehezebb mint a Hglrc...
szoval tobb nyomatek szorul bele!a BH 1407 3collon van.....BRUTAL(hang/sebesseg)....
gyenge proppal is jo.. de mehet re az eros prop 3052 3062(nazul)
a Hglrc 1407 is 3 collon van ide AJANLOTT a nazul 3062...
jo jo de gengebb proppal (3035/3052) csirke....
pont ezert akar mehet 4collra is!Viszont
Ldark nagyon jo aron van! (csak moci plus prop csavar)
20/25A ESCvel raktam 4collra egyenlore lightos proppal vindancer 4032 es csak 3S-en mentem par kort vele. kezesebb mint a Hglrc a nazullal.... azaz
Ldark 20%-30% os gaztol mar ugrik szobaban ovatosan a gimballal mert 35% es plafonon vanmig a Hglrc 40-50%-tol....
BH-t csak 4S.en hasznalom
Hglrc-t eddig csak 3S-en de nyugodtan mehet 4S-re
Ldarkot eddig csak 3S-en tereltem.... hogy mi lesz 4S-en??
eleg lesz-e a 20/25? nem tudom remélem????ezeknek eleg az 1000-es 4S akis de talan a 3"nak meg a 850-es 4S is??
Turnigy boltot hasznalok HV-s aksit! kb 50 toltesig siman (1 szezon)
aztan 50-tol mar HV-re toltom ujabb 50 ciklus kovetkezo szezon..
aztan elajandek vagy gephez mellekelve eladas.....hajra! de ha most kezded? Lesz vagy 3 honap mire a magasba emelkedik?
iskolakezdesre meg lesz.... legalabb uressek lesznek a parkok -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Egy-két #66584 üzenetére
Se a túlmerítésre, se az enyhe külső sérülésre nem vonatkozik a jótállás. (A külső sérülésről most nincs képem, de többször alaposan átnézve csak a külső színes fólia szakadt, a cellák saját szürke színű alu "csomagolása" nem.) Mindegy is, elég ratyi 45C/90C LiPo-k ezek és Böszmét úgyis ritkábban reptetem csak.
Más: megjöttek Aliról a GNB 350-es 2S akksik a Trashcan-re. Próbaképp egyszer rádugtam, de elültettétek a kisördögöt a fülemben, hogy a béna kondenzátor elhelyezés miatt többeknek már az összedugáskor leégett az ESC-je. Szóval átraktam a kondit a kábel túlvégére. Ferdén hátra-felfelé hajtva éppen jól elfér és úgy néz ki mint egy Nitro-tartály
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Egy-két #64776 üzenetére
Szerintem 3 lesz az (vagy ESC -t nem kell számolni?): alul a 4 in 1 ESC, felette az FC és legfelül a VTX, aztán jön csak a "fél szint" - oda mondjuk nem raknék semmit, mert a VTX megsüti. A vevőt (Fli14+) ferdén hekkeltem be a stack mögé. (A lényegen nem változtat, ennyi cucc lehet nem fér be.)
[kép]
[kép]
( Uff, délután nem takarítottam le, mert reggel úgyis megint menni kell füvet vágni - nem gondoltam, hogy fotózás lesz)
-
válasz
Egy-két #64472 üzenetére
Köszönöm!
Miközben válaszoltatok, kicsit utánanéztem ennek az "FPV-zésnek". Teljesen belezúgtam!
Szóval felteszem másképp a kérdéseim, úgy hogy kicsit átvariálódott a fejemben mit is akarok igazából. Alapból nem is gondoltam, hogy egy E010 gyengébb a kicsi méretűek közt.Szóval, ha egy nagyon jó tiny whoop-ot szeretnék építeni/venni, akkor bármilyen alkatrészt fel tudok vagy egyáltalán érdemes felhasználnom az E010 modellemből? pl váz, motor, alaplap, bármi. Vagy E010-et adjam el a turóba, ne foglalkozzak vele.
Az ilyen karbon, vagy fém váz dolgokba nem mennék bele, ha sokkal drágább. De ha már van egy E010 alapom felhasználnám. Viszont ha bármivel jobb úgy kezdenem, hogy veszek egy H36 alapot, akkor úgy teszek.
-
twine
veterán
válasz
Egy-két #63543 üzenetére
Szép
Köszönöm a segítséget(#63540) vandor01:
Nem kimondottan gyanakszik...bár mostanában, hogy pár naponta jönnek a csomagok, már "szimatol"...
De ezért jó a Whoop..."apróságok" jönnek kínából, az nem lehet drága
Csak kezd az asztal egyre jobban tele lenni, sok kicsi sokra megy...sajnos,,,az "apróságok" is kezdenek terjeszkedni az asztalon.... Lassan el kell rakni a felét a fiókba -
molnigee
aktív tag
válasz
Egy-két #62557 üzenetére
Plastik 70 lesz a barátod. Lefujod, lekened, 2-3 rétegben, megvárod míg megszárad, aztán reménykedsz hogy mindent jól csináltál
Nekem eddig 2 gépen volt megcsinalva vele, mindkettő kapott havat rendesen, nem lett bajuk. Természetes saját felelősségre csináld meg.
Én is főként azért csináltam meg, hogy kis eső, tócsa, vizcsepp a füvön stb se jelentsen veszélyt majd nyáron. -
kriszbon
őstag
válasz
Egy-két #61089 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Pont azért raktam rá hűtőlapot, hogy pótolva legyen kicsit a menetszél, de még a hűtőlap sem volt veszedelmesen felforrósodva.
A VTX02-őn is volt hűtőlap, repültem is vele párszor, meg is is döglött, hiába volt hűtve.
Most cseréltem VTX03-ra mert elég jókat olvastam róla, de sajnos nálam nem jött be.
Az antenna kimenet melletti csipen látszott kicsi elváltozás is, peig a hűtőlap azt is fedte.(#61090) Johnny_vT: Igen jó feszt kapott, amit a PDB biztosított 4,8V-ot(rámértem).
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Egy-két #60054 üzenetére
A vicc az, hogy már oldalakon keresztül arról próbálod meggyőzni a tömeget és magadat, hogy milyen jól választottál, a hsz-eid zöme erre megy el. Ha ez egy TBS, Armattan, Emax, esetleg Rotor Riot, Flite test által összerakott masina is lenne, azt mondanám, hogy ok. De a dinós rettenetet vagy a furcsa méhet beállítani a racionális vétel és ár/érték arány bajnokának? Ugyan, ugyanolyan szar mint az ísin.
Én azért hagytam fel az ilyen olcsó, készre szerelt "BNF" és "RTF" gépekkel, mivel vagy az elején, vagy pár hétre rá szét kellet szednem. Ekkor minimum újraforrasztottam a katasztrofális forrasztásokat, realizáltam, hogy a beépített alkatrészek fele szemét, ipari hulladék. A Falcon 180 és a Racer 130 eddig a rekorder, kb. 100%-os hulladékaránnyal. Mire lett egy jó gépem, több pénzt öltem bele, több időmbe került, mintha magam építem.
BNF gépet jó ideje most mertem venni az Emax-tól, a Hawk 5-öt, mert oda- és vissza vannak tőle a megbízható reviewerek. Kétszer annyiba kerül, mint egy ugyanakkora Furibee.
És még valami. A Wizard 220 jó volt, a Wizard 220S már rosszabb, ez a Wizard TS215 meg állítólag egy borzalom. Védi ám a büdös fene a Wizard mundérját, mert ennél is azt csinálták, hogy az első rendesen összerakott gép után futólépésben rontottak a minőségen.
-
ezoltan
tag
válasz
Egy-két #60008 üzenetére
Itt nem arról volt szó hogy milyen spéci extrák érhetőek el bizonyos gépeken,hanem arról hogy a srác első(!) gépnek szeretne egy valamirevaló quad-ot.
Mint olvasható,szerelgetni is szeretne."Ma már nyolc a minimum(...)" Ez nem igaz egy racer esetében
"Fő ok a súlya" Szerintem a súly bizonyos határok között egy freestyle gép esetében inkább előny.
"Rosszabb gyorsulás és üzemidő" A Wizivel 4 percet simán el lehet repkedni és személyes tapasztalat hogy első racer-ként 3s-en is durvának érződik,de nemcsak ez,hanem általában minden valamirevaló versenygép.Buzzer,osd? A gépek nagy részére igaz hogy sokkal jobb alternatívák vannak mint a szériában szereltek.Swift2: osd kipipálva.
Buzzer: másfél perccel sokat is mondtam szerintem és probléma megoldva.Az tény hogy nem egy mai darab,viszont az fc-je a mai csillivilli hiperextrás F4ekhez képest örök élet meg egy nap.
Még egyszer:Amiket leírtál általánosságban igazak,de egy kezdő első gépének nem a plusz csatornák vagy pár gramm mínusz,esetleg telemetria lesznek a legfontosabb tulajdonságai,hanem egy strapabíró váz,viszonylag védett elektronika,alapból barátságosra belőtt pidek ésatöbbi.
-
kriszbon
őstag
válasz
Egy-két #60023 üzenetére
Azért sima buzzert nem olyan nagy probléma rákötni egy gépre(még Illuminati32-őn is megoldható+van baro+OSD+STM32+I2C port), az OSD is megoldható ha olyan a kamera is, amit sokan eleve cserélnek mert a gyári nem a legjobb.
Aztán ott a MinimOSD mint amit Teréz Atya ír, na azzal aztán majdnem mindent megjeleníthetsz amit rákötsz, és fillérekbe kerül hogy úgy mondjam.
Én még olyan vázból is építek gépet, amire az itteni fórumtársak azt "mondják" hogy Noé is olyant használt(ZMR250/QAV250).
De olcsó volt és repülni is tud [link] és azért Emax motorok vannak rajta meg 30A ESC-k, és elég nehéz is.
Van nekem is olyan Armattan szerű vázam is(ezt megbántam hogy vettem) [link] ez is aránylag jól repül, de mivel én még mindig kezdő vagyok, stabilabbnak tartom a ZMR szerű vázat.
Ja és minden gépemen Flysky Receiver van Flysky FS-i6 távval, de csak 10 csatornásítva, amiből 7-et használok, vagy esetleg 8-at.
Na meg minden gépemben F3 vezérlő van, ami egy kezdőnek bőven sok is, de még haladónak is megfelel szerintem.
Az Wizard nem olyan rossz gép kezdőnek, persze biztos van hasonló árban kicsit jobb vagy olyan, de nagyon kicsi gépet én nem biztos hogy vennék ami Brushless.Az építés amúgy sok szívással jár, főleg elsőre, de még később is főleg ha módosítgat valaki.
Sokszor egyszerűbb egy komplett gépet megvenni, és azt variálgatni, majd később építeni.
Az F3 vezérlőt sokan leírják már itt a fórumon is hogy elavult, de szerintem jó az még. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Egy-két #60008 üzenetére
Mr. Steele nem kikönnyített gyasszal reptet, de nem is Tiny Whoop-al. Pontosan ugyanolyan Alien style váz, mint a Wizard 220.
Motor buzzer is már létezik a DSHOT óta.
A Wizard 220 a maga idejében egy jó gép volt, és egy modern FC-vel szerintem egy hasonló váz nagyon is jó Freestyle-ra. De sajna megint az van, hogy egy Matek F405-CTR 40 dolcsi, akár egy eredeti Omnibus.
@syler123 - banyek, tényleg 14. Pedig én írtam róla howto-t.
qba667, az eredeti mod készítője már dolgozik az i6X-en.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Egy-két #60008 üzenetére
A Flysky i6 algújabb FW-el 10 csatornás, telemetria + SBUS támoagatású. Egyetlen hátránya, hogy Mari nem karattyol.
Filléres antenna moddal 1,4km a hatótávja és elég jó a bokor-penetrációja is.A következő egy hall szenzoros, bővítő modulos táv lesz multiprotokoll és / vagy LRS modullal, de az se idén.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Egy-két #60006 üzenetére
Korrekt az érvelésed, azt hiszem ideje újragondolnom így a dolgot
Az Eachine wizard x220-ról végül miért mondtál le? Nem teljesen értem azt a részt.
Egyáltalán nem sürgős a drónépítés, sőt! Októberre szeretnék csak valami működőt reptetni, addig még a csigalassú kínai posta is idehozza a cuccot eddigi tapasztalataim szerint.
Na megyek vissza kutatni...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Egy-két #60003 üzenetére
Hangsúlyozom nem néztem ki amit linkeltem, csak feldobta az Amazon reklámja, ezért rákérdeztem magára a kit-témára, hogy mennyire éri meg ilyen előrecsomagolt bundle-öket venni.
Azért akarok mégis magam építeni, mert szeretném alapjaiban megérteni az egész működését és hogy ne kelljen félnem hozzányúlni az "ismeretlen dolgokhoz", ha valami törik. (Mert ugye így nem lesznek ismeretlen dolgok.) Meg így azt is jobban fogom tudni, hogy mihez kell hozzányúlni elsőként a jövőbeni fejlesztéseknél. Oszlassátok el a rózsaszín ködöt, ha hülyeséget beszélek
-
Teréz Atya
senior tag
-
törölt tag
válasz
Egy-két #58294 üzenetére
Xiaomit használok,de azzal nem tudok a drón jeléhez csatlakozni,mert a telefon csatlakozik hozzá...Most eddig ott járok,hogy felvettem a xiaomi-ba a drónt,de amikor reptettem elcsesztem,mert ugyanúgy a telóval a drónhoz csatlakoztam és így szerintem kihagytam az eszkozt....
-
Geller72
veterán
válasz
Egy-két #58294 üzenetére
Ez 300m tud optimális körülmények közt, én a Mituval fogom letesztelni majd, kb 2 hét múlva. Akármilyen USB slotba betolhatod, azaz mondjuk egy power bankba, amit kiviszel magaddal terepre. És még 8 euró sincs. Amúgy is akartam itthonra is, ezért is rendeltem többet. Külföldre is kihozok majd magammal egyet, sokszor szívok a gyenge wifi jel miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- BMW topik
- HiMedia lejátszók
- Energiaital topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged