- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
-
Karima
őstag
Köszi. Azért szeretem az ilyeneket állóban csinálni, mert szerintem a felhők sokat dobnak ezen a képen, és abból szerettem volna minél többet megmutatni. Persze az igaz, hogy csinálhattam volna álló panorámákból is, és akkor a felhőkből is sok látszódna, meglenne a fektetett formátum is, és a végén mindenki boldog lenne
-
THX. Nekem kalibrált, de nem felső kategóriás a monitorom(U2312HM).
A rekeszeléssel az a baj, hogy elcseszi a hátteret + nem a hangya a fő téma, hanem a molesztált katica. Amúgy örültem, hogy egyáltalán megszületett a kép, a szélben a bal kezemmel fogtam a virág szárát(engem is megtámadtak a hangyák), a jobb kezemben meg a gép min. fókuszra(1:1) állítva.Coxer: THX. A katica feje így is kiégett, le kellett volna árnyékolnom és lágyan vakuzni.
-
törölt tag
Reggel 7.17 perckor. Tenyleg semmi trukk. Fuerteventuran most 7.30-7.40 korul van a napfelkelte, ez elotte keszult joval, raadasul felhos is volt. Nem kell vaksotetnek lenni, majd probald ki, hidd el meg fogsz lepodni, csak annyi, hogy nem szabad lustanak lenni es ha nincs ND szurod koran kell kelni
-
Real_Necro
veterán
Annyit?
Ha jól emlékszem 750 körül volt fejenként a repjegy, Moszkvában kellett átszállni.Ott már megoldották rögtönözve, pl 3eFt-nyi összegért olyan hotelben voltak, amiért nálunk vagy 10x-15xesét elkérik éjszakánként. A helyi repülő járatok megint filléresek. A kaja szintén, aki meg nem szereti annyira a kinti konyhát, eszik tésztát.
Egyiptom sem annyira olcsó, csak ha üdülő övezetbe mész. Párommal tavaly terveztünk egy egyiptomi "körutat" Alexandriától az Asszuáni gátig, 15 napban. Be is foglaltuk, csak közben zavargások törtek ki és visszamondtuk. Fejenként belépőárakkal kb 400 lett volna. Ebben van felukkázás a Níluson, konflisozás Egyiptom igazi piacain (nem a turistáknak szántakon), ahol a szamárhústól elkezdve a cukornád-szirupig minden van. Ha búvárkodás, akkor Sharm-El Sheikh, állítólag oda sokan mennek csak ezért, valamint nem egy magyar búvároktató is ott él/dolgozik.
Sok szép hely van. Jó barátom pár évvel ezelőtt kb 3 hetet volt Peruban, köztük az Inka ösvényen is. Olyan képeket mutatott, olyan szép helyeken jártak, hogy leesett az állam. Utána évben még visszamentek Mexikóba is. Utána évben Izland.
Nem tudom mikor lesz lehetőségünk ilyen helyekre eljutni. Mostani állapotokat nézve soha...Szerk.: bocs az offért, részemről a többit priviben, vagy fotóstalin.
-
rumos14
nagyúr
köszi megintcsak!
jó ez a motorcsónakos kép, a helyszínt egyből felismertemSony A55 vázat használok, a tájképeknél többnyire volt egy polár az obi előtt, de sztem nem sokat számított. viszont a LR4 úgy érzem, óriási előrelépés a 3-hoz képest, a dinamika neki köszönhető.
az összes képem innen érhető el: [link] -
Sucuka
senior tag
Köszi szépen a véleményeket mindenkinek!
(#48440) m3ss: Nos igen, ugrásszerűen nőtt az utak színvonala, néhol még a mieinkhez képest is! Érdemes elmenni. Nekem ez a hegyi túra volt a legmagasabb, "csak" 2535 m-en (Negoiu-csúcs) voltunk, de legközelebb picivel magasabbra megyünk majd
(#48407) cOxeR: Igen, sajnos a madarasok valóban nem élesek, de nem valószínű, hogy valaha ennél közelebb jutok madárkákhoz (1,5 m) nem az én műfajom
Meg aztán örültem is, hogy odajött, és merő véletlenségből pont a 70-200 volt a gépen...
-
Sir Riccio
addikt
A dicapac elég korrekt, zsepivel teszteltük, és mivel nem engedte be a vizet, beletettem az 5D MKII-t is, szerencsére szépen bírta, pedig legalább két órát voltunk vízben. Jó cucc.
Egyébként amelyik játék lájkold,oszd meg alapon működik, szabálytalan, nincs kiskapu, ha bejelented akkor törlik oldallal együtt, még az is szabálytalan, ha a Facebook felületén (privát üzenet, kiírás,kép akármi) értesíted a nyertest, erre külön be kell kérni e-mail címet (amit ugye lájkolósmegosztós játékoknál nemtudsz) és léteznie kell adatvédelmi nyilatkozatnak, és külön alkalmazással kell levezényelni amiben szerepel hogy a fb-nak semmi köze a játékhoz nem vállal felelősséget etc.. Akit érdekel a téma itt olvashat róla bővebben.
-
Sir Riccio
addikt
No, közben felkerültek a vízalatti képek is. Részben leírtam, a nehézségeket illetve a körülményeket bár én továbbra sem látom életlennek ezeket a képeket. Egyébként magas 4000 körüli ISO-val fotóztam, ráadásul a vízalatti tok többször eltekerte a tárcsákat többféle irányba, amit - tudom az én hibám - nem vettem észre rögtön, szóval kellett is szépen korrigálni rajta, amit nem tűrt jól, hiába szűrtem meg LR-al. Amúgy ez egy 20mm F2.8 én nagyon szeretem, én élesnek látom a képeit, bár valóban lágy egy kicsit, gyönyörűek a színei. -
Larry303
addikt
lehet kicsit túl van élesítve azért volt fura, színvilága bejön...inkább az, hogy ha részletkre jobban odafigylek mégsem találom olyan élesnek, mint amilyennek első ránézésre tűnik, persze nem biztos, hogy az utómunka miatt ilyen -vagy nem kellett volna ennyit innom :d
kábelen filoztam kiszedjem e vagy sem, aztán hagytam így zajostól kábelestől, amúgy is elég komoly crop a kép, sztem kb 33% lehet az eredetinek, csak a kicsi kínai végig kamerázta az egész utat és kint lógott az oldalán....
-
-
Throme
veterán
Sztem k_rvajó képek.
Azt nem értem, hogy miért baj, ha egy képen több látnivaló is van?! Annál tovább nézegetik. Vagy később unják meg.
A meghosszabbítást nem tudom pontosan hogy gondolod. Én szoktam azt csinálni, hogy ha nem fér be az adott téma egy képbe akkor kvázi panorámát készítek 2 vagy 3 képből összerakva. Ilyenkor persze vannak torzulások, de megvan a fotó, és ez számít (nekem).
A hugin meg szépen összerakja. Nem csak tájképet lehet panorámába lőni. Szűk helyen épületet is. szvsz -
Karima
őstag
A Hold körüli vonal az élesítés során került oda, csináltam egy másikat is, ahol egy plusz layeren élesítettem mindent, majd a Holdat kiradíroztam, így már csak az alap layer élessége látszódott, és eltűnt a körvonal is
A madarak körvanalát viszont nem tudom mitől van, mert az már élesítés előtt is ott volt, de van egy sanda gyanúm, hogy az egekbe húzott clarity miatt lehet (a teljes képnek viszont ez kellett, úgyhogy azon már nem változtatok, nézd messziről, úgy nem látszik
)
-
-
madgie
titán
B+W igazából, csak amcsi nyelvterületen valamiért B&W ragadt rá, így én is automatikusan azt írtam. Számíts rá, hogy nem olcsó.
A képeim azért zajosak, mert a hegesztőpajzs miatt baromi hosszú, 10 perc körüli (!) záridőkre volt szükség. Igazság szerint újra fel kéne őket dolgozni, egyrészt némelyik elég... khm, kenrockwelles (túlszaturált, túl boost-olt giccs), másrészt a LR4 már jobban bánik a zajjal, mint annak idején a régebbi verzió.
A Vari ND inkább csak nappali, finomabb használatra való (sőt, szerintem elsősorban videóra, így nem kattogtatsz a rekesszel, a záridő meg maradhat konstans), ilyen szürreális nappali képekhez minimum 6 Fé-s ND kell.
-
madgie
titán
Tudtommal minden (elérhető árú) Vari ND ilyen, ha merőlegesen állnak egymásra a polarizált lencsék (két polárszűrő a Vari ND lényege), akkor foltos képe van... sajnos
Ki kell tapasztalni, meddig jó.
Amúgy neked egy ND1000 kéne, mondjuk egy B&W. Nem olcsó, de kifogástalan képe van és 10 fényértéknyit sötétít. A hegesztőpajzs (amit én ajánlottam, igen) rizikós ,abban is többféle van ,van, amelyik csak 7-8 Fé-t sötétít, de baromira zöldít (nem nagyon lehet kikorrigálni), meg van olyan, ami 12-13-at vesz le (annak már kipipettázható a zöldje, de ott meg olyan hosszú záridőd lesz napfelkeltekor, hogy szobrozhatsz a gép mellett... ráadásul zajos is lesz a kép).
-
madgie
titán
Készíts több 10" expót (vagy épp hosszabbakat, rövidebbeket), válogass köztük, majd rétegezd egymásra, a hullám-szikla töréseknél meg maszkold ki ügyesen (így a tenger sima lesz, a szikláknál meg megmarad a dinamika). Nem mondom, hogy valahogy így, mert totál más a te képed, de ez alapján talán látszik, miről beszélek.
-
*Ropi*
félisten
A "whites" a középtónusokat és a csúcsfényeket együtt szabályozza.
A linkelt képen nem vaku volt, hanem Lowel ID Light: ez egy 100W-os, fókuszálható és szabályozható fényerejű lámpa.
Egyébként néztem levéve azt a foltot, de akkor meg nagyon "lapos, műanyag" lett tőle a kép.
-
kiskornel
addikt
Igen. A ciános-zöldeskék elmosódott hullámok... Olyan, mintha mindenütt egy erős narancssárga szűrő lenne. Kivétel a hullámoknál, mert zöldeskék.
Amúgy tényleg Mordor fíííling a szikla. Nagyon klafa.
Aura eltüntetésével meg érdemes pöcsölni, mert perfect kép csak úgy lehet.
Kész művész lett belőled.... meg Coxer Zoliból is. Má csak mindig azt írom neki szép, szép, nagyon szép, fasza... El kellene rontani a srácot, mert már túl jó
... Meg lassan már neked is romlanod kellene, mert kinövitek teljesen ezt a topicot.
-
Jó lett! A jobb oldalon felül a fák tetején az a vöröses sáv és a betondarab eltűntetése nem ártana szerintem, de ezek apróságok.
(#48176) cOxeR: jobb felül mintha nem lenne egyenletes a vinyetta, amúgy kiváló. A többi sorozat is!
(#48167) Fejo: ejha, pufóka, készül a télre, vagy ezek mindig ilyenek? Kicsit valóban jobb lenne közelebbről, de ez se rossz!
(#48115) Chapel: tetszik, főleg a háttér miatt.
(#48114) nesa : a színek ezen is jók! Egy csavart nyomhatott volna a gép.
-
Chapel
addikt
A képekhez sokat nem tudok hozzászólni, nyilván inkább turista jelleggel készültek, szegény párodon látszik hogy "Na most végre jó lesz? Így tartsam a kezem?"
Jól áll az ff annak a képnek.Hihetetlen mennyi hal van körülöttetek, tök jó hogy van élővilág!
(Ha legközelebb tenger közelbe kerülök én is szerválok egy tokot, meggyőztél.)
-
Karima
őstag
Itt van egy storyboard-template gyűjtemény, illetve lejjebb találsz egy leírást is, hogy PS-ban hogy tudsz ilyeneket csinálni.
-
gab.m
senior tag
Köszi a véleményt!
A betűtipus passz, jobbat nem találtam, pedig vagy háromszor néztem végig a listát... A régire néhányan azt mondták, hogy nem volt azonnal kivehető, hogy mi a szöveg... ezért választottam egy "egyszerűbbet". De ha valamelyikőtök javasolna betűtípust, szívesen fogadnám.. -
Elnézést kicsit elaludtam... a hsz-edre való reagálással.
Vannak fent csomagok, és alapból óraszámhoz tartozó képmennyiséggel kalkulálunk... jegyes fotó 40-60 között, esküvőn meg 120-400
Természetesen ha időbe belefér, és van tartalmilag is más kép, akkor többet... most pl két 50 képes sorozatot adtam át a héten, egyikből 75 a másikból 85 kép lett végül... de ez extra példa, mert túl sok időt vesz igénybe, a precíz elkészítés.
Szerintem meglehetősen nagy %-ban adunk erős képet... például nem adok ki olyan képet a kezemből, ami nincs retusálva, de sokan vannak akik átadnak korrigált képet, és ők jóval magasabb képszámot is tudnak így generálni és adnak 600-1000.
Ez mindig ügyfél döntése mi számít neki... én jobban örültem volna, ha kevesebb esküvői képet kapunk, de azok erőteljesebbek jobban kidolgozottak...
Helyszínkeresésben vagyunk állandóan, többnyire azért mi találunk, de mindig próbálunk közösen kitalálni megfelelő helyeket. Sok macera van azért ezekkel... utazás, egyeztetés... fizetni is kell elég sokért. Szóval időigényes, és pénz kérdése... hogy hajlandó-e a pár kifizetni a plusz költségeket...
Van ahova elmegyünk... de pl. 300km-es távolságokra nem, mert nem kivitelezhető sem időben, sem anyagi oldalról.
FB ilyen... mostanában nincs energiám flick-ere is töltögetni, hidd el, nálam eredeti minőségben nem esik szét. -
Karima
őstag
Köszi a kommenteket. Igazából ezeknél a felhőket szerettem volna kiemelni/megmutatni, nem egy konkrét épületet. Inkább azt, ahogy úsznak a felhők a város/folyó felett, és ezért is gondoltam a nagylátós megoldást, hogy minél többet megmutathassak. (na meg azért is, mert csak kölcsönben van, és hamarosan visszaadom aleisternek
-
Én is egyetértek Fejo-val, ráadásul a képek válogatása... világosabbak sötétekkel, totálisan szétszórt hatást kelt pluszba.
(#47494) Eperkutyus
Erre sok mindent nem lehet írni, de ah gondolod.
A kép alsó része, totálisan életlen, aminek meghatározó szerepe lenne a képen.
Arány szempontból, az alsó tartalmi rész, túlságosan kevés az éghez képest, legalább 1,4-edét a képnek felülről vágni kellene...a felhők tetejéig, a világos részig.
Valahogy minőségre is semmilyen... ennél biztosan többet ki lehet abból a vázból hozni. -
kiskornel
addikt
Néha azon veszekszünk itt a fórumon, hogy a makro obinak kell-e gyors fókusz, vagy sem. Én mindig azt mondom: jó a gyors fókusz, mások meg a rögzített fókuszra esküsznek, s a távolsággal előre-hátra billegve fókuszálnak.
"te szitakotod mekkora volt eloben?" - a nagyobbik fajta. 1cm volt a hosszabbik oldala a képnek. A rovar mozdulatlan volt.
De hát nem a futok és kattintok módszerrel készült, mert azért az más...Ilyen ügyben Chapel kollégától kellene tanácsot kérned, mert ő jobb ebben. Én nem vagyok makro megszállott.
Látszik, hogy téged a technika határol...
A piros szitakötős képek felé kellene tovább indulnod. Az látványos. Egyébként azzal egyméretű szitakötőm volt.
(#47449) petrosilov: faja képek. Nekem a 7. nagyon bejön.
-
kiskornel
addikt
Egy jótanács: a szitakötőt némiképp meg lehet vakítani a vakuval. Párszor elővillantasz...
Az ilyen képek nem igazán macro kategóriás képek (sőt, nem is macro képek). Ilyen esetben bátran lehet használni a középső fókuszpontot, majd utólag vagdosni.
Erre speckók a nagy megapixeles vázak. Ugye hamar elérik a DLA-t, de tág rekesz mellett is van miből vagdosni.
Nekem a monopod is bejött ilyen célra, bár kellemetlen volt a cipelése, de használhatónak minősült.Az egyik új elképzelésem: szintakötő repülés közben. Pfü... elég nehéz dió lesz, de megoldható. Kissé életlen képeim már vannak.
Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest