- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elindult a One UI 7 béta program
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Három új Moto G mutatkozott be
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz rocket #42519 üzenetére
Ez nem hús ahol az árak már majdnem visszacsusztak az áfacsökkentés elötti szintre, itt rendes papir van az elötte-utána árról és nem lehet csak ugy emelgetni agyba-főbe. Az áfacsökkentés nem kiesett pénz a szolgáltatóknak és egyszeruen lehet ellenőrizni...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
DonMaster
addikt
válasz rocket #41952 üzenetére
Varhatoan hamarosan kilobizzak az EU-ban a jogvedo szervezetek , hogy nem lehet majd lakossagi korlatlan adatforgalmu csomagot arulni
Létezik olyan? hogy korlátlan? lakosságiban ? én nem láttam korlátlan internetet, mindegyiknek van egy korlátja. más hogy pl: a gigás diginetel otthon nem érem el az életben a korlátot max pár év használat alat elérem öszesitve 1x azt amit 1 honapban van korlátozva.
korlátlan internet nem létezik.
van aki ad 500mb az korlátos nyiltan és max adatfoylamra
van aki ad 1gbits-et az is korlátos zásrtan. de valojában 324TB nál van a korlát.
persze árulhatná ugy is hogy nem 1gbits-es internet hanem 324TB-os adatmenyiség 1 honapra ennyi
lényegében ugyan az, van egy korlát más hogy elégé elérhetetlen kihasználni a korlátot .de attol még a korlát az korlát
korlátlan netnél meg lényegében, ha az létezik akkor az azt jelentené, hogy 1honap leforgása alalt letölthetö az egész internet (minden ami meg találhato rajta kivétel nélkül) , nah az korlátlan lenne de iylen konstrukciot én nem láttam nem hgoy lakossági de még válalatiban sem . pedig tuti sokan fizetnének érte.
de ez nem létezik, és ebböl kifolyolag korlátos az internet. vagyis nem korlátlan, ergo puncsulhatnak az idioták az eunál semmi értelme mert marhaság amit kérnek.jah és a jogvédö szervezetek huzanak a busba, persze ne torentezzünk, rendben, vegyünk emg mindent rendben
stream-en 1 játék 40-60gb
fhd vagy 4k hd film online stream elés amiért fizet is , az is meg eszik enynit. de még ah emg vezsem online a filemt letölthetöre , akor is 40-50gb
alap netezés kb havi 10gb-bol kijön.
persze nem kell minden nap filmet és játékot letölteni,
de ott vannak az online játékok multi stb. amik haosnloan frisitéseikel és maga a játék is viszi a netet,
azt emg ha napi 1orát is tolod össze jön belöle jo pár 100gb
de ezektöl függetlenül ninc smiért lobizzanak, mert nincsen korlátlan lakosági internet.
de tudod mit lobizzanak ynugodtan. és ha sikerül nekik, akkor jöjön ide az/azok akik lobiztak ezért és mutasanak nekem olyan internet elöfizetést amelyik korlátlan.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
zsolt501
nagyúr
válasz rocket #41955 üzenetére
4K-s yutube és egyéb is szépen tud forgalmat generálni illetve ha ezt bevezetik akkor az a technológiai fejlesztéseket és a távmunkát is korlátozhatja, illetve a hálózat fejlesztéseket is visszavetheti elég erősen, mert egy kihasználatlan hálózat csak pénzt visz.
Itt most a 10G-s epont kellett volna meglépniük, de nem ezt tették, és az a gyanúm, hogy ennek anyagi okai voltak, gondolom a mobil tender nagy érvágás volt nekik, és most ezt valószínű nagyon olcsón tudták beszerezni... vagyis most előre menekül a digi, próbál minnél több előfizetőt szerezni némi nemű fejlesztés visszafogással.
Az a gyanúm, hogy az FTTB hálózatok fejlesztését és cseréjét még így sokáig várhatjuk, ahhoz így nem fog hozzányúlni a digi, még úgy sem, hogy volnának körzetek ahol indokolt lenne.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
veterán
válasz rocket #41952 üzenetére
Na, a jogvédők...
De akkor miért nem a torrentezés illegális célú felhasználásának betiltását követelik? Azt el is fogadnám, de a Netflix, HBO GO és társai óriási adatforgalmat képesek csinálni. Azt miért kell korlátozni?[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
rocket
nagyúr
válasz rocket #39036 üzenetére
Belottem a WIFI-t, utana megint nem csatlakozott, router/gep ujra inditas utan se, ugyhogy eleg is volt egyelore belole.
Most probalom visszarakni az eredeti fw-t, de persze az se olyan egyszeru mint lennie kene[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
törölt tag
válasz rocket #38860 üzenetére
A világ mindig más. Pont a változások teszik mássá.
Egyébként 2011. június 8-án volt az ismert tartalomszolgáltatók, mint a Google, a Facebook és a Yahoo világméretű tesztnapja a "World IPv6 Day".
Ergo, már az óta is vártak lassan 5 évet, ha még 5-öt várnak, akkor már 10 éves jubileumát ünnepelhetik a tesztnapjuknak, a technológia születésének meg kb. a 25 éves évfordulóját.
Persze az IPv4 elhagyása drámaian nagy változás lesz az informatikában, de egyszer bekövetkezik és még biztos akkor is lesznek olyanok, akiknél egyik napról a másikra "elmegy a IPv4 villany".... és a dual-stack fenntartása igencsak igénybe veszi a szolgáltatói infrastruktúrát. IPv4 nélkül olyan lesz a címzési rendszer, mintha "egy nagy kő esett volna le a szívéről".
-
-
DonMaster
addikt
válasz rocket #37461 üzenetére
tévedsz, a -Digi hosszu távra tervez, de arrol hogy a chine ban ünnep van és nem szálitanak nem gyártanak ezsközöket akkro és emiatt van hiány arrol nem tehet, melékesen ha van mondjuk 5raklap ont-je , 5raklap routere, és jön 1 héten 1 uj térségröl bekötést kérni 1000fö, akkor? szerinted nem csoda hogy elfogy a raktár készlet? most nyilt érd és a 16-ban is még jo pár hely, kicsit sem csodálom hogy ont hiány van a Digi-nél meglet nem kis mértékben rohamozva bekötésekkel. erre nem lehet felkészülni, szálitmány meg ha csak 2hetetnte jön vagy havonta 1x akkor nem csoda hogy nincs és nem lehet tudni a bekötés idejét, elöre,
de menj inkább a t-home hoz ott percre pontosan emg mondják hogy mikor mennek ki bekötni az optikai netet, akár kövi nap is képesek vagy az nap kimenni, föleg ha van digi is elérhetö szolgáltató ként ott , ha ez neked jobban bejön.
-
DonMaster
addikt
válasz rocket #37454 üzenetére
azért éri emg ez a Digi-nek mert hosszu távon mondjuk 20éven belül minden 2év után ugysem játszod el, 2-3x eljétszod utána már te unod emg vagy a digi kitalál vlami kis kaput, oké elesik 20e ft-tol 2évente , és? 10x20e ft minuzs neki
viszont 17x24 honap bevételt jelent ez neki, oké nem nagy haszonnal de bevétel az bevétel, a mutatok stabilak tölle , nem maradsz más szolgáltatonál mivel vissza mész a digihez, igy évi szinten nem esik ki neki szinte semmi, elöfizetök száma nem csökken, vagy marad vagy nö, ha marad akkro stabil bevétel van ha nö akkor meg növekedö bevétel van, meg éri neki? 2-3x bejátsza ACE-is ezt utána nem fogja nem lesz kedve hozzá vagy már addigra ehetösge nem lesz hozzéá, lényeg telen, nem fogja bontani, ahogy más sem, kétlem hogy akik itt felháborrodnak azok mind 2évente bontani fognak a Digi-nél , hogy ujab 2év okoscsomaguk legyen, és ezt meg teszik az elkövetkezö 20vben mindig 2évente, biztos hogy nem. 2-3x emgteszik utána már nem fogja érdekelni öekt mert csak nyüg lesz .Márton
1043v2 v3 , 14e ért megvehetö, nekem wdr4300 van és no-ip -vel müködik.
1x kell rászáni enynit és kitart 6-8évet is akár. persze utána is fog müködni de lehet akkro már 10gbit/s-es internetek elzsnek és ahoz emg kevés lesz már[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rocket #37452 üzenetére
Nyugi. Általában mindenkinek felajánlják, aki láthatóan/vélhetően az Okos csomag miatt mond fel egy szolgáltatást. (Ilyen a rendszer. A DIGI-nél is és más szolgáltatónál is. Külön csoportok foglalkoznak ezzel minden telkó szolgáltatónál.)
Nincs ebben semmi etikátlan. Egyszerűen tesznek egy ajánlatot - megmentendő a szolgáltatást - és kész. Kedvezőbb ajánlatot tenni bárkinek, bármilyen indokkal lehet. Erre meg van a lehetőségük a szolgáltatóknak.
(Lásd Telekom! Más árakat alkalmaz ott ahol a DIGI, mint konkurencia is jelen van.)Nekem is felajánlották nyár elején. Az más kérdés, hogy nem fogadtam el.
Akinek mégsem ajánlják fel a kedvezményt azt az ügyfelet elbukják. Ilyen egyszerű.
-
tgbrfv
tag
válasz rocket #37440 üzenetére
Nem a törvényességről, hanem az etikusságról beszéltem.
Törvényes az, hogy a listaár háromszorosa a hűségidős árnak, és törvényes az is, ha csak az új előfizető kap kedvezményt. De szvsz az első etikátlanabb.
(Az is törvényes lenne, ha 3 hónap szünet után sem fizethetnél elő kedvezményesen.)
-
ACE-
addikt
válasz rocket #36932 üzenetére
Ja, szerintem is... Nem tudom USA-ban mennyire elterjedt a PPPoE csatlakozás, de tartom valószínűnek, hogy ott nem nagyon használják ezt, ezért nem fontos számukra...
Itt van még egyszerűbben egy videó is róla: [link]
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz rocket #35837 üzenetére
Nálad akkor ez kissé árnyalt. Te akkor fizetsz 5700-at. 5700*24 = 136.800
Ha átmész UPC-hez, a legkisebb elkötelezettség nélküli csomagba, akkor ugyan 3 hónapig kisebb TV csomagod lenne, és csak 60/6-os neted lenne, ott kifizetnél 3x9000-et, viszont utána okoscsomaggal már csak 4720-at. 3*9000+4720*21 =126.120. Nálad már csak 10ezer Ft a különbözet. És ha valóban van átfedés a bekötések között, akkor ez kicsivel még kevesebb lehet, de akkor is nyersz. Ehhez 3 hónapra kell feláldozni, hogy kisebb TV csatornád és kisebb sebességed lesz.
Akinek nem éri meg annak jó a határozatlan. Mint mondtam sem TVbuzi nem vagyok sem sebesség, ezért én tudom hiányolni 3 hónapra 20ezer nettó "bevételért"...Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
legenda
válasz rocket #31050 üzenetére
az is egy ok, de a szolgáltatói oldalon is lehet szűk keresztmetszet, nálam is csak 94/94 Mbps a 100/100-as net, pedig nekem a lakásban a hálózat minden eleme megfelelő akár a digi 1000 net maximumához is, viszont a lécsőházban a digi elosztójában még 100-as switch van nekik.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Flashget
félisten
válasz rocket #19645 üzenetére
Ezt nem tudom, mert én a freestart után ADSL-re váltottam, mert a kábelnet Kispesten kb. a betárcsázós nettel ért fel... már amikor működött. Így ezen részét nem is láthattam, mert kérte a szerződés számot vagy adatokat.
Ennek tudatában volt kicsit lutri az ADSL-t 5 év után dobni és beleugrani Kispesten a lanba.Realme GT Master Edition
-
Gejza1981
tag
válasz rocket #19677 üzenetére
_elméletileg_ ha valaki 0-24-ben teljes szélességgel akarja használni a d1000-t akkor a korlátozás nélküliségbe belefért volna a külföldön is bevett szokás szerinti "Méltányos felhasználás"-ra való hivatkozással DE ebben az esetben is pontosan ki kellene fejteni, hogy mi az ami már nem tolerálható működés, tételesen felsorolva és néha bővítve ha szükséges, pl:
- szerver üzemeltetés
- nagy torrent forgalom (pl napi 100G)
- stb stbezzel, hogy egy ilyen alacsony számot odaírtak az ászf-be gyakorlatilag mindenki korlátozható lesz, akinek megfordult a fejében a d500 vagy d1000 csomag
természetesen ez a 350G-s gumi szabály tökéletesen jó a diginek mert ez ellen nem nagyon lehet vitás esetben semmit csinálni és azt és úgy rúg ki akit csak akar... (ha elveszt 100-200 brutális letöltőt az neki nem veszteség, bár igaz a hard userek szokták teleszemetelni a netet a fájdalmaikkal)
-
Diopapa
addikt
válasz rocket #19648 üzenetére
Jah, nyilván a legjobb ügyfél aki csak fizet de nem használja.. De ne vicceljünk, hogy kb 1 óra alatt el lehet használni az egész havi keretet...
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
ACE-
addikt
válasz rocket #18877 üzenetére
Ugyanez van, ha a Dunaújvárosi speedtest szervert választod.
Egyébként úgy látom hogy az emelés csak DIGI-n belül érvényes, mert ha Telekom speedtest szervert választok, akkor csak a régi 85/25 a sebesség, csak a DIGI serverével gyorsabb.[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz rocket #17876 üzenetére
Szerintem ez spekuláció. Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Rendeltem valamit, majd másnap 5000-el olcsóbb volt egy 80k-s cucc.
Attól függ az ára, hogy melyik beszállítótól tudják beszerezni.(#17852) front3r: ez is azt bizonyítja, hogy Speedtest megbízhatatlan.
1 szálon kell letölteni pl ELTE FTP szerveréről.
Feltöltési sebességet sajnos csak saját szerveren tudsz tesztelni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
TeeJay
félisten
válasz rocket #17092 üzenetére
ez inkább 50/30 megabit mert a feltöltést 1megabittel szokták fölé lőni a letöltést meg 2-3-al
20/10-es csomagod van tutira? megtennéd majd hogy mérsz egyet holnap is meg egyet éjszaka?
Dunaújvárost kattintsad szervernek az a DIGI hálózatában van oda a legpontosabb mindigMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
thxer
aktív tag
válasz rocket #16826 üzenetére
Most még a többi csomagról kár találgatni, majd jövőhéten biztos kiderül, ha kikerül a digi.hu-ra a 08.01-től érvényes ÁSZF.
Ha nekem tippelnem kéne, akkor 100-as lesz a legkisebb és 200, 500, 1000 felette.
A reklám szerint 1000-nél 300/50 a garantált. Az előzetes felmérés meg szerintem azért van, hogyha nem megfelelő a kábel/telefon is van rajta, akkor azt kicserélik, tehát nem egy telefon és nagyobb csomagba raknak.(#16828) gduck: Szerintem van értelme, például ha valaki felhőbe dolgozik, vagy képeket szinkronizál. Ettől szerintem a DIGI összeforgalma nem fog 1150%-al nőni (80->1000), mert az emberek 99%-a ugyanazokat fogja letölteni, amit a lassabb nettel, csak hamarabb lesz kész. Plusz ez a nagy sebesség a kisebb csomagok árát is lenyomja.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz rocket #13228 üzenetére
És akkor ez bőven benne van a "megengedettbe?" Mert eddig nem volt, ugye jelenteni se lehet normálisan.
UPC ADSLnél sem volt, sosem ilyen.
Kivárjuk, hátha a sok hibabejelentéstől csinálnak valamit.
Csak azt nem értem, hogy van akinek teljesen jó, van akinek szar, mi alapján?[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
rocket
nagyúr
válasz rocket #13199 üzenetére
Masodik bekezdesben azt irjak:
"Amennyiben azonban a hibabejelentést követő vizsgálat megállapításai szerint a hiba nem a Szolgáltató által használatba adott műszaki berendezésből adódott, úgy az átvizsgálással és a kiszállással kapcsolatos, jelen ÁSZF A.-D. Mellékleteiben meghatározott költségeket a Szolgáltató által kiadott számla alapján az Előfizető köteles a Szolgáltató számára megfizetni."
Atvizsgalasi dijat en nem latok a C mellekletben, ugyhogy ugyse johet ossze az 5000ft, hogy 2500ft+2500ft
ASZF nem veletlen nem foldi nyelven irodik, veletlen se lehessen kiigazodni rajta"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz rocket #13198 üzenetére
Lejart mar a szerkesztesi ido, ASZF:
"6.1.5. A hibaelhárítás költsége
A Szolgáltató amennyiben a hiba a felelősségi körében keletkezett, úgy a hibaelhárításáért díjat nem számol fel, így a Szolgáltatónál felmerülő – javítási, kiszállási – költségeket, illetve a hiba behatárolása és elhárítása során az Előfizető helyiségébe történő belépés biztosításán túl egyéb kötelezettséget nem háríthat az Előfizetőre.
Amennyiben azonban a hibabejelentést követő vizsgálat megállapításai szerint a hiba nem a Szolgáltató által használatba adott műszaki berendezésből adódott, úgy az átvizsgálással és a kiszállással kapcsolatos, jelen ÁSZF A.-D. Mellékleteiben meghatározott költségeket a Szolgáltató által kiadott számla alapján az Előfizető köteles a Szolgáltató számára megfizetni.
Ha a Szolgáltató, illetve a Hivatalos szerelő az Előfizető kérésére az Előfizetővel egyeztetett időpontban a tulajdonában álló vagy általa használt ingatlanhoz kiszáll, az Előfizető a jelen ÁSZF A.-D. Mellékleteiben található díjszabásban meghatározott mértékű kiszállási díjat köteles megfizetni, kivéve, ha a kiszállásra a Szolgáltatónál felmerült okból kerül sor.
A díjfizetési kötelezettség az Előfizetőt abban az esetben is terheli, ha a Szolgáltató, illetve a Hivatalos szerelő az Előfizető hibájából nem tud az érintett ingatlanra bejutni, vagy amennyiben a hiba oka az Előfizetőnél merült fel (például az Előfizető hibás végberendezése, rongálása, stb.), továbbá, ha a hibabejelentés téves, vagy megtévesztő jellegű.
Amennyiben ennek feltételei adottak, a Szolgáltató, illetve a Hivatalos szerelő a kiszállást az Előfizető kérésére soron kívül teljesíti. Ez esetben a Szolgáltató az Előfizető kérésének elfogadásától számított 6 órán belül a kiszállást a díjszabásban meghatározott mértékű expressz kiszállási díj ellenében teljesíti."Azt nem irjak (vagy csak en nem latom hajnali 2-hoz kozeledve ), hogy expressz kiszallasnak minosul ha bejelentesz egy hibat es nem 6 oran belul jon a szerelo.
Normal kiszallasnak a dija 2500ft a C melleklet szerint.
Eddig mindig 5000ft-al ilyesztgettek az embereket ha a hiba nem a DIGI-nel van (itt a topikban is tobben irtak), mellebeszeltek, vagy megvaltozott az ASZF[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz rocket #13196 üzenetére
Központi ügyf. telefonszámáról hívtak, 707-9000. Szóval gondolom a hibabejelentési számmal igazolom magam azt kész.
Mind1, várok vele még, 1255 csomagból ismét 0% vesztés.
Tököm kivanPing statistics for 195.228.240.145:
Packets: Sent = 1255, Received = 1255, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 8ms, Maximum = 75ms, Average = 11msMelyik dokumentumba van amugy ez a fals hibánál való kiszállási díj?
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz rocket #13192 üzenetére
Mint írtam, a mi részünk új, nemrég épült ki, még egy éve sincs, a legtöbb bekötés most volt fél éve itt, voltak gubancok, de nálam pl. tökéletesen ment.
Sajnos eddig sosem volt Digi-nk, ezért nincs semmi tapasztalatom abba, hogy itt hogyan mennek a dolgok.
Az világos, mert a UPCnél is az volt, hogyha nincs hiba, akkor fizetned kell, viszont mindig sikerült megtalálni a gubancot. Na most viszont ennél nem egyértelmű, hogy elő jön-e megint.
Jelenleg mint írtam nincs csomagvesztés, most lejön a csávó rádugja a laptopot méri 15percig és lóf@sz nem jön el, akkor benéztem, de a hiba még így is fentáll, viszont akkor nem nálam lett volna a hiba, amit megint nem értek, ugyanis ezt gondolom csak megtudják állapítani és nem kérik el a pénzt.Na mind1, filózok rajta, holnap megprobálom ismerősnél is nézni egy keveset.
Gondolom, hogyha hívnának, hogy mikor tudnak kijönni, akkor még lemondható az egész?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz rocket #13185 üzenetére
Akkor a foshoz van közelebb?
Most pl a válasz linkre rá akartam nyomni kaptam egy ilyet: A Google Chrome nem tudta betölteni a weblapot, mert a(z) prohardver.hu túl későn válaszolt. Lehet, hogy a webhely leállt, vagy lehet, hogy az internetkapcsolatával vannak problémák.
Aztán felgyulladt a felkiáltó jel egy 5 másodpercre a wlan-t jelző ikonon.
Délután egy fél A4 es oldalnyi privátom veszett el mert ez a trágya akkor is csomag vesztett.. azt hittem feldöntöm az asztalt.
Általában ha 20 perc múlva visszaülök a géphez az msn kijelentkezve fogad. Ez miatt már nem is használom. Egyik nap haverom akart valamit mutatni webcamon, 5 ször szakadt le mire meg tudta mutatni. Azt hittem szétcsapok valamit. Ő meg azt mondta váltsak szolgáltatót.. én meg mondtam neki hogy múlt hét előtti héten még semmi baja nem volt.
Akkor sem volt tökéletes, mert a google re várás már akkoris birizgálta a bal agyféltekém, de az még betudható volt annak hogy megszoktam a jót... de ez már nem az a kategória.Egyébként meg ezeket a hibákat nagyon jól látják kívülről is, volt nekem már invitellel olyan köröm hogy beültettem a szerelőt a gép elé, aztán megmutattam neki 50 féle screen shotot mindenféle mérésemmel, bizonyítékkal hogy szakad a hálózatuk mint a hipós trikó, aztán nagynehezen bevallotta hogy ő is látta az egészet a log-ban, majd azt a megoldást ajánlotta hogy menjek vissza az előző szolgáltatóhoz. Ami egyébként teljesen meg is oldotta a problémát.
Csak itt most a digivel kapcsolatban az a helyzet, hogy másfél hete elkezdődtek a bajok, és itt a forumból is az jön le, hogy nem csak nálam, hanem másnál is, és kb ugyan akkor, és múlt hét csütörtökön nem csak nekem javult meg pár napra, hanem másnak is. Miközbe előtte végig használható volt.
Szóval a szálak össze futnak, csak ennyit akarok hangsúlyozni, hogy sikerüljön belátnod azt amit eddig nem sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz rocket #13190 üzenetére
bix.hu és pingtestet küldtem képen, utána hívtak ja.
routerrel mértem előszőr, akkor kért meg a csóka, hogy aztán már router nélkül is mérjem, kb ugyanaz lett, persze kevesebb vesztett csomag volt (délelőtt - koradélután kevésbé szokta dobálni) estefelé már jobban (de eddig ilyen se volt)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz rocket #13188 üzenetére
Amikor bejelentettem, akkor 1500 csomagból 45 volt elvesztett. Amikor nem mértem, akkor többször is éreztem, csak utána kezdtem el méricskélni.
Eközbe az online játék megakad (ilyen minilag), a skype egy pillanatra megáll, stbstb.
Ez eddig egyáltalán nem volt ilyen, 7 hónapja van Digi, de sosem volt ilyen, kb 1 hete jött az egész. Ismerős 1 utcára lakik, tőlünk megy az optika feléjük és nála tökéletes a dolog.Mondjam le , ha hív a szerelő, hogy kijönne, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz rocket #13186 üzenetére
Ne szivass, képesek emiatt számlázni 5000ft-ot?!
Olvasva a topciot, ez nem csak nálam hiba. Bár megnézetem majd a szomszédnál, hogyha ott is szar, akkor csak van valami.
A telefonos csávó aztmondta, hogy hallott már hibát innen Maglód FTTH övezetről, és hát tuti megoldják.Amugy most pingeltem a bix.hu és az origo.hu-t is egy órán át, és nem volt csomagvesztés. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz rocket #13181 üzenetére
Az hogy leszakad az msn, meg nem küld üzenetet a facebook, meg a skype,meg nem jön be egy weblap, befagy egy flash játék, nem tölt a torrent, meg spontán több ezer ms es pingeket produkál, arra nem a terheltebb a hálózat a megfelelő szó. Hanem inkább a szar a hálózat kifejezés.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz rocket #13181 üzenetére
Erre azt mondta nekem az ember, hogy kb 20%-os terhelés van a hálózaton.
Bőven túl van méretezve.Nálam este percenként van 1 csomagvesztés kb.
Dictator^: igen, a szerelő nappal szintén nem talált semmit. Ezért ajánlották fel, hogy 6 után felkeresnek telefonon és távolról nézik a kapcsolatomat.
⭐ Stella
-
dethroner
veterán
válasz rocket #11547 üzenetére
Elmondom a tutit. 2009 őszén a már évek óta meglévő szerződésem 2 évre aláírtam. Így ugye megkaptam a kedvezményt. Tavaly év végén amikor lejárt a hűség és a listaárra állt volna át, lakásban lakó másik személy nevére új szerződés 2 évre aláír, ezzel egy időben az évek óta meglévő szerződés felmondása. Így egy pillanatra sem maradt ki a szolgáltatás, de további 2 évig kedvezménnyel kapom tovább. Csak az a lényeg, hogy az új előfizető a lakásba bejelentett lakcímmel, és az előző szerződőtől eltérő névvel rendelkezzen. De ezt az utóbbi 2 feltételt is tök egyszerű teljesíteni
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
zka67
őstag
válasz rocket #11539 üzenetére
Listaáron az FP25 8466 Ft / hó. http://www.upc.hu/pdf/internet-listaarak.pdf
-
brd
nagyúr
válasz rocket #10915 üzenetére
Az a sok ezer user akinel megvan a 80/40-hez kozeli sebesseg, ha meg nincs akkor alacsonyabb csomagra kell valtani.
Igen, ilyen egyszerű lenne, ha ADSL-ről, vagy kábelnetről lenne szó, ahol az átviteli közeg nagyban befolyásolja az elérhető sebességet. Itt viszont legfeljebb arról lehetne szó, hogy egy aktív eszköz (átjáró, switch...) max. átviteli sebessége el van érve, de akkor nem konstans ~40/20-at mérnél egy olyan vonalon, ahol 80/25-nek kellene lennie, hanem napon belül ingadozna.
Nem viccbol vannak a garantalt savszelessegek, es azert ilyen alacsony, hogy szepen le legyen vedve a szolgaltato.
Pontosan, méghozzá azért, hogy a 80/25 helyett néha 70/22-nél ne kezdjenek reklamálni a vérpistik (igaz, pl. 20/10-nél sem tehetnék, de az - jelenleg - nem is lenne érdeke a szolgáltatónak, mármint, hogy a 80/25-nek fizetett szolgáltatásnál 20/10-et adjon - és reklamálás alatt nem azt értem, hogy telefonálnak az ügyfélszolgálatra, hanem, hogy jogi lépéseket tesznek).
Ettol meg a speedtest.net eredmenyeit nem fogadjak el, nem en talaltam ki ezt se, ez teny.
Azt én értem, nem is gondolom, hogy feltétlen el kellene fogadniuk (a helyükben én sem tenném, bár iránymutatásnak megfelelő), én azt mondom, hogy a gyakorlatban olyan nincs, hogy speedtest.net-en ~40/20, a saját mérőjükön pedig ~80/25, méghozzá állandó jelleggel (ill. szándékos behatással éppen lehetne, csak annak meg megint nincs sok értelme a szolgáltató oldaláról).
The only real valuable thing is intuition.
-
eXodus
őstag
válasz rocket #10913 üzenetére
Direkt akarsz másnak rosszat?
Ha normálisan a megfelelő helyen érdeklődik valószínűleg megoldják a problémáját és mivel előtte a megfelelő sebesség megvolt így nagy az esélye h könnyen megtalálják a hibát.Ennyire hogy lehet valaki rosszindulatú h egyből a lehető legrosszabbat javasolja az embernek...
-
brd
nagyúr
válasz rocket #10913 üzenetére
Ne beszélj már hülyeséget kérlek. A legalacsonyabb LAN-os csomagjuk sávszélessége is magasabb, mint a legmagasabban a garantált. Ki a fene fizetne akkor elő a legnagyobbra, ha igazad lenne? Az meg, hogy csak a saját mérőjüket fogadják el, tökéletesen jogos, Csak éppen a gyakorlatban olyan nincs, hogy speedtest.net-en ~40/20, a saját mérőjükön pedig ~80/25...
The only real valuable thing is intuition.
-
eXodus
őstag
válasz rocket #10908 üzenetére
"Garantalt savszelesseg boven megvan, nem tudsz tenni semmit."
A lényeg h ilyen válaszokat még véletlenül se vegye figyelembe az ember!
1. lehet karbantartás attól h nem írták ki...
2. próbálkozz több sebességmérővel/géppel, ha 1-2nap múlva nem változik irány a digi és lehet problémázni. -
nmemlekszem
csendes tag
válasz rocket #10414 üzenetére
elseje a határidő, 13.-án lekapcsolnak mindent, azaz nem 1 hónapot csúsztam, 12 napot
10.-ig szoktam rendezni mindig, most nem volt időm bemenni, posta meg...5k +-ért elvárnám, hogy élvezzek egy kis prioritást és mivel kifizettem azokra a napokra is amikor nem kaptam semmit...
Az érdekes az, hogy 3-4 éve vagyok náluk és mindig így fizettem eddig nem volt baj, most hirtelen kellett az a +5k vagy nem értem, nem maradoztam el több hónapot sose...ÁFSZ-ben úgy rémlik 72óra van, de azt is túllépték, nem is az a pár-száz forint, de azé nehogy-már...
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Megse csak ez a gond, 188.143-as IP osztalynal mukodik a DNS, de nalam se jott be, 94.21-el bejon.
Valoszinuleg akkor a DNS feloldas hianyan kivul az osszevasarolgatott szolgaltatok IP osztalyaival meg nem mukodik a sebessegmero weboldaluk."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
prisz
senior tag
Délelőtt 10-kor, még nincs akkora terhelés. Próbáld meg inkább az esti időszakban a teszteket. De már úgy látom, hogy sokan vagyunk akiknek az IP és a sebesség összefügg. Ráadásúl úgy látom, hogy nem feltétlen a házon belüli user terheltségtől függhet a dolog, inkább marad a tartományba osztott IP.
-
szabjan
tag
Én múltkor a facebook-on írtam be a falra a digiseknek, - csak olyan durrogtatásként - ,hogy folyamatosan 12,5 a feltöltésem 25 helyett. Már hetek óta így ment. Odaírtam kerek perec, hogy ennek nyilván semmi köze nincs a terheltséghez. Kaptam egy üzenetet, hogy privátban küldjem át neki az általad leírt módon képben. Mire megtaláltam az üzenetet érdekes módon megjavult minden...
a vizesember
-
sfdrakex
nagyúr
Konkrétan nálunk pl a T home adna még hasonló sebességet de jóval drágábban, 9550 náluk a 80/40 illetve 8550 az 50/25 ös csomag. Aki elégedetlen az menjen nyugodtan oda, több pénzért talán kap jobb szolgáltatást bár ez nem biztos. DSLjükkel nem vagyok elégedett, munkahelyen az van 4/256 os de néha weben szörfölésre is lassú pedig nem szabadna hogy arra ne legyen elég. Egyébként én is extrém felhasználó vagyok ha már 80/25 árt fizetek ki is használom és naponta elég szép forgalmat generálok. Viszont nem zavar ha lefelé 80 helyett 40-60 al jön, miközben felfelé stabilan megy 25 el, arány javul így is szépen. Ja és a T nek ezek a gyors netei se érhetők el mindenhol, nem tudna mindenki arra váltani.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
sfdrakex
nagyúr
Oda lépnek ahova akarnak, akinél stabilan mindig rossz, vagy csak néha de elégedetlen, az had menjen több sáv marad nekünk
Nálam még csak 3 hete van Digi eddig elégedett vagyok vele , haveromnál nyár óta ő is elégedett vele, nem messze lakik tőlem.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
rocket
nagyúr
Megtalaltam, magamnak valaszolni eleg fura
-
cvn69
tag
Az elég szomorú lenne a Digire nézve, mivel nagyon halovány a garantált. Anno, az Axeleronál a legkissebb problémára is mozdultak, azán a T-Home már sz@rt rá, de ők (legalábbis, úgy érzik) megtehetik, hogy veszítenek pár efit.
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
rocket
nagyúr
Azt elfelejtettem irni, hogy a regi HDSNET-es ip tartomanybol kapott ipkkel (178.164.128.0 <-> 178.164.255.255) nem erheto el az oldal pedig a domain mar digikabel neven szerepel.
Ebbol az derul ki, hogy nem domain nevre vannak korlatozva az elerhetosege az oldalnak, hanem ip cimekre, amibol kimaradt a regi HDSNET ip tartomanya.#8066: Ez a router nem gagyi
Legegyszerubb megoldas ha 1-2 napig hasznalod router nelkul, hogy lasd mindig stabil-e.[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
Szia. Nekem is asus lapom van és biztos, hogy a lanom szarakszik, ezt már kiderítettük. Viszont az a kártya, nekem sajna nem jó, mivel gigabites kell a netem 80/25-ös. Hát hiába örültem a 990 FT árnak Egyébként elmagyarázhatná nekem valaki, hogy mi a full duplex a lan kártyáknál? Kell nekem olyan vagy elég a sima is?
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
rocket
nagyúr
Sebesseget is befolyasolja:
Letoltes, Hard Disk Sentinel nem fut:
Transferred: 200mb 209 715 200 bytes in 1 minutes 44 seconds (1 955,4 KB/s)Hard Disk Sentinel fut:
Transferred: 200mb 209 715 200 bytes in 51,47 seconds (3 979,2 KB/s)Feltoltes, Hard Disk Sentinel nem fut:
Transferred: 200mb-2 209 715 200 bytes in 3 minutes 20 seconds (1 021,8 KB/s)Hard Disk Sentinel fut:
Transferred: 200mb-2 209 715 200 bytes in 1 minutes 18 seconds (2 601,1 KB/s)Megha rontana mikozben fut a pingeken es a sebessegen az is x-aktas eset lenne, de hogy javit rajta, az meg egyszeruen rejtely mitol lehet
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Csepelen lakok, Óbudán dolgozok, szabadnapom 0 van. Szóval a személyes megkeresés sajna nem oldható meg, csak nagyon nehezen. Még most bepróbáltam a mailt, holnapig várok vele, ha nincs válasz, akkor telefonoson mondom meg, hogy nézzenek már rá, hogy ugyan miért nem veszi fel soha senki a pesterzsébeti üfsz-en.
Amúgy nekem is rémlik valami ilyesmi, majd utánanézek.
I am having fun staying poor.
-
Gyufaaa
veterán
Eddig is ennyi volt az eltérés és az 50/25 és a 30/20-as csomag között is azért lényeges a sebesség külömbség. Sokan úgy gondolták így is hogy a 20/10 is bőven elég (és miért is ne? Az is disznó főleg 2500-ért), így nem kell bizton számítani a terhelésre. De ezt majd a statisztika úgy is eldönti.
-
McLaca
őstag
Nő...
Se a router, se a gép nem csatlakozik, és egyik napról a másikra állt be a probléma, szerintem itt nem a lakásban lesz a gond.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest