- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
koboldozat #1165 üzenetére
A Play Áruházas részt gondoltam a figyelmedbe ajánlani (azt nem írtad, hogy megtetted-e).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
koboldozat #1163 üzenetére
A kérdés visszatérő téma e topikban. A kereső alapján ezt: [link] olvasd át.
-
Zsolt,72
senior tag
Tovább bővül a szolgáltatások köre: [kép]
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MaCS_70 #1029 üzenetére
Persze, ez átjött nekem is, hogy az igazi problémád az állami elvárás. Nyilván nem a másodlagos telefon ára okoz neked problémát, hanem az elv. Nálam ugye másképp indult a történet, az Apple két lépcsős biztonsági kódot küldő megoldása miatt döntöttem így, plusz az is motoszkált bennem, hogy akkumulátor csere, bármilyen javítás idejére is jó, ha van itthon valami alkalmas telefon. Még ezer éve a Westel, Telekom adott csere telefont erre az időre, de ez a gyakorlat már régóta megszűnt.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MaCS_70 #1022 üzenetére
Igaz, nem pont emiatt, hanem biztonsági okokból (legyen egy másik Apple-eszközöm is a biztonsági kód fogadásához), de nekem már sok éve van egy másodlagos telefonom, ami messze nem az aktuális csúcs, de alkalmas napi használatra (a DÁP miatt is nyugodt vagyok, meg a banki app miatt is). Pici forintokba került egy iPhone SE (2020), nem is makulátlan a külseje, de ez nem volt szempont. Hanem hogy működjön.
Nektek is azt tudom tanácsolni jó szívvel, hogy nézzétek meg, melyik az a még használható (gondolom, Android) telefon, amit elfogad a DÁP (minimális rendszerigény), nem drága, de ilyenkor ki tud segíteni.
Átmenetileg is vehetsz egy ennek megfelelő kütyüt, amit tovább tudsz adni, ha nem akarod megtartani. Ennél jobbat valószínűleg nem tudunk kitalálni.
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
cinemazealot #894 üzenetére
Persze, ha csak egy eszközön van meg a jelszókezelő, akkor az még nem jelent fokozott védelmet. Ezt én úgy hidaltam át, hogy az Apple Jelszavak alkalmazást használom, ami automatikusan ment az iCloud-ba, emellett több Apple eszközöm is van, amik mind ugyanabban a fiókban vannak, így elvesztés, lopás, alaplap hiba esetén is ugyanúgy hozzá tudok férni. Az pedig csak hab a tortán, hogy az Apple Jelszavak egyrészt képes magas biztonsági fokú (hosszú, random, vegyes karakteres) jelszót javasolni, amit másrészt rögtön el is ment. Ezzel tehát nekem semmit se kell foglalkozni
, ezért nekem ez így kényelmes (miközben biztonságos is).
Ahogy írtad, kinek mi.
Nekem sok és bonyolult jelszó miatt nem opció a fejben tartás, neked a saját igényeid pedig kielégíti a módszered.
Emiatt írtam, hogy meglep, ha valakinek nem az első dolga valahogyan eltárolni a frissen generált jelszót. Nekem a gyártó e célra készített, iOS-be beépített Appja, neked a fejed. A beszélgetés pedig ugye onnan indult, hogy a kérdező nem emlékszik egy nemrég megadott jelszóra, amit sehova se mentett. Így érthető, ha meg vagyok lepve. Ez egy fontos dolog, amit te is elvégzel, mégha fejben is. Nem a módszer a lényeg, hanem maga a mentés elvégzése, így vagy úgy.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
cinemazealot #888 üzenetére
Nekem nem fog olyan jól az agyam, mint a tiéd.
Hiába, így ötven fölött inkább egy alkalmazást részesítek előnyben, mint a korábban említett papírra történő felírást. Szerencsés vagy, pörgő aggyal, de nem mindenki ilyen.
Nekünk marad az, hogy tároljuk egy célalkalmazásban.
Természetesen nem a hozzád hasonló, jó fejű emberek esetére értettem a meglepetést, hanem azokéra, akik nem tudnak így megjegyezni jelszavakat, mint te.
20-nál többet említettél. Vajon mennyi lehet az agyi kapacitás teteje a te esetedben? 30, 50, 70 jelszó?Nálam 50 szerepel az App-ban, és olyan 4-5 megy fejből.
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
Változás érkezik a hitelesített PDF-ek háza táján: [kép]
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
2021. június 23-a utáni igazolvány esetén online is elvégezhető a regisztráció, így sikerült nekem is aktiválni a másodlagos telefonra a DÁP-ot (itthonról).
Ez így nagyon jó: elvesztés/lopás/összetörés esetén is tovább tudom használni. A banki App már évek óta adta ezt a nyugalmat, DÁP-hoz pedig most lett meg, mert nemrég járt le az előző igazolványom.
-
Zsolt,72
senior tag
Úgy tűnik, ma este sokunk kapja meg az aláírást. Hozzám most futott be (iOS).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
UberMutant #573 üzenetére
Nocsak, az iOS verzió alatt lehet képernyőképet készíteni.
[kép]
Tehát egy új, ötödik csempe fog érkezni. Jó tudni, én eddig az alsó menüsorban képzeltem el az ikonját. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
UberMutant #569 üzenetére
Ezek szerint lassan, de haladnak az elérhetővé tételével. Nálam még semmi…
-
Zsolt,72
senior tag
Ma reggelre ismét visszakerült a “Hiteles adatmegosztás” csempe.
-
Zsolt,72
senior tag
Új menüpont vált aktívvá: [kép]
Legfrissebb iOS-verzió.
-
Zsolt,72
senior tag
Erkölcsi biz. igénylés, járművek adatainak megtekintése, beléptetés, saját okmányok azonosítóinak megtekintése érhető el jelenleg, a képességek folyamatosan bővülni fognak.
Az Ügyfélkapu (és annak + verziója) mindössze egy beléptető eszköz, a DÁP pedig ennél sokkal több, a célja is más. Az csak egy dolog, hogy beléptetésre is képes, mint az Ügyfélkapu, de attól eltér a célja.
-
Zsolt,72
senior tag
Telefon ID-hez kér hozzáférést?
Elképzelhető, hogy ezt átugrottam volna? Nem emlékszem, hogy kérte volna. Megtekintvén az appot, továbbra sem látok ilyen opciót. Merrefelé keressem az ID-hez való hozzáférés kezelését?
Esetleg ez lehet operációs rendszer függvénye?
A lokáció esete más, azt tudom, hogy nem adtam meg neki (anélkül is működik...).
-
Zsolt,72
senior tag
A felvázolt helyzet, amire válaszoltam, az volt, hogy meg szeretné tekinteni az igazolvány számát (erre teljesen megfelel a linkelt alkalmazás).
Innen indultunk:„Mikor elindítottam egy "biztonsági ellenőrzést" indított, ami abból állt, hogy be kellett írnom a személyim számát és a kibocsátási dátumát.”
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Janika(1982) #230 üzenetére
Mi nem stimmel nálad?
Nekem most frissült iOS 18.1.1 alatt a képen levő verzióra és minden funkció működik.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Gabonetta #66 üzenetére
Azokra a korábbi beszélgetési szálakra gondolva írtam ezt, amik alapján néhány esetben huzamosabb idő telt el az elő-regisztráció és a PUSH érkezése között. Tudni nem tudom (ez tény
), csak tippeltem a kisebb létszámú település és a gyorsaság közötti esetleges összefüggést.
Simán lehet, hogy valójában nincs ilyen összefüggés és úgy van, ahogy te írtad.
Mindenestre pozitívum, hogy ennyire gyorsan folyt le. Az alkalmazás is rendben tette a dolgát, nem akadt meg sehol (ilyen probléma is jelzésre került korábban). Az alany egy iPhone 15, iOS 18-as rendszerrel. -
Zsolt,72
senior tag
Mai tapasztalat, ügyintézésről: a Kormányablakban történt személyes elő-regisztráció után 1 órával érkezett a PUSH üzenet, hogy készen van a regisztráció. Kisváros az Alföld déli részén, valószínű, hogy ez is számít a gyorsaság terén.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
solarix45 #14 üzenetére
„Nekem aktív már a személyis regisztráció, sajnos az NFC beolvasásnál elakad iPhone-on.”
Nekem is aktív, viszont van egy ilyen korlátozás (ideiglenesen): [kép] Tehát nem mindegy, mikori a SzIG. A tiédet mikor állították ki?„eSzemélyim app tudja olvasni”
Az nálam is rendben megtörtént.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged