Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Doogee X5 Max Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roby70
csendes tag
Köszi! Azt hiszem marad a gyári rom
Nem jött meg a kedvem a próbálkozáshoz
Grat,hogy Neked sikerült -
megalo
csendes újonc
Elég sok alkalmazást visszavontam, de jó lenne egy pontos lista, hogy mit kell eltávolítani. Természetesen ezzel kapcsolatban is sok különböző infó kering a neten. Pl van ahol a chrome eltávolìtása is javasolt. Bár nem értem, mert ezek nem állandó appok, frissítéskor felülírásra kerülnek a google szerveréről. Vagyis első frissítés után az én logikám szerint amúgy sem lesz malwareval fertőzött. Mi az igazság és mit kell eltávolítanom? Köszönöm.
-
megalo
csendes újonc
Na beszarás..... Sikerült
Először is köszönöm mindenkinek aki segített!
De felhívnám a hozzám hasonló "járatlanok" figyelmét, hogy nem kis rizikó van benne!
Nekem pl nem Bootolt csak a Doogee logo figyelt a végtelenségbe, de megmentettem.
Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen rom van rajta. Mivel nekem egy régi, ezért csak a következő kombináció működött:
- SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1728.00.000 (Ez sem volt mindegy!!!)
- TWRP 64-bites a needromról
- SuperSU-v2.76.zip (Természetesen később a SuperSU-t frissítettem.Szóval majdnem tégla lett, de mégsem. Ésszel és türelemmel álljon neki minden laikus.
Köszi még1x mindenkinek!
-
megalo
csendes újonc
Próbálom de valami gondom van, mert Recovery módnál simán tovább lép és elindul a telefon, a TWRP nem töltődik be!
Így próbálom:
- Akksi ki+USB kábellel csatlakoztatom a géphez
- Flash Tool-t rendszergazdaként indítom
- Scatter loading-nál betöltöm TWRP-hez tartozó scatter.txt-t
- Recovery pipa és only download majd letöltés
- Zöld pipával jelzi, hogy ok
- USB kábel le + Akksi be
- Start majd belépek a fel+power gombbal
- Kiválasztom a legfelsőt, a "Recovery"-tÉs sajnos nem töltődik be a TWRP, simán elindul a teló.
Mi lehet a gond?Kernel: 20160708 3.18.19+
Viszonylag régi kernelem van, nem igazán szeretném frissíteni. Ha jól tudom, akkor az újak még inkább érintettek malware miatt. Ráadásul nekem ez elfogadhatóan működik.Ötlet?
Köszönöm!
-
Rogio
csendes tag
Nemrég írtam egy roppant részletes leírást a tisztító scriptről. Itt olvasható el:
Tisztító scriptA rootoláshoz annyit kell változtatni, hogy a script helyett a needrom-ról leszeditek az aktuális Root/SuperSU-t:
Root / Super SUÉs ezt kell futtatni TWRP-ben.
-
megalo
csendes újonc
Köszönöm!
De kb eddig eljutottam én is. Tudom, hogy az Én értelmi képességeim lehetnek hiányosak
, de nagy szükségem lenne rá, hogy mit és honnan töltsek le pontosan és mit és milyen sorrendben csináljak. Pl kell-e drivert telepítenem és ha igen, honnan töltsem le. De ezen kívül mint említettem a root teljes folyamata érdekel, mert nem értem ennél a telónál. Kérlek ne nézz le, bizonyára nincs akkora tapasztalatom mint neked, de szükségem lenne egy korrekt segítségre. Köszönöm!
-
megalo
csendes újonc
válasz
gyemipapa #1984 üzenetére
Ok, értem... de nem is lényeg, nem veszekedni szándékoztam.
A SuperSU tudtommal nem rootolásra való, hanem root jogok kezelésére. De lehet már itt is az én ismereteim hiányosak. Korábban mikor rootoltam, akkor ezt az alkalmazást használtam arra, hogy melyik alkalmazás mihez férhet hozzá.
Szóval még mindig várom a segítséget a rootolással kapcsolatban, mert miért is ne!?
Vagy egy korrekt használható magyar vagy angol link is jó, mert lehet én találtam számomra érthetetlen leírást.
Köszönöm! -
pch
senior tag
Rootlolás menete:
TWPR felrakása SP Flash Tool-al a recovery particióra.
Ezután a twpr-el fel tudod rakni a root.zip-et.
Ez kicsomagolja és a szükséges fájlokat felmásolva a jogokat beállítja.pch
-
pch
senior tag
válasz
gyemipapa #1984 üzenetére
Azért megnézném, hogy ezzel a "programmal" hogy rootolsz egy telefon.
Szóval szerintem itt Te nem értesz hozzá.
Ez a már root-olt telefonon működik.
SzuperSU az annyit jelent hogy ő tud váltani sima és root user között.
A SU azt jelenti linux alatt, hogy Switch User. De ha nincs root-olva azaz nincs root user váltani se tud.
Úgyhogy kérlek nézz utána mielőtt elhamarkodottan ítélsz.pch
-
gyemipapa
senior tag
Én segíteni próbáltam, ajánlottam egy konkrét programot, amit sokan nagy megelégedettséggel használnak rootolásra.
A fórum valóban tapasztalatcserére, bizonyos szinten segítségnyújtásra való, de ha a SuperSU-val nem boldogulsz, akkor szerintem ne erőltesd a dolgot, ne várd, hogy valaki szájbarágósan, lépésről lépésre kisregény formájában leírja, mit hogyan csinálj. Ha nem megy egyedül, bízd rá egy hozzáértőbbre.Te magad írtad magadról, hogy laikus vagy, ezért bátorkodtam írni amit írtam.
És ezt egyáltalán nem bántásként tettem. -
megalo
csendes újonc
válasz
gyemipapa #1980 üzenetére
Örülök h ennyire segítesz. Tudom mi a root és tudom mire való. Korábbi LG telefonom gond nélkül rootoltam, de itt valahogy elveszek. Amire kell az a malwarek kiiktatása+ ha el akarom adni, akkor könnyebb rebdszergazdai jogosultsággal. A SuperSU-t is használtam az LG készülékemen, pontosan tudom, hogy jogosultság kezeléshez való. De attól hogy még van jogosítványod, nyìlván nem mindent magad szerelsz az autódon, csak hasonlatképp. Bírom h tudálékos emberek a segítség helyett ítélkeznek és láttatlanban eldöntik mire van szüksége a másiknak és amúgy is mire alkalmas. A kérdésem bár elég egyszerű és laikusként megfogalmazott, de hidd el tudom mit akarok.
Tehát ha valaki szívesen segítene konkrét leírással azt nagyob megköszönném. Szeritnem egy fórum erre való.
-
törölt tag
válasz
kispeter999 #1981 üzenetére
Én is kipróbáltam a tisztító programokat, de a kernelbe fordított malware-t nyilvánvalóan azok sem tudták kiszedni. Teljes rom csere kell. Mellesleg mi még szerencsések vagyunk, mert van olyan gyártó is, aki a chipkészletbe égeti a vírusokat és csak kukába dobással és meggyújtással semlegesíthetők, ez jellemzően az 5-10ezer forint körüli gyanúsan olcsó mobilok világa.
-
kispeter999
csendes tag
LineageOS-en működik minden és szerintem sokkal jobb és felhasználóbarátabb mint a stock 6.0. Viszont lassabb egy kicsit a rendszer és pl videónézésnél akadások vannak. Meg nálam volt olyan probléma hogy youtube videó bezoomolt magától és sehogy nem lehetett megcsinálni így nem láttam a fél képet. De azt használnám még most is ha nem néznék streameket meg videókat. Meg vannak programok amik nem szeretik a root-ot így vissza kellett tennem a stock android egy tisztított verzióját, ami igen létezik és nincsenek adatküldések ázsiai szerverekre meg hasonlók (azért noroot firewall mindenképpen kell). Egyik fórumozónak is volt tisztító scriptje, azt is próbáltam és működik (bár úgy tudom hogy már nincsenek letöltések a blogján). Sok ROMot próbáltam már de ezt a 2-t javaslom, mindegyiknek megvan a hibája meg előnye ezeket kell figyelembevenni és már mehet is.
-
gyemipapa
senior tag
Csak érdekel, ha azt sem tudod, hogyan kell egy telefont rootolni, akkor mi szükséged lehet rá?
Ugye azt is tudod, hogy egy rootolt telefont elég könnyű néhány óvatlan kattintással téglásítani?
Egyébként tudod, google a barátod.
It egy legálisan letölthető program, amivel root jogokat szerezhetsz a telefonodhoz:
[link] -
megalo
csendes újonc
Sziasztok,
Kérlek titeket, hogy segítsetek a rootolásban. Hiába próbálok minden információt begyűjteni, de egész biztosan valamit rosszul csinálok.
Ha valaki segítene lépésről-lépésre:
-mit és honnan kell letölteni
-mit és milyen sorrendben kell csinálniés eszt egy laikusnak (mint nekem) érthetően leírná, azt nagyon-nagyon megköszönném.
Megjegyzés: a needrom-on regisztrálva vagyok, tehát le tudom tölteni amit kell, ha onnan mondjátok.
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
törölt tag
A kínai telók szinte mond fertőzöttek, amiket webshop-ból rendelsz, a magyar webshopokból is!... csak szolgáltatótól lehet tiszta telókat kapni, de ott meg nem kapsz doogee-t. nem véletlenül. Mellesleg a doogee műszakilag rendben van, ha felteszel rá egy tiszta droidot évekig jó lesz. Az x5 max pro-hoz volt először a droid 7.0.. azzal gyorsabb lett és tiszta, viszont nem kezelte az ujjlenyomat olvasót... a legújabb 7.1.2 elvileg már kezeli.
-
Roby70
csendes tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném feltenni az új 7.1.2-es droidot, de hiába tolom fel a twrp-t a spflashtool-al és jelenik meg a zöld pipa a folyamat végén, amikor be akarok lépni a twrp recoveybe (hangerő le + bekapcs gombok), nem jön be a twrp, csak a gyári kínai recovery menü, persze kínai karakterekkel. A telóm már root-olva van, rajta van a droid 7.0 és a supersu is. Mi lehet a baj?
-
törölt tag
Én nem értek hozzá annyira, de ha megpróbál bootolni és eléred a twrp programot, akkor még nincs veszve semmi. Micro sd kártyára felraksz egy romot, berakod a telóba és feltolod. Sok helyen lehet olvasni, hogy új rendszer telepítés előtt érdemes teljes törlést csinálni a telón, (kivéve persze a belső tárhelyet vagy micro sd kártyát, mert azon van a felrakandó új rom), különben hibára futhat még a telepítés közben vagy nem indul el a sikeres telepítés után.
Rakjad inkább a 7-es droid legújabb verzióját. Állítólag javítottak rajta és már x5 max pro-n is működik az ujjlenyomat olvasó.
Itt egy leírás a telepítéshez:
https://www.getdroidtips.com/android-7-1-2-nougat-doogee-x5-max-pro-aosp/
-
Naco13
újonc
Ajjajjj az én doogee x5 max pro-m cyanogenmod-ban teljesen behalt...Csak valami szines csikok jelentek meg a képernyőn....
....aztán sikerült valahogy visszahoznom,de továbbra is blokkol és lefagy....
mi a fenét csináljak vele?
-
törölt tag
Roby, úgy tudom a rendszerbe épített vírust leirtani nem lehet, csak blokkolni. De ki tudja, mikor kap egy frissítést a telód, ami már kikerüli a blokkolást? A kínai gyártó a frissített 6-os rom verziókba is beépítette a malware-t.
Ha milliárdos lennék, talán megérne egy óriási pereskedést és vissza fizettetni velük az összes telefon árát és ugyanennyi büntetést és kártérítést is fizethetne! -
törölt tag
Én úgy tudom, hogy nincs olyan 6-os rom, ami az x5max-hoz való, tehát működik vele minden még az ujjlenyomat olvasó is, és nem fertőzött. Sokan úgy használják, hogy nem is tudnak a vírusról, mások meg blokkolják a malware-t, hogy ne tudjon netezni. Engem viszont zavar még blokkolva is. Kiadták a 7.1.2 androidot.. hétvégén kipróbálom.. hátha azzal nem jön elő a villogás.
Ha bekapcsoljátok az internetet, vagy wifin keresztül neteztek, fél-egy óra múlva nézzetek rá, a beállításokban az "ismeretlen alkalmazások telepítése" kapcsolóra. Ha alapból ki volt kapcsolva, akkor magától bekapcsol. Ezt a rendszerbe épített vírus csinálja. Érdekes, hogy nekem kb egy év után aktiválódott, addig simán használtam... gondolom kivárja a garancia végét, nem hülye a kínai gyártó.
-
Roby70
csendes tag
Szia!
Ez a vírusirtó engem is érdekelne!
Köszi
-
gyemipapa
senior tag
válasz
#25529296 #1965 üzenetére
Én csak azt vetettem fel, miért utólag, már a csere után érdeklődsz a garancia ügyében, ha az fontos Neked? Továbbá megkérdeztem, Konkrétan mik azok az érvek, ami miatt érdemesebb 7-esre cserélni a 6-ost?
Gondolom 6-osból azért létezik vírusmentes is. Nekem eddig szerencsém van talán, bár megy rajta a net, wifi, igaz, böngészni leginkább laptopon szoktam, még nem fedeztem fel vírust (tudom, ez önmagában nem jelent semmit).
Rengeteget olvastam én is arról a felháborító tényről, hogy eleve vírusos oprendszerrel forgalmazzák.
Amennyire lehetett, igyekeztem védekezni, első dolgom volt feltenni a noroot tűzfalat és az AVG antivirust, illetve javaslatok alapján letiltani bizonyos szolgáltatások netes elérését.Ha nem lenne garis,, természetesen már én is lecseréltem volna az oprendszert egy "garantáltan" vírusmentesre.
A "vidd vissza garanciába" szerintem nem működik, az életben be nem bizonyítom, hogy a vírus nem utólag került rá, de ezzel kapcsolatos ötletet is szívesen fogadok, bár szerintem ez nem garis csere ok.
Amúgy 4 hónapja vettem a Mediamarktban.És igen, természetesen érdekel, megköszönöm, ha leírod, hogyan győződhetek meg róla, vírusmentes vagyok-e. (Mármint a telóm
)
-
törölt tag
Kedves gyemipapa!
Én sem akartam mindenáron lecserélni a programot.
Elég meggyőző érv a váltásra, hogy az összes gyári "doogee x5 max" ROM malware programmal fertőzött?
Egyébként erről szólt az egész sztori, ezért akarja mindenki lecserélni a rom-ot. Csak akkor nem okoz gondot a vírus, ha nem használsz internetet, de ha igen akkor egy európai és egy ázsiai szeverre küld minden adatot: email cím és belépőkód, híváslista, keresési előzmények, fórumba írt vélemények, bankkártya adatok, ha vásároltál a telódon keresztül. Van akinek az adatai alapján gyártottak hamis kártyát és ázsiában vásárolgattak vele. Van olyan, aki sms-t (!) kap rendszeresen kínából, hogy vegyen szexbabát. Szóval a csere azonnal javasolt, vagy vidd vissza garanciába. Egyébként az ingyenes vírusírtók közül talán csak egy ismeri fel a malware-t.... ha érdekel, leírom hogy ellenőrizheted le biztosan, hogy rajta van. -
Naco13
újonc
Van egy Doogee x5max pro-m,ami állandóan kiirja,hogy a beállitások leálltak,vagy a google play leáll és még sorolhatnám tovább.Próbáltam új firmware-t telepiteni,kitakaritani a memóriát,de mindig ugyanez jön vissza...Lehet valamit csinálni,vagy kidobhatom a mobilomat?
[ Módosította: CoolMan ]
-
törölt tag
Sziasztok! Azt olvastam, hogy a 7-es android sok készüléken okoz képernyő villogást, nem csak nálam jön elő és hogy talán az okozza, hogy a 7-es alapból 60hz-es képernyő frissítést használ, az én doogee x5max telóm pedig 50hz-et tud. Hogy lehet ezen állítani, tudja valaki? Köszi előre is.
-
-
törölt tag
Szerintetek ha új rom-ot raktam a doogee x5 max telómra, attól elveszik a garancia?
android 6.0-ról váltottam 7-re. -
bobi22
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #1958 üzenetére
A felrakni kívánt rendszer jó biztos mert van egy másik ugyan ilyen mobil és arra felmegy és működik
minden rendesen.De köszönöm mindenkinek a hozzászólást. -
válasz
SunyaMacs #1957 üzenetére
Ha hibás az emmc akkor nem megy a flash,ugyanis checksum ellenőrzésnél kiírná a hibát... Meg a rendszer sem indulna el,ugyanis ram meg emmc között is folyik írás olvasás...tehát írni lehet az emmc,ha meg az írás,megy a flash is...én inkább arra tippelnék hogy a felrakni kívánt rendszer ugyan az mint ami a telefonon van...
-
bobi22
csendes tag
Lenne egy nem ide illő kérdésem.Valaki hátha tud valamit mondani rá.
Adott egy ZTE Blade 2 teló-SP_Flash_Tool_-al frissítve bármi féle rom felmegy rá,
de mikor újra indítom a telefont a régi rendszer van rajta .Flash Tool rendbe lefut ki írja
hogy ok.Valakinek esetleg valami ötlete hogy mi lehet a baj. -
Roby70
csendes tag
A THOR-E nekem is megtetszett.
Aztán ki tudja milyen fertőzött... -
válasz
#25529296 #1953 üzenetére
Ha 72órás,vidd vissza,ha nem akkor a szerviz se fog tudni vele mit kezdeni,nekik is a gyári rendszer van meg,ami szint úgy fertőzött lehet...felesleges kínlódni vele....én is bánom hogy anno megvettem...inkább vettem volna vernee thor-t,erősebb mint az x5 max pro,és megkapta a 7et,és ami fontos,malware mentes...
-
törölt tag
Sziasztok!
Már egy pár napja használom a 7-es droidot az x5max telómon. Minden jól működik és gyorsabb a hatosnál, de van egy kis hiba. Néha villog a képernyő. Az alkalmazkodó fényerő kikapcsolása és a fejlesztői eszközök letiltása nem segít rajta. Írtam a needrom hozzászólásokba, hátha segít a fejlesztő, de eddig nem válaszolt. Tud valaki megoldást erre és hogy mi okozhatja?
Másik téma:
A doogee x5 max telefon összes gyári romja malwerral fertőzött. Van olyan rom erre a telefonra, ami nem fertőzött és jól működik, mert ha nincs, azonnal visszaviszem a boltba mert még garanciás.
-
Roby70
csendes tag
Köszönöm!
Megnézem majd de tartok tőle nekem ez nagyon kínailesz de hátha találok 1 nagyon ügyes havert aki megcsinálja,persze várok picit hogy Neked működik-e rendesen
-
törölt tag
telepítés leírása: https://www.androidweblog.com/update-doogee-x5-max-android-7-nougat-stock-rom-firmware/
droid 7.0 letöltő link: https://www.needrom.com/download/android-nougat-twrp/
Én a TWRP 3.0.2-vel raktam fel micro sd kártyáról.
(Telepítés előtt a twrp-vel mindent törölnöm kellet a telóról, mert különben félúton elakadt a telepítés.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest