Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rogio

csendes tag

Kb egy hónapja használom már a Lineage OS-t és tegnap kis híján eljutottam arra a pontra, hogy "akkor már inkább a gyári"...

Rengeteg új hiba jött elő, ami felettébb megnehezíti a használatát:
    - A kamera szoftver gyakran összeomlik, és sokszor az újraindítás sem segít. Olyan, mintha nem érzékelné a kamerát, majd egy újabb újraindítás után már működik. Eddig 5 alkalommal kellett valamit lefényképezzek, ebből 3x besült a program. Spontán elindítom, akkor megy, de amikor hirtelen kéne valamire, akkor persze nem indul el. Tudom, "Murphy törvénye", hogy így legyen, de tegnap nagyon mérges lettem emiatt.
    - A kamera program botrányos, nem lehet kikapcsolni a HRD-t, félhomájban az ember csak vár, és próbálkozik, de nem találja a fókuszt...
    - Spontán leáll. Nem újraindul, hanem kikapcsol. Ez nagyjából 8-10 napos üzemidőnél jött elő másodszor, többször még nem volt alkalmam kipróbálni, mert 5 nap után már omladozik össze, és újra kell indítani.
    - A memória kezeléssel valami gond lehet, naponta +100 megát hízik a rendszer, induláskor 800-ról indul, szóval egy pár nap után már jönnek elő összeomlások.
    - A rendszer nem túl takarékos, csak úgy eszi az energiát. Max 2,5 napot bírt eddig ki, de tegnap pl egész nap le kellett némítanom, ezért összepárosítottam a fitnesz karkötőmmel, hogy rezegjen, ha van valami. 6 óra alatt 70%-ot esett a töltöttség, pedig nem volt neten, csak a Bluetooth ment.
    - A Bluetooth-ról már írtam, hogy körülményes használni...
    - Néha beakad valami (többnyire az 5-6. napon, amikor 70-80%-on van már a memória telítettség), és iszonyatosan el kezd dolgozni. Rendszerint amikor leveszem a töltőről. Ilyenkor óránként 15-20%-ot is tud csökkenni az akku töltöttsége. Onnan lehet észrevenni, hogy forró a telefon. Megnéztem, mi zabálja ennyire, és a felelős a "telefon tétlen" volt. Egy újraindítás, vagy ha visszarakjuk töltőre, megoldotta.

Egy darabig még elvagyok vele, tegnap kifüstölögtem magam, de szerintem a következő alkalommal fogom magam, és kipróbálom a szeptemberi gyári romot.

Új hozzászólás Aktív témák