Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
PBA
aktív tag
-
trec12
addikt
-
bksgbr
tag
Egerben jelenleg "csak" 4G, 2G még sehol...
-
mezois
tag
Sziasztok! Szabolcs Szatmár Bereg megye Kisvárda és környékén ma elindult a digi 2G hálózat is! A 4G már régóta megy!
-
Gézengúz
addikt
A hatvani Bosch melletti toronynál vagy másfél órán keresztül nem volt Telenor és Telekom térerő, már itt van 3 kocsi, de még mindig nem az igazi. Vodafone végig volt.
-
Txmxs
csendes tag
válasz
AnonymusX
üzenetére
Bizonyos cellákat, ok ennyi erővel akkor mindenkinek az az 1 szolgáltató szolgáltat aki pl. a metrókban szolgáltat... A cikkben szereplő erre vonatkozó állítások egészen egyszerűen fikciók, nem a telenor szolgáltat a digi mobile-nak... Ha így lenne akkor nem látnád a digis cellát a telenoros mellett...
-
4Grider
félisten
Ezek szerint még nem hallottál a vezetékes Digi mobilnet szolgáltatásáról...
Persze megértem, nem egy sikerstory, de azért jónéhányan használják az országban... -
Txmxs
csendes tag
Ezt az info-t honnan szeditek, hogy a telenor szolgáltat a diginek bármit? Annyira kész tényként van állítva, pedig semmi alapja nincsen... Annyira szolgáltat a telenor a diginek, mint a vodafone-nak vagy a telekomnak .
-
kgergely99
újonc
válasz
Kronos3000
üzenetére
-
csifkin
csendes tag
válasz
üzenetére
Ha csak a Digi kompakt csomag elérhetőségét nézzük, a Nyírség elég jól lefedett. És több más hely is van, ahol a cellmapper nem mutat semmit és van elérhetőség. Ha jól emlékszem nem a B3-on szolgáltat, de valószínű egy tornyon van mind a kettőből.
Mostanában y20dth user járt több helyen is az országban, és felrakott egy pár tornyot. Hátha eljut ezekre a helyekre is.
Cellmapper nem mutat reális képet. Nézzük Telecom 4G lefedettséget. Elméletileg 90% feletti. Program meg nem mutat semmit akkora városokban, mint Ózd, Nagyatád, Baja, Kalocsa.... Pedig van ott is. Csak hát ha egy user se mér, nem is mutat soha. -
radio100jozs
őstag
Budapest, Népliget buszállomásnál nekem is bejön már a Digi 4G, és 2G hálózat, és még nem tiltott státuszban. Monoron este megnézem, hogy ott is érzékel-e 2G-t már.
-
törölt tag
Amit írtál az nem zárja ki az én előző okfejtésem: sehol nem írtam azt, hogy cellmapperrel bármit terveznek, csupán azt, hogy "valami okból kifolyólag a cellmapper térképbázisába feltölti adott állomás elkészültével a teszteket/logokat"
rajoco: persze, hogy nem teljes.
miox: nem tartom valószínűnek, hogy Szekszárdon, Szombathelyen, Nyíregyházán van hálózat, és bár igaz hogy minden megyeszékhelyen cellmappereztek, de pont ebben a 3 városban nem. Ha valaki ezen városokban él, kérem ossza meg a tapasztalatait.
-
dchard
veterán
válasz
üzenetére
Bár bizonyítékom nincs rá, nekem azért erősen gyanús, hogy a cellmapper-es adatbázis nem teljes. Biztos vagyok benne, hogy Nemo-val, TEMS-szel vagy Romessel mérnek, mert a cellmapperen lévő adatok nem jók sem hálózat tervezésre, sem freki tervezésre, sem semmire. Maximum az előfizető felé egyfajta indikátor, mint a lefedettségi térkép.
-
törölt tag
Hm....
Mivel még látatlanul se nem tartalak butának (a kérdésed alapján ez lenne az első lehetőség), ezért a másodikra lehetőségre tippelek: kötekedés.
Mint látod, a digis csapat valami okból kifolyólag a cellmapper térképbázisába feltölti adott állomás elkészültével a teszteket/logokat.
Úgy gondolom, továbbra is ezt a gyakorlatot fogják alkalmazni, valamint, hogy a rajt pillanatában minimum megyeszékhelyeken lesz szolgáltatás, és ebből nem fog kimaradni pl. Nyíregyháza. -
kene84
aktív tag
válasz
grafnet
üzenetére
Én is hallottam az áprilisi indulásról, mondjuk először április 30-at hallottam, de utána már csak, hogy április folyamán. Viszont épp ezért nem írtam be, mert lemészárolnak, hogy hogy mersz beírni ilyet.

Pedig az a lényeg, hogy úgyis kiderül. Az is egybevág, hogy nekem is azt mondták, hogy teszter lesz mindenki az elején. Ezeket nem szerelőtől hallottam. -
Ez módosítás esetén igaz, új szolgáltatás esetén nem.
A Hatóság az ÁSZF módosítások megküldésével kapcsolatban felhívja a figyelmet arra, hogy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi. C. törvény, valamint az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló 2/2015. (III. 30.) NMHH rendelet vonatkozó előírásai szerint a Szolgáltató
- az ÁSZF módosítást minden módosítás esetén a módosítás hatálybalépését 30 nappal megelőzően,
- amennyiben az ÁSZF módosítása új szolgáltatás bevezetése miatt válik szükségessé, és a módosítás a már nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó ÁSZF-et nem érinti, a módosítás hatálybalépését követő 8 napon belül,
- az akciók részletes leírását tartalmazó melléklet módosítása esetén a módosítás hatálybalépését követő 8 napon belül köteles a Hatóságnak megküldeni. (Forrás) -
törölt tag
De, pont így fog működni, utolsó pillanatban lesznek értesítve a dolgozók.
Jelenleg 1-2 ember ismeri az indulási dátumot.
Komolyan: mosolygok amikor x-edjére jön valaki azzal, hogy egy szerelőtől van az infó....
Másik: mivel új szolgáltatás, ezért új ászf csak erre a szolgáltatásra vonatkozik. Azt pedig nem kell előre bejelenteni. -
válasz
üzenetére
Komolyra fordítva a szót, felmerült bennem hogy a hírközlési szabályok szerint meghatározott idővel az ászf-változás előtt az ászf-ben ennek nyomát kellene látni. Márpedig ha új szolgáltatás indulna, annak meg kellene jelennie az ászf-ben.
Én nem néztem meg, de gondolom feltűnt volna valakinek, ha belekerül.Ezért sem gondolom azt, hogy ez úgy működne ahogy a kolléga leírta, hogy majd hétfőn kapnak az ügyfélszolgálatok egy e-mailt és erre mint gombnyomásra minden beindul.
-
törölt tag
válasz
grafnet
üzenetére
Általánosságban információnak azt az adatot, hírt tekintjük, amely számunkra releváns és ismerethiányt csökkent. Egyik legleegyszerűsítettebb megfogalmazás szerint az információ nem más, mint a valóság (vagy egy részének) visszatükröződése.
Hétfőn visszatérünk a témára. -
törölt tag
válasz
grafnet
üzenetére
"ha mégsem indul hétfőn nem megyek a falnak"
Csak hülyét csinálsz itt azokból akik hisznek neked, mert "tuti" infód van.Szkeptikus?
2014 szeptembere óta eltelt 4,5 év. Szerintem normálisan gondolkodó ember szkeptikus ennyi idő után.
Persze álmodozni lehet, csak azt nem itt kellene.. -
radio100jozs
őstag
Az NMHH oldalán továbbra is 2019.06.01 a tervezett indulás dátuma, azt hiszem ez már a 3. dátum. Ettől még akár egy ilyen mondhatni nyilvános ügyfélteszt elindulhat hamarabb is.
-
viktorhu
veterán
Nem a gazdasági gondolkodásról beszélek, hanem a menedzsergondolkodásról

És a 700 MHz-nek van aktualitása, mert jövőre mászik ki belőle a tévé. Ha az 5G-nek most az alacsony ping meg az iot a lényege, akkor arra a legolcsóbb megoldás a 700 MHz. Ha a nagy sávszélesség, akkor meg úgy is kb. házhoz kell vinni a bázisállomást, oda meg jó akkor a nagyobb frekvencia is.
Van egy új tulajdonos, új főnökkel, akinek úgy kell bizonyítania, hogy jelentős megtakarítást elér a társaság jelenlegi gazdálkodásához képest. Nem hatékonyságot kell növelnie, hanem létszámot csökkenteni vagy más kiadást lefaragnia, és ha összehasonlítja a versenytársakkal a Telenor gazdálkodását, akkor a felesleges egy előfizetőre jutó 3G/4G kapacitás költségei jelennek meg a legrikítóbb vörös színnel az excelében. (Nekünk egyszer egy multinál egy "director" elmagyarázta, amikor a hatékonyságnövelő programot komolyan vettük, és az egy főre jutó bevétel növelésének módjára tettünk javaslatot, hogy ezt félreértettük, létszámot mondjunk, hogy hány fő munkája lesz szükségtelen a projekt eredményeként.)
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Nem a 700 megáról volt szó, hanem 5G-s "frekiről" (nyilván a 3.5gigára gondolt a szerző). A 700 mega ebből a szempontból nem releváns.
Én simán nem vennék 3.5gigát, és igyekeznék 20megára bővíteni 2100-on, ahelyett, hogy visszaadom a tök jól kiépített 2100megát, majd veszek szarabbul terülő, jelenleg kompatibilis eszközök híjján lévő 3.5gigát egy valag plusz befektetéssel.
Hidd el, van gazdasági vénám is. A bullshit bingó az, amiért nem rajongok

-
válasz
fornettisuti
üzenetére
A jelenlegi tudásunk mellett nem hiszem, hogy sokkal több időt fordítanak most rá!
Ha nem lesz értékesítés (forintért), akkor annyi információ bőven elég, amit egy e-mailben le lehet írni. -
dchard
veterán
Jah. Majd beköti a ZTE RRU-kat az Ericsson BBU-ba.
Ez megint ilyen április elsejei humor bonbon

"Lehet amúgy ilyet?"
Nem. És az is fals, hogy majd jó lesz más országba. Csak olyan helyen lenne jó, ahol szintén 2100-ra kéne, és szintén ZTE a rádiós hálózat. Azt hiszem cégcsoporton belül nincs több ilyen a magyaron kívül.
Valaki korábban írta a nulla közeli főkönyvi értéket. Ami éppen lehetséges, csak ha az új freki tenderen nyernek más frekit, akkor az új antennák, RRU-k, és főleg a felszerelésük munkadíja nem nulla közli érték lesz, az egészen biztos
Ehhez képest megtartani a meglévőt reálisabbnak tűnik. Vissza nem adnám a 2100-at azért, hogy 3.5gigán vegyek frekit, és még beletoljak egy nagy kalap pénzt infra oldalon... Ennél reálisabbnak tűnik, hogy inkább 20megát szeretne a Telenor és újrapályázik 
-
az, hogy tudnak bármit is, az pont ugyanolyan feltételezés, mint hogy semmit sem tudnak. Ebbe sorba beleillik a fenti, kapnak egy emailt és mindent tudni fognak feltételezés is
trec12: ha máshol képzés ellenére se tudnak sokmindent, akkor képzelheted mi lesz képzés nélkül

-
válasz
fornettisuti
üzenetére
hogy nem lesz semmi képzés az ott dolgozóknak

-
Még csak ennyit tudtam meg.
A pont-okra is lassan csak eljut az infó...
Nekem egy szerződésem sincsen.
-
Friss, ropogós infó:
Április 1-től indul a digimobil.
Szerződés: csak, ha legalább két vezetékes előfizu van, pl tv+net.
Egyelőre nem lesz havidíj mivel még nem teljes a lefedettség.Publikus már, de még semmi egyéb részlet nem tiszta.
-
viktorhu
veterán
Azokat az eszközöket fel tudják használni más országokban. Magyarországon az adók miatt rendkívül drága a kihasználatlan frekvencia, és mivel abból a Telenornak van a legtöbb, ez abszolút versenyhátrányt okoz nekik, főleg, ha a digi belépése árérzékenyebbé teszi a piacot. Ha új tulajdonos van, és meg akarja mutatni az új főnök, hogy eredményeket tud elérni, akkor ez egy látványos költségcsökkentő eszköz tud lenni.
Egyfordulós a frekvenciapályázat? Annak idején az OTP trollkodta meg valamelyik balkáni - talán román vagy bolgár - bankprivatizációs vagy eladási pályázaton, hogy jól feltornázta az árat, mondták is, hogy fontos nekik ez a bank, és az utolsó fordulóban nem adtak be pályázatot határidőig. Csak trollkodtak, hogy az Erste jól kiköltekezzen (velük versenyeztek a térségbeli országokban a terjeszkedéssel).
Szerk: mármint ezt még akár a Telenor is megteheti a Digivel, hogy úgy kommunikál majd, mintha szüksége lenne a frekvenciára, aztán nem pályázik a végén.
-
radio100jozs
őstag
Befektető szemmel nézd a dolgot. ezek piaci értéke nulla közeli, a főkönyvi értéke is nullára leírt már, a hasznot rég behozták. Most új tulajdonos lett, ő csak azt látja, hogy fizetni kéne ezért X milliárd koncessziót, miközben idén így is mélyen a zsebébe kell nyúlnia az 5G sávok pályáztatása okán. A Telenornak van a legnagyobb frekvencia készlete az 1800 MHz-es sávban, és nézzük hozzá az ügyfélbázis nagyságát is, na meg ugye van frekvencia díj is, amit folyamatosan fizetni kell. ezt mind összenézve csak befektető szempontból teljesen érthető, hogy jobb, ha dobják ezt a 2100 MHz-es sávot.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- World of Tanks - OFF topic
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A Diginek mindenhez IS köze van, egyértelmű!
Vagy mégis?