- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Magnum_ #25192 üzenetére
Nem igazán vágnám. Ez a kép így kerek, ilyennek született meg az expó pillanatában, utólagos vagdosással szerintem nem jobb, hanem roszabb eredményt érnénk el. Érdekes módon a legjobb képeim mindig vágatlanok, teljes képkockások. Persze, némi vágás sokszor jól tud jönni, de ha át kell komponálni a képet utólag, abból már sok jó nem szokott születni. Amúgy nem rossz kép így sem, csupán az előzőek jobban tetszettek. Mint emlékkép, lehet ez még értékesebb is
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Magnum_ #25190 üzenetére
Az első nekem is tetszik, de gyanús, hogy félresiklott az élesség. A második sem rossz, és ott már élesnek látom a fejet, a harmadik pedig szintén klassz kép lett. A negyedik bár energikus, nekem mégsem tetszik annyira, ez az egész alakos vágás nem az én ízlésemnek való, de ez csak én vagyok., Az ötödiken meg durcásnak tűnik az arckifejezés
Ja igen és aranyos a lány -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Magnum_ #24985 üzenetére
Az nem igazán ad jó eredményt, mert nagyon "lapos" lesz a kép, a zöld és a vörös a színkivonat után majdnem ugyanaz, gyakorlatilag mindkettő ugyanazt a szürkét adja szinte....
PhotoFiltre-ben én még a merített papír effektet is hozzá szoktam adni, a régiesség utánzására.Fektetett kép...
[link]
-
drkbl
őstag
válasz
Magnum_ #24801 üzenetére
Dinamikát inkább kitekert kormánnyal, ne az egész kép döntésével. (Abból az irányból, amerre a kocsi menne, és az lehetőleg a kép belseje felé legyen; dinamika, de uralt). Meg kellene keresni (le/fel, inkább le; balra-jobbra) azt a nézőpontot, ahonnan a karosszéria a legkifejezőbben mutat (sportos, tágas, agresszív, ...), élek csillogva vezetik a szemet, stb.
-
kiskornel
addikt
válasz
Magnum_ #24801 üzenetére
(#24817) Chapel: Erről a fotózásodról láttunk már képeket? Ez a barna rucis lány nem rémlik. Amúgy a napszemüveges Sirály!
(#24805) Saint_: Itt már egy fokkal jobb a háttér, de még mindig nem az igazi. Ügyelj rá, hogy a képen a terelővonalak rendben legyenek: vízszintes = nyugalom; átlós = dinamika, mozgás; függőleges = állandóság. Egy parkoló autóhoz nem illik az a sok átlós elem a képen.
Javaslat: menj közelebb, próbáld alacsony szemszögből fényképezni. Szokatlan lehet pl. a közeli távolság + nagylátószög.
Ha meg mindenképp ilyet akarsz fotózni, akkor válassz ki egy nagyon szép helyet. Ha csak növényzet van körülötte, akkor elvileg nem lehet zavaró elem.(#24801) Saint_: kompozíciós hibának számít, ha a mondanivalódat nem foglalod össze. Zsúfolt, figyelemelterelő háttér. Próbáld tisztázni a témát. Keress jó háttért az autónak.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Magnum_ #24801 üzenetére
Szeva!
..mivel ez egy kis autó, én mindenképpen alsóbb - békaperspektívából fotóztam volna.
..vagy akár részleteket is kiragadhattál volna.Legfőképpen a téli felnik" zavarják a szemem, azok sajnos rontják az összhatást.
Úgy tudom van Neked hozzá jó kis alufelni garnitúra, próba majd azzal is.
-
kricsi81
senior tag
válasz
Magnum_ #24542 üzenetére
a minőséggel valami nagyon nincs rendben...
amúgy nem rossz képek, de máskor pl a modellt ne állítsd be telibe a Nappal szembe, mert nagyon sárgás lesz az arca (amin mondjuk még lehet váloztatni), és nagyon kemény árnyékok lesznek az arcán, és a legrosszabb, hogy hunyorogni fog.
Állítsd be úgy, hogy telegyél a Nappal szemben, és vakuval tudsz kicsit deríteni, ha kell -
Slowman
aktív tag
válasz
Magnum_ #24543 üzenetére
Egész jók, csak a fehéregyensúlyt (WB) állítsd be és sokkal színhelyesebb képeket kapsz. Meg mintha kicsit túl kontrasztosak, szaturáltak lenének vagy é nem is tudom. RAW-ba kell lőni mindent és a konverziónál egyszerűen lehet korrigálni ezeket a dolgokat, pár kattintással.
Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest