- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
shaddam #33753 üzenetére
Ez a videó nagyon jól bemutatja, hogy ezzel nyugodtan repkedhetsz bárhol.
Én direkt fejbe és arcon vertem magam vele, full gázon. Meg sem éreztem.(#33755) Saccco: Hol talaltad meg az alkatrészek listáját? Én nem lelem.
Viszont ez pont úgy repül, mint egy e010.
Nagyon le lennék lombozva, ha ezek nem a gyári motorok lennének. És a mozgása is arra hajaz, nem egy f3-ra.
Max egy upgrade aksit tudok beleképzelni, hogy ezt kapja az ember. Meg hogy nem tx van a tetején.
Az egyetlen változás, amit én látok, hogy mintha a propellerek nem a védőben lennének, hanem fölötte.
Én próbáltam a kis Eachine 3blade-ekkel, úgy hogy feljebb toltam a motorokat, hogy elférjen. De csak billegett össze-vissza.Molnigee : Köszi!
Nekem a pc-m sajnos semmi játékot nem visz. Én mobilon szoktam nagyon ritkán gyakorolni, a Freerider-el, de az nagyon nem ugyanaz. Viszont az alapok elsajátítására elmegy. -
durkonorbi
tag
válasz
shaddam #33666 üzenetére
Köszönöm!
A szervot azért irtad, hogy tudja mennyit tekert (mert most egy DC motor csavarja)? Végül is nem muszáj oda DC, lehetne szervo is, ha ezen múlik; én azt gondoltam (de ez lehet téves), hogy ugye korrigál kicsit, figyeli, mennyit változott az irány, majd eszerint újra korrigál... mert ugye pl. folyón nem mindegy, mennyire folyik a víz és merről, a szél mennyire fújja oldalra a csónakot (ez ugye a drónnál is játszik), stb ... de nem ismerem az algoritmusát a dolognak, ezért is kérdezek! -
-
kimista
aktív tag
válasz
shaddam #33508 üzenetére
igazából ez egy true x váz, szóval ilyen téren rendben van, viszont szerintem nem a legjobb.
maga a ház már elavult, túl hosszú, mondjuk tele van hellyel, de sztem már régi konstrukció, de térünk át ugye a tower formákra..
meg ez a vázba tett pdb, mindig is utáltam..
egyedül a sportkameratartó tetszik -
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #29795 üzenetére
Kb. mindenki, aki Falcon 180-at hasznal. A kingkong 210GT asszem 4 milis egybelapon van. Szerintem azt sem kell nagyon felteni. Ahogy neztem, a 220-as alien koppincsok 120-130g-ot nyomnak, a 210-es qav210 koppintasok meg kb. 90g-ot. Elobbinel lehet kart cserelni, utobbi joval konnyebb.
-
Arti1
aktív tag
válasz
shaddam #29713 üzenetére
Nem tud caller ID-t, úgy emlékszem, ezért nekem nemgyerebe...
Két éves Vidonn X6 ugyanez, csak lehetett rajt sms-t, emailt nezni (annyira,hogy érdemes-e elővenni miatta a telefont), meg kiírta a callerID-t
Ha nem hullott volna darabjaira a sok nyúzástól, még mindig használnámJackal: és ha videoszerkesztőben lecserélnéd a hangot, csak az érintett részen?
Utószinkron -
-
kriszbon
őstag
válasz
shaddam #29423 üzenetére
Jó lett, én balga is azt hittem hogy gagyi H12C kamerájával tudok naplementét felvenni, még ha billegő formában is, de óriásit tévedtem.
Csak fényes szerű paca lett az egész.Tehát aki azon agyal hogy olcsó kamerás gépet vesz, az felejtse is el sürgősen, de hát ez le lett már írva itt az oldalon számtalanszor.
Rettentő mérges vagyok mikor ilyen szép dolgokat nem tudok megörökíteni, lehet a következő nagy akcióm a Walkera Runner 250 után valami kamerás masina lesz.
Csak 1-2 példa hogy mikről maradok le, persze lehet csak nekem tetszenek az ilyenek: -
qqzs
őstag
válasz
shaddam #27998 üzenetére
Ilyet vettem en is elso fel ora utan megegette a kezem olyan forro toltes utan
De az infrat nem sikerult bekapcsolnom. Kb egy gombbal kell vagy 10 funkciot kapcsolni tiszta morzekodolashttp://xt-xinte.com/ ot ismeri valaki? van par cucc nagyon olcson hasonlonak tunik mint BG GB
-
elszabi
tag
válasz
shaddam #26315 üzenetére
Ez a VR dolog engem is érdekelne. Napfényben abszolút nyerő dolog lenne. Szóval jöhet róla részletesebb beszámoló. A P3 képét amúgy ki lehet úgy is küldeni HDMI-n is, csak a távirányítón kell cserélni a kimeneti részt. Viszont normális HDMI bemenettel rendelkezők közül csak a Fatshark V3-at találtam. Azt meg csak így látatlanban nem venném meg azért.
mobbo. kit akarsz lelőni?
-
-
mgy
senior tag
válasz
shaddam #25051 üzenetére
16.99 volt ez a motor eddig legakciósabb áron. Az esc simán 10 felett van per darab. Csak ez a két alkatrész már 104, már ha nem másolatot veszel.
Lehet nézegetni ezeket a kiteket, de ha nem akarod magad szopatni, akkor kifizeted a rendes árat a minőségi alkatrészekért. Szerintem amúgy ez a váz nem túl okos konstrukció, "kicsit" már elhaladt felette az idő, vannak sokkal jobbak. Ha meg régi kell, akkor zmr, 4 milis karokkal eu bg, 26$ -
foka
aktív tag
válasz
shaddam #24944 üzenetére
öszvér
A Naze32 F3-at beleraktam a Quanum Venture-be, csak még nem raktam készre össze. Az Sp Racing F3 (clone) az a racerben van (volt, mert szétbontottam, a Robocat vázat várja).
Most a Phantom van terítéken, már rajta a gimbal, belülre raktam a vtx-et, meg a iOSD Minit, már csak a flytrex cor V2 kábelét kell megcsinálni és repülhet.
Betaflightot nem próbáltam mindegyiken Cleanflight van, a naze32 rev5-re volt először Baseflight. -
mgy
senior tag
válasz
shaddam #22282 üzenetére
Nagyon javaslom, hogy a hk-ról ne válasszátok az olcsó, követés nélküli postát!
Elveszett egy 20$ körüli csomagom, leszarták. Annyit tudott mondani az idomított majom az ügyfélszolgálaton, hogy várjak türelemmel, míg csoda nem történik. Általában türelmes vagyok velük, de itt nem sok kellett, hogy elküldjem a fenébe. Végülis lezártam a dolgot, írtam, meglátjuk a paypal mit tud tenni ezügyben.
Hát mindent.Simán visszakaptam a zsét, a hk meg elmehet...
És igen, el vagyunk kényeztetve az olcsó kínai ingyenpostás, azonnal refundoló webshopok által, de ez van. -
elszabi
tag
válasz
shaddam #21842 üzenetére
Szerintem a https://mega.nz/ még ad ennyit ingyen. Szóval azzal próbálkoznék.
-
TromF
tag
válasz
shaddam #21754 üzenetére
Szivi, remelem bevalik.
FYI az elektronikat nagyon jol le lehet szimulalni pneumatikaval/hidraulikaval. Hasznalhatjuk az akkutoltesre azt az analogiat, hogy egy 10L kapacitasu vodorbe vizet toltesz egy csapbol. Ha egyszerre ket vodorbe akarnal tolteni, akkor viz(aram) egyik fele az egyikbe, a masik fele a masikba menne.
Ugyhogy, igen, parhuzamosan toltve egyforma kapacitasu akksikat a toltoaramot osztod szet egyenletesen az akksik kozott. Ha a kapacitasok kulonboznek, akkor lehet baj, vagy a nagyobb akksi nem lesz tele vagy a kisebb el fog pukkanni, ahogy a toltonek tetszik. -
TromF
tag
válasz
shaddam #21747 üzenetére
en ilyeneket szereztem be erre a celra
Annyira nem is rosszak, aranylag egyformak a cellafeszultsegek, es ezert az arert nem gond, ha nem lesznek tartosak.
Azota vettem eachine akkut is, tok ugyanez, csak mas cimke van raragasztva. -
Pikachu24
aktív tag
válasz
shaddam #19833 üzenetére
APM-nél(PX-nél ugyan úgy mission planner van, ebből következtetem hogy ott is. SŐT BIZTOS
) is belehet ilyeneket állítani ha a táv ható sugarából kimegy megy tovább, de ha a telemetria hatótávából kimegy akkor nem tudom mi van.
Mivel nincs telemetriám ezért nem tudom le tesztelni.
-
fape
senior tag
válasz
shaddam #19773 üzenetére
Sztem a gemfan 5030 az egyik legsérülékenyebb propi, legalább is kapuval találkozást nagyon nem bírja. Kétlem, hogy sokkal jobban repülnék, legalább is mező másik végéről a gép visszahozásának a száma kb azonos, de amióta kingkong 5040-n repülök nem kell egy hétvégén 10-15x propit cserélni. (Már a 3. racer röptetésnél diy kapuk alatt próbáltam repkedni...). Kb 2-3 repülési alkalmat kibír a kingkong.
Bár való igaz, hogy spórolási szempontból, visszahajtogatom a propit ha elferdülne/hajolna. Csak akkor cserélek nagyon muszáj -
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #19610 üzenetére
Wow, ennyiert ajandek a NighthHawk.
En ezerrel nyuzom ezt a gepet. Az elejen en is fostam az all in one nyaklaptol, de alaptalanul. Pedig mar kaptam el az alaplappal a focikapu tetejet, a gep meg a kapu mogotti haloban akadt fenn kb 2,5-3m magasan.
4 milis karok, semmi sem nyeklik-nyaklik es gyarilag kesz van. Minden elfer.
Meg aztan ezt a gepet sokan hajtjak es nagyon ritkan szokott megmakkanni. Pedig mar volt h kierpultem a tav hatokorebol, az esc-ek meg dolgoztak par percig mig disarmoltam.
Meg tenyleg, hol a nyube nem fer el egy 280-as gep, egy 250-es meg igen. Hagyjuk mar...
Mondjukra videot nem keszitettem rola, de siman mennek a kapufak kozt a nyolcasok.Persze, ez a konstrukcio sem hibatlan, de nem szeretem, ha igy latatlanban fikaznak valamit. Kb. ezen az aron jott ki a Falcon 180 arf. De azt 2,5-3 oran at faragtam mig hasznalhatova valt. Millio kabel kioperalasa, fcb forgatas h az usb hozzaferheto legyen. Masnap a labak javitasa. Etc, etc, etc.
Meg olyan aprosagok h azalaplap eleve le van tusszentve folyekony szigetelovel, igy a harmatos fu sem vert oda a gepnek.
-
fape
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
shaddam #19620 üzenetére
Próbáltam, bírja, de 5045 fölé ne menj vele. Vannak fent videók, szépen viszi, de a három ágút, 6045-öt felejtsd el. Túl van tervezve, Marciart megvizsgálta elektrotechnikai szempontból és azt mondta, bírna ez többet is, de nem kell feszegetni
Tegnap egyébként teszteltem egy noname 6045-ös propot a Falconon, majdnem beleér a vázba, de éppen nem és nem jobb, mint az 5045, cserébe sokkal szarabb a hangja
-
fape
senior tag
válasz
shaddam #19620 üzenetére
Én próbáltam 4S + kingkong 5040-t többször is. Igaz még nem nyélgázon repülök vele.
"emax mt2204 2300kv" van a nighthawkon, ami azért nem egy rossz motor.szerkesztve: Találtam mérést 4s + 6045 prop: max 84A az az 21A/esc, de elég durva a propi
-
Allien
veterán
válasz
shaddam #19610 üzenetére
Vitrinbe való, maximum.
Esetleg nagyon tág beltérbe, sport csarnokba, ha kizárólag csak Te vagy ott.
Mintha a nyáklap lenne az alja. [link] Ami ráadásul a gép árának a feléért éppen out of stock, és 62 dollár!Igaz, ha úgy számoljuk, hogy 4 esc+vezérlő, akkor pont árban van kb, mert 1 esc legyen 10 dodó, a vezérlő meg 22, még reális is. De ha a gép erre csapódik, és törik, asszem minden tulajdonos rém álma lenne...
-
Bornie127
aktív tag
válasz
shaddam #19476 üzenetére
Egy kollégámét próbáltam ki egyszer. Neki Simonk 20A esc, Marshallow 2204 2300 kv, fsi6 táv, 3s 2200 mAh akksi volt. Érződött, hogy van benne erő, de így elsőre gyengének tűnk, tanuló létemre is. Ahogy elnézem a videókat, nyomnak egy kövér gázt függőlegesen és sehol a gép, itt meg nem ugrott annyira a gázfröccsre. Nem mondom, hogy nem volt rossz, remélem a falcon jobban fog menni.
(Gondolkodom, hogy beszerzek egy robocat vázat, mert tetszik, eredetileg az volt tervben)
-
czanga
őstag
válasz
shaddam #19037 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Nem a horizont nem zavart, nyilván kalibrálni kell minden új helyszín elött. IMU-t, meg DJI tánc (compass). Ezekre majd rá kell jönni, rá kell állni. Nagyon az elején vagyok még. Syma X8 ide vagy oda. Ez teljesen másik terep.
Én az olvasottak alapján Inter Ferenc fiára gondoltam első körben, mivel más helyen ugyanúgy alatta álltam, és nem volt gond, de teljesen elhiszem, figyelni fogok erre, és valszeg' nem lesz gond. Otthon is majd kipróbálom még egyszer, és akkor már nem alatta leszek, elröptetem picit előbbre, és csak aztán feljebb.
-
Jackal2
senior tag
válasz
shaddam #18754 üzenetére
Azért ebből a képből egy dolog kiderül: 20 percnél nem nagyon lehet feljebb vinni a repidőt.
Én már 3 napja csak matematikai számításokat végzek ez ügyben és van egy fizikai ördögi kör a propellerméret+akku+súly+emelő erő szent kvadrátussal, amit nem lehet feloldani.
A 30 perc az álomhatár, de gyakorlatilag lehetetlen elérni. Ja és ez hover-re vonatkozik, nem normális repülésre
-
medvegy
aktív tag
válasz
shaddam #18721 üzenetére
Hmmm. Ígéretes. Talán lesz itt egy kis verseny pár hónapon belül.
Bár azért azt ne felejtsük, hogy ezek az árak nekünk még vámmal fognak kiegészülni. Durva, hogy a P3S ára körül megáll a 4k verzió. Ha tényleg olyan jó (pl. nem lesz a CX20-hoz hasonlóan megbízhatatlan), akkor sokaknak jelenthet alternatívát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged