- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Jól írja MasterMark kolléga: nem kell kukáznod a jelenleg szépen kialakított vezetékelési rendszeredet. Nálunk sem volt szükség átalakításra, gyakorlatilag a korábban kiépített vezetékeket tudtok gyönyörűen újrahasználni. (Erről "ömlengtem" korábban egyet, most megkímélnék ettől mindenkit.
)
Azt a pontot kell megtalálnod, ahol tudod telepíteni a Digi-s eszközöket (+2 konnektor és igény szerint valami doboz/polc az eszközöknek). Ott elvágod a mostani koax és UTP vezetékeket, úgy csatlakozó rájuk. Ennyi. A lakás belsejébe immár a régi vezetékek viszik tovább a műsort.
(#69183) DRB: sajna így van. Amikor tavaly nyáron kötöttem, pl. nem sértődtem volna meg egy év hűségen sem, de mondta az ügyintéző hölgy, hogy ha csak a netet kérem, akkor nem lehet hűségidővel kötni... TV-re, telefonra meg nincs ott szükség (gyakorlatilag felújítás alatt van a lakás, senki sem lakik ott)
(#69178) nyikszi: ezek szerint nem csak én látom ezt így. "Örülök", hogy nem vagyok egyedül ezzel a nézetemmel. (A örülök-öt itt nyilván nem kell szó szerint érteni, nyilván nem vagyok feldobva a helyzettől, ahogy ezek szerint Te sem.
)
-
MasterMark
titán
Valamit nem jól értesz. Az optika bejön ott ahol az utp/koax.
UTP-t és a koax-ot elvágod, és az optikás dobozba kötöd.
Optikás doboz bridge módba kapcsol, és minden teljesen ugyanolyan lesz mint eddig. Állítani sem kell semmit sehol. Marad a routered meg minden bekötésed ahogy most van.
-
-
Így van, az FTTH mindenütt fel fogja váltani a régi FTTB hálózatot.
-
Csak olyan portot fog nyitottnak jelezni, amin van futó szolgáltatás is, ami figyeli az adott portot. Önmagában a routerben beállított forward kevés. Töltsd le az Open Port Check Tool programot, azzal tudsz tesztelni tetszőleges portot, és maga válaszol is a bejövő kérésre, ha azt nem fogja meg korábban egy tűzfal.
De ennek már nem sok köze lesz a DIGI-hez, így talán jobb lenne a router, vagy a Tomato topikjában folytatni. Esetleg még az otthoni hálózat, internet megosztás topik is megteszi.
-
-
-
-
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Telefonod semmiféleképpen nem lesz ZTE nélkul. Millioszor at lett mar beszelve, nem mukodik routered mogott mert nem tudsz WAN VLAN-t forwardolni, mas WAN VLAN ID-vel megy a VOIP és az internet is, raadasul a VOIP az DHCP belsohalozat.
Egyik megoldas hogy teszel egy switchet a ZTE WAN oldalara es abbol viszed a routered wan-jára, a ZTE -ben disconnectelsz majd a routereddel betarcsazol. A masik megoldas hogy bridge módba rakod admin menubol a ZTE-t es igy ő csak a telefont intezi, a routered tárcsáz.
-
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Nálam ugyanez a hiba, de nekem meg is szakad. Az a baj, hogy kicsi a minta, még nem tudtam elég tapasztalatot gyűjteni, mert csak édesanyámmal beszélek 1-2 naponta egyszer. A hibajelenség az, hogy "hallja", hogy nem hall engem (tök süket a telefon, ez ugye feltűnik az embernek), ezért beszól (mert én még hallom...), hogy fenébe, már megint, majd rögtön megszakad. Mondjuk ma állítólag volt egy olyan, hogy süket lett, de nem szakadt meg, mert félre is tette és várta, hogy visszahívjam, én meg hallottam a háttérzajokat. A hiba random idő után fordul elő nekem is. Eddig komoly esélyt láttam rá, hogy a telefonja szar, de most, hogy téged olvaslak, már kétlem.
-
Okés, köszi, de egy atomos gép sem fogyaszt többet 15W-nál, ráadásul csúcsban - elvileg.
Persze + winyó.
Egy Atom procis integrált lap+táp+ház drágább, és többet is fogyaszt, mint egy TP-Link 3600, viszont talán később ütközöm falba vele.
Azért az az 500Mhz-es MIPS proci csak nem tud annyit mint egy 2 magos Atom. Franc se tudja.
Ha router-t veszek, akkor tuti a TP-Link 3600 lesz, de még törpölök rajta kicsit, hogy milyen fogyasztást tudok kihozni egy kis atomos gépből, és ez dönt majd szerintem. -
Xero
nagyúr
Az RT-N66u pont kétszer annyiba kerül mint a 4300-as TP-Link. Megéri? Kétséges...
Ár/érték arányban a TP-Link jelenleg (és a 1043 óta) verhetetlen. Az OpenWRT support és ellátottság magasan itt a legjobb. Stabilitás és minőség? Teljesen jó. Több éve üzemeltetem a backup routert gond nélkül. 5év garancia pedig mindenre elég.
Komoly hálózati eszközök terén nálam csak és kizárólag Cisco jöhet szóba (szakmai ártalom), de soho vonalon ágyúval verébre kategória.Ettől függetlenül nem hiába van nekem sem egy 100e-s Time Capsule mellett backupként egy 10e-s TP-Link 1043.
-
sfdrakex
nagyúr
CAT1 - telefonkábel (hangátvitel, 2 érpár)
CAT2 - maximum 4 Mb/s adatátviteli sebesség érhető el vele.
CAT3 - 10 Mb/s az adatátviteli sebessége. Csillag topológiánál alkalmazzák, ethernet hálózatokban (Legacy Ethernet[10MB/s-os] közege).
CAT4 - max. 20 Mb/s adatátviteli sebességű.
CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebességű, csillag topológiánál alkalmazzák, ethernet hálózatokban.
CAT5e, CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség. -
Dot
őstag
1: Nekem is ilyen routerem van!
Az alap fw-vel 30-40 mbitnél meghal az egész! De tomato-val tökéletes/dd-wrt-vel sincs baj/. ftp, apache, vnc tuti működik.2: Nekem 2 éve még 5e kábelt húztak. Mivel még 80-as a legnagyobb csomag ez elég is. Ráadásul a telefon is ezen az utp-n jón a kék érpáron, szóval kizárt a gigabit. A routeren keresztül 2 gép között 600-700Mbitet értem el 5e-s UTP kábelen ~15méteren + 2 méter Cat5 STP kábellel.
/Ha lesz 100Mbit+ csomag hozzám új kábelt kell húzniuk, a telefon miatt./ -
Killing
addikt
1.: Panelban lakom én is, Digi 80/25-öm van, switchről jön fel a net. Ez portok tekintetében semmi korlátozást nem jelent, csupán a tűzfalon és a routerben ki kell engedni az adott portot, nekem utorrentnél ez segített!
2.: Nekem a lakásban CAT5e van, bőven elég, a 80/25 Mbit/s-hoz bőven jó. Ilyennel dolgoznak a digisek is, már a lakásba is CAT5e jön be.
A CAT5e és a CAT6 1000 Mb/s-ot tud. [link] -
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest