Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rogio

    csendes tag

    Az elmúlt egy hétben izgalommal követtem st3v3np3t3r emberfeletti küzdelmét a Doogee rendszerével szemben, rengeteg helyen látható megnyilvánulása, le a kalappal. Remélem lesz foganatja!

    Közben rá kellett jöjjek, hogy 4 féle Doogee tulajdonos van, illetve 4 fázisa van e telefon tulajdonosságnak, és én szerintem mind a 4-en átestem már.
    1. A tudatlan, kezdetben legtöbben ilyenek, bemennek Médiamárkba, leveszik a polcról a telefont, és örülnek a 6.23-as romnak, azon még nem volt annyi csúnyaság. Nem tudnak semmiről nem is olvassák ezt a fórumot.
    2. A gyanakvó. Neki feltűnt, hogy valami nem százas, rákeres googlin a telefonra, és hopp, hamar elnavigálódik ide, és látja mennyien problémáznak. Romot cserélni nem akar/nem mer, de "be lett oltva".
    3. A kíváncsi esetleg kipróbál új romot, olvasgatja a fórumot, reméli hogy jobb lesz, fontos neki a biztonság.
    4. A fanatikus, aki "naponta cseréli a romját", és mindent elolvas erről a telefonról.
    +1 A beletörődő, aki megunta a 4. fázist, és megállapodik egy elég jó rendszer mellett. Jelenleg itt tartok asszem.

    Szóval jöjjön az eheti (és talán utolsó) tesztem a CyanogenOS 13.0.2!

    Maga a rendszer telepítése már korántsem olyan egyszerű, mint azt a FlashTool-al megszoktuk, nekem vissza kellett térjek 32-ről 64 bitesre, föltennem egy TWRP recovery-t, majd teljes formázás, és install. Nem 2 perc a dolog, szerintem nem szánok rá még egyszer ennyi időt. Meg lehet gyorsítani pl: Titaniummal, de én mindenképpen el akartam kerülni a fertőzött programokat, ezért mindent nulláról húztam újra.

    A rendszer a "megszokott" zöldes szín után felemelően változatos, viszont egyből tolja az arcodba saját magát, regisztrálj ide, töltsd le ezt... Ez annyira nem volt szinpatikus. Mint amikor mennél keresztül egy plázán (mégse a hidegbe kerüld meg az épülete), és lépten nyomon spammolnak, köss biztosítást, válts bankot, stb.

    Első próbálkozásra nekem kicsit lomhának tűnt. A 0116-rol váltottam, ami szerintem az eddigi leggyorsabb rendszer, ahhoz képest érezhető volt a visszalassulás. Aki 8.10-et használ, annak nagyon hasonló lesz. Szépen elkezdtem telepíteni a szokásos dolgokat (Nova launcher + tesla rulez :) ), majd jött az Antutu a végén (mindig az az utolsó). Ekkor már egy erőteljes melegedés volt érezhető, így nem lepődtem meg, hogy csak 22.000 körüli (nem tudott lefutni a 3D). Másnap újrapróbáltam hátha, de ismét sikertelen volt a 3D, 22332 pontot tudtam kisajtolni a ketyeréből.
    Mentségére szóljon, a játék nem akadt különösebben (Eternal arenával játszom), viszont nagyon melegedett.

    A másik ami nem tetszett, az az új-lenyomat olvasó. Botrányos! volt, hogy ötször egymásután nem oldott föl, pedig a jobb kezemen 2x szoktam fölvenni, hogy egyből oldjon. Ez is a 0116-on volt eddig a legjobb, ott 20-ból 1x hibázott, ennél kb minden 3. alkalommal, és olyankor 2-3 alkalommal is rá kell próbáljak.

    A hang sem szuperál, recseg, mintha szakadás lenne a fülhallgató zsinórján. Ráadásul néha bekattan, és visszhangzik (halk hang, majd pár milliszekundum után követi a normál hangerő). Ezen csak az újraindítás segít. A mikrofon sem százas, néha alig hallani, illetve a hangfelismerő sokszor nem is érzékeli, hogy hozzá beszélek.

    A kamera programja jobb, ugyanakkor nem tudom hol kéne kikapcsolni a HDR-t, így folyton össze-vissza fókuszál. Idegesítő, ugyanakkor jobb képeket lehet vele lőni.

    Az akkumulátor a szokásos, talán egy picivel jobb! Már megszoktam, hogy várni kell 3-4 napot, mire beáll a rendszer, és ismét hozza a 3+ napos üzemidőt.

    Összegzés:
    Háát, vegyesek az érzéseim. Minden működik rajta, de kicsit olyan, mintha nem ehhez a telefonhoz lettek volna írva a driverek. A 0116-os gyári rom után főleg nem, az nagyon pörgős kis rendszer volt, nekem tetszett az is. Teljesítményben határozott visszalépés, kb 80-85%-ra (mért adatok alapján még több). Ugyanakkor ha valaki egy biztonságos rendszerre vágyik feltétlenül cseréljen erre. A 0810-es javasolt rendszerhez nagyon hasonlót fog kapni, csak mindenféle szemét nélkül, "gyári roottal". Én a telefonomat telefonálásra, navigációra, netezésre használom, ezekhez nem feltétlenül kell ennél jobb. Van hogy bosszankodom (főleg telefonáláskor), de jóval ritkábban, mint amikor beugrik egy reklám az arcomba. Nincs para, hogy kémkednek utánad, nincs idegeskedés, teszi a dolgát.

    Én biztos maradok CyanogenOS tulajdonos, szerintem ez volt az utolsó tesztem. Azért kipróbáltam volna zzzn tisztított romját (így látatlanba is köszönet a fáradozásért, minden elismerésem). Talán majd egy következő gyári tisztított verziót...

Új hozzászólás Aktív témák