Hirdetés
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Thx
Keresem a stílusomat, egyelőre még belekapok mindenbe. Tetszenek ezek az eltúlzott HDR-ek, sőt, néha úgy érzem, kicsit még bátortalanul is csinálom, még lehetne tolni neki. Ez már fotógrafika, nem hagyományos fotózás de attól még tetszik csak nem szabad összekeverni a valósághű képekkel és mindjárt lesz értelme. Majd elválik, hogy kinövöm vagy épp ebbe az irányba megyek el de előbb megtanulom rendesen kihozni belőle a maximumot aztán meglátjuk. Közben a makróra is rákattantam meg a madárfotózás is vonz, meg az asztrofotózás, meg a fekete-fehér városfotók és portrék, a látványos és kissé absztrakt geometriai formák de ennyi mindent biztosan nem fogok csinálni, majd kialakul, addig meg próbálgatok mindent. Kezd érdekelni a hírfotózás is. Eddig talán egyedül a reklám- és modellfotózás ami nem fogott meg
A villámokat ma kidolgozom, tegnap csak megnéztem a RAW-okat aztán lefeküdtem aludni. Nem olyan nagy durranás, csak az ablakból kattintgattam a lakótelepen, egyelőre csak a technikájára voltam kíváncsi de mindenképp akarok rendes kompozícióban is ilyet, egyik tervem a Halászbástya lenne.
Jók a párizsi képeid és mintha te is kicsit stílust váltottál volna, valahogy nem ezt szoktuk meg tőled, inkább a letisztultabb és monumentálisabb perspektívákat amikből ebben a sorozatban kevesebb van a szokásosnál
De ez a váltogatás szerintem a begyöpösödés ellen is jó, mielőtt kikapcsolódás és alkotási vágy helyett rutinná válik a hobbi. -
hali01
őstag
válasz
Hydra SR #1680 üzenetére
Haj!
Látom termelsz rendesen.
Sok szép kép van az oldaladon.Eltart egy darabig míg végignyálazza az ember.
Néhány hdr talán kicsit túl...... De gondolom direkte ilyen.
Csak villámot nem láttam,pedig kíváncsi vagyok milyen.Én tegnap úgy aludtam mint a bunda,pedig dörgött rendesen.
néhány hétvégi szösszenet: [link] -
Jinxx
senior tag
válasz
burgatshow #1686 üzenetére
Ez tényleg jól sikerült, nekem tetszik. A farönk kicsit útban van, de jó így is.
-
Hydra SR
addikt
Aham, erre én is gondoltam, hogy HDR-ezek belőle
Tegnap nagyon sűrűn csattogtak, csodáltam is, hogy nem lett olyan kép amin több is van. Nem tartott olyan sokáig, nem telt meg az 512-es kártya, úgy 25 kép után abbahagytam mikor elcsitult a villámlás. Sajna épp akkor jutott eszembe egy tök jó kompozíció amit egyszer már megcsináltam villámok nélkül ([link]) és már úgy is tetszett. Na mindegy, lesz még vihar az idén, majd legközelebb... -
burgatshow
veterán
Még valamikor áprilisban voltam az állatkertben a közeli barátikörömmel és ott sikerült pár képet lőnöm, ebből szeretném veletek megosztani a szerintem legjobban sikerültet:
[link] -
Hydra SR
addikt
Végre sikerült tegnap éjjel villámot fotózni
Kedden találtam ki a technikáját amivel kényelmesen lehet dolgozni erőlködés nélkül:
-gépet állványra
-fókuszpont, kompozíció beállítása
-obit MF-re
-rekesz F4-F6.3 közé (ISO100), hogy ne is égessé ki nagyon de azért látsszon és a táj többi részét is ki lehessen exponálni
(-ha nincs elég sötét, ND szűrőt föl lehet tenni, hogy ne 1-2 másodpercig exponáljon hanem legalább 8-10 de így nem lesz olyan szép a villám. Éjjel simán kijön a 30 másodperc is.)
-távkioldó csatlakoztatása
-sorozat mód beállítása (hosszú záridőnél nincs korlátozva a sorozat hossza, exponálás közben is feldolgozza az előző képet és rögzíti a kártyára - > erre most jöttem rá)
-távkioldó expó gombját beakasztani B záridőre, hadd csattogtasson amíg a kártya és az akksi bírja de vigyázzunk, ez zabálja az akksit. Csutkára töltött 720mAh NB2-LH-t megeszi 60-80 expóval
-kávé -> opcionális
-cigi -> opcionális
-vacsi -> opcionális
-TV nézés -> opcionális
-''CF Card full!'' felirat megjelenésekor képek visszanézése, letöltése
Éjjel már nem dolgoztam ki a képeket de ma biztos foglalkozom velük este. 3 kép sikerült.
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Ráket: Jók lettek a vasutas képeid, nekem is tetszenek, szép munka.
Jeannie #1660: Soha nem értettem, hogy mi értelme van a textúráknak, és az efféle fotózásnak, de kezded velem megértetni.Az első, és a hatodik, hetedik különösen tetszik. Csak így tovább.
A csigás is jó lett, főleg a kommenttel.
Johnjohn #1663: Az első nekem is tetszene, de vághattad volna szimmetrikusabbra.
Hacker75 #1671: Szép munka!
Allien #1675: Ezek jók lettek, a 2. 3. 4. 5. tetszik, a minimál se rossz. -
Allien
veterán
( Egy kis helpet kérnék, hogyan kell imageshack-ról linkelni. Előre is THX! )
Sopron, és környéke a téma (éppenséggel, Fertőd, kastély).
Két szobor, az elsőnél csak itthon, a nagy moncsin keresztül vettem észre a plussz témát.,
. . . [link] . . . . . . . [link]
Így néz ki ''eredeti'' szovjet hagyaték, ez az oldal még egy kicsit renoválásra vár.
[link]
rögös az út Isten házához,
[link]
de ha nem térsz le az útról, akkor nem a pokol forró bugyrai várnak, és beléphetsz a kapun:,
. . . .[link] . . . . . . . . [link]
ez egy ''minimál'' (szerüség, bár nem elég minimál, sajna)
[link]
kert részletek:,
. . . . [link] . . . . . . . [link]
és a végére, hogyan néz ki most a felújitott elülső része:
[link]
(méretek kb 1100x14xx körül) -
Allien
veterán
. upszika
[Szerkesztve] -
Hacker75
aktív tag
Szélerőmű...
[link]
[Szerkesztve] -
csavar
csendes tag
Pár kompozícióról szóló cikket és véleményeket elolvasva átdolgoztam a villámos képem. Íme:
[link] -
Jeannie
senior tag
Persze, lemaradt: A bátor csiga belenéz az ojjektivbe c. kép (alig győztem hátrálni előle)
[link]
[Szerkesztve] -
macy
addikt
-
johnjohn
addikt
Gondoltam megpróbálom ezt a HDR dolgot[link] Vélemény ?
-
Petya25
őstag
Nem én készítettem, hanem egy haverom, de gondoltam megosztom, mert szerintem érdekes:
[link]
[Szerkesztve] -
Ráket
csendes tag
Alig vártam, hogy beboruljon az idő!
A képek Martonvásáron készültek.
Üdv:Kiki -
Ráket
csendes tag
Helló!
Igen érdekel a vasút!Mozdonyvezetőnek készülök miota az eszem tudomAz oldalad ismerem.
A V43 334 GYSEV színekben pompázik régebben ''MÁV'' kék-sárgában is létezett,de tavaly az utoló V43 is sárga-zöld színekbe öltőzött!
Akkor még 3 kép Óbudáról!
[link]
[link]
[link]
Üdv:Kiki
ui.: Az első kettő kép azért lett sötét mert utolsó pillanatban döntöttem másik fotóhely melett és nem volt időm beállítani a gépet.
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Jók lettek a képeid, de az első kettő kicsit sötétebb lett.
Nekem a 3. képen látható V43-as ( zöld-sárga színű ) érdekes, mert ilyen színben még nem láttam.
Érdekelnek a mozdonyok, vagy csak ezek akadtak utadba ?
Ha érdekelnek, nézd meg a honlapomat ( cím a HSZ-em alatt ) ott is akad 1-2. -
Oracle
senior tag
ilyen nálunk is szokott jönni, szintén éjszaka és permetezi a gesztenyefákat biztos valami kártvető írtanak
de lol hogyéjszaka jönnekés olyan erővel fújja a cuccot hogy
HDR képet akkor érdemes csinálni ha a téma igényli a nagy dinamikát! sajna a virágon nemlátom értelmétde amúgy szép kép
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
[link]
Fotós szemmel pusztán annyi érdekesség van benne, hogy ilyet még nem láttam... Este 10 után jön ez a kis gépecske olyan hanggal mintha egy helikopter lenne (ráadásul közel) és elkezdi permetezni a fákat (ha jól éreztem gombaölővel)....
-
szala
tag
Ahogy nézegetem a képeket teljes terdelemben vannak fent? Éngem meg lecseztek a télen hogy mért nem csökkentem le őket,
Mekkora a legnagyobb felbontás amit fellehet rakni? -
ISZOLE
senior tag
Én is próbálkoztam egyet a HDR-rel [link]
-
Oly
őstag
Hát ez még sok gyakorlást igényel...
Nagy fába vágtam a baltát.
[link]
Egyenlőre maradok az éjszakai és makró képeknél. Vagys beszerzek egy Photoshopot.
[Szerkesztve] -
Oracle
senior tag
Grat a gépedhez
de ahoz hogy ilyen hdr-szerü képet elérjél elég a photosohban contrastot meg a saturationt felnyomni és ugyan ez jön ki belőle. hdr-hez sajna kell a 3expo vagy a raw.
ezen csak a contrast meg a saturation van jól feltolva
[link]
hupsz rosszhelyre ment
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
Dare2Live #1625 üzenetére
Köszi a tippet! Letöltöttem, és próbálkoztam egyet:
De én úgy csináltam, hogy az alapképből készítettem PhotoFiltre-el 2 másik képet gamma korrekcióval. Értelemszerűen az egyiken ugyanannyi egységgel levettem, míg a másikon feljebb állítottam. A HDR kép generálása utána még egy kicsit finomítottam rajta és ezt kaptam:
Alap kép:
[link]
HDR:
[link]
Van még mit gyakorolni, de nekem tetszik a dolog -
D4rkm4n
őstag
Sajnos az EOS 350D-s képek váratnak majd magukra.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #1625 üzenetére
Igen, azzal de gyakran kell még utána igazítani a fényeken mert előszeretettel ''fordítja meg'' a kép fényviszonyait, vagyis ami előtte sötét volt az világos lesz ami még okés, de a világosból meg sötétet csinál. Elég hülyén néz ki mikor a mező világít de az ég sötét.
-
Oly
őstag
[link]
Első képeim a gépemmel... -
cigam
titán
Aki (mint Én) lemaradt az esztegomi repülőnapról, az Szentkirályon megnézhet egy igazi Boing737-est.[link]
[Szerkesztve] -
macy
addikt
Nem is megyek fegyver nélkül fotózni, hiába csak egy 400D kit obival de nekem nagyon sok pénz.
-
Jinxx
senior tag
''de az tuti, hogy a biztonsági szolgálattal azért előre is beszélhetett volna''
Háát, el tudnám azt is képzelni, hogy a biztonságiak nyúlták le. Mai világban nem tudhatod kiben bízhatsz meg.
Biggamer... Mit mondtál? Mit nyomni fel? Canon 600mm F4.0 USM IS-t?
Sz: off
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
biggamer #1603 üzenetére
Május elsején kint voltam a Városliget-ben, a majálison, pár órácskára. Hadd ne mondjam, mennyire kellett kapaszkodnom a gépembe, táskámba (asszonyra is figyelni). Kiszabadult idióta kopasz csávók, meg ''színesbőrüek'', mondjuk köztük sok, határon túli ''magyarszkíj''. Az más kérdés, hogy az én cuccom töredéke annak. De, láttam egy (házas)párt, a pasi oldalán ott lógott egy D200-s. Na, mondom, egy idióta külföldi.
A srácot nagyon tudom sajnálni, de az tuti, hogy a biztonsági szolgálattal azért előre is beszélhetett volna. Utólag persze én is okosabb vagyok, és remélem, senki sem kerül hasonló helyzetbbe, de, ahogyan ismerjük kis hazánkat ez sajna, nagyon is benne van a pakliban. -
biggamer
veterán
Okulás képpen teszem fel : [link]
-
Jinxx
senior tag
válasz
biggamer #1599 üzenetére
Akkor mostmár értem, hogy a nem erre van kihegyezve kifejezést miért használtad. Gondolom a 70mm felett hiányzott. Jó az az obi, én is csak jót hallottam róla. Nekem a 24-70 f/2.8 lenne az álmom, csak ezt a vacak fókuszhibát ne hallanám mindenütt. Bár lehet sokat kapni használtan, és azokat vásárlás előtt legalább szét lehet tesztelni. Multkor voltam egy boltban (elvileg ott a legolcsóbb ez az obi, bolt nevét nem emliteném) és elzavartak, hogy ők nem bontják fel az obit csak ha megveszem. Nevetséges. Na ezt teszem is OFF-ba.
Aktív témák
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Hobby elektronika
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mobil flották
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...