- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
lacyka0727
csendes tag
Hy!
Én is ilyen routert használok, de a telepítő lemezzel nem mentem semmire. Összedugtam, a router admin felületén beállítottam ami nekem kell, és azóta megy. Megyjegyzem, hogy ha most indítom el a telepítőjét, akkor is azt írja hogy a kábel nincs csatlakoztatva, pedig tökéletesen működik.
-
ubbconfig
aktív tag
a 642G-ről nincs infóm, de nekem egy évekig frankón működő edimax-ot kellett polcra tennem (54mbites), mert a 30/20-ból max 12/10 jött át wifin, egy kanyival se több. Erősebb G-s routerek akár a 20-25-öt is áttolhatják wifin, de nem érdemes tökölni velük. Inkább vettem egy 300megás routert, annyival nem drágább, viszont ha a digi esetleg sávszélt emel, vagy később csomagot váltok, nem lesz gond a sávszéllel. A 80 megás csomagokhoz egyenesen gigabites routereket ajánlanak többen, bár lehet, hogy egy sima N-es is elvinné...az még nem érint
-
Scrym
tag
Nos!
Egy-két dolog.
A NODE tényleg, nem volt túlterhelve, az van amit Te is írtál, hogy egy áramforrásra rakták rá.
Ma voltak a kollégáim javítani, és így ahogy írtad, nem csak a ti épületetekben volt gáz, hanem arrébb is! Ha jól sejtem (a 92 lakás miatt) Te abban a "piramis formájú" társasházban lakhatsz.
Szóval, ez úgy működött, pár héttel ezelőtt amikor élesztették Komló nagy részét, hogy elküldtek minket, hogy hama-hama adjunk tápot a Digis szekrényeknek, mert éleszteni szeretnének, hogy induljon a szolgáltatás, mert az E-On b*sz*k rákötni, és a népek szeretnék már használni. Nekünk az volt a feladatunk, hogy a szekrényhez a legközelebbi helyről valami lépcsőházi áramforrásról naftát adjunk a szekrényeknek. Ezek nagy részben sikerültek is, de mivel írtó nagy káosz tud lenni, egy társasházi elosztóban (szerintem aki érintett a témában, az tudja miről beszélek), és ment a sürgetés, hogy még mennyi lépcsőházat kell éleszteni, így becsúsztak ilyen gikszerek is, hogy olyan áramkörre kerültek ami nem bírja, vagy esetleg kapcsolt áramkörre kerültek a szekrények.
Ki is bukott egy-két terület. Sajna ez van mikor hajtják az embert és nincs idő rendesen átnézni/tesztelni a dolgokat. Viszont ha megvárták volna a rendes rákötést az E-On-tól, akkor idén nem nagyon kéne használni a DigiKábel szolgáltatásait! -
Calogero
addikt
Csináltak volna mindent a digisek, azok legalább normálisak
Teljesmértékben egyetértek veled.
Nálam szülők voltak itthon amikor kötöték. Behúzták a kábelt de azt már nem nézték meg hogy hol a gép.
Feltették a csatlakozót, és akkor vették észre hogy rövid lett a kábel, de nemám hogy csináltak volna mégegyet...nem megoldották toldóval. Ráadásul a másik vezeték meg olyan hosszúra sikerült hogy vagy kétszer körbe húzhatom a szobán.
4 csatlakozó + 1 toldó + rengeteg kábel.... micsoda pocséklás.A múlt hónapban gondom volt a nettel (5 napig nem volt net, mert a szekrényben kifagyott a portom) Persze az ügyfélszolg szerint nálam van hiba, ha kiküldik a szerelőt akkor az 5000 Ft-omba fog kerülni.
Végüli nem nálam volt a hiba így ingyé megcsinálták, valamint a digis szerelők rendesen megcsálták a kábelt és szépen elvezették a lakáson belül is.
-
Scrym
tag
Na ja! Ki tudja milyen áramkörre lett rákötve, és ki tudja mekkora bizti mögé. Mennyivel könnyebb lenne, ha az E-ON nem ülne annyit a dolgokon és nem kéne több hónapot várni rá a bekötésekkel.
Amúgy ja, elég sok már az a 92 lakás, de szerintem bírja.
Itt Pécsen pár helyen 80 lakást lát el egy NODE, de a nagy átlagban ennél jóval kevesebbet. -
-
stvnppp
senior tag
Üdvözöllek a bürokráciában!!!
Mindenütt ez van, a probléma adott, tudnak is róla, nem is tudják/akarják ezt orvosolni, mert marha költséges lenne (felvenni + X alkalmazottat). Te meg csak várhatsz. Örülj neki, hogy nem olyan munkahelyed van, ahol ügyeket kell intézni (postán, hivatalnál), mert akkor kb a munkaidőd 3/4-ét sorbanállással kellene töltened...
-
McLaca
őstag
Ezt a "mire egyáltalán felveszik" dolgot hanyagoljuk. Hosszú call centeres múltam van, nincs olyan, hogy nem veszik fel. Sőt, sok helyen a hívásfogadás automatikus, az ügyintéző csak egy hangjelet hall előtte - ami azért utálatos dolog, mert egész nap a fejeden kell rohasztani a fülest, üresjáratokban is.
Üdv!
-
-
McLaca
őstag
Attól függ, hány emeletes a ház. 4 emeletesben jellemzően a 4-en helyezik el a cuccot (mert a 2-on már biztos ott a UPC ezer éve és nincs hely
, 10 emeletesben meg általában a 3-on és 7-en szokott lenni egy-egy switch, hogy a LAN kábel ne legyen túl hosszú.
Apropó számhordozás, akár egy pont, vagy az emelet elírása (fsz helyett fszt) is számít, tehát ha szóközre, és karakterre is 100%-ban azonos a cím a két helyen, akkor valaki hülye.
Illetve... a T-nek szokása ilyen indokkal megakadályozni a számhordozást, visszadobálja címeltéréssel a kérelmet, hogy húzza az időt, csak azt nem tudom, minek... Apropó, hogyhogy 2-3 hétig nuku telefon? A t-nél egészen a számhordozási időablak kezdetéig él a vonal (és madzagosról 2 rongy az majd' 3,5 óra telefonálás), az időablak végén pedig mára diginél él. A kiesés - ÁSZF szerint - max. 4 óra (emlékeim szerint, mert azóta változhatott).
Persze nem véletlen írtam, hogy ÁSZF szerint, mert számhordozáskor nálunk is egy hétig néma volt a telefon, de ennek szerintem az az oka, hogy a diginél egyszerűen vagy elfelejtették, hogy mikor van az időablak, vagy a VoIP adapter nem jó portjára állították a számunkat. Bejelentettem hibára, 4-5 nap alatt szép csöndben megcsinálták.
Üdv!
-
-
McLaca
őstag
Egyrészt, másrészt ott valószínű a házba közvetlen optika megy Gigabites switchcsel (nem úgy, mint nálunk, hogy 3 ház van egymás mellett, a középsőbe megy az optika, és onnan a két szélsőbe megy házanként 2 LAN kábelen 2×100MBit - 15 lakásos társasházak).
Szerintem a Te kábeledet is át kéne dugni egy másik portba a switchen, időnként kifagynak, vagy megdöglenek a portok. Ismerősöm legutóbb egyszerűen csatlakozni nem tudott (be is írtam a topicba), 691-es hibával dobálta vissza, és a portcsere lett a megoldás.
Viszont próbáljuk meg a mértékegységeket következetesen írni, mert sokszor látom a kilobájtot (helyesen kB) is kb-nek (kilobitnek) írni, a kettő közt a különbség 8×-os, úgyhogy nem mindegy. Köszi!
Üdv!
-
cannyon
aktív tag
Az 1.8.4 azt kissé elbaszták rengetegen panaszkodnak a klinsre megindul a sebesség és vissza esik majdnem nullára, ami digiseknél bevált az az 1.7.7 és az 1.8.2 a többi nem ugy megy ahogy kéne nekedse ártana lecserélni és mindjárt jobban is menne a feltöltésed ez csak egy jo tanács
-
brd
nagyúr
Ne fáraszd magad a színsorrenddel, ez digitális móka, ha elkötik, nem működik, ilyen egyszerű (ill. el lehet úgy kötni, hogy működjön, de szarul, ehhez viszont mind a 2 végén el kell kötni ugyanúgy, viszont akkor a lefele irányod sem lenne meg). A toldozgatás lehet probléma, ha rosszul csinálják, ugyanis a csavart érpárnál, ha a csatlakozásoknál túl hosszú lesz a nem csavart rész, akkor sok zavart szedhet össze a hálózat. Megszakadni nem szokott a kapcsolat egyébként?
-
Atapi
senior tag
töltsd le a winmtr nevű programot, és azzal tesztelj válaszidőt néhányszáz csomag hosszan. a winmtr nem csak a végcélt pingeli, hanem az összes elérhető köztes hoppot is, igy következtetni lehet arra, hogy hol ugrik meg a válaszidő. persze ez neked max kb annyiban segit, hogy amennyiben a digi első eszközéig jo a pinged, akkor nem nálad van a gond, hanem valahol a digi hálozatán. ha meg már az első hoppnál magas a ping, akkor feléd kell keresni a hiba okát, ami lehet pl hibás kábelezés, de akár valamilyen program is okozhatja. több rendszerkörnyezetben is tesztelted a dolgot?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a toldozgatás van nálunk is. Panelba bejön az ajtótól 1m hosszan a kábelük. Itt egy toldó van rajta, majd 2 méter múlva jön a telefon elosztó. Onnan jön a 3. szakasz, ami végül eljön a gépbe. Viszont ez így nálam trágya volt, mert alig volt olyan router, ami ebben a felállásban tudott tárcsázni. Az utolsó szakaszt fogtam, és kicseréltem általam behúzott patch kábelra, azóta tudok rendesen routert használni. Ha jól néztem a dolgokat, ők mindenhova cross kábelt húztak.
Lehet neked is ilyen problémád van, elvégre az utp-t tilos toldani. Ha már elhúzzák a lakásban 1 méterre, akkor miért nem tudják elhúzni a telefon elosztóig? Ráadásul persze a legócskább műanyag vacakkal toldják meg... -
brd
nagyúr
A feltöltési/letöltési tesztek közben fusson egy parancssorban a ping bix.hu -t, és azt nézd meg, hogy a terheletlen állapothoz képest mennyivel növekszik meg az átlagos válaszidő, ill. lesz-e nagymértékű packet loss. Ezzel az internetszolgáltatással, ha minden jól működik, akkor terheletlen állapotban kb. 1-5 ms kellene legyen a válaszidő, a sebességtesztek közben pedig max. 5 ms-mal kellene rosszabbnak lennie. Pl. ha a terheletlen állapotban mondjuk átlagosan 2 ms a válaszidő, akkor terhelve kb. max. 7 kellene legyen. Nekem egyébként 1-2, ill. 2-3 a két állapotban az átlagos válaszidő (a bix.hu-t pingelve, 32 byte-os csomagokkal, de ekkora az alapbeállítás is), 30/20-as csomaggal.
-
Worlon
csendes tag
Használj COMODO tűzfalat, az simán bírja TOPnet-et is.
http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html
Még mellé kapsz ingyen vírusírtót és rendszervédelmet is (persze ezeket nem kötelező feltenned). És van külön 32 és 62b-s változata is!!!
Régen én is kísérleteztem ZoneAlarmal, de mindig csak a baj volt vele. -
brd
nagyúr
Nem akarlak félrevezetni, de a ZoneAlarmmal kapcsolatban annyi problémáról hallottam, és tapasztaltam is, hogy én annak az eltávolításával kezdenék (a kikapcs nem elég), és mondjuk a hálókártya driverének frissítése sem árthat. A ping mennyire megy fel, a tesztfile feltöltése közben?
-
Worlon
csendes tag
Hát én a topnethez biztos ami biztos vettem egy gigabites pci-e csatolós TP-Linket. De elvileg 10/100-assal is kéne mennie.
Az a kis felkiáltó jel sok mindent jelenthet. Mivel ott összevontan kezeli az összes hálózatot, illetve amit win annak vél felismerni. Lehet, hogy csak annyit jelent, hogy LAN-t nem észlel.
Meglehet itt is próbálni kikapcsolni a tűzfalat, vírusírtót. Csak addig ne nagyon garázdálkodj veszélyes oldalakon.
Esetleg egy laptoppal is megnézheted ill. másik géppel.
Persze ne feledkezzünk meg legelőször a hálókártya driver frissítéséről.
Sok variácó van, és ahogy szűkíted a kört, csak akkor lehet bármi biztosabbat mondani. -
Calogero
addikt
A plusz percek attól függnek hogy mit rendelsz a telefon mellé
2900 Ft-os TV-ért jár 100 + 1000 perc
20/10- es netért jár 100 + 1000 perc
30/20- as netért jár 200 + 2000 percCatv és Internet előfizetés esetén az ingyenes percek száma
összeadódik.ÁSZF 57. oldal
Hűség nem kötelező
A díjak így alakulnak
Hűség nélküli: 2900 + 3500+ telefon
1 év hűség esetén: 6 hónapig 3000 Ft+telefon, utána pedig listaár 2900 + 3500+telefon
2 év hűség esetén: 12 hónapig 3000 Ft+telefon, utána pedig listaár 2900 + 3500+telefonNem tudja valaki TopNetre nem jár ajándék perc?
-
ANT
őstag
Sztem a dolgok ilyen stádiumában még az üszi sem tud pontos infóval szolgálni.
Sőt! Kollégámnak tavaly nov. végén kb.két hónapot mondtak a szolgáltatás indulásig, meg tegnap is két hónapot mondtak!A hálózat kiépítés már régen befejeződött nála házon kívül/belül. (Bp XVII. ker.)
-
bbazsy
őstag
merre laktok Ti (akik várjátok?).
én is most költözök el innen oda, ahol nincs, de én aláírtam az 1 évet a UPChez.
nem fogok rájuk várni hónapokat, főleg úgy, h nem tudtak semmit mondani, h mikorra érnek oda (pedig nincsenek messze és erősen panelos a környék).mod: amúgy XI, Sáfrányba megyek. erről esetleg valaki valamit?
-
bajnokpityu
félisten
nálunk is 9 hónap volt az első általuk választott határidőhöz képest a csúszás.
ezzel együtt én routeremnek nem szimpi semmilyen pppoe kapcsolat(ez sem),eléggé hajlamos szakadozni-belefagy,igy hagytam ezt a szolgáltatást a pics*ba.és borzalmasan felháborodtam,hogy ezt hogy merik lannak hivni.hagyományos értelemben LAN ra nem kell betárcsázni,hanem tcpip.
mindegy,úgyis költözök innét.
-
Thulcandra
senior tag
Ne aggódj, neked biztos előbb lesz gyors olcsó neted mint nekem meg jó pár ezer embernek, annak ellenére, hogy egy majdnem 35 ezer fős -elvileg- fejlett városban lakom (Mosonmagyaróvár), ahol még évekig szóba sem fog kerülni az igazi szélessáv, sőt, mivel én családiházas környéken lakom, még lehet évtizedekig sem :/
Tényleg idegesítő milyen rendszerben, és milyen tempóban fejlődünk...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Lenovo T440s intel core i5-4210u,4GB/120GB SSD,jó akkumulátor! Fix 25 ezer ft
- HP Elite x360 2in1 Notebook! IPS 13,3" Touch / i7-1355U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged