- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
sparks #26304 üzenetére
Sziasztok!
Az bizony NAT-olt IP volt akkor, mint mobilneteknél, lásd Telekom sima csomaghoz járó net. Ott is a külső más mint a belső ami nekem pont százzal kezdődik.
(#26307) sparks: Azért böngészéshez se teljesen jó. Valakit IP alapján kivágnak valahonnan, aztán repül az egész háztömb, akár utca...
(#26308) TechnicR: le és fel egy kábelen megy. UDP esetén legalább is biztosan. -
bambano
titán
válasz
sparks #26324 üzenetére
nem annyira közismert, de a 100.64-es címtartomány elérhetőség szempontjából ugyanúgy privát hálózatnak számít, mint a 192.168.x.x
Ezt az iana belső gerinchálózati ip címtartománynak rezerválta és a routingja ugyanúgy tilos, mint a 192.168.x.x-nek.
a portok nem zárva vannak, hanem nincsenek dnatolva.tehát ha minden helyesen van konfigurálva, akkor 100.64-es címet nem fogsz elérni kívülről.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
sparks #26342 üzenetére
Te irtad hogy munka miatt nagyon fontos elerni. Ha nagyon fontos akkor arra van megoldas, fix ip. Vagy megsem annyira fontos....
Nyilt wifire meg csatlakozzon akinek het anyja van.
TechnicR: esetleg ha van digis ugyfelkapud, megnezheted hogy az eszkoz sorozatszama ami a szerzodesedhez van rendelve stimmel-e.
-
Drenadar
veterán
válasz
sparks #26324 üzenetére
Nem tudom, hogy miért nem akarod jelenteni feléjük a "hibát" én jelenteném... írásban és nem szóban.
Lehet csak valami konfigurációs hiba. (Én amúgy nem emlékszem, hogy én kaptam volna 100-as IP-t, jelenleg 78-as +1 a speedtest nálam loggol... van itt MINDEN! de 100-as nincs) -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
sparks #26295 üzenetére
Akkor teamviewer betalicskazta a biteket vagy nem tom hogy csatlakozott... Oke hogy "belat" nat moge es visszairanyba epiti fel a kapcsolatot, de az a cimtartomany szerintem normalis.
Egyebkent azt irtad hogy nagyon fontos a munkad miatt elerni az otthoni szervered. Ha valoban az, akkor mindosszesen 2500ft es nincs tobb fejfajas... vagy egy uzleti elofizu/berelt vonal, de az kicsit dragabb lenne.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
sparks #26290 üzenetére
Ha nagyon fontos akkor 2500ft a fix ip cim. Egyebkent teamviewerrel elerted tehat mukodott, valami mas bibit keress.
TechnicR: a csuccsal ne torodj, az csak buffer. Es szolj be nekik hogy mivel kotelezo a zte csodat hasznalnod a telo miatt ezert lesz#rod mennyivel megy a gepbe dugva...
-
TIT
veterán
válasz
sparks #23937 üzenetére
Gyorsabb nem lesz ill.a feltöltés 5Mbittel.
Nem rossz csak nem emelnek,te örülnél ha a szomszéd ugyanolyan netet kap mint te csak olcsóbban?
Amúgy a 200-ast a vinyó se fogja bírni mert 100-nál is kiakad.
Érdekes,hogy év végéig 2x emelnek(még 1x se emeltek)200-ra,aztán 1 gbitre,vagy 1 hónapon belül 2x fognak gyorsítani? -
Drenadar
veterán
válasz
sparks #23795 üzenetére
Ezzel nagyon sok értetlenkedő betelefonálót spórolnak meg, akik nem értenek a számlázáshoz, szerintem ügyes húzás, és akárhogy is a usernek sokkal átláthatóbb. Nincsenek jóváírások, tört hónapok.
felfele váltásnál nekik nem kell pénzt visszaadni csak időarányos részben kiszámlázni a különbözetet, ezt az ügyfél is felfogja.
Szerintem nincs ebben semmi "kivetnivaló".
És tudom te felfogod, de a lakosság nagy része még ha tud is róla, még ha előre is tájékoztatták akkor sem érti meg a számlázás nagyon bonyolultnak tűnő részét, és ezáltal felesleges bosszankodás/telefonálás >> ügyfélszolgálat terhelést hoz létre és ezzel ronthatja az SLA-t.
Nah peace!
-
HZoli87
veterán
Na , frissítettem a routert , beállítottam mindent újra rajta . Net szép és gyors mindkét gépen . Letöröltem a uTorrent klienst mindkét gépről , majd az 1.7.7 - s változatot vissza , alapbeállításon hagytam , csak a portot adtam meg a programoknak . Ugyanaz a jelenség , elindul szépen a letöltés , felgyorsul , majd a netnek kampec , elmegy . Sajnos ez a router nem erre a netre lett kitalálva , nézhetek valamilyen új után .
-
Hartmann
csendes tag
thanx, én is valami hasonló eredményre jutottam a googlival
akkor tényleg az lesz a gond. akkor délután próbálom a közvetlent is, meg a netgeart, hátha
de ettől függetlenül még mindig várom az ajánlatokat, hogy melyik tudná rendes, teljes sebességgel továbbtolni a gépekre
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest