- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #53680 üzenetére
Te kis gonoszkodó.
Az "még talán hagyján is lenne", de nem sok köze van a forrpontok kiosztásának a csatlakozóéhoz, így jól megküldtem az STM32-őt.
(#53682) Peaceliker:
Szerencsére az nincs rajta, én azt az egyszerűsítettet nem is szeretem, ezért használok inkább MinimOsd-t.
De azért kamerától kezdve minden rá volt dugdosva, majd le kell ellenőriznem mindent.
Csak abban bízhatok hogy előbb adta meg magát az FC teljesen, mint mielőtt máshova is mehetett volna delej. -
zsiz
őstag
válasz
Jackal2 #53201 üzenetére
Ehhez lehet tartalék akkumulátort szerezni? GB-n nem találtam, ali-n is csak egy helyen 26 $-ért. De lehet hogy én kerestem rosszul. Megrendeltem a gépet, persze az ünnep miatt még nincs feladva. Kíváncsian várom, már szeretnék újra repülni. Megrendeltem hozzá a Xiaomi WIFI erősítőt is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #53586 üzenetére
Mondhatni
Jó komponensekbikol össze rakva lehet létjogosultsaga mindnek. De amúgy azt gondolom átlag, nem versenyző felhasználó nak simán elég lehet egy 12es emelési aránnyal bíró 4 colos legnagyobb gépnek. 850es akku kell bele és az olcsóbb mint az 1300as, agilitas ban tán jobb is mint 5 col csak topend lehet kicsit kevesebb -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53582 üzenetére
amiket eddig lattam 11xx hez kereteket:
leader 120
ismerjuk gagyi megoldasok es szukos de 77gramm110mm
kicsi max 25xx-es prop megy fel ra.... zabálja az aramot sajna ez 90 gramm mert a torony sarkai nem vagottak es acelcsavart kellett raknomGofly 130
ez eddig a legjobb elfér minden 80gramm belement a dino cucca 6000KV ramegy a 30xx prop ugyanazzal az aksival 3 perc helyett 6percet repul:
dino prop: 20xx(4 leveles)/6000kv VS 3025(2leveles)6000kv ugyanaz a motor!uton vannak
Atlas130 konnyunek tunik elferhet a runcam... vekony lábak 2,5mm
Lantiana 130 olcso de a runcammal meg kell kuzeni....hagyomanyos 130 runcammal meg kell kuzdeni...
sajnos ez uccso kett nem fit a runcamhoz... runcamnak kell 20mmx24mm magas hely es ezek a vazak csak 20mm magassak.... valahol valamit reszelni kell vagy az oszlopokat megemelni 25mm-re...
na majd kiderul....De igy lathatatlanban Gofly 130 a nyero! nem nehez eros alsolap jol szerelheto korrekt megoldasok viszont ha vki 3 szintes tornyot kivan beépiteni nos? akkor az uccso 2 tokéletes lehet megemelni az oszlopt 25mm-re es bemegy minden runcam torony de talan meg az Atlasz 130 is megfelelhet???
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #53574 üzenetére
Nyomatékban rettentő más egy 14xx. Még 3 colon is,bár azt csak vidiken néztem, de majd épül nekem az is bár sajnos csak 3600kv tornado mocijaim vannak
Amúgy egy jól megépített 14xx 4 colos gép 250g kb akkuval és húz 3 kiló körül.l elég szolid áram mellett. Az 12 es arány, 11xx ha nem akarod hogy leegye a fejed (15a körüli zabálás vicc, annyit eszik a 14xx) akkor 8-9es arány. Nyilván tök elég az is csak azért mégsem egy kategória -
vandor01
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #53489 üzenetére
Versenyezni?
Hogyha azt pontozzák ki milyen szépen csapja földhöz a gépet, talán
De végülis úgyis a 2840 a Leader120, a 3025 a 130-as, míg a 2040-eseket a Lizard95-re vásárolgattam.
Csak úgy voltam vele, hogy a 130 ismerkedéséhez jó az olcsóbb 2840 is, amiből nem is tört olyan sok, mint vártam. Az is inkább a hidegnek tudható be. Melegebb időben csak hajlott és vissza állt. -
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
twine
veterán
válasz
Jackal2 #53481 üzenetére
Biztos ,hogy komolyan befolyásolja a repülést....
Mint tőlem megszokott,ismét csak GT-R90-témában....a napokban néztem meg Joshua Bardwell videóját, ahol elképedve mondja, hogy dobják ki az emberek a gyári propokat, és rakják fel az általa javasoltat, mert az valami "Wow" micsoda különbséget fogunk tapasztalni
egyébként Emax Babyhawk-R vs Diatone GT-R90 a videó ha valakit érdekel -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #53427 üzenetére
Ugye, Neked magyarázzuk, hogy ha szélcsend van, akkor a gépek nagy része szépen repül.
A buli nem ez, szerintem! Egyfelől, hogyan rögzítette a gépre. Másfelől, gimbal kérdés. Kijött egy specc cucc! 1D-s gimbal.Azaz, szinte mindig vízszintbe maradhat a kamera, az előre-hátra dőlés szinte senkit se zavar.
SOOCOO PS2, ára húzós, de alin már olcsóbb, és asszem nekem már az Országban van. -
vandor01
senior tag
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53387 üzenetére
Dino 2S-en 20xx proppal csak visnyakolt és nem repult azt is csak 2 percig EZERT:
En a dinot pakoltam at KT100-as keretbe ami vegul is 110-es a 25xx propeller fer bele de ha a bord sarkai le lennenek vagva akkor acel csavar/anya helyett rakhatnel ALU oszlopot es belemenne a 28xx-es propeller... viszont a dino motorral es a kicsi proppal (25xx) még mindig zabalta az aramot ezert 7500KV -es mocik kerultek bele valamint Gofly 130-asba ment a dino 6000KV-es motor es raktam ra 3025 2 leveles propellert....
Ha a gofly 100%-os akkor a KT100-as 90% os 2S-en a teljesitmény erzetben az aksi hasznalat meg gofly 6perc KT100 4perc.....
Nekem nem jon be 95-os vagy azalatti meret osztaly inkabb a 110/120/130 olyan ahova minimum 25xx prop de inkabb nagyobb belemegy... 3S-en meg nem voltak probalva de szerintem probléma nelkul menniuk kell ESC 3-ig tervezve.... sot a KT100 4S ig tervezve.... -
Jazz
veterán
válasz
Jackal2 #53344 üzenetére
Csak egy példa volt, hogy ne 100m-en körözzek. Nagyon kevésnek tűnik. Ott a nagy mező, lehetne menni előre, élvezni az fpv-t, "felderíteni" a területet, de állandóan vissza kell fordulni mert range limit, és marad a körözés. Nem kell 5. Mondjuk 1km is jó, vagy nem teljesen tiszta rálátással 500m. Kérdés mibe fáj ez.
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53376 üzenetére
Amax... valszeg erosebb mert 3mm az alja de ha jol megnezed csak 4 sima luk van rajta na most persze tamogat ez mindent ha reszello vagy furo van a kezedben azt arrébb tolod a lukakat
viszont az Atlaszon? elo van keszitve a 11xx es 13xx motornak a likak! minek erolkodni azt barmolni
meg valami azert vanak 2 szintes meg 3 szintes tornyok ha a VTX-el is oda teszed Amax.. fix Atlas ott csak aluoszlopot cserélsz hosszabra!.... szerintem -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53374 üzenetére
ne rendelj Leader 120-at nalam itt van par varja hogy torjem a meg meglévoket
szerintem... szar... runcam csak kompromisszummal megy bele... szűkös vaz...
na és a lényeg 30xx propeller nem megy bele csak a 28xx.... kell a 130-as!
nalam ez van uton... Atlas 130X
25g de csak 2,5mm az alja es belemegy 11xx 13xx motor! -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #53374 üzenetére
Igen, az olyan gép /váz sztem hogy vagy rosszul lesz tőle az ember vagy bele szeret, de hidegen tuti nem hagy senkit
Ez marha nehéz váz meg másik nehéz cuccokat is raktál. Bele. Egy 2 colos gép sztem azért jó kis helyre. 3 col nak már kell nagyobb placc. De amúgy ez marha nehéz váz. Plusz 2 colra aio való súly miatt.
X2 elf vagy x2 eye nak adnék még 1 esélyt aio val. 60g körül megáll és úgy menne is. -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #53365 üzenetére
Akkor már nem olcsóbb/jobb lenne építeni vmit? Persze tudom, nem az a fajta vagy, de na
Én diatone m3 pluson vagyok ki, sztem veszek egy vázat és a felszabadult tornado 1407 el megépítem kicsit "prolibb" cuccok ból mint arf... Bár csak vtx ami hype benne gyárilag, többi kő egyszerű cucc
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #53345 üzenetére
Vagy a banggood szerencsétlen és nem tud aksit feladni normálisan, nekem a GB-s rendeléseim átjöttek simán. Azok fel voltak címkézve hogy tűzveszélyes aksi van benne, simán megérkezett. Lehet ez ilyen bürokrata cucc hogy nincs rajta matrica akkor nem lehet szállítani Eu-n belül... küldjük vissza.... Simán kinézzem belőlük...
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #53345 üzenetére
Valami nagyon nem kerek nekem ebben a történetben.
A modellakkuk 90%-a kínából származik, tehát a mi privát rendelésűnk is ugyanonnan, ahonnan a nagykeré, ahonnan az áruját szerzi be a sarki hobbi modellboltos ....
(Aki ugyanazt az akkut, amit mi 1500-ert rendelünk kintről, Ő már 4.990-ert adja....)
Szóval ha akku stop lesz, akkor neki se lesz?A másik meg hogy szerintem a kínai nem hülye. Előbb - utóbb kitalál valami hasonlóan okosat, mint az EU raktár dolog. Nagy üzlet ez, nem egy marék ziziről van itt szó, nem fog róla csak úgy lemondani ....
-
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53282 üzenetére
egyenlore tobb haszna van mint elakadasa
ha mar olyan jol nyomom hogy ki tudom centizni a faágakat?
akkor lehajitom vagy kisebbre veszemde mivel meretben hasonlo mint a ket antennat tarto kötegelő....
ezért sokkal tobbet nem akadalyoz.... egyenlore! talán később?
most még védi az FPV es receiver antennakat is..... es nem akadályoz... -
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #53143 üzenetére
Ebből a videóból nem sokminden (jó) derül ki.....
Ez a beszédhibás sivatagi buckalakó, aki még egy x5-től is extázisba esik, 261m- re tudott repülni a Xiaomi boosterrel..... De hát ennyit anélkül is röhögve tud a h501 air. (A hozzá adott gyári Relay-el)
Akkor most mi van???? -
ezoltan
tag
válasz
Jackal2 #53130 üzenetére
Ez igaz,de én az otthoni körülményeket ecseteltem.
Itt,ha van időm repülni,csak az állandó görcsölés megy közben a folyamatos mély hó meg hideg miatt.
Bár a Wizi eléggé zárt,plusz hátul leragasztottam biztonság kedvéért a "fenekét",folyamatosan bennem van hogy esetleg eláztatom.
Mikor a hideg miatt szétzúzta menet közben a gyári propellerét és lepottyanva eltűnt a méteres hóban,nyugtáztam hogy vége a dalnak.
Kimentés után egy tömbben szedtem ki a belesajtolódott havat a belsejéből...Hál' istennek túlélte.Szívós kis gép. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #52965 üzenetére
Már szóltam, de lehet nem térnek magukhoz a röhögéstől, mert poénosra fogalmaztam a "problémámat"
Valamiért nem válaszoltakMás:
Megjött a TS-C1 pákahegy. Frankó! A TS-B2 (gyárilag hozzá csomagolt) hegyéhez képest ennek kb fele a csúcsa. Ezen van T1-C hővédő, bár eddig sem melegítettem fel annyira a hegyet, hogy megégessem magam a tövénél. A TS-D24 hegy egyenesen batár a szűk helyekhez. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #52967 üzenetére
Én tegnap tudtam elsőre kipróbálni, legalább annyira, hogy egy kamera képét már láttam rajta. Összehasonlítási alapom nincs. Nekem az a problémám, hogy 41 éves vagyok, pár éve csináltattam meg a szemem (lézeres műtéttel), aminek eredményeképpen nagyon jól látok távolra, de most kezdem érezni, hogy bejött az, amit az orvos akkor mondott: idővel romlani fog a közellátásom. Nem látom teljesen tisztán a képet, kellene, hogy állíthassam a fókuszt.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #52891 üzenetére
Lehet, de ma megrepültem Pindur II-est
Első akku (fele) LOS -ban, hogy azért mégis mit is csinál a levegőben a HAKRC F4-es FC.
Szépen reagált mindenre, így hamar leraktam, és fel a szemcsi
Elindítottam a felvételt, aztán csináltam hajmeresztő dolgokat, aztán repkedek, cserélgetem az akkukat, aztán észreveszem, hogy biza nincs is minden videó a kártyán
Ez a hököm eachine DVR Pro van, hogy nem érintkezik. Ma estére megvan a program. Vezetékcsere, persze direktbe! Még acroba is repültem, de nem akartam első reptetésnél összetörni, így csak repülés volt flik-flakk nélkül. Maximális az elégedettségi szint bennem!
Nagyon szépen ment, és 220 méternél is folyamatos kép, ráadásul egy elég érdekes, vagyis veszélyes helyhez vittem a gépet, mert van egy domb, ami valamiféle zavaró jelet áraszt magából. Az X220d gépem egyszer ott dobta el magát, aztán meg múltkor Frák András egyik gépének jele is 10% -ra esett, amikor ott átrepült.
Most szépen vette Pindur az akadályt. Elégedett vagyok az XM+ vevővel, így az R-XSR megy az X220s -be
Abból meg az XSR megy a Pindur I -be, ha kész lesz. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #52892 üzenetére
Én már olvastam korábban, tehát ha pl lesz 3 colra való karokkal, akkor bestbuy? Meg ugye írtad, hogy foxeer kamera, de ugye az alap verzióban nem az van, találtatok erre összehasonlítást? Nekem tetszene a gép, de egy jobb vázba kellene átépíteni. 110$-ért nem tudok ilyen szintű gépet összerakni.
-
-
trialboj
őstag
válasz
Jackal2 #52712 üzenetére
Kösz a részletes listát. A végét nem értem, hogyhogy nem számít a vevő? Valaki tegnap írta, hogy ezekkel a kis gépekkel 200mes hatótávon belül kell/szabad/érdemes csak repülni mert addig megbízható. Na most ha én fák között erdőben is szeretnék repkedni, akkor ez is csökken, tehát csak nem vagyok előréb, vagy tévedek?
-
-
válasz
Jackal2 #52668 üzenetére
Én a dji-nél a kameratechnikán kapkodom leginkább a fejem. Viszont itt is "természetesen" be vannak építve a csapdák: egyedi bajonett, amire darabonként 1200$-ért lehet egy amúgy 300$ értékű f2.8/16mm-50mm-es lencséket venni. Adapterezni meg persze nem lehet/nincs értelme, uis a gimbalt úgy méretezték, hogy egy komolyabb pl 1.4/24mm-es optika már túl nehéz neki.
Gyakorlatilag mindíg csak a minimumot adják, hogy akár 1év múlva is "óriási fejlesztés" címszó alatt tudják eladni a felszabadított fícsört.
#52672: "A wifi-t én sem tartom jó ötletnek, de lehet, hogy a helyszűke/anyagi megfontolások miatt lett ez benne. " - hátigen, nagyon szoríthatja őket az anyagi nadrágszíj egy 800$-os zsebdrónnál
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #52630 üzenetére
Én nem vettem észre érdemi különbséget, inkább adó függő. Vtx02 vel gyári semmi súlyú antennával messzebb tudok menni mint 1-2 600as adóval pagoda val. Illetve messzebb nem mert nem megyek 200m nél messzebb, de kép jobb
Meg vtx02 5g sincs, egy bármilyen 600as adó (ami nem 10k)pagodaval meg 30.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged