- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz
D4rkm4n #3228 üzenetére
Kicsit rendőrségi fotó jellege van - valamilyen bemutatáshoz (web, cikk, stb.) fényképezed őket? Kár, hogy kicsit homályos a feje, nem igazán látom a szemét. A háttérnél jó lenne az átló kihasználása, kár, hogy kettő is van belőle, ellentétes irányba. Talán jobban szemből fotózva
-
Dtomi
őstag
válasz
D4rkm4n #3089 üzenetére
Fotó értéke nem sok van... de IWIW-re jó lehet. FF-képek jellemzően sokkal kontrasztosabbak, részletesebbek. Háttal álló embert ha, nem maga a test ábrázolása a cél akkor végül is nem mutat semmit, ha csak nem egy olyan téma van ami körülszövi magát az embert, ritka eset az ilyen, hogy valakinek ez összejönne, itt elnézel a Gaja fölött át a hídon a bátyád pedig lefotózótt ebben a snassz pózban. Elviekről ennyit tudnék mondani technikai oldalról bőven lenne mit javítani még. itt a FF nem adott plusszot a képnek szvsz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2789 üzenetére
Miért ne tudnál, csak raw kell hozzá, és akkor elég 1 kép is meg türelem persze
Bocs fiúk, de alig volt időm átfutni a képeket, így ha valaki kimarad attól elnézést
hali01: Jó a sáska
Hydra: Búzából az első és harmadik (ff), szitakötőfej nagyonállat, de...kócos a szakálla!
Jinxx: Lovinál az első (ló nélküli) kép és az utolsó
hárásó: Templom hdr klassz lett!
biggamer: Cincér 3, 4 a legjobb
Darkman: A fejszés lehetne élesebb DE van benne fantázia -
Extremdigita
tag
válasz
D4rkm4n #2810 üzenetére
Akkor fikázzunk
De ha megengeded én csak észrevételt tennék:
Biztosan hiányzik nekem a nagy mélységélesség és a részletek, vagy nagyon kicsin fotóztad ( a háttérben látszódó rőzsékből itélve valahol 5,6 körül lehet?), vagy/és a részleteket valami még igencsak elkente fent a nyélen...az élességi síkot lehet máshova helyeztem volna!?És perspektívát is változtattam volna ha ez az én képem, kihasználva a nyél által bezárt szöget ...könnyü így okoskodnom mi?
A zöldségekre nem mondanék semmit mert nekem nem kedvenceim, és sokan vannak itt akik tudják mit hogyan
Üdv -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #2789 üzenetére
D4rkm4n: Ez nem HDR csak polár + némi utómunka
A polár iszonyatosan ki tudja emelni a felhőket.
Extremedigita: szerintem egy dohány félszűrővel is ment volna, be akarok szerezni egy olyat is idővel. Amíg nincs, addig utómunka van
Biggamer: jók a cincéreid
Közben én még mindig Szentendrén vagyok, ma egy rakás makrót csináltam, egy bazinagy sárga szitakötőt 1 cm-ről szemből fotóztam például. Az összetett szemének minden alkotóeleme látszikmajd ha hazaérek, konvertálom aztán töltögetek. Ja meg van egy béka aminek a fején ül egy légy
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #2755 üzenetére
Nem, annyira őrült azért nem vagyok, anyósülésen ültem
BEE: tulajdonképpen én is melóban voltam csak kihasználtam, hogy szép tájakon megyünk keresztül
cigam: hű, én nem is látom a madárfejet, hol van pontosan?
drkbl: én nem hagytam volna ennyi mindent a virágfej mellett, a kép többi része nem árnyjáték és ebből a szempontból nem passzol a témához. Ha úgy csináltad volna akkor a sötétebbik egyértelműen jobb lenne. Így nem tudom.
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2670 üzenetére
Alakul...kár, hogy nem a szeme, hanem mögötte a potroh a legélesebb.
Szvsz amíg nincs close-up-od, vagy makrógyűrűd ne kínozd magad ilyenekkelkutya fárasztó olyan közelkerülni az élőlényekhez, hogy legalább felismerhetőek legyenek, és az esetek nagyrészében nem lesz látványos, mert nem tölti ki eléggé a képet.
Vagy ha makrózni akarsz, akkor amíg nincs cuccod kisérletezz élettelen dolgokon, vagy növényeken. Képkomponálást, az érdekes részletek megtalálását azon is lehet gyakorolni és több a sikerélmény.
johnjohn: Ez a macsek olyan, mint a cingárgyerek amikor felveszi az izompólót -
biggamer
veterán
válasz
D4rkm4n #2670 üzenetére
Máskor próbáld meg úgy leképezni, hogy a képsíkkal párhuzamos legyen a szitakötő teste.
Akkor elméletileg minden látható része éles lesz.
Ha van állványod az is sokat jelent, jobb lesz a képminőség.
És közelebb kellene menni a témához, hogy jobban kitöltse a képet.
Nekem volt olyan gyíkos képem, ahol kb. 10 percig tartott, míg be tudtam úgy cserkészni a gyíkot, hogy ütős legyen a róla készült kép.
És rászokhatnál valamilyen képszerkesztő programra, mondjuk a GIMP-re, az ingyenes és magyarnyelvű ha jól emlékezem. -
biggamer
veterán
válasz
D4rkm4n #2649 üzenetére
Akkor nem csalódtál.
Az első képnek tetszik a színvilága.
A második jó, de még sötétítettem volna rajta, megnézném B&W-ba erősebb tónusokkal.
A harmadiknál elgyalogoltam volna az oszlopokig, hogy ne lógjanak bele a képbe, aztán a képet jó sötétítettem volna, hogy látszódjanak a felhőből kijövő fénysugarak, csíkok.
Meg tettem volna még rá színt, meg kontrasztot is szerintem.
[Szerkesztve] -
Amper
tag
válasz
D4rkm4n #2405 üzenetére
Próbáld meg kisebb rekesszel, hogy ''élesebb'' legyen
Ez vonatkozik a többi képre is.
Legjobb lenne állványról egy sorozatot készíteni különböző blendével. Hátha jobb lesz.
(#2401) biggamer: Köszi! A hajó belseje az ''antik'' kép.
(#2406) priusz: Thx.
(#2414) hali01: Nagyon jók az FF képek, főként az utolsó kép tetszik. Jól néz ki rajta az effekt is. -
-
Smogus
őstag
válasz
D4rkm4n #2413 üzenetére
Nem tudodm, hogy mennyire vagy otthon az ilyen jellgű progikkal, de szerintem nem tart sokáig
Egyedül az tart sokáig, hogy kitaláld hogy mit szeretnél csinálni, gondoltam hogy kicsit lehetne átlós szerkesztése ezért forgatás, és olyan vágás keresése ahol a fűszálak lényegében a sarkokba futna ki, mondjuk így a bogár sajnos nem került olyan nagyon jó helyreé de a két fűszál a jobb oldalon valamennyire ellensúlyoz
Szóval szeritnem ez mind csak gondolkodás és pár katt, és készen van -
Smogus
őstag
válasz
D4rkm4n #2405 üzenetére
Megtetszett a képed
Mondjuk a téma elég pici de tetszenek a fűszálak
Ha nem haragszol akkor
[link]
A keret csak azért, hogy ne üres háttér elött nézzétekel lehet tőle tekinte,
csupán a szerkesztésen módosítottam kicsit, meg húztam egy nagyon picike kontrasztott, remélem nem baj, hogy belenyultam, csak gondoltam megmutatom én hogyan csinálnám, ami egyszer sem biztos hogy jobb -
hali01
őstag
válasz
D4rkm4n #2403 üzenetére
Kicsit nagyobbra gondoltam
Ez ha jól látom bemozdult kicsit.És pocsék a minősége amúgy is a nyitott rekesz miatt.
Rekeszeld le 8-ig,ott kezd rajzolni.Állíts 200 isot és keress vmi naposabb helyet,vagy egy botot amit a géphez fogsz támasztéknak.Fog az menni,csak nem köll feladni.
[link]
[link]
[link]
Ja használd a hisztogramot és fotózz rawban.
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2374 üzenetére
Ez már jobb, de sajnos a kitobi az kitobi marad
A téma amit meg akarsz mutatni nem elég nagy, nem tölti ki a képet eléggé.
Keríts használtan vagy egy Canon közgyűrűsort, vagy legalább egy dcr-250 előtétlencsét, a másik megoldás, hogy szerzel M42-Canon adaptert és veszel viszonylag olcsóbb makróobit, de érdemes olyan szakikat megkérdezni, akik ilyeneket használnak, hogy mi a best buy, és mire kell figyelni.
A harmadik megoldás, hogy nagyobb dolgokat fotózol egyenlőre, amihez elég a kitobi átfogása
Toltam pár képet a makrós topicba, belinkelem, mert ott nagyon nincs mozgás [link] -
hali01
őstag
válasz
D4rkm4n #2344 üzenetére
Makronál felejtsd el az autofokuszt.Csak arra jó,h szivasson.
Kezdetnek szerezz be vmilyen makrolencsét.Az a legolcsóbb.Gyakorolni megfelel.
Élességet úgy a legegyszerűbb állítani ha MF-re kapcsolsz és mozogsz előre hátra.
Sokkal megbízhatóbb mint az AF és kis gyakorlás után már csípőböl lövöd a makrokat. -
hali01
őstag
válasz
D4rkm4n #2172 üzenetére
Sztem a Gólya nem egy érdekesen fotózható madár.Legalábbis ott nem ahol mi találkozhatunk velük.
De neked sikerölt még laposabbá tenned ezt a szerencsétlent.
Ha legugoltál,vagy lefeködtél volna akkor már egy fokkal jobb lett volna.
Ha feljebb tekered az iso-t 200-ra akkor már 1/250-ed időt kaptál volna.Ha lerekeszeled egy kicsit,mondjuk 6,3-ra akkor is 1/200-adnál vagy.Ha ebből mág 1FÉ-t adsz az exponak akkor is 1/100-adnál vagy ami az 55mm-hez több mint elég és rendesen ki lett volna exponálva.
A kitobi f8-f11 között rajzol a legszebben. -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #2147 üzenetére
6900-ért vettem a Soósban de hamarosan 7900 lett, most meg 8900. Annyiért sem rossz. Ha Romániában vagy akkor érdemes ott megvenni de ezért kimenni vagy postán rendelni már nem.
Tegnap tudtam meg: Pentaconnál erősen számít, hogy D.D.R. vagy G.D.R. van ráírva. A Made in G.D.R.-ek voltak a nyugati exportra szánt példányok, azok voltak a jó minőségűek. D.D.R.-est sosem láttam, nekem mindkettő G.D.R.-es. -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2093 üzenetére
Figyelj tinédzser nethuszár, szerinted érdekel a véleménye valakinek akit nem ismerek, a képei komponálása is fantáziátlan, egy értékes képet nem láttam még az illetőtől, és olyan alapfogalmakkal sincs tisztában, mint az, hogy mire való a fix objektív, vagy mi az, hogy L-es obi, fókuszpontkiválasztás, meg usm?
Nagyívben nem tartok igényt a véleményedre, és eddig se érdekelt mit írogatsz, persze tudom ,hogy számodra elképzelhetetlen az 1/3'' záridő, mivel még nem lelted meg hol kell beállítani a gépedenúgyhogy ne írj a továbbiakban véleményt a képeimről, ellenben ha hülyeséget írkálsz azt ne haragudj, de ki fogom javítani
Pentaxom 1 hónapja van, S5600al csináltam az ide feltett képeim 90%-át, korábban HP-m is volt 1 évig és azzal is tudtam a lehetőségeihez képest tisztességes képeket csinálni, azt, hogy mi a ciki pedig nem egy tojáshéj fogja nekem megmondani
Részemről a téma lezárva -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2091 üzenetére
Öhm, én hol írtam, hogy tökéletes képeket készítek?
Ettől függetlenól azt hiszem az eddigi ide, és a makrós topicba felrakott képeim között volt legalább néhány amit nálad hozzáértőbb, és fotózni is tudó emberkék is elfogadhatónak minősítettekazt pedig rajtam kívül nem hiszem, hogy bárki is eldöntheti, hogy valóban ott és azt akartam-e fotózni, ami a képen van, főleg nem te...te....iso1600
Nem hordtalak le, szimplán csak leírtam, hogy úgy osztod az észt, hogy közben képszerkesztési alapfogalmakkal nem vagy tisztában, lerekeszelsz olyan témát, ahol nincs rá szükség, egyetlen képen elkövetsz több olyan hibát is, amit másoknak már rég a szemére hánytál, és még sorolhatnám, de se időm se kedvem, olvasd vissza a korábbi felrakott képeidre (általad is elvileg nagyratartott itteni emberkék által) írt kritikákat, persze csak ha érdekel.
Azon pedig nem kell megsértődni, ha valaki görbetükröt tart eléd, és a te stílusodban veszi górcső alá az ''alkotásodat'', inkább egy kicsit gondolkozz el mit is jelenthet ez, meg van az a mondás a szálkáról és a gerendáról ugye... -
Mercutio_
félisten
válasz
D4rkm4n #2070 üzenetére
Ha csak feleannyit olvastál utána a leendő gépednek és úgy általában a fotótechnikai alapfogalmaknak, mint amilyen lelkesen kritizálsz akkor tudod te is, hogy nem kell mindenhez ''állítani a dolgokat''
az esetek 70-80%-ában vagy rekesz- vagy zársebességelőválasztással simán kezelhetőek, full manuálban ha van idő állítgatni és már kiismerted a géped és saját képességed határait akkor érdemes szüttyögni, de az iso1600 F=16 és az autoWB alapján ez még soká lesz
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #2073 üzenetére
''...csak mire belőttem a fókuszt faszára pont megpattant'' -> Elég az egész mókusra élesíteni, nem kell külön a faszára
Ma alighanem mókus-nap volt, én is találtam egyet. Rég volt ilyen mázlim, hogy kiszállok egy autóból, oldalamon a fotóstáska, a gépen pont a tele van fönt közgyűrű nélkül, van hely a kártyán, van szufla az akksiban, van (majdnem) elég fény telézéshez és előbukkan egy mókus és az orrom előtt kezd el inni egy tócsából és még észre sem vesz amíg le nem fotózom.
[link] -
biggamer
veterán
válasz
D4rkm4n #2070 üzenetére
Nyugodtan használhatod a középső AF pontot.
Válasszad ki a témát, élesítsél rá, és tartsd lenyomva félig az expó gombot.
Utána már mozoghatsz a géppel, az tartja addig azt a pontot, amire élesítettél.
Ezután már exponálhatsz akkor is, ha nem tök középen van a témád.
Remélem hogy érthetően írtam le.
[Szerkesztve] -
-
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #2030 üzenetére
50/1.8, meg kéne egy jó tele, meg pótaksi, meg egy nagyobb cf kártya, egy jobb kitobi, lehetőleg fényerős, lehet egy markolat is kéne, akkor már plussz két pótaksi, jó volna egy közgyűrűsor, egy kétszerező, egy rendszervaku, egy halszemobi, lehetőleg 8mm környékén, ha minden megvan, akkor új fotóstáska mert nem férsz el, ha már makrócuccod is van vegyél egy körvakut, és be is fejezem, mert mindjárt elsírom magam, hogy nincs felesleges 1 millám.
-
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #2027 üzenetére
Mert pofátlan áron kapsz egy olyan képminőségű obit, ami szinten van a nagy L es százezres obikkal, az 50mm pont középen van, széles körben felhasználható, és fényerős! (A felépítéséről és anyagáról kultúrált ember nem beszél
)
Sz: Közgyűrűvel meg isteni makrózni vele, de ezt kérdezd inkább Hydrától.
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #2022 üzenetére
Eddig is volt fényképezőgéped, csak mostantól jobb minőségű képeket fogunk látni tőled. A képeket ettől függetlenül te fogod készíteni. Lehet előkapni a kreativitást. Nem tesztképeket várunk a kitobidról, és nem kell a niagaráig sem menned, van sok téma itt is, amin kezdetben lehet gyakorolni, nameg a 50/1.8 sem egy rossz gondolat. Nekem több hónapja van meg a gép, de még nem jutottam anyagilag eddig. Az a baj, ha megvenném, a következő havi fizum elmenne közgyűrűsorra, és nem ennék egy hónapig.
-
polika
senior tag
válasz
D4rkm4n #2015 üzenetére
Működik az AF. De elkezdhetnéd kitapasztalni a fókuszpontok megválasztását, így elég középreszerkesztős lett az összes kép. Meg hát témát is lehetne keresni ha már itt a szuper masina. Esetleg összedobni 20eft-ot egy 50mm f1.8-ra hogy a kitobi szuper minőségén és lehetőségein túllépj.
-
hali01
őstag
válasz
D4rkm4n #1898 üzenetére
Köszönöm!
Tandrej A képed őszintén szólva olyan mint amikor véletlenül elsül az ember kezében a gép.Átgondolatlan és tele van zavaró elemekkel.
Ha vmit le akarsz fotózni akkor csak az legyen rajta és ne legyen útban semmi.
Ha vmi belóg az hiba.Az meg nem érv,h másképp nem lehetett volna mert.... Akkor nem kell elkészíteni a képet.
Ilyen témáknál ami nem megy sehova,könnyű odafigyelni a részletekre.
Ezen kívül a háttér is fontos,h megfelelően érdektelen legyen a témához képest.
Az ilyen képek gyakran készülnek akkor amikor az ember nem használja az átnézeti keresőt és csak a tévében komponál.Vagy egyáltalán nincs kereső.
A keresőben sokkal jobban ki lehet zárni a külvilágot és a kompozícióra koncentrálni. -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #1880 üzenetére
Köszi
Paint Shop Pro-val raktam egymásra de Photoshopban is lehet (hali: majdnem ugyanúgy mennek a layerek mint PS-ben, csak eddig nem próbáltam őket használni.) Egyébként kizárólag azért volt erre szükség mert digitális gépen hosszú expónál az idő függvényében egyre durvul a képzaj, amúgy simán megcsinálhattam volna, hogy kiakasztom B záridővel, ráteszem az obisapkát és csak addig veszem le, amíg jön a gép, és kb. 5-6 gép alatt lett volna helyesen kiexponálva a táj is. De ehhez vagy egy órát kellett volna exponálni, azalatt belefulladunk a képzajba ahogy melegszik a szenzor.
Filmessel nyilván az előbbi verziót kéne alkalmazni. -
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest