- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
nincsnév007 #1059 üzenetére
Azért, mert itt az Ügyfélkapudat adminisztrálod. Az ügyfélkapu az egy belépési mód, mi értelme lenne itt mással belépni, főleg úgy, hogy a kettő önállóan is működik.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1022 üzenetére
"Csakhogy a rendszer az Ügyfélkapu+-t már a DÁP-ra hivatkozva nem engedi." - Ott valami más gond lesz, működnie kell az Ügyfélkapu+-nak a DÁP mellett.
szerk.: Látom, már kaptál válaszokat. Ez sajnos user error, egyáltalán nem rendszerszintű probléma (még akkor is, ha sokan nem értik a működését és ezért szidják). Töröljétek a kétfaktoros hitelesítést a törlőkóddal Ha nincs meg a törlőkód, a kormányablakban odaadják a feleségednek. Törlés után újra be kell állítani a kétlépcsős hitelesítést. Ilyen esetek miatt érdemes az e-mailest is. -
Gabonetta
aktív tag
Nem egészen világos számomra, hogy mit értesz az alatt, hogy a visszavonni a DÁP-ot. Ha nem szeretnéd használni, ne használd, vagy töröld az alkalmazást. Ha inaktiválni szeretnéd a felhasználói profilod, azt is megteheted (kormányablakban személyesen), de akkor gyakorlatilag kizárod magad az elektronikus ügyintézésből.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
cinemazealot #948 üzenetére
De működik az e-mailes hitelesítés a TOTP mellett. Hidd el! Nalad valami más gond van.
-
Gabonetta
aktív tag
Az ugyfelkapu.gov.hu oldalon lépj be "sima" ügyfélkapus belépéssel. Ott állítsd be újra a valamelyik kétlépcsős hitelesítést.
#937cinemazealot: Én úgy látom, hogy létező ÜK+ regisztrációval már az e-mailes bejelentkezést sem engedi ez a rohadás. - Ez nem így van.
Ha viszont törlöm az ÜK+ kulcsot és úgy engedi az e-mailes azonosítást, az meg tök értelmetlen (szerintem). - Miért értelmetlen? Az e-mail és a TOTP két különböző hitelesítési mód.
Akkor ha már egyszer volt ÜK+-od, amit törölsz, nincs más választásod, mint DÁP app vagy kormányablak? - Ez sem így van, lásd fentebb. -
Gabonetta
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
Szerintem töröltetheted ezt a kommented egész nyugodtan. Teljesen jól járt el a kormányablak, valóban nem lehet cserélni egy érvényes személyazonosító igazolványt, csak az érvényességi idő lejárta előtt 60 nappal.
batagy: Korábban erről beszéltünk már. Csak a DÁP regisztráció szempontjából van jelentősége a 2021. június 23-i dátumnak. -
Gabonetta
aktív tag
Már működik az Egészségablak alkalmazásban is a DÁP--os bejelentkezés.
-
Gabonetta
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
Az Ügyfélkapu+-t törlöd, ahogy blueye írna. Mégis mi veszne el? Ha nincs meg a törlőkód, a kormányablakban oda tudják adni.
#418Per Me: Mint látod, ebben az esetben az ügyfél is keveri a szezont a fazonnal, így sokszor a "hölgyikének" is nehéz segítenie.
#420blueye: az ügyintéző a KAB-ban sem tudja a technikai hibát megoldani, ha az központi. Természetesen jelezni tudja, de megoldani nem.
Én egyáltalán nem vagyok fekete öves IT-s, semmi gondom nem volt beállítással.
-
Gabonetta
aktív tag
Ahogy írták mások, újra kell regisztrálni. Ha 2021. június 23. után kiállított és a személyazonosító igazolványod és tudod a hozzá beállított PIN-t vagy megvan a zöld kártya, amin a a PUK van és be tudod otthon állítani az új PIN-t, el tudod végezni magad is a regisztrációt.
Ez a kellemetlenség akkor oldódik meg, amikor működni fog a szelfis regisztráció.
-
Gabonetta
aktív tag
Ennyi hülyeséget is régen olvastam. Annyiban igaza van, hogy az aláírásnak működnie kellene, de a többi...
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
kovacs65 #336 üzenetére
A tarhely.gov.hu oldalon kattints arra, hogy bejelentkezés DÁP mobilalkalmazással, utána DÁP alkalmazás megnyitása, ott engedélyezed a belépést a weboldalnak és visszamész a böngészőbe, ami közben frissült, és be is vagy lépve. A DÁP alkalmazás Tárhely belépése csak ezt a linket nyitja meg egyébként.
-
Gabonetta
aktív tag
Az alapvető probléma az, hogy kialakult egy jogellenes gyakorlat az Ügyfélkapu használatára a könyvelőknél és az ügyfeleiknél az utóbbi ~15 évben. Az adóügyekben, sőt gyakorlatilag minden ügyben eljárhatna meghatalmazottként a könyvelő anélkül, hogy az ügyfele ügyfélkapus azonosítását kellene használnia.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Janika(1982) #291 üzenetére
Ez is szempont.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Janika(1982) #289 üzenetére
Mondjuk ez a régebbi, de nekem mindegy.
-
Gabonetta
aktív tag
Most próbáltam ki először az időpontfoglalást. Nagyon flottul működik. Igazából ez korábban is lehetett volna egy működő alkalmazás (a Kormányablak alkalmazás csak megnyit egy linket a foglaláshoz, ez annál jóval több).
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Schafranek #177 üzenetére
Még mindig nem tudtuk meg, mi a konkrét hiba. De úgy látom, ez úgysem a te topicod (még).
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Schafranek #174 üzenetére
Így nehéz segíteni, ha nem tudom, mi a gond. Ha valóban akitálvtad a kétfaktorost, akkor már ne a sima Ügyfélkapus belépést választ KAÜ-s azonosításkor, hanem az Ügyfélkapu+t. Ha tudo a jelszavad és a felhasználóneved, mennie kell.
Nem digitális személyi. A rendes személyazonosító igazolvány az eSzemélyi, amit 2016. január 1. után állította ki. Viszont a - távoli - DÁP regisztrációhoz 2021. június 23. után kiállított kell, és persze tudnod kell a hozzá tartozó PIN-t (ez nincs rajta semmin, az a PUK, a PIN-t Te adod meg, amikor aktiválod az e-funkciókat).
Ha nagyon nem megy semmi, jövőre lesz szelfis regisztráció, várd meg azt.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Schafranek #171 üzenetére
"Ha 2021. június 23. után kiállított eSzemélyi igazolványod van – amit korábban aktiváltál és tudod a PIN-kódját –, online is regisztrálhatsz a Digitális Állampolgár mobilalkalmazásban.
Ha nincs eSzemélyi igazolványod vagy inkább személyesen regisztrálnál, keresd fel bármelyik kormányablakot."Egyébként mi nem sikerült az Ügyfélkapu+ beállításában?
-
Gabonetta
aktív tag
Valóban, ez a jövőbeli cél, a mobilon intézhető ügyek bővítése. Ugyanakkor alapvetően az eIDAS 2.0-nak megfelelve hozták létre azért, hogy az Ügyfélkapu+ mellett legyen egy másik lehetőség is az azonosításhoz. A fogalmak keveredése alatt az értem, hogy itt ketten is valamiféle plusz funkciót tulajdonítanak az Ügyfélkapunak a DÁP-pal szemben. Ilyen nincs.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
DarkByte #143 üzenetére
"Valószínűleg a DÁP-on intézhető ügyek köre fokozatosan bővülni fog, és esetleg több év múlva már kiválthatja az Ügyfélkaput funkcionalitásban, de ez még nem most lesz."
A DÁP-on intézhető ügyek köre bővülni fog a jövőben, ezt kétségtelen. De a DÁP már most biztosítja azt, amit most az Ügyfélkapu. Ahogy írtad, az Ügyfélkapu egy KAÜ-s azonosítási mód a sok közül, ezt a DÁP már most ugyanúgy teljesíti (egy-két helyen nem láttam még a DÁP-ot mint KAÜ-t, pl. az Egészségablak alkalmazásban).
A fogalmak keveredése érdekében célszerű lenne mindenkinek úgy tekinteni a DÁP-ra, hogy ez nem egy újabb ügyintézési felület, hanem egy biztonságos azonosítási mód.
-
Gabonetta
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
Teljesen igazad van abban, hogy a közeljövőben (konkrétan 2025. január 14.) megszűnik a "sima" Ügyfélkapu mint KAÜ-s azonosítási mód, de én sehol nem írtam, hogy a közeljövőben, én azt írtam, majd, sőt az eredeti hozzászólásomban azt, hogy 2026. Ez nem fantázia, elég konkrétan kimondja a jelenleg hatályos törvény, hogy addig vehető igénybe és pont. Egyébként lehet, hogy lényegtelen, hogy te és én mit gondolunk erről.
-
Gabonetta
aktív tag
Nekem nem nyilvánvaló, hogy nem szűnik meg (ahogy fogalmaztam korábban: majd). A Dáptv. átmeneti rendelkezései [119. § (6) bekezdés] arra utalnak, hogy megszűnik. Szerintem a DÁP bevezetése is erre mutat. Valóban nem kötelező, de ezt a bő egy évet tekinthetjük pilot időszaknak is.
Az Ügyfélkapu+ szerintem nem egyszerűbb egy rutintalan felhasználó számára egyébként, a DÁP jóval egyszerűbb, inkább a megfelelő eszköz a probléma. -
Gabonetta
aktív tag
válasz
bozsokiandra #35 üzenetére
Még sokan nem kapták meg a májusban előregisztráltak közül sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest