- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarkByte #1133 üzenetére
A Tied egy jó példa a pozitív forgatókönyvre.
Az én történetem jellemzően a negatív esetek gyűjteménye, bár a 76 éves apósom speciel aktív nethasználó.
A genetika alatt a következőt értem: az emberek nagy részétől idegen a most tárgyalt eszközhasználati logika. Ennek nagyon jó oka van: az evolúció nem erre irányult.
Persze vannak, akik mégis erre születtek, de most nem róluk van szó.
A nem erre születettek idegenkedési hajlama persze nagyot szór, de a lényeg az, hogy a legkisebb affinitással sem rendelkezők kivételével azért működne az oktatás. Márpedig az oktatás minősége azért eléggé hektikus.Arról nem is beszélve, hogy egy életkor fölött már egyszerűen nem biztos, hogy megy a dolog.
A jelenlegi AVDH-t megszüntetett, kizárólag a DÁP-ot nyújtó rendszer viszont relatíve friss okostelefon birtoklását és használatát, emellett megfelelő tartalékkészüléket vár el minden cselekvőképes állampolgártól. Azoktól is, akiknek ez nem jöhet össze életkoruk, képességeik, lehetőségeik miatt, pedig az egyszerűbb és elérhetőbb AVDH még ment nekik.
MaCS
-
cocka
veterán
válasz
DarkByte #782 üzenetére
Tudtommal 3 adat van rajta:
1. Aktiváló PIN-kód:
Ezt első használatbavételkor meg kell változtatni egy saját 6 jegyű PIN-re.2. PUK-kód:
Gyakorlatilag ugyanaz, mint SIM kártyák esetén, hogy ha elfelejted a PIN-kódot, akkor feloldható a PUK-kóddal. Csak azzal a különbséggel, hogy itt 10 jegyű, a SIM-nél meg csak 8.3. Regisztrációs kód:
Erre max. akkor van szükséged, ha még nem regisztráltál ügyfélkapun. Ezzel a regisztrációs kóddal lehet ügyfélkapus fiókot távolról regisztrálni.. azaz nem kell hozzá kormányablak. -
-
RR-13
őstag
válasz
DarkByte #768 üzenetére
Nálunk jogosítvány csere volt EÜ lejárat miatt, ingyenes kiállítással, és ingyenes postai küldéssel.
A postai átvételt követő reggelen jelent meg az új jogsi száma a DÁP appban.
Mondjuk elég gyorsan megérkezett a jogsi ügyfélkapun, ingyenes, automatikus folyamatban igényelve. Február 13-án igényeltük, és 17-én már hozta is a posta. -
PitLee
őstag
válasz
DarkByte #717 üzenetére
Mindenki magából indul ki szokták mondani, de speciel nekem olcsóbb a 2000 forint postaköltség, mint hogy fél napomat elvegye a személyes árvétel.
A postai szolgáltatás bővítésének még őrülnék is, ha pl.: belehetne x-ni, hogy SMS értesítés és postai átvétel.
Hiába jön napközben a postás nem vagyunk otthon, megspórolna egy utat, meló után hazafelé meg beugrik az ember és átveszi.
Magyarán lehetne több opció és mindenki kiválasztaná mi a jobb neki. -
-
-
-
csendes
addikt
válasz
DarkByte #164 üzenetére
"A trükk az hogy ezt csak a kiszolgáló és az authenticator app ismeri. Ezért biztonságos, mert ha valaki le is hallgatja az ez utáni bejelentkezésed bármelyikét, akkor se tud vele mit kezdeni, mert az aktuális kódból nem lehet visszafejteni a kezdő számsort."
A baj az, hogy ezt a seed-et is el lehet lopni mondjuk egy nem "Store"-ból telepített, nem ellenőrzött app-pal (ami akár már a gyártónál feltelepülhet a telefonra és nem is törölhető). vagy át lehet verni a felhasználót, hogy adja meg az azonosítót a jelszót és a generált kódot is egy az eredetihez hasonló oldalon (például E-mail-ben küldenek egy hivatkozást) és akkor csak bele kell férni a 30/60 másodpercbe és máris beléphetnek akár az ügyfélkapuba is. Forrás: [link]
"Even authenticator apps, which are considered to be more secure than SMS or email-based authentication, are not immune to attacks. Malware can be used to steal the secret key that is used to generate the one-time codes, allowing hackers to generate codes and gain access to the user’s account. In addition, authenticator apps can be vulnerable to phishing attacks, where the user is tricked into entering their login credentials into a fake login page that looks like the real thing." -
zoli62
addikt
válasz
DarkByte #143 üzenetére
A sajtónak is egyértelműen kellett volna fogalmaznia. Az ügyfélkapu a továbbiakban kétfaktoros azonosítással érhető el. Megjegyzem, hogy méga Google se vezette be a kizárólag kétfaktoros azonosítással történő bejelentkezést. Egyébként az az érdekes, hogya kétfaktoros azonosítás második lépcsőjét sok cég (Google, Apple, bankok, stb.) mobiltelefonnal oldja meg. Végre egy olyan megoldás, ahol nem lesz kötelező a mobiltelefon, a belépési kód fogadásához hanem ennek funkcióját az autentikátor veszi át. Igaz az átlag felhasználóknak egy egy kicsit szokatlan, szerintem nehezebben fogják tudni használni. Mondjuk a kétfaktoros azonosítás sem sokklal növeli a biztonságérzetet. Állami szoftverfejlesztés? Én állami hálózatüzemeltetésnél dolgoztam, igaz szintén nem mostanában. Az elég profi volt. (NIIF). Írtam is itt nemrég róla. A most megszűnő KIFÜ-ről ezt nem tudnám elmondani.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
DarkByte #143 üzenetére
"Valószínűleg a DÁP-on intézhető ügyek köre fokozatosan bővülni fog, és esetleg több év múlva már kiválthatja az Ügyfélkaput funkcionalitásban, de ez még nem most lesz."
A DÁP-on intézhető ügyek köre bővülni fog a jövőben, ezt kétségtelen. De a DÁP már most biztosítja azt, amit most az Ügyfélkapu. Ahogy írtad, az Ügyfélkapu egy KAÜ-s azonosítási mód a sok közül, ezt a DÁP már most ugyanúgy teljesíti (egy-két helyen nem láttam még a DÁP-ot mint KAÜ-t, pl. az Egészségablak alkalmazásban).
A fogalmak keveredése érdekében célszerű lenne mindenkinek úgy tekinteni a DÁP-ra, hogy ez nem egy újabb ügyintézési felület, hanem egy biztonságos azonosítási mód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Facebook és Messenger
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest