-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TromF
tag
válasz
KaiotEch #21991 üzenetére
Ado, tav es akku nelkul. Az enyem ugyanez, csak en 120 dollaert vettem, es a meglehetosen kalandosra es hosszura sikerult utazasa holnaputan befejezodik, ha minden igaz.
Brushless: mechanikai serules vagy viz, illetve le is eghet a tekercs.
Atlagban egy racer motor mennyi repulest bir ki, atlagos zuhanas eseten?
Van olyan failsafe, hogy megallitja a megakadt motorokat a tavvezerlestol fuggetlenul? -
Arti1
aktív tag
válasz
KaiotEch #21820 üzenetére
RcLog app
Ha precíz vagy, és nem unod meg rögzíteni minden egyes alkalommal
Én még csini QR kódokat is ragasztottam az akksikra, hogy csak app-on belül bescannelem repülés után az akksit és csak be kell írni az időt, ő meg statisztikázza...
De biztos van még 100 féle app is erre
Mondjuk 1S akksinál nem nagy kaland ezeket az infókat gyűjteni, de gondolom racer akksinál, amit már hűtőben kell tárolni, lényegesebb lehet...Ez de brutál töltő... kocsit is lehet bikázni már róla majdnem
-
Klaymen
tag
válasz
KaiotEch #21811 üzenetére
Ez a mai szeles idő nem a barátom.
Megjártam ma egy fenyőfát, de néhány bukfenc után lejött szerencsére.
Jobb, hogy nem volt rajta a keret.
Az a baj, hogy messziről simán elvesztem a fonalat, hogy merre is vagyok arccal előre, a headless mode sem áll mindig a helyzet magaslatán. Majd egyszer megnézem, hogy hogy csinálják a rutinosak.
-
molnigee
aktív tag
-
kriszbon
őstag
válasz
KaiotEch #21777 üzenetére
Befürödtem egy ilyen készlettel, mert 2 olyan volt benne, hogy repült vagy 1 percet , utána "villany leó.." vagy is mintha lekapcsolták volna, egyszerűen lepottyant a masina.
Újra bekapcsolva ismét ez volt, egyszerűen használhatatlanok.
Másik kettő meg alig hogy felszállok, már villog is hogy merült az aksi, persze nincs lemerülve mert megy majdnem rendes ideig, de ugye így nem tudni mikor is van lemerülve valójában.
Amúgy semmivel nem bír többet mint a gyári 750-es, sőt annyit sem. -
válasz
KaiotEch #21661 üzenetére
Nem ez most nem oszt nem szoroz, csak egy papír.
Pikachu24
"Szerintem meg az a baj hogy nekünk van neked nincs."Ez nem gond, ha akarom akkor holnap nekem is van....Pahntom 2 és FC40 van most versenyben a használt cuccokat nézegetve. De az FC40 mellé több az akku és a tartozék is. A Phantom 2 tartozék árak meg eléggé az egekben vannak, ha tényleg 50k egy akku.
Már végigtúrtam a blogokat. Az építéseket olvasom napok óta. Legalább kialakult mit is szeretnék.
Egy gyárit pl a fent nevezett FC40, aztán elindulni az építés rögös útján.
-
elszabi
tag
válasz
KaiotEch #21538 üzenetére
Szerintem sem. Ez azért presztízskérdés nekik. Szóval az árát biztosan meg fogja érni a cucc. Legfeljebb a DJI jobb lesz ugyan, csak drágábban.
A Xiaominál hogy van ez pontosan? Nekem némi kavar van a dologban. Ők kiadják a gyártást vki másnak, vagy ők maguk csinálják? A ZMI, 1More pl. az a Xiaomi brandje v. épp fordítva, ezekkel a cégekkel gyártatják a power bankot és a fülest mondjuk? Vagy ezek csak ilyen apróságok és a komolyabb dolgokat, mint pl. telefon, TV mind ők tervezik és gyártják?
-
Arti1
aktív tag
válasz
KaiotEch #21403 üzenetére
Gondolom azért, mert 4v-ra van belőve a rendszere. 1S akksinál, 4,2-ről ahogy merül, először step down kell, majd 3,99-től meg step up. Szerintem ott az u807 saját akksijával hajtaná meg, azért is kell a szűrő funkciója is, gondolom a motorok felől mindenféle zaj mehet vissza az áramkörbe.
Ha hülyeséget írtam, javítson ki valaki -
Pikachu24
aktív tag
-
TromF
tag
válasz
KaiotEch #21083 üzenetére
Probald igy:
To change the controller to Mode 2, do the following:
hold the two sticks up and to the left and turn on the controller.
release the sticks, then move them around in circles- making sure to reach all the edges. This calibrates them.
press and hold the bottom right button's right arrow for a few seconds until you hear a beep.
turn off the controller. When you turn it on again, there should be an M2 displayed on the bottom of the screen8% off gearbest kupon: GBOlympic
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #21000 üzenetére
Jah, csak mi 8000-ért vettük a Nihuit, amikor az XK 250 5.8 FPV 27.000 volt. Szóval úgy egy picit mások az arányok.
XK Detect X380 kamerájáról nem sokat tudtam eddig kideríteni. Lemértem a méreteit, ugyan az mint az SJCAM SJ 4000-é. A gombok és a csatlakozók is ugyan ott vannak, illetve a version numberben ez van:
- SJCAM-SJ4000 N20150602V01Szóval ez minden bizonnyal egy SJ4000 lesz, ami kb. 15-20.000 Ft, annyi hogy nem brandelt tehát a logó nincsen rajta.
Írtam az Rcgroups XK Detect threadbe, ha esetleg más is követné vagy vannak kérdések, amiket nem tettem fel, akkor hajrá. Szépen rájuk megyek és kiszedem belőlük az infókat
Nah közben felvettek az XK Detect Facebook csoportba. Új őrület, 7000mAh Hubsan akksi, elvileg az is belefér (két arc írja, de azért én mérnék helyet is).
-
shaddam
aktív tag
-
bul07
nagyúr
válasz
KaiotEch #20716 üzenetére
9.99$-ra enged 149 pontot ami $2.98
Itt az én rendelésem drón meg egy két plusz 10.69$ jött ki, arra hogy egy két hét szórakozás után a szekrénybe landoljon eléggearbest mindig enged pontot bármire(kuponnal együtt nem), 30%-ot lehet pontozni
(#20717) Beca1990
Értékelés ut6án vagy máshogy kapott ponttal lehet elérniÉs ha már off és hátha jól jön nektek is későbbi rendelésnél a pont
Lehet hogy élnek még az akciók próbáljátok megvenni, nem a cucc a lényeg hanem hogy lehet értékelni és akkor jön min 80pont ha minden jól megy(50pont 1$), de videóért több is jöhet mert ott egyéni bírálás 50-250pont között(Én már kaptam 140pontot csak videóra)
[link] , [link], [link] -
Jackal2
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #20686 üzenetére
Természetesen van. Gyakorlatilag mindenből van ilyen olyan átalakító.
Én azért vettem egy drágább töltőt, mert úgy is kell tölteni USB-s cuccokat, tehát mindenképpen meg kellett volna venni a normális USB töltőt. Ez szerintem az emberek 90%-ára igaz, kivéve ha a Hortobágyon elletőjuhász, mert akkor tényleg nincsenek USB-s eszközei (bár egy jó kis USB-s pásztorbot, ami világít éjszaka, azért az ott lenne a szeren
). Szerintem ez megér 5000 Ft-os, ha meg már van egy ilyenek, akkor veszel kábeleket és kész (ez annyira bevált hogy még 3 kollégám vett azóta, amikor látták nálam
).
Vannak 1200 mAhs- 1S akksik is, akkor már nem elég
Persze nézhető költséghatékonysági oldalról is, akkor megveszi azt, amit te ajánlottál, de az nem is jó másra.
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #20682 üzenetére
Szerintem először mérje meg az akkut, hogy mi megy bele. Hubsan X4 pl. 240-es ha mákja van, belemegy (egyébként a Fluoreon hasa elég hitvány anyagból van, szóval egy kis görbítéssel simán
). Van még egy 380-as is, de az már szerintem nagy lesz, de akkor is meg kell mérni.
A C érték szerintem nem sokat számít ezeknél a
szaroknálpiciny kis ördögfiókáknál, én próbáltam vagy 3 akksival, de semmi különbséget nem vettem észre (ellenben racernél ég és föld).
Igazából úgy is az lesz, hogy abban a pillanatban, amint kimegy szabadba, rá fog jönni, hogy 10-20 méterről már úgy sem látható és vesz valami nagyobbat, már pedig ebben a vakító napfényben és rekkenő hőségben ki ne menne ki?
Én nem vennék ilyen osztót, volt, nem jó semmire. Vennék egy Blitzwolf 40W-t, az jó bármilyen USB-s eszköz töltésére, márpedig az mindenkinek van otthon, teló, tablet, powerbank, okos óra, fejhallgató stb...és USB to JST átalakítókat, kb. 500 Ft. Ha meg megunja, van egy értelmes töltője, nem egy ilyen borzalmas minőségű, hol működik, hol nem.
Amióta megvettem a Blitzwolf töltőm, egyszer sem vettem elő az 1S párhuzamos töltőmet...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
KaiotEch #20668 üzenetére
Nekem van mindketto, de addig jutottam h csak a bal oldali motorok porognek, kb flip modeban marad. Valamit molyolni kene az 5+6 chanellel, de nem nagyon erdekel. Az U807-bol nem lesz brushless az i6-al.
Ha nagyon erdekel, en megneznem a deviaton-ben milyen beallitasokat hasznalnak milyen csatornan, aztan azt masolnam le. -
bul07
nagyúr
válasz
KaiotEch #20672 üzenetére
Jól értem lyukat fúr antenna ki
Ez nem befolyásolja a stabilitását?
Ránéznél hogy a linkelt +2 dolog is rendben van a 2-es pót aksi meg a +töltő kábel mert ha igen akkor meg is rendelem
(#20675) DJGABI
Igen ponttal meg plusz kedvezmény hogy egybe rendelés
Tényleg csak kipróbálás cél, kis szórakozás arra gondolom elég, most komolyabban nem is mennék bele mert egy drágább drónhoz minden drágább és úgyis összetörném
-
TromF
tag
válasz
KaiotEch #20628 üzenetére
20 memorias, van ra fozott fw, amivel 10 csatornat tud (talan baj van a failsafe-el ugy), sok vevot tamogat, es nem csak multikopterhez jo.
Van ennek egy tovabbfejlesztett valtozata, az i6s, amirol meg homalyos minden, illetve mindenki az uj fw-t varja hozza hogy miket javitanak benne. -
-
TromF
tag
-
-
TromF
tag
válasz
KaiotEch #20472 üzenetére
Igen, pontosan, es ezert okoz bajt ha az akciokameradon bekapcsolva hagyod a wifit, mert "jo lesz az fpv-nek". A hotspot eros jele siman elnyomhatja a taviranyito jelet.
Ha nagyon szemet akarsz lenni, akkor beszerzel pl egy yagi antennat, rakotod a routeredre, es csak rairanyitgatod a repteto kollegekra az ablakbol -
TromF
tag
válasz
KaiotEch #20468 üzenetére
De, es a levego paratartalma, sot talan a vizszinttol mert magassag is. Nem nagyon vagyok kepben a temaban, csak az alapok vannak meg, de en ugy tudom, hogy a nagyfrekvencias hullamok ossze-vissza visszapattannak mindenhonnan, a falakrol es a levegoben levo vizcseppekrol is, kb mint amikor a lavorba dobsz egy halom kavicsot, es azok hullamoznak. Azonos hullamban erositik egymast, ellentetesben meg csillapitjak, igy ha az adod a lakotelep kozepen van, nagyobb valoszinuseggel lecsillapitja valami koborlo jel, mint a mezo kozepen. Szoktak is alufoliabol arnyekolot tenni felkorivben az antenna moge hogy abbol az iranybol kiszurje a jeleket.
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #20417 üzenetére
DJI Inspire 1 az, amit nem ismersz. 1-1,5 milla
A Swiftet nem javaslom, nem kezdő gép, és 100 rongy ráadásul a szervó miatt tud nyűgös lenni.
A Hubsan X4 jópofa, csak szerintem nem ér 11K-t (cserébe tök jó minőségű).
A Walkera Rodeo állítólag jó, de olyan pici, hogy csak FPV szemüveggel használható, szintén nem kezdő gép.
Nihui U807 nem egy szépség, valljuk be, de cserébe jó gép, de ilyened nemsokára úgy is lesz
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #20413 üzenetére
Akkor ez sem fog?: Storm Ninja és a TBS Vendetta sem és szerintem az Immersion Vortex 250 pro?
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #20410 üzenetére
Ez tetszik? Árat ne nézd
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #20393 üzenetére
Kicsit furán nézed az árakat....Ami 30, az igazából 36 és nincs benne táv, ugyan ez Falconban 48.000, ez 12E ft különbség.
Ha neked a kinézet a legnagyobb bajod, akkor te nem racert keresel. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy ha 100-al repülsz egy mezőn, különösképp szemüvegben, mennyire mérvadó a kinézet...
-
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
KaiotEch #20356 üzenetére
Szobában korrekt velük repkedni.
(20305) molnigee: Jól néz ki. Nekem az az egyetlen gondolom velük, hogy mind tul hosszú.
Én az 1-es verziót vettem és azt még szépen ki lehet nyújtani egy tekerővel ( a v2 is ilyen).
Nem értem, hogy ezeket miért nem csinálják teleszkóposra? Talán a design miatt?Jackal: Gratulálok az x380-hoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autós topik
- Filmvilág
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest