- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
cinemazealot #1229 üzenetére
Miért kéne a DÁP-nak Nicaraguában működnie?? Nincs rá ok. Elég az EU-ban v Mo-n. Mivel ha GPS se megy és wifin VPN is van akkor a mobilhálózat lekérdezésével (költségek nélkül) tudhatja csak meg hol van. Ha magyar előfizetéssel vagy Nicaraguában attól még magyar IP-d van, tehát lehet hogy megy, de ha se magyar ip, se gps alapján, se tornyok alapján nem vagy az eu-ban akkor DOS védelem miatt jobb ha nincs kommunikáció.
"Azért ne védjük már az alkalmazást és a fejlesztőket !"
Mert ez nem divat manapság? -
Doky586
félisten
válasz
cinemazealot #1214 üzenetére
"amíg nincs kész, ne adják ki!"
Ezzel a hozzáállással még egyetlen windows, egyetlen linux, egyetlen program se jelent volna meg a világon.. -
Doky586
félisten
válasz
cinemazealot #1210 üzenetére
szerintem egy ilyen alkalmazás fejlesztésekor az fontosabb szempont hogy biztonságos legyen (pl ne lehessen virtualizálni) mint az hogy minden vackon működjön. Mert akkor csak egy jpg képet adnának mindenkinek. Aki azt felmutatja eladhatná a házad, felvehetné az adóvisszatérítésed stb. Persze a legtöbb embernek a biztonság kellemetlenséget jelent. (pl nem szeretik a jelszavakat)
És a világ minden telefonjából venni egyet..? -
Zsolt,72
senior tag
válasz
cinemazealot #1210 üzenetére
Rendben.
-
Doky586
félisten
válasz
cinemazealot #948 üzenetére
Mindegyikre külön kell regisztrálni. Most nekem mindhárom működik (DÁP, Auth, email).
Majd kiderül hogy jövőre a dáp miatt csak az auth szűnik meg vagy az email is. -
Gabonetta
aktív tag
válasz
cinemazealot #948 üzenetére
De működik az e-mailes hitelesítés a TOTP mellett. Hidd el! Nalad valami más gond van.
-
j.bravo
addikt
válasz
cinemazealot #942 üzenetére
köszönöm, gyanús volt hogy nem így jártál te is, hanem válaszoltál, csak nem voltam benne biztos
Cseten mondták hogy töröljem az ÜK+ fiókot - jó lett volna megúszni, de végülis megoldódott. A sima ÜK megmaradt, de nem enged be vele más kormányzati oldalra, csak az ÜK fiókodba, hogy ott beállíthasd hogy melyik MFA módozatot használod majd (DÁP/ÜK+/esetleg email). -
Per Me
tag
válasz
cinemazealot #937 üzenetére
Én csak az előző üzenetre válaszoltam, egyébként autentikátoros azonosítást használok, az legalább működik.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #913 üzenetére
Én is csak ezért ránéztem, hogy a tornyos, repteres után az aranylopós alagútárasztós málnaszörp-bombás jött, nem a vadászgépről hídrobbantós (utolsót passzolom)..., mikor írta... Nem írtam, mert nem tartottam annyira fontosnak... De téged a név kötelez
!
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
cinemazealot #894 üzenetére
Persze, ha csak egy eszközön van meg a jelszókezelő, akkor az még nem jelent fokozott védelmet. Ezt én úgy hidaltam át, hogy az Apple Jelszavak alkalmazást használom, ami automatikusan ment az iCloud-ba, emellett több Apple eszközöm is van, amik mind ugyanabban a fiókban vannak, így elvesztés, lopás, alaplap hiba esetén is ugyanúgy hozzá tudok férni. Az pedig csak hab a tortán, hogy az Apple Jelszavak egyrészt képes magas biztonsági fokú (hosszú, random, vegyes karakteres) jelszót javasolni, amit másrészt rögtön el is ment. Ezzel tehát nekem semmit se kell foglalkozni
, ezért nekem ez így kényelmes (miközben biztonságos is).
Ahogy írtad, kinek mi.
Nekem sok és bonyolult jelszó miatt nem opció a fejben tartás, neked a saját igényeid pedig kielégíti a módszered.
Emiatt írtam, hogy meglep, ha valakinek nem az első dolga valahogyan eltárolni a frissen generált jelszót. Nekem a gyártó e célra készített, iOS-be beépített Appja, neked a fejed. A beszélgetés pedig ugye onnan indult, hogy a kérdező nem emlékszik egy nemrég megadott jelszóra, amit sehova se mentett. Így érthető, ha meg vagyok lepve. Ez egy fontos dolog, amit te is elvégzel, mégha fejben is. Nem a módszer a lényeg, hanem maga a mentés elvégzése, így vagy úgy.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #894 üzenetére
Az összeomlott géppel (egyesszám) magába foglalja a kiolvasható trehányságot. Ha veszi az illető, a fáradságot, hogy legalább a nyomógombos, ma is kb 30 megás belső tárhelyére rárakja a kb 2 megabájtos jelszavas állományát, azt frissítgetve, észben tartva, akkor ez kiküszöbölhető...
Egyébként nem a módszer biztonságossága volt összevetve, hanem a használt módszerek eredményének biztonságossága (a fejedbe nehezebben jutnak be... persze).
Ha a jelszó gyengébb, akkor gyengébb...
Ha elveszíthető amiatt, mert 5 évig egy volt a jelszó, de tegnap/múlt héten gyorsan kellett egy új, de nem tudom, mit is adtam meg, akkor az ugyanolyan baj, minthogy tegnap/múlt héten mentettem a jelszavamat, amit 5 év után cseréltem, de nem backupoltam, és a gép összeomlott...Az hogy online vagy offline az egy külön kategória... Lásd lastpass... Én is amiatt inkább keepassXC-t használok.
Az megint sttisztikailag kimérendő lenne, hogy most az a nagyobb rizikó, hogy valakinek feltörik a gépét, kikeresik, és feltörik az offline jelszókezelőjét, és bejutnak így fiókjaiba, vagy az, hogy kitalálják a fentieknél statisztikailag egyszerűbb jelszavát és így bejutnak fiókjaiba. Persze lehet, hogy épp megnyitott jelszókezelővel kapják el, de ugyanígy fejből írt jelszó-beíráskor is...Futhatnánk köröket... Értjük egymást!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #888 üzenetére
Azért azt vedd bele, hogy a jelszó az nem miatad van, hanem a kintlévő próbálkozó ellen, szóval szép és jó, hogy "neked van módszered", de ha én gyanút észlelek kb fél óra alatt lecserélek 8-10 darab 50-60-100-120+ karakteres full jelszavakat. Neked mennyi lenne ennyit (én nem is ilyet) megjegyezni megbízhatóan, ha SOS csere kell?
Emellett gondolom nem ilyen hosszúak a jelszavaid... Nem ugyanolyan (oldalanként, szolgáltatásonként maximalizált) karakterkészletből dolgoznak.... és ha megjegyezhetőek és sok van, akkor valamiféle formulán alapulnak, ami azért fejthető. Ok, a véletlenszám generátorok sem full véletlenesek, de azért az emberi logika magának akar jót, így ha rászállós a külső ismeretlen ellenfél, akkor az is egy törhetőségi faktor.Nekem is van kb 3-4 jelszó amit megjegyeztem, de ezek olyan dolgokat nyitnak, amik hozzáférést biztosítanak aminden máshoz, de a minden mást minek jegyezném meg, ha azzal azok védelme rosszabb lenne és nekem meg olyan agymunka igényt állítana, ami kiváltható pár kattintással, és pici fáj-kezeléssel (backupok).
Persze kinek mi!
-
DarkByte
addikt
válasz
Van lokális jelszó kezelő, pl. KeePass XC, aminek az adatbázis fajlját akár beteheted egy titkosított VeraCrypt kötetbe. Mindkettő ingyenes és keresztplatformos.
Vagy ott a lokál host-olható Vaultwarden ami megy a hivatalos Bitwarden kliensekkel. -
YAS-dude
őstag
válasz
És van olyan jelszó, amit több helyen is használsz? Mert az hiba...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Nekem nem fog olyan jól az agyam, mint a tiéd.
Hiába, így ötven fölött inkább egy alkalmazást részesítek előnyben, mint a korábban említett papírra történő felírást. Szerencsés vagy, pörgő aggyal, de nem mindenki ilyen.
Nekünk marad az, hogy tároljuk egy célalkalmazásban.
Természetesen nem a hozzád hasonló, jó fejű emberek esetére értettem a meglepetést, hanem azokéra, akik nem tudnak így megjegyezni jelszavakat, mint te.
20-nál többet említettél. Vajon mennyi lehet az agyi kapacitás teteje a te esetedben? 30, 50, 70 jelszó?Nálam 50 szerepel az App-ban, és olyan 4-5 megy fejből.
-
RR-13
őstag
válasz
cinemazealot #815 üzenetére
Igen láttam kiolvasáskor "benne" egy linket, és annak a végén a 16 db-os kulcsot.
-
RR-13
őstag
válasz
cinemazealot #803 üzenetére
Hol van ez a 16 karakteres kulcs
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest