- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
ArGab #100323 üzenetére
Akkor újra írom, a DIGI is azzal szerzett ennyi ügyfelet hogy legjobb árai voltak idehaza. Telekom árakkal nem lennének itt, elég hülye lenne az aki megveszi a céget úgy hogy nem tud erről hogy ár/érték arányban legjobb volt a DIGI és ezt felrúgva árat akar emelni...
4ig azt akarja hogy T és V-től mindenki oda menjen hiszen akkor ilyen áron még több usert ki lehet szolgálni ami még több bevétel és lehet fejlődni
Mondjuk nem lepődök meg a jajgatáson, már a márciusi hír óta minden facebook csoportban ezrek jajgatnak hogy áremelés lesz meg mennek másik szolgáltatóhoz mert ők nem fognak a Lölőnek fizetni... -
tobi''
tag
Nálam is 4600Ft körül van 1/1+telo vidéken, Magenta1-ben, szomszéd városban már 500Ft-al több...lehet még az új év előtt rá is rendelek a 2/1-re már tudja egy eszközön is úgy tudom.
VPN van nálam is, de firefoxba http proxyt szeretek használni, még LA is majd 800-at hoz (és proxy nélkül 560 a max. külföld). Ultraseedboxnál van egy kis csomagom pár éve (4,75EUR), amit néha torrentre használok ha kell valami, plusz ZNC (irc bouncer), FTP..., ennyit megér.
Múltkor benne voltam a nagy netszakadósdiba én is, 1.5Mbps mértem chrome speedtest, míg firefox proxyval 800 Hollandia, 750 Bp vissza, szóval sikerült kikerülnöm a digi hibáját. -
Dragon3000
nagyúr
Alapjáraton 7300Ft az 1000/1000, ha vállalsz hűséget is, akkor van kedvezmény.
Ha valamilyen szolgáltatást vállalsz mellé, telefon vagy TV vagy mindkettőt, akkor a net 5840Ft + a telefon vagy tv vagy mindkettő. Itt is ha vállalsz hűséget, akkor kapsz kedvezményt.
Ahol meg nem optikai net van, ott 1000/25 9400Ft, telefonnal 4600 a net + a telefon. A hűségekkel meg a kedvezmények.
Ami még fontos, ha hűség nélkül kéred, akkor van bekötési díj optika esetében 5100, a másik esetben meg 10200Ft. Ha minden adat helyes az oldalukon. -
Sumi
aktív tag
Mas szolgaltato nem jatszik a hazban?
Vagy ha minden kotel szakad, es nagyon kell a kulfold, akkor egy jobb kulfoldi kapcsolattal rendelkezo, amde magyar szolgaltatonal levo vps történetes vpn-en keresztul meg lehet oldani a problemat havi parezerbol. De lehet, hogy sima vpn szolgaltato is van olyan amerre jobb lenne a savszel toled (es toluk kulfold fele), es nem is kellene a vps-sel szenvedni. Ki kene probalnod par ilyen vpn szolgaltatast, van egy par ami x ideig ingyenes azt hiszem. -
ArGab
őstag
Úgy néz ki ezzel nem fognak mit kezdeni. Továbbra is bármikor szinte bármilyen külföldi irányba mérve 5-7 Mbit letöltési sebességet tudok csak elérni
Első bejelentő emailre pár nap után jött a válasz, hogy központi hibák voltak, kijavították őket. Különben is, mérjek router nélkül, stb., csak digi/meres oldalon és csatoljak teljes képernyőmentést. Pedig volt vagy 2 tucat speedtest link Digi vs Telenor vs fórumról gyűjtött mérésekkel.
Második bejelentőt már így csináltam ahogy kérték, egyértelműen leírva, hogy csak külföldi irányba, csak letöltés esetén jelentkezik a probléma. Hívott szerelő telefonon, még egyszer elmagyaráztam az egészet. Megkaptam hogy külföldi irányba nem tudnak garantálni sebességet. Arra, hogy más Digi ügyfelek miért tudnak 200-500+ sebességet mérni ugyanezen irányokba nem jött érdemi válasz. Végül megegyeztünk, hogy azért nem érdemes kiszállniuk, hogy aztán mérjenek egy magyar szerver felé 80/94-et, aztán esetleg még kiszállási díjat is fizessek. Mivel a gond minden bizonnyal nem itt lesz, azzal ők úgysem tudnának itt mit kezdeni. Viszont így még le lett zárva a hibajegy. Nem tudom hogyan tovább.
Az már csak hab a tortán, hogy szóba került az FTTH, és elvileg a címen a közös képviselet állítólag nem engedélyezte a kiépítését. -
adika4444
addikt
Szerintem inkább az IP címekkel függhet össze a dolog. Sajnos sebességet nem mértem, de IPv4 pingnél szoktam látni, hogy például a VPS-emre néha 32--33 ms a ping, néha ez felmegy 40--45-re. Nem terhelésfüggő, direkt PPPoE reconnect előtt és után szoktam nézni, és konstans tartja az értéket, amíg nem kapok egy szerencsésebb / szerencsétlenebb címet. A különbséget nem mértem, most épp nagyobb ping-es cím van, de ha szerencsésebb címet kapok, mindenképp megmérem. Ami még érdekes, hogy a traceroute útvonala sem változik, tehát nem is az van, hogy más fele lenne routolva, persze traceroute-tal ICMP csomagokat nézek csak.
Az is érdekes, és még mindig, hogy IPv6-on a felfelé irány szinte kivétel nélkül rosszabb, mint v4-en. Contabo-ra, Aruba Cloud-ra, DigitalOcean-ra (bár utóbbi két hónapja volt utoljára) mérve fele-negyede a felfelé sebesség. Iperf3-mal csinálok egy szálas mérést, rsync-kel úgy is ezt használom ki. Az egyik hosztot teszteltem Telekom-ról (a többit az elmúlt hónapokban nem állt módomban), de annál ugyanez volt a jelenség, v6-on drasztikusan alacsonyabb volt a felfelé sebesség, mint v4-en. Amint tudom, a többit is letesztelem, de az a DIGI-nél semmiképp nem normális szerintem, hogy a Level3, Telia pesti címéig hosszabb a trace, és nagyobb a késleltetés v6-on mint v4-en (+8--10 ms).
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos én is belefutottam ugyanabba, mint ArGab kolléga tavaly. Nem tudom, azóta van-e esetleg valami jó megoldásotok, egyszerűen képtelen vagyok csatlakozni saját routerrel.
Nálam a szitu:
ZTE ZXHN H298N router a DIGI -é, rajta a PPPoE passthru beállítva, VOIP telefon működik.
gigabites switch -be dugom a bejövő UTP kábelt, valamint a switch-el összekötöm a ZTE WAN portját és az Asus RT-AC56U saját router WAN portját.
A számítógépről a kábelt a ZTE LAN portjára dugva user/user -el belép, szabályos disconnect, jön is a USER DISCONNECT,ez így szokott is működni. Átdugom a kábelt a saját router LAN portjára, ipconfig /release, ipconfig /renew, kapom a másik alhálózat béli belső IP -t, be tudok lépni a router felületére.
Az Asus-szal próbálok connectálni és ugyanez a
pppd[516]: Timeout waiting for PADO packets
üzenet jön, nem hajlandó csatlakozni. Kínomban már firmware -t frissítettem a saját routeren, ha a bejövő UTP -t direkt a saját router WAN portra dugom, akkor is ugyanezt produkálja.
Most csak úgy tudok internetet varázsolni, ha a ZTE alhálójára megyek és azon keresztül gond nélkül felcsatlakozik.
Mi a következő ötlet?
-
Egyszerűen átláthatatlan a számlázásuk, ha valami módosítás van. Ma ugyan végeztek egy egy korrekciót, de még mindig nem jó. A 3 x 2.900,-Ft náluk nem 8.700, hanem 9.800. Ma megint bemenetem ügyfélszolgálatra, de kifogtam egy igazi seggfejet, aki képtelen volt felfogni, hogy nem jó az egyenlegem. Csak hajtogatta, hogy előre számláznak, és utólag írnak jóvá és látszott rajta, hogy qrvára nem érdekli a problémám.
Úgyhogy azt hiszem írok az NMHH-nak... -
istvankeresz
aktív tag
Köszönöm, így már világos. Nem gondoltam volna, hogy a DIGINET 100 PRO nem ugyan az mint a DIGINET 100. Pedig mindkettő 100/100-as net. Az ügyintéző felajánlhatta volna, hogy ugyan az a szolgáltatás már van olcsóbban is. Nem az összeg a lényeg, hanem, hogy..... mindegy.
szaboi6512: Nekem csak a 6190-es számlákkal volt bajom, de a kolléga megmagyarázta. Köszi.
-
Hát a "WAN Connection: Ethernet link down." hibát elég sok minden okozhatja. Gyakorlatilag bármi, ami a kapcsolatodat biztosítja:
- a Digi switch, amibe csatlakoztatva van az internetkapcsolatot biztosító Digis UTP-d
- az internetkapcsolatot biztosító Digis UTP-d, illetve a két végén lévő UTP dugó
- a te router-ed WAN csatlakozójaNálam, illetve egy ismerősömnél is elég szerencsétlenül lett a Digis UTP csatlakozó felszerelve az UTP-re, így ha egy kicsit megmozgatjuk a router-t, már el is ment a WAN ethernet link. Ebből kiindulva én a te esetedben is valami hasonló problémára tippelnék.
-
stvnppp
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest