- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
forrest85 #33375 üzenetére
szerintem megelőzik vele a sok hibabejelentést. oké hozzáteszem nem a letöltéssel van baj hanem a vissza iránnyal azt meg jóval kevesebben fogják észrevenni de ha tudják hogy ennek jobban kellene menni akkor biztos ránéznek hol lehet a baj, főleg hogy switch és ONT csere után is beleszaladunk ilyen garantált alatti feltöltési értékbe. a letöltés nem érdekel ha 940megabit körül megvolt néha 1-2 880-900megabites mérés mellett hiszen az azt jelenti hogy ott van még tartalék, ellenben a feltöltés délután 70-80megabit az sajnos nem 200 mint amit elvárna az ember.
i3-380M laptopomon most egy gyenge szektoros 500gigás 1tányéros Seagate vinyóra 40-50MB-al jönnek a nagy 20gigás anyagok torrenten szóval nem rossz azért, amíg nem telik be a lemez cache 80megabájtra is felugrik
letöltésre nem is tudom kihasználni csak a két asztali gépemmel amiben i5-4690 és i7-4790 proci van SSD-vel, csak azokat torrentre ritkán használom hiszen hangosabb mint egy laptop és több áramot is kér. seedre 200megabitet meg a laptop is simán visz szóval tökéletes.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
forrest85 #24964 üzenetére
Nem, ebbe megy a bejovo WAN, a ZTE WAN es a gep ethernet kabele amivel figyeljuk, mirol csacsog a masik ketto...
Gejza1981 : zsir. Rakok openwrt a masik routeremre es megnezem ezeket. Gyk. ha megfelelo VLAN-ba rakom akkor a router mogott a ZTE VOIP kapcsolatanak kell ip-t kapnia a kozponttol DHCP-vel.
-
unravel
őstag
válasz
forrest85 #16874 üzenetére
Ennyi a jelenlegi, összes információ: DIGI BOEING 1G SPOT
Én türelmesen megvárom mi sül ki ebből, mert van telefon és a routerem is 54M.
-
ACE-
addikt
válasz
forrest85 #16874 üzenetére
Ha 6700 lesz a Gigabit listaára, akkor szerintem közbe ékelnek még egy 500 Mbit-et 5700-ért, és megmaradnak a régi csomagok... Félő hogy mindenképpen többet kell majd fizetni a nagyobb csomagokért és nem lesz automatikus emelés. Kérdés hogy a nagyobb csomagokat előfizetve a meglévő okoscsomag kedvezményt át lehet-e majd vinni.
-
Insolent
aktív tag
válasz
forrest85 #15530 üzenetére
Felhasználóm névnek és jelszónak semmi köze a lépcsőházban lévő switchez, nem router, hogy több júzer bejelentkezési adataid tárolja..
Szerelő szerződéssel együtt hozza a felhasználó nevet és a jelszót, egyéb módja nincs hozzá juss ha jó tudom.
Hacsak nincs egy Digis ismerősöd akitől kölcsön tudod kérni az ő bejelentkezési adatait.. De egyszerre két login nem lehetséges. -
persnongrat
tag
válasz
forrest85 #15056 üzenetére
Azért a routeredet ne állítsd be mondjuk 10.0.0.1-es címre!
(most írtam valamit, a 10.x.x.x biztos, mert valamiért időnként ezt osztja ki külső címnek és a helpdeszkás nem értette, mi bajom van vele... - akkoriban volt, hogy a virtuális gépeim 10.x.x.x címen voltak) -
hkari
őstag
válasz
forrest85 #12448 üzenetére
Nem tudok torrentezni, mert disc overload van. datanet ezt írja.
-
McLaca
őstag
válasz
forrest85 #12034 üzenetére
Villanyóra nélküli teljesítménydíjas kialakításnál a megszakító a digi elosztószekrénye mellett van, a szekrény meg általában más villanyórák közelében, az egyik mögül méretlenről bekötve.
Villanyórás megoldásnál meg ott, ahol a mérő van, ilyet élőben még nem láttam, de valószínűleg az is az elosztódoboz mellett van (mert emelet meg van jelölve hozzá), ha volt neki hely, mert nem fognak iszonyat drágán fővezetéket huzigálni a lépcsőházi elektromos főelosztótól az emeleti digi szekrényig.Üdv!
-
-
-
mfranky
őstag
válasz
forrest85 #8678 üzenetére
Ezt a rossz UTP elkötést teljes mértékben kizárhatjuk, mert van a Dlink mellett egy régebbi Belkin router-em is, aminek csak az a baja, h ciripel mint állat hangosan, és azzal tökéletesen működik minden. Csak eldobálja a wifit-t elég gyakran. Ezt akartam lecserélni a Dlink-re, de ez meg nem kapcsolódik a nethez.
-
mfranky
őstag
válasz
forrest85 #8674 üzenetére
Ha simán a gépen van, tökéletesen működik. Ki lett próbálva, a laptopon be is állította nekem a szerelő. Szépen működik.
Ha berakom a routert közé, nem tud csatlakozni.Olvastam egy picit itt korábbiakat, délután kipóbálom hogy nem dynamic PPPoe, hanem static PPPoe-t állítok neki, és azt a 10.0.0.0-as IP-t.
Továbbá nevet nem adok a kapcsolatnak, hanem üresen hagyom.Remélem ennyi volt a hibám, amit nem állítottam be a routerbe...
-
-
Vodar
senior tag
válasz
forrest85 #8015 üzenetére
Nem, kb. 1 éve olvastam róla egy hírt, hogy a Digi és a D-Link szorosan együttműködik.
Amúgy olvassátok a közleményeket? Aki lassulást észlel, lehet, hogy azért, mert épp arrafelé is hálózatkarbantartás van: http://www.digikabel.hu/kozlemenyek
Folyamatosan vannak ilyen hálózatkarbantartások, gondolom, hogy a TvNetwork ügyfelek átvétele miatt (is). -
Vodar
senior tag
válasz
forrest85 #7902 üzenetére
A legutóbbi sebesség növelés alkalmával is csak napokkal később tették ki a hírekbe (amikor a TopNET-et gyorsították). Nekem a sebesség tesztek + torrent mutatja, hogy már 40Mbit-tel töltök le és más is írta, hogy ugyanezt tapasztalja.
A TopNET-et nem növelték meg véletlenül 100Mbit/s-ra? Valaki nyilatkozzon
-
McLaca
őstag
válasz
forrest85 #7389 üzenetére
ELMŰ-ÉMÁSZ területen a mérő előtti méretlenre szokás kötni, azért jöhet ki a vezeték a lakásból, mert gondolom, a mérő lakáson belül van (MSZ447/1998 szerint szabálytalanul
), és azért a lakásban kötötték rá a mérő előtti méretlenre, mert ott lehetett könnyen hozzáférni. Régi építésű ingatlan lehet, ha a mérők lakótéren belül vannak, és az ilyenekben nem jellemző az emeleti főelosztó. Nálunk (panel) már van ilyen főelosztó, és abba van kötve a digi, teljesítménydíjasan, tehát mérő nélkül, csak egy 2A-es kismegszakítóval.
Persze ha a szomszédnál nem bontottak plombát, akkor lehet, hogy mégis mért vezetéken van, a méretlenre ugyanis maga az áramszolgáltató köti rá a mérőnél, és újra is plombázza azt. Nálunk a házban ilyen nem a digivel, hanem egy másik szolgáltatóval történt, nem főelosztóból van bekötve, hanem egy szomszéd mérője mögé.
Üdv!
-
Nagymelák
senior tag
válasz
forrest85 #7016 üzenetére
Az ügyfelesek is nagy francok 72 óráig nem csinálnak semmit, utána felhívnak hogy kerestek de engem nem lehet elérni (természetesen mobilszám van megadva telcsi mindig a zsebbe).
De természetesen újra felveszi a hibát és minden indul előröl, és így megy szépen el 1 hét. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
forrest85 #7009 üzenetére
Igazad van,csak azt is irta hogy december óta sz@rakodik a netje...
Nálam pl 3 óra alatt sikerült bekötni a netet,mert nem volt net a teszteléskor,aztán rájöttek hogy mikor klimperték utána felcseréltek 1-2 színt,ezt minden kábel végén sikerült eljátszaniuk egyesével, méregettek a testerrel,ment a fejvakarás ezerrel és még mindig nem volt jó,aztán rájöttek hogy mégis jól vannak a színek ,mert az egyik szakinak bevillant hogy lehet hogy a háztömbben a fő switchnél is lehet a hiba,hát lementek átkötötték és láss csodát : 3 óra szerelés után megcsináltákEnnyit róluk
benzol: ha nagyon nem jutsz semmire,menj be a digihez és csapkodj asztalt és mond meg hogy jöjjenek ki és nézzék meg de azonnal
-
McLaca
őstag
válasz
forrest85 #5691 üzenetére
Változó. A Diginél minden adó digitálisan tömörítve utazik a digitális-analóg konverterig, ahol rákerül a koaxra az analóg jel. Emiatt a blokkosodás a gyors mozgásoknál minden csatornán előfordulhat, az egyébként földi sugárzásúakon is. Viszont hogy elő fog-e fordulni, az megint sok mindentől függ, mivel a digi állandóan csiszolgatja a szolgáltatást és a jelek szerint a sávszélességgel is játszik (a kábelen ugyanabból a forrásból származnak a csatornák, mint a tányéros diginél, sőt, szerintem a kábelre is a műholdról szedik le a jelet, úgy osztják szét, csak mivel - jóval - nagyobb tányérokat használnak, a háztartási méretű rendszerekre jellemző nagy zavarérzékenység itt nem jelentkezik).
Tény, hogy többször tapasztaltam blokkosabbnak egy-két csatornát a diginél, mint a UPC-nél, de nem gyakori az eset, és tegyük hozzá, alig fele az előfizetési díj a sokkal jobb kínálat mellett, viszont a kép zavarmentesebb, és a színek is helyesebbek, mint a UPC-nél. A hang az, ami - véleményem szerint, és én elég audiofil vagyok - rosszabb jópár csatornán, mint a UPC-nél, mivel valószínűleg azon spórolnak sávszélességet. A tipikus MP3-as hibákat hallom itt-ott. De!
Ettől függetlenül nem kéne a UPC, ha azonos áron adná, akkor sem. Egyrészt, mert a kínálata fika, másrészt, mert ha bármi hiba történik, akkor a diginél az legrosszabb esetben 1-2 órát tart (de ilyet még nagyon viharos időben sem tapasztaltam), UPC-nél viszont ha este eltűnik egy csatorna, mert esett két csepp eső, és ez az este mondjuk péntek, akkor azt a csatornát hétfőig nem nézi az ember. Emiatt, ha azonos tartalmú és árú kínálattal jelentkezne a UPC (de soha nem fog!), akkor se váltanék vissza.
Ha meg van egy DVB-C tuneres TV-d is, ami viszi az MPEG4-et is, akkor onnantól a UPC szóba se jöhet, ugyanis a digi a csatornái nagyobb részét DVB-C-ben is nyomja az analóg mellett (az M1-et és M2-t HD-ben is), és ezért nem kér külön pénzt.
Itt a kábeltv-s topik amúgy: [link]
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mobil flották
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest