- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyuska111
tag
válasz
szacsee #34733 üzenetére
Szerintem a Firefly Q6 jobb vétel, mint a Runcam 2. Olcsóbb is, de jobb is. Ebben 12 MP-es szenzor van, a Runcam-ban csak 4MP-es (12 MP=jobb képminőség, ha fényképeket is akarsz készíteni, akkor pedig SOKKAL JOBB képminőség). A Runcam 2 wifis beállítása érdekes, de gyakorlatban inkább nehézkes, sokkal praktikusabb a Firefly kis lcd képernyőjén elvégezni a beállításokat. A Runcam beállításain nem is lehet változtatni, csak mobilos felületen. A Firefly-ban sokkal hatékonyabb a giro (optikai képstabilizálás), míg a Runcam-ban nincs is (OSD menüből elérhető ugyan valamilyen elektronikus stabilizálás, de sem a Youtube-os, sem a saját tesztjeim alapján nem csinál semmit, teljesen nulla). Viszont a Runcam akkuja cserélhető, a Firefly-nak fixen beépített. A Firefly akkuja egyébként sokkal kevesebb ideig bírja, fullra húzott beállításokkal (ez főleg bekapcsolt giro-t jelent!) max. 12-15 perc!! Utána lehet tölteni. Mindkettő volt nekem, szanaszét teszteltem őket, végül a Runcam 2-t eladtam... Azért nem rossz az sem, főleg ha fontos a cserélhető akku, meg a hosszú üzemidő. Képminőségben, funkciókban szerintem jobb a Firefly Q6. Ja, a Runcam 2 szinte alig vesz fel hangot, a Firefly tökéletesen rögzíti azt is.
-
popi1987
csendes tag
válasz
szacsee #34671 üzenetére
HawKeye Firefly Q6 4K
Szintén egy hasonló kamera. ( Jackal2 is ajánlotta nemrég ) -
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #34428 üzenetére
Nos, én jelenleg semmivel, mert nekem szemüveg gondom van. Én vettem mindenféle Eachine VTX-et, kicsit, nagyot, ilyen olat (T832, T840, OSD40, TX02, meg a gyárik, ami volt a Falconon). Aztán egy idő után, amikor sokadszorra anyáztak a többiek (egyszer Marciart gépét véletlenül így törtem össze, mert rákapcsoltam és elment a képe, de sokszor volt olyan is, hogy más csatornán álltam és neki nem volt kép, pedig direkt megnéztem előtte, nehogy fedjük egymást).
Bár nem vagyok elektromérnök, sok helyről hallottam azt, hogy az 5V-s VTX-ek jobban működnek. Ilyen van pl. Lantianban, az nem rossz, a versenyzőktől meg azt az infót kapom, hogy inkább megveszik a drágább, Fatshark meg hasonló cuccot, de ők nem akarják még egyszer ezt a kálváriát végig járni.
-
kriszbon
őstag
-
vandor01
senior tag
válasz
szacsee #34162 üzenetére
olvasd ujra a linken... van a 250 grammos határ!
A tervezet például a 250 gramm súly alatti eszközöket simán játéknak tekintené, használatukhoz semmilyen külön feltételt nem szab. Az ennél nagyobb súlyú drónokat három kategóriába sorolnák:
I. kategória: 2 kilogramm alatti eszközök
II. kategória: 2 és 25 kilogramm közötti pilóta nélküli légi járművek
III. kategória: 25 kilogrammot meghaladó drónok
(ezeken túl van egy negyedik kategória is a 150 kg feletti pilóta nélküli légi járművek, de ezek szabályozása európai uniós hatáskörbe tartozik)
Már az első kategóriánál szembeötlően bürokratikus a rendszer. Ugyanis a néhány tízezer forintért bárki által beszerezhető, szinte még játéknak számító drónokhoz is el kellene végezni egy e-learning tanfolyamot a használat előtt. Viszont még nem kellene regisztrálni az eszközöket. -
kimista
aktív tag
válasz
szacsee #34110 üzenetére
nekem mindenképpen kellett alá valami szivacs, mert nagyon rezgett és meg volt bolondulva a gép tőle.
raktam az fc alá szivacsot (vagyis fölé, mert nekem a váz alatt van az fc) és megszűnt a remegés.más:
valaki nem hagyott el egy P3A-t? drone hungary facebookon keresi gazdáját fejér megyéből. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
szacsee #34110 üzenetére
Ha minden gyári, akkor elvileg csak be kell pattintani őket a helyükre.
Én az fc-t maszkoló szalaggal rögzítettem. Mindegy, hogyan csinalod, de ne mozogjon. A kamerát kameratartóba tettem, és azt is maszkolóval rögzítettem. De én McGuyver tipus vagyok.
Takony megfogja a kamerát, de csak kb amíg oda nem vered. Gumi szerintem jobb. -
kimista
aktív tag
válasz
szacsee #33659 üzenetére
gondolom majd kiadnak egy olyan bölcs közleményt, mint anno a kormány a téli havazáskor mikor összeomlott minden hogy 'nem számítottunk rá' akkor is azt mondtam tél van bazdmeg, hó fog esni. gondolom a posta is meg fogja lépni, nem számítottak rá, hogy jön a karácsony
lehet ilyenkor valamit tenni? van értelme panasszal élni?
egyik lehetőség hogy paypal dispute amiért nem jön a csomag.. csak így a feladót szivatjuk, a posta helyett.. -
Geller72
veterán
válasz
szacsee #33659 üzenetére
Mielőtt kijöttem, érdeklődtem volna egy csomagom után, hogy mi van vele, de 34 perces ügyfélszolgálatra való várakozást követően feladtam. Pedig ez 10 napja volt még. De írtam egy panaszt, amiben ugye elnézést kértek, de blablabla. Érdeklődtem a kapacitásbővítésük, illetve a rendelkezésre állási százalék (hiánya) felől. Kérdeztem, hogy nem tervezik e a közeljövőben használhatóvá modifikálni az ügyfélszolgálatot, vagy akinek ez lenne a dolga, kivágni, mint macskát... Persze, költői kérdés volt.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #33296 üzenetére
No, hogy miert jo h a magyar postan alig van ember es kesnek - a 30 dodora lepontozott ropcsit is elkaptak nalunk es szinte mindent ami draganak nez ki. Ezert sztem nektek van valami jo is abban, hogy nem tul effektiv a posta feletek.
A ropcsi ezert meg uton. Az F3-ra felment az iNAV semmi gond nelkul. APM GPS-et manualisan bekonfigoltam a megfelelo baud ratere, meg szoban belul is talalt 5 szatelitot. Amint hozzaertem a tetejehez eldobott 4-et. Ugy latszik nem szereti a takarast.
Ha van GPS ropcsinel nem kell sem mag, sem baro, sot iNAV fejlesztoi nem is ajanljak. GPS-bol mind az irany, mind a magassag kiolvashato. Persze nem olyan pontosan, mintha baro vagy sonar lenne, de nem gond.
Mult heten az iNAV RC meg nem tamogatta az auto landinget, majd kiderul h mit tud a vegleges.Amugy tolom mar szimen ropcsi roptetest, mivel csupaszarny, aka "lopakodo," gepem lesz. Kicsit hianyzik a yaw, de szokhato. Mint kiderult kopterokkal is lehet yaw nelkul fordulni, legalabbis Liftoffban "acro"-ban ment.
Meg valami. EPO-hoz milyen ragaszto kell????
-
molnigee
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #33294 üzenetére
Na szmájli a végéről felszökőtt az egyik mondatba:
= jól
TerézAtya: F3-as repülővel hogy haladsz? Sikerült bekonfigurálni? Neki akartam állni itthon, csak a műhelyem rendezés után elnyelt pár cuccot, így nem találom az f3-as vezérlőm.
Apm gps jó lenne hozzá compassal, vagy felejtős?
6Dof-os a vezérlő, így max giro-nak jó, ha jól sejtem, mert gps-ben nincs baro és a vezérlőn semMolnigee: Pillanatragasztóból egy pöttyintést próbáltad? Egyik motoron próbáld ki, ha jó, akkor mehet a többire is. Villával meg le lehet feszíteni óvatosan, ha nem jön kézzel..
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #33289 üzenetére
Nekem a nov 5-en rendelt cinezom 2 hetet (!) dekkolt Hollandiaban mielott hozza nyultak volna, aztan 3 napig ugykezeltek.
2016-11-29 12:10
The item has been delivered successfully
2016-11-26 11:20
The item has been processed in the country of destination
2016-11-23 19:32
The item is on transport to the country of destination
2016-11-23 10:30
The item has arrived in the country of destination
2016-11-20 15:16
The item is processed at the PostNL sorting center
2016-11-20 15:16
The item is at the PostNL sorting center
2016-11-07 03:02
The item is pre-advised
2016-11-05 01:40
The Item is at the shippers warehouse -
twine
veterán
válasz
szacsee #32639 üzenetére
Feleslegesen "húzod fel magad"... És demagóg dolgokkal dobálózól...
Miért?
Mert bár előfordul, de elenyésző a balesetek száma,,,,a büntetéseké meg főleg...
Ráadásul kifelejtetted a képletből azokat a "phantomosokat", akik ugyancsak úgy guberálják össze a gépre valót...
És bár magam ellen beszélek,, hasonlítsuk össze egy smkp. És egy "értelmesebb" drón,vagy rc repülő kockázati tényezőit a biztosítók szemszögéből... Nem szeretem a biztosítókat, nem is akarok az ő oldalukon tetszelegni... De én megértem a magasabb éves díjat...
No offense
Csak próbáltam a "mérgedet" más szemszögből is megmutatni -
kimista
aktív tag
válasz
szacsee #32633 üzenetére
hivatalosan ha eldobsz egy papírrepülőt, azzal is törvényt sértesz.
nemrég hívtam a légügyi hivatalt, és pont ezt mondtam nekik, hogy a jelenlegi szabályzás miatt egy hajtogatott papírrepülőt se dobhatok el.. mondták h jaj hát az nem úgy van, aztán végülis kiderült hogy de, úgy van. Nyilván nem foglalkoznak vele, de hivatalosan ez van.
szóval ha pistike kimegy az 5ezer ftos teszkós gépével a rétre úgy repkedni, hogy nem költött előtte el 100ezret engedélyekre, úgy bizony hivatalosan megy a rendős és megbünteti.
Gyakorlatban persze nincs meg, mert ki az a hülye aki egy papírrepülőért büntet, de egy racernél már lehet kötözködni... szóval ez a rendőr egyéni döntése, hogy most szivatni akarja-e a gyereket, vagy nem (úgy, hogy minden joga megvan hozzá, h szivassa).egyébként sztem minden repülő tárgyra vonatkozik, legyen drón, merevszárnyú, papírsárkány..
de mintha azt hallottam volna (de ez nem biztos), hogy a rendőr nem büntet, mert ez légügyi sértés, tehát max a rendőr hívja rád a légügyi hatóságot, és ők fognak elfenekelni. -
twine
veterán
válasz
szacsee #32633 üzenetére
Csak találgatok:
10 éves Pistikéért, a törvényes gondviselő felel, amíg szabálysértésről beszélünk... Bűncselekmény esetén(testi sértés stb.), pedig a BTK. "szabályozza" az adott esetet, hiszen itt már csak "eszközként" szerepel a történetben a "repülő tárgy", nevezzék azt bárhogy...A többiről fogalmam sincs,,, én is gyűjtöm az infókat, mert szeretnék "feddhetetlenül" repülni...
A biztosítást pld. Igazán jó dolognak tartom... Ha emberi mértékben/összegért lehet kötni, biztos, hogy az lesz az első részemről...Régebben azt olvastam, hogy a légtérhasznalati engedéllyel sem szokott gond lenni, "csak" sok idő... Tehát ha én holnap forgatni akarok, biztos hogy papír nélkül kell megtennem...
A tevékenységi engedélyről lövésem sincs az micsoda...
Majd utána olvasok... -
qqzs
őstag
válasz
szacsee #27769 üzenetére
GB eu es nincs mas kulonbseg szerintem
de azert nezz meg van par hasonlito video "gitup git2 vs firefly 6s" aztan dontsel tehornet meg lejjebb ment, canceloltam a delelotti rendelest es ujrarendeltem, lehet zuhan a juan
-
-
shaddam
aktív tag
válasz
szacsee #26313 üzenetére
Ez lesz a terv, meg először jöjjön meg.
Más:
Hétvégén kipróbáltam a phantomot a 10 dolláros vr szemüvegben a litchi vr módjában. Ijesztő hogy lenéztem és alattam egy erdő a lábam helyettViszont mivel a fénykép menühöz nem férek hozzá, meg nem azt látom ami a végeredményen van inkább jópofaság. Nyári napsütésben mondjuk mindenképpen legalább látok valamit, az előny.
-
válasz
szacsee #25401 üzenetére
Sajnos nincs itthon mérő eszközöm. Az fc csip csak melegszik rövid időn belül forró. Sajnos nem vagyok elektronikai műszerész.
Bár nem lehetetlen hogy elengedett az akku térben egy forrasztás. De az alul van alig látni. Amit linkeltem videó ott sajnos számomra nem egyértelmű hogy csak újraforraszt vagy összeköt.
-
válasz
szacsee #25357 üzenetére
Vettem tegnap egy mobius gimbalt a runcamhoz. Faszán összeraktam és beállítottam. Aztán felraktam a gépre és teszt. Tökéletes volt! Utána rádugtam a jelet és összedugtam a gépet. Na ekkor felállt a gimbal ez kb 5mp. Amint görgettem egy picit a távon, hogy megy e a le és fel a gimbalal, befosott a gép. A gimbalnak semmi baja.
Mindent jól csináltam 3x ellenőrizve. A tápot nem tudom fordítva bedugni mert a balansz csatira megy. A jelet sem dugtam félre.
Néztem tutorialt szétszedésről. Szétkapván látszatra semmi a vevő világít és ha bekapcsolom a távot érzékeli. Viszont az fc kék ledje nem világít és a chip csak melegszik.
Nem az a 22k zavar amennyi az új FC hanem, hogy szombatra kellett volna. És ha nem villog a gps led akkor 100% hogy az fc!
Ezt csinálja: [link]
Ezt meg kipróbálom a macskával: [link]
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #25005 üzenetére
Még annyi, ami az előbbiről lemaradt, hogy én Spyderrel szoktam vitatkozni, akinek ugyan olyan Eachine Falcon 250-je van mint nekem és ő nagyon szereti én meg nem igazán és jellemzően abból fakad a véleménykülönbségünk, hogy ő elfogadja a gép hibáit, én pedig nem, de alapvetően mind a kettőnknek igaza van és én respektálom az ő optimizmusát.
Ezek a vélemények szubjektívek, mindig oda kell tenni mellé, hogy valami "ahhoz képest" jó vagy rossz, hogy neked milyen a helyzeted és ezt el tudod-e fogadni, illetve hogy milyen gépeid voltak előtte vagyis mi fogja az összehasonlítás alapját képezni.
Tehát az Eachine ahhoz képest jó, hogy mennyibe kerül, de ha egy abszolút skálán nézzük akkor nem. A Nihui U807 is ahhoz képest jó, hogy mennyibe kerül, de ha az anyagminőséget nézzük akkor is ezt mondanánk? Vagy ha motor erejét? Vagy az üzemidejét? Vagy a led fényerejét?
Ezt a gondolatmenetet pedig a végtelenségig lehet folytatni, viszont szerintem az belátható, hogy nem lehet azt mondani annak, aki felteszi a fórumon azt a kérdést, hogy "milyen első racert vegyek?" hogy vegyél TBS-t, meg Immersiont, Stormot mert az a jó.
-
fape
senior tag
válasz
szacsee #24586 üzenetére
Én használom már napja a Kinkong T5040-t. LittleBee 20A Pro + Kingkong 2205 2300KV, 3-4S aksival (turnigy nano-tech a-spec 60~90C és Infinity graphene 70C). Egyelőre még bent van a füst, ki legalább is nem jött
Annyira nem terheltem még mint a sima 5040-t. Azaz csak fákat és zászlókat kerülgettem, egy-két kicsi eséssel.
A kétágú kapott rendesen a földtől és diy kapuktól.Na de a háromágú rugalmasabb, vékonyabb és más formájú mint a kétágú. kép
Eddig meg vagyok vele elégedve. A hétvégén rápróbálok majd a kapukra: Elvileg törhetetlen majd kiderülA mesteren is van videója róla: KingKong 5040 Tri Blade Prop Review
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #24586 üzenetére
DAL V2 5045 tri propokkal repülök 20A-s esc-kkel (lb, dys), mögötte ócsó BG, meg drága, másfél kilós rotorgeeks motorokkal négy cellával gond nélkül.
Nyilván engem is érdekelnek a kinkon háromágúak, várom a véleményeket. Igaz a kétdolláros (és bevált) DAL után nem nagyon vágyok másra.
-
jony77
tag
válasz
szacsee #24016 üzenetére
Nem akció kamerára gondoltam,az van nekem is tökéletesen mükszik.
Hanem optikai zoom-os(3-5-8x) kis compact fényképezőkre gondoltam.
Mostanába mindegyikhez oda irják,hogy miniusb-én kerezstül van av kimenet!
De ami nekem van például azon is van ,de csak akkor ad jelet amikor lejátszom a meglévőképeket,fotózásnál nem!Szóval nem merek venni ,mert nem tudom melyik ad realtime-ba -
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #23398 üzenetére
Legutóbb láttam TSZKR XK-ján, hogy nem tiltott le, de nem is jött ki belőle a füst. Valami bug volt, nem lehetett disarmolni, aztán kézzel visszabillentettem, hogy ne akadjon, akkor meg le lehetett állítani..
De nekem még egyszer sem borult fel, az auto land/take off nekem 10-ből 10x felszállt, meg le.
-
-
qqzs
őstag
válasz
szacsee #23027 üzenetére
persze megvolt mind a ket oldalt elolvastam
ááá hagyom ezt a vacakolast, visszafizetik a penzt igy tudok egyet parhuzamosan rendelni.
De akkor mostmar mondjatok egy olyan modelt amiben van magassagtartas meg visszajovok uzemmod es a kameraja minimum hd. Kirandulasok alkalmaval szeretnek felvetelek et kesziteni fentrol.
Meg persze altalanos ropkodes a gyerekkel
A skill level FQ777-124 minidronnal elropkodok kint is bent is
Max 50 korul amazon uk-n ha van az se baj. -
qqzs
őstag
válasz
szacsee #23019 üzenetére
Egyben amazonrol ukbol. Visszakuldessel nincs gond csak annyi hogy 1 honap mire a csere megerkezik. Gondoltam meger egy probalkozast hatha valami forrasztasi hiba vagy mittom en mi szokott ilyenkor lenni.
Azota probaltam videokapcsolat nelkul felvetelt inditani de nem rogzit semmit, gondolom akkor a kamera modul a hibas.
Ha jol ertem a video kapcsolatnak nincs sok koze a tavvezerleshez marmint az elokepnek tehat a felvetel inditasnak kene mukodni akkor is ha a kamera jol mukodik csak a vevo nem vesz -
foka
aktív tag
válasz
szacsee #22765 üzenetére
De akkor ahhoz vevő is, és lehet csereberélni a távon a monitor alatta a vevőt, amikor másik géppel megyek.
Így meg ha kell átdugom 12 V-ról a 6S aksira és megsütöm a környéken az összes madarat, vagy megjelenek a radarernyőkön mint egy EF gép (AWACS, EF-111A).[link] #18-as hozzászólás teljesen jól érvel a srác.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest