- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
rocketry23 #59930 üzenetére
Ha nincs az ÁSZF-ben kikötés a publikus IPv4 címre, és ha nem fizetsz fix IP-ért akkor elvileg megtehetik, de szerintem még csak a lakossági résszel kötekednek.
De lehet érdemes lenne írnod nekik, ahogy emlékszem te vagy az első akinek ez felmerült és tartok tőle hogy egy jó ideig nem fog ez itt újra felmerülni... -
válasz
rocketry23 #59648 üzenetére
Nálunk csak a házig megy az optika, onnan meg minden lakásba UTP kábel.
(#59663) mrmrg: ha gigabites az UTP kábeled, akkor nem lesz problémád, ha lassabb, akkor az lesz a korlátozó tényező (amennyiben gigabites netet akarsz).
-
Gyurka6
őstag
válasz
rocketry23 #59656 üzenetére
200m duplex sc/apc-sc/apc 10eFt szerintem elég olcsónak mondható, 70m kb 7500, 15m kb. 1800Ft, otthonra legalább is. Ugyan sc/upc véggel kellene nekem, mindkét végén upc- vel még nem találtam ennyiért, de egy patch apc/upc 1600 körül. Toldó meg 4-800. Szerintem már ilyenen is el kell gondolkodni egy bővités, felújitás esetén.
-
törölt tag
válasz
rocketry23 #59656 üzenetére
"... Nem gondoltam volna hogy maga az optikai szál olcsóbb lehet!
"
No, ne vonjunk le téves következtetéseket. Azért nem kell kifizetni az ONT-ig tartó optikai szálat, mert az a szolgáltató tulajdona/felelősségi köre az ONT-vel egyetemben.
A lakáson belüli UTP meg a Tied, mert a lengő csatlakozóig (átadási pont) a szolgáltatóé aztán meg a sajátod. (Kivéve, ha szolgáltatói eszközt pl. CPE-t kaptál, mert akkor addig a szolgáltatóé a rendszer.)
-
Gyurka6
őstag
válasz
rocketry23 #59652 üzenetére
Nekem nem kellett fizetni érte külön, két oszloppal távolabbról húzták. Egy ismerősnél rövidre szabták és azzal húzták be a másikat, maga a kábel olcsóbb lehet az utp-nél, a csatlakozás (hegesztés) a drágább, talán a ragasztás olcsóbb.A 10 Gb-os kábelnél meg még inkább szerintem, a vezetése meg sokkal könnyebb.
-
Brandynew
őstag
válasz
rocketry23 #59652 üzenetére
A UTP kábel érzékenyebb az elektromágneses interferenciára, kevésbé időtálló, mint az optika, idővel romlanak a tulajdonságai, és magasabb a ping és jitter, mint optikán. Ezen felül olcsóbb az FTTH hálózat üzemeltetése, mint az FTTB (amikor UTP-t kaptál a lakásba, egy switchről leosztva), ezért is tudott árat csökkenteni a Digi, és ezért kerül egy jól megrakott pizza árába (1800 Ft) a Gigabites internet FTTH hálózaton.
Az, hogy a kábel mekkora sebességet képes átvinni, a leglényegtelenebb infó, nem a nyers sebességtől lesz jó vagy rossz az internet.
Amúgy a szerelő szerintem csak azt a kábelt fizettette ki veled, amit te kértél a szobába vagy valahová. Azért a részért nem kell fizetned, amit egyébként is behúzna az ajtón, csak a lakáson belül tekergő részekért, az igényedtől függően.
@Jorus: 500-600 Mbps wifin? Wow! Kell 3x3 MIMO-s eszköz
-
válasz
Kifizettetik velem a behúzott optikai kábelt is bekötéskor mint az utp-t?
Veled kifizetették a lakásba behúzott UTP vezetéket?
Amúgy meg a kérdésedre a válasz: az optikán jóval nagyobb sávszélességet tudnak biztosítani, mint a rézen. Időtállóbb a történet. Az ONT eszköz cseréjével tudnak majd a giga feletti sávszéllességet adni (majd, amikor a "kliens" oldal is készen áll erre).
-
Brandynew
őstag
válasz
Fejlődik a technika, minden szolgáltató ad már eszközt. Az optikai kábel jobb, mint a uTP. Stabilabb, alacsonyabb ping/jitter értékű hálózatod lesz, és a csomagban foglalt sebességet is könnyebben ki fogod tudni használni FTTH-n, és a szolgáltató ezt a típusú hálózatot könnyebben fogja tudni fejleszteni a jövőben. Az ONT-ban van wifi router is, tehát akár azt is használhatod, ha nem ragaszkodsz a sajátodhoz.
-
DaveHutt
őstag
válasz
rocketry23 #59407 üzenetére
Én csak azért vagyok felháborodva, mert a diginek nem sikerült egy épkézláb közleményt kiadni, miközben egy hobbifórumon a megoldása is fellelhető egy órán belül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Igen, itt tart a digitális társadalom..
-
SP4C3
veterán
válasz
Az ilyennek instant korlát 1/1Mbps és aztán ugráljon...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest