- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Apropó, a telefonos Egészségablak appot be lehet állítani úgy, hogy egy ujjlenyomat olvasással fel lehessen oldani mindenféle jelszó és authenticator token nélkül. Nekem aktív az Ügyfélkapu+, de ennek ellenére is képes így működni.
Anyumnak konkrétan ezért raktam fel az új telefonjára amiben már van ujjlenyomat olvasó, mert így sokkal egyszerűbb és gyorsabb neki megnéznie a recepteket amiket felírtak.
-
DarkByte
addikt
Nekem már az OTP egy ideje nem kéri QR kód leolvasását. Webbankba ha belépek kéri hogy a telefonon hagyjam jóvá az OTP app-al, ami ilyenkor ujjlenyomatot kér tőlem és már tovább is engedi a webet.
De gondolom valamikor engedélyeztem ezt az app-ban. Apuméknak pl. még mindig SMS-ben jön a 2FA kód mikor fizetnek és az app át tudja magának húzni az üzenetekből automatikusan. SMS elvileg kevésbé biztonságosabb mindent összevetve.
-
-
-
DarkByte
addikt
Ebben egyetértünk. Nem mostanában ugyan, de dolgoztam állami szoftver fejlesztés közeli projekten, és a Luca széke az egy startup projekt azok elkészülési sebességéhez képest.
Amúgy szerintem keverednek itt dolgok. Megint a nyomorult clickbait cikkeknek sikerült szerintem félrevinni az embereket.
Az Ügyfélkapu nem szűnik meg. Csak a bejelentkezési lehetőségek változnak, a sima név/jelszavas bejelentkezési lehetőség szűnik meg.
Helyette két opció marad:
- a két faktoros authentikátor app-os Ügyfélkapu+ (ez már régóta van, szerintem vagy 2 éve használom már, Google Authenticator-ba bementve a token-jét; de azt rebesgetik már ez sem sokáig lesz)
- illetve a DÁP-al való bejelentkezés lehetősége, ami idővel valószínűleg kizárólagos lesz.
De ez az idp.gov.hu (Központi azonosítási ügynök) részhez tagozódik be, amit sok más állami portál is használ a föderált beléptetéshez, pl. NAV, Földhivatal, stb. De azokat a rendszereket biztosan nem mostanság fogják a DÁP-ba integrálni. Valószínűleg a DÁP-on intézhető ügyek köre fokozatosan bővülni fog, és esetleg több év múlva már kiválthatja az Ügyfélkaput funkcionalitásban, de ez még nem most lesz.
-
DarkByte
addikt
Számomra az egyik leghasznosabb funkciója az lesz, ha minden okmányomat tárolja majd, és hivatalos okmányként el is fogadják igazoltatásnál vagy ha valami ügyet kell intézni. Elvileg ezt tudni fogja egyszer csak.
Akkor végre tényleg otthon maradhatna az esetek nagy többségében a pénztárca, mert a telefon helyettesíti (fizetés telefonnál már adott jó ideje). -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Hardcore café
- Viccrovat
- Formula-1
- Béta iOS-t használók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest