- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
DonMaster #42025 üzenetére
Nálam is Zte van, de 100mb-n és azt hittem, a másik két érpáron van a telefon.
"használd a szerkesztés gombot. 5percen belül." - csak akkor szoktam, ha az adott hsz-t kell szerkesztenem, ha másnak írok, az külön hsz. Ha egyszer bekerül a fórummociba a szál alapú nézet (amit az Index béndzsa fóruma a kezdetek óta használ) sokan lesznek hálásak ezért
- bár most is logikusabb utólagos visszakeresésnél.
-
adika4444
addikt
válasz
DonMaster #41966 üzenetére
Te a technológiai korlátra gondolsz.
Viszont a mobilnetnél is van az amikor a lehúzás, a parasztkodás miatt (fedve persze technikai okokkal) van hogy 500 MB forgalmat adnak egy rohadt 10000 Huf díjcsomagban.
Pedig ha nem a lehúzásról szólna, akkor lehetne az hogy 500 MB után priorban lentebb kerülsz, tehát ha a még nem elhasznált forgalmú nagyban netdönget akkor neked lassul, de ha nincs terhelés akkor nettó hülyeség ez a mindenképpen lassítunk című történet. Ez a lehúzásról szól... -
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #41879 üzenetére
üzleti csomagnál ha cég rendeli kelleni fognak a szokásos céges papírok (aláírási címpéldány, cégkivonat, bankszámlaszám, esetleg meghatalmazás stb.)
ha egyéni vállalkozó kéri akkor vállalkozói igazolványt.az úgy nem megy hogy magánemberként rendelsz üzleti csomagot és bemutatsz egy személyit+lakcím igazolványt.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
DonMaster #41859 üzenetére
mert a szervereken is átállnak IPv6 only üzemmódba
erre csak anynit-hogy az egy elég gagyin müködö cég aki ezt meg teszi most 2016-ban
amikor az ipv4 a menö és az ipv6 ritka számban van csak a felhasználoi környezetben.Hol írtam, olyat, hogy ez 2016-ban lesz? Ez pont akkor lesz, amikor az ISP-k dobálják ki az IPv4-es tartományokat, mivel te is így írtad. Szóval kéretik nem átkölteni a hozzászólásomat.
Másrészt mivel az IPv6 tartomány kimeríthetetlen, ezért a Digi se fogja régi technológiákkal szívatni magát, mert minek? Ráadásul amikor kidobálják az IPv4 címeket, akkor annak egyik oka, hogy nem lehet már se eszközt, se szolgáltatást találni IPv4-en.
A boltban is csak olyan router lesz, ami eleve csak IPv6-on megy, ... -
Lex Icon
senior tag
-
bambano
titán
válasz
DonMaster #41844 üzenetére
az ipv4-et soha nem fogják kivezetni. akinek van, használja, akinek nincs, majd átkényszerül v6-ra.
(#41843) zsolt501 "Ezt hogy érted?" pontosan úgy, ahogy leírtam. a digi gerinchálózatán nem közlekednek sem ipv4, sem ipv4-hez tartozó arp, sem ipv6 csomagok. kizárólag pppoe-t használnak, azon meg átmegy minden.
egyébként meg nem tudom elképzelni, hogy egy ethernet családba tartozó adatátviteli közegen ne lehetne ipv6-ot tolni, függetlenül attól, hogy ethernetnek, utp-nek, gponnak, eponnak, vagy bárminek hívják. ha a szabvány neve 802.3-mal kezdődik, akkor kizárt, hogy ne működjön rajta bármi, ami utp-n is működik.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
DonMaster #41844 üzenetére
És te azt honnan veszed, hogy a többi szolgáltató, majd csak úgy átadják az ipv4 tartományaikat, na ezért nem válaszoltam, mert ez úgy hülyeség hogy válaszra sem érdemes,
Céges ügyfeleknek úgy is el tudják adni az ipv4-et, mert sokaknak fontos, és ezért sem hinném, hogy pont a diginek fogják eladni az ipv4 tartományaikat. -
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #41834 üzenetére
szép is lenne ha minden lakás kapna egy EPON-t...
mindig a bejövő szálon kell nézni a hálózatottehát GPON van jelenleg amit 32felé osztanak az azt jelenti hogy jó esetben 2,4/1,2gigabit megy 32ONT felé ami itt nálunk valszeg 32lépcsőház, ezért van csúcsidőben feltöltési sebesség hiány...
EPON esetén 1/1gigabit (72% hatékonysággal csak 900megabit fel és le) jutna 32-es osztásra
míg a 10G EPON esetén 10/1gigabitsima EPON tuti visszalépés lenne még ha olcsóbb is, azon 1000-es csomagot adni nem lehet mert 1user is leszívja
10G EPON már jó lesz azért 32-es osztás mellett ami ugye általában egy panel lépcsőház hiszen 33-60lakás körül mozog egy lépcsőház, ott meg még 30előfizető esetén is brutálisan sok lesz a 10gigabit (tudom nem dedikált 10giga de legalább nincs rögtön 2,4gigás limit mint GPON-nál)annyi hogy 1,2helyett csak 1gigabit a vissza irány, de legalább nem 32lépcsőházra jut hanem 1-re és ott jó ha 20-25előfizető van azok meg nem hajtják ki 0-24-ben
-
bambano
titán
válasz
DonMaster #41822 üzenetére
hát ja, lépcsőházanként az a 900 forint egy bazi nagy összeg...
ha igazam van a saccolással, hogy nálunk 4 switch van, akkor ennek az épületnek az átépítésével nyer havi 30x4x40 forintot, az nincs 5 rugó. Ehhez képest kipakol 112 darab ont-t, darabjának mennyi is a vételára? plusz újradrótozza a házat, optikus embert foglalkoztat vele, stb. stb.meg is fog térülni, úgy nagyjából mikorra a nap felrobban.
szerintem megegyezhetünk, hogy az árammegtakarítás nagyon nem indokolja az fttb->ftth cserét.
-
eastsider
nagyúr
válasz
DonMaster #41741 üzenetére
eddig 66/6 volt (illetve most is), csak lejart a huseg a regi (aktiv1) szolgaltato szerint, es kijott egy 7k-s szamla, ezert akartam valtani.
ufsz-en ugy lattak, hogy be van allitva, kell kuldenem nekik print screent hibabejelentore
lehet a 40/4-esre kellett volna valtanom -
Zsolesz69
csendes tag
válasz
DonMaster #41515 üzenetére
nekem csak Q9400 négymagos Intel van 4 giga ddr2 rammal, win7 Ultimate, ha a PPPOE annyira fogná a procit, akkor azt hogy magyarázod hogy 4 AZAZ NÉGY felhasználónév / jelszó párossal 3 virtuális géppel + a fő géppel tudtam PPPOE kapcsolódva lenni, sőt külön-külön használni is ezeket és egyszer sem szakadt? És proci használat nagyon max 10-15 % volt?
(ezek amúgy családon belüli önálló előfizetések, bár az előfizetés helye földrajzilag máshol van, de mindegy, műxik, semmi nem tiltja amúgy) -
chester91
senior tag
válasz
DonMaster #41507 üzenetére
A garantált megvan, így hibát telefonon nem rögzítenek, csak e-mail-ben (ami megvolt, kijöttek, a switch-nél mókoltak valamint, és lezárták a hibát), ami azért is érdekes, mert egy másik szolgáltatónál dolgozom jelenleg, ott is a hd vonalon, és nálunk akkor is lehet hibát felvenni, ha csak 5 mb/s-al kevesebb az ügyfél által mért, mint a maximális....na mindegy. A router gigás, N750 TP-Link (lakótársam szokta mókolni, ddwrt van rajta, annyira még nem másztam bele a router képességeibe, csak annyira, hogy 5 ghz-en mennyi a névleges maximális sebesség). Majd reseteljük, és újra felkonfigoljuk a routert. Még egyszer e-mailben bejelentettük, ha nem változik, akkor megyünk a 200-as csomagra, mert felesleges az 500-asért fizetni, ha rosszabb napokon a 200-at hozza, és éppen hogy eléri a 300-at. Mind a két pc (asztali és laptop), amivel teszteltük, gigabites lannal bír, átlagban 300-330-at dobott (utolsó mérésen 215 lett), felfele 210-220 között.
-
Zsolesz69
csendes tag
válasz
DonMaster #41467 üzenetére
te akkora hülyeségeket írsz, hogy csak fogom a fejem.. a processzornak SEMMI ismétlem SEMMI köze ahhoz, hogy ki tudod-e használni a gigabites netet.. tudod mihez van köze? A HÁLÓKÁRTYÁHOZ meg az esetlegesen 150-300 megabites routerhez.. mégis, hogy a faszba akarsz áttolni 900 megabitet mondjuk egy 10 / 100 as hálókártyán? vagy egy 150 megabites wifin, ami jó esetben ugye 40-50 megabit? erre még rákontrázol, hogy "csak routerrel tudod kihasználni a gigabites netet" hát pont hogy nem
-
taip
senior tag
válasz
DonMaster #41480 üzenetére
Ha valaki gépelési hibát ejt, akkor pl. felcseréli a betűk sorrendjét, vagy a mellette lévő betűt üti le, stb.
Te viszont főként olyan hibákat ejtesz, ami nem ilyen, ugyanis:
- A mondatokat nagy betűvel kezdjük.
- A szavalat nem csak egymás után hányjuk, hanem van olyan, hogy egybeírás, különírás, tagolás.
- De leginkább az a zavaró, hogy alig használsz írásjeleket, pl. vesszőt, pontot. Nem lehet tudni, hol egy kifejezés eleje meg vége.
stb.Tényleg értelmező gép kell az írásaidhoz...
(És megsúgom: nem "elkellet" hanem "el kellett"... többek között.)
-
válasz
DonMaster #41478 üzenetére
az iptv nem feltétlenül zárja ki a digitális és analóg adást (nekem is úgy volt, hogy a kábel elosztva a hgw előtt és ment egy direktben a tévébe is, hogy ha nem volt net - így iptv sem -, a tv akkor is nézhető legyen), ahol adott koaxiális kábel, ott meghatározott csatornák az iptv box kihagyásával, direktben a megfelelő tv készülékkel is foghatók, ráadásul ahol korábban csak analóg volt, ott is sok helyen lett kódolatlan digitális adás, több szolgáltatónál is ez van egy ideje - a digitális átállásnak köszönhető -, most épp upc szolgáltatásom van és itt is pont úgy kihagyható a box, kártya sem kell, csak be a koaxiális kábel a tv készülékbe és kész, jönnek a kódolatlan digitális adások, illetve ha valakinek több tv készülék van, de nem akar több boxot vagy kártyát, akkor elég a dvb-c képes tv.
koaxiális és optika esetén nem csökken az internet sebessége, csak legkorlátosabb rézen, utóbbinál nem véletlenül írják külön is.
nem az iptv szutyok, hanem a jelenlegi tömörített állapot - mert láttam én már olyan minőséget, hogy az akkori digi digitális szórás mellett is elismerően bólintottam -, de ha kihal végre az analóg, akkor az iptv számomra a jövő - nem szabad teljesen kizárni, hogy a digi is meglépi majd. -
válasz
DonMaster #41467 üzenetére
nem vesz el az internet sebességből az iptv, azt felette biztosítják, még koaxiális szolgáltatáson is mindig felette volt nekem is, hiába ment egyszerre akár 3 stream egyszerre, úgy is adott volt a maximális netes sebesség, illetve még felette is kicsivel, optikán meg pláne.
setopbox sem minden esetben muszáj, meghatározott csatornák anélkül is adottak digitálisan (is) a többi szolgáltatónál is egy ideje. (ráadásul még az analóg hiba bejelentéses trükközés sem kell.)
nincs nyújtás a kép esetén, nem kell napi kétszer hangolgatni.
a személyes ügyfélszolgálat esetén nincs sok eltérés, de telefonosban a digi semmilyen, nem nagyon tudnak/akarnak úgy intézni semmit, amíg a többi szolgáltatónál jellemzően igen.fauv; szia,
ár/érték arányban egyértelműen jobb a digi, pláne a hűség nélküli áraival.
a net a legtöbb helyen stabil - minden szolgáltatónál előfordulhat terület/hálózat, ami problémásabb, így akadnak elvétve kivételek -, bár a leggyorsabb sebesség (diginet 1000) esetén előfordul néhol, hogy nincs meg a maximum, de a 600 - 700 Mbps is elég komoly sebességnek mondható azért.
az évek alatt, amíg digi előfizető voltam, alig volt probléma a nettel, jellemzően csak az előre bejelentett karbantartáskor, azon kívül elvétve és csak rövid ideig, de ilyen a telekomos éveim alatt is előfordult, illetve a upc esetén is.
a digi digitális tv inkább hajlamos volt néha órákra elszállni éjszaka, persze nem napi vagy heti rendszerességgel, hanem havi, vagy inkább több havi volt az átlag, de a netnél mindenesetre problémásabb volt tv, a kapcsolódó digi tv témában olvashatsz róla, ha tv előfizetésed is lesz és érinthet.
a digi is viszonylag gyorsan reagál a hibákra és azok orvoslására, ha nem is tehető az első helyre, de az általad írt
a digi esetén ami még hibalehetőség; eszközhiány, sokszor nem tudják a kért eszközt biztosítani, várólisták vannak/lehetnek. (a többi szolgáltatónál ilyennel sosem találkoztam.)
érdemesebb az elfogulatlanabb témában is olvasgatni; link, mert itt előfordul, hogy szélsőségeket olvashatsz a többi szolgáltatóval kapcsolatban, ami csak részint, vagy egyáltalán nem igazak, gondolok itt a fent írtakra. -
adika4444
addikt
válasz
DonMaster #41239 üzenetére
Hali!
A gép benyomásáról csak annyit, hogy amikor meglett a mostani laptopom nem akart megvétel után reggel bekapcsolni, próbáltam rengeteg mindent... Bevittük a boltba ahonnan van, és ott meg gond nélkül bekapcsolt.
Jelenség magyarázata:
passz, a későbbiekben meg nem történt az incidens... -
icecube23
tag
válasz
DonMaster #41184 üzenetére
Huuu..nehezen hámoztam ki a lényeget a hozzászólásodból, de sikerült. A terv így végülis az amit te mondasz, már bementem és ujrakötöttem szerződést és 1500 forinttal olcsóbb. Ennyi a max amit tehettem+várok, de azért bosszant a dolog hogy szinte rezisztensek a hibabejelentésekkel kapcsolatban, és mindig a routereimet teszik felelőssé, úgy hogy már le cseréltem jobbra.
-
aidy01
csendes tag
válasz
DonMaster #41162 üzenetére
köszönöm a válaszod. lehet, hogy az lesz a végső megoldás, hogy a zte routert és switchet kihagyom, nem használom a vezetékes telefont, és veszek egy saját routert.
amúgy ezt a két készüléket néztem, gyakorlatilag minimális különbség van köztük. létezik amúgy, hogy az olcsóbb többet tud, vagy csak nincs pontosan feltüntetve minden adatuk? -
törölt tag
válasz
DonMaster #41169 üzenetére
Ami úgy el van rejtve, cseppet sem feltűnő, h volt már olyan, aki saját bevallása szt, nagyon hosszú hónapok után fedezte csak fel, akkor is csak a kapott útmutatások alapján, h ilyen egyáltalán létezik. Mert ami nem a lényeghez tartozik, azt ki kéne emelni, h észre is vegyék. És nem csak a digis topikban, mindegyikben feltűnőbbé kéne tenni ezt a részt az állandó rinyálás helyett...
(És még az sem lenne 120%-os célelérés, annyi biztos.) -
Vesztor87
senior tag
válasz
DonMaster #41142 üzenetére
Válaszolok, ha nem rögtön letorkolnak akkor szerintem lehet tőlem kérdezni.
Az esküvő után autót akarunk venni, utána jön a gyerek, meg ezzel párhuzamosan kifizetnénk a panelt, mert mert nem akarunk itt maradni örökkéSzóval ha lehet, és nem sokba kerül spórolok, evvan
Részemről ez olyan dolog, hogy még ha rendelek ebből 1 pizzát havonta akkor is jobban járok mint ha benyeli a digi
Részemről a téma zárvaarkone:
Gyurka6: na igen, ez érdekes, de nem baj, meglássuk mi leszSZerk: lehet csak én fújom fel, de sok helyen látom/tapasztalom azt, hogy ahelyett hogy segítenék egymást az emberek, inkább kötözködnek, leszólnak, rosszalló megjegyzést tesznek.... sok helyen látom azt is hogy az emberek zárkózottak, nem nyílnak meg, nem barátkoznak... kár, én nem akarok ilyen lenni
-
arkone
aktív tag
válasz
DonMaster #41142 üzenetére
Nem tudom mit rugózol ennyit ezen.
Amíg Magyarországon azon ügyködnek a jóságosak, hogy hogyan húzzák le az adófizetőt a lehető legjobban, addig ne legyen már hiba az, ha valaki a már eddig is elég jó ajánlaton, de spórolni akar. Erre kényszerítik az embert, nincs mit csodálkoznod ezen! Ha valakinek lehetséges hűség lejára után újra kedvezményes csomagot kapni, akkor más is had érdeklődjön már.
Én nagyon szurkolok a srácnak, hogy összejöjjön és igen is, minél több pénze maradjon esküvő után is!
-
Gyurka6
őstag
válasz
DonMaster #41140 üzenetére
Hali!
Szerintem nem arról beszélsz amit kérdeztek. Az számomra sem világos mi alapján lehet hűséget újrakötni egyiknek, a másiknak meg nem! Esetleg az elfogadható lenne, ha megmondanák a "jó" ügyfeleknek lehet (mindig időben fizetnek, a sebességért nem reklamálnak stb.), a többinek nem. -
Con Troll
senior tag
válasz
DonMaster #41130 üzenetére
Szerintem a feltételeket érti, csak azt nem, hogy miért ezek a feltételek.
(=miért nem megy tovább automatikusan a 2 év lejárta után). Vagy lehet ezt is érti, csak nem akarja elfogadni.
Általánosságban: a kedvezmény nem jár, hanem adható. Lehet "asztalt borogatni" meg ordibálni üszin, hogy kössék újra a kedvezményt, de ha pl. már az első 2 év alatt is rendszeresen elmaradtak a számlák, esetleg korlátozás is volt, akkor nem kell várni semmit, még ha felmondással fenyegetőzik az ember, akkor sem. Egyéni elbírálás alapján is a "jó" ügyfeleknek hosszabbítják meg a kedvezményt, de nekik sem minden esetben, mivel a konstrukció szerint az okos csomagot egyszer lehet igénybe venni. Ha tetszik, ha nem. -
Vesztor87
senior tag
válasz
Senki nem mondta hogy mindezt nem ismerem. Azért írtam ide mert volt olyan kollegám aki hosszabbított velük. Nem tudom hogy ott volt-e valamilyen csomag bővítés, illetve az nem is most volt. Mindazonáltal kicsit fura ez, mert minden szolgáltatónál ahol előfizetésem van, ott folyton a hűséget akarták a nyakamba varrni, hogy megint olcsóbb/több legyen amit adnak. Azért a fórumba írtam, hogy hátha kapok tippet arra hogy lehet elérni azt, hogy kapjak hosszabbítást.
De mindegy, nem kell ezt megérteni, cseszegessél csak -
trec12
addikt
válasz
A Digi nem, hogy olcsóbb listaáron de többet is ad mint más hűséggel pl. HD adók tömkelege külön pénz nélkül, netsebesség, telefon előfizetési és percdíjak, nincs kódolás. Szerintem ezeket végig sem gondolják sokan mikor reklamálnak az újabb hűségért....
Persze a fentiektől függetlenül mindenki azt és úgy választ ahogy neki jólesik! -
Vesztor87
senior tag
válasz
DonMaster #41124 üzenetére
Nem kioktatásért jöttem ide! Ha bárkinek gondja van hívja fel a call centerüket, és ennyi, fórum zárható is, nem? Az hogy téged nem érdekel az ára az a te dolgod.
knuckle: Valóban jók az árak, csak miért ne lehetne hűséget újítani. A T és az Invitel is újra köthető. A digi is, csak picit macera:-)
-
Vesztor87
senior tag
válasz
DonMaster #41119 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk, nem olvastam el, mert nem én kötöttem, nem az én nevemen van. Másrészt van akinek Továbbra is adnak kedvezményes árat, van akinek nem... Harmadrészt azért kérdeztem,mert pesti kollegám korábban is zokszó nélkül kapott hosszabbítást:-)
Szerk: jó áron van 4k-ért és 6k-ért is ez kétségtelen, de ha lehet akkor 4-et fizetek nem 6-ot....
-
törölt tag
válasz
DonMaster #40911 üzenetére
1. Sosem torrentezek.
2. TP-Link Archer C5 routerem van, szóval a Gbps-os WAN adott, NAT-ot is tud.
3. Steamről, Originről, Uplay-ről töltök.A jelenlegi 100-as Invitel netemet sem tudom kihasználni, pedig a másik lakás Telekom által biztosított TV GO Stream, és a Mindig TV, valamint Youtube a Nexuson állandóan megy szinte, de ez jó ha 10-12 Mbps-ot elvisz.
"Már azon is gondolkoztam - mivel külön lakásba költözök, hogy a DIGI-től elég csak az Internet -, hogy lehet nekem a TV GO, mert FOX, Paramount Channel, LifeNetwork van. Sportcsatornák szerencsére nincsenek, vagy nem számottevő."
http://prohardver.hu/tema/invitel_adsl/hsz_19787-19787.html
Szóval az is lehet, hogy csak Internet lenne a DIGI-től más nem is. A DIGI oldalán most azt nem látom, hogy mennyibe kerülne csak az Internet egymagában?!
Csomagban látom, hogy az 500-as 3600 Ft lenne az 1000-es meg 400 Ft-tal több. Egyébként nekem tényleg csak akkor kellene ez a sebesség, amikor vásárolok olyan méretű játékokat mint például az eddigi rekordom a GTA V, Steamről az is hamar lejött 100-as nettel is.
SSD-m van, de csak rendszerpartíciónak, eleve csak kicsi mindegyik SSD, az igazán nagy tárhelyet a HDD-k biztosítják számomra. Azért is mondtam, hogy kicsit vacillálok, mert valószínűleg egyébként sem tudna annyival tölteni ha még a szerverről jönne is. Ugyanakkor az 500 fölött is bőven megvan, és csak 400 Ft eltérés csomag esetén. Ja lehet a telefon is a DIGI-től lenne, és az is elképzelhető, hogy a TV GO ellenére csomagban veszem. Még nem tudom.
-
válasz
DonMaster #40280 üzenetére
Vezetékes internet csomagjaink esetében (LAN, modem) nincs adatforgalmi korlát. Mobilinternet csomagjaink esetén – a választott csomagoktól függően - 1GB, 2GB, 4GB, 9GB és 15GB forgalmi korlát van, amelyek túllépése esetén a szolgáltatás 16/16 kbps sebességre korlátozódik, így túlforgalmazás és plusz költség nincs.
No comment.
Nem szótárazunk, egy adott szolgáltatás feltételeiről van szó. Aki szó szerint érti azzal nem vitázom.
Nem sértegettelek, elvárom tőled is.nem csak szidni Mikor írtam ilyet?
-
válasz
DonMaster #40274 üzenetére
Miről beszélsz? Nagyon nem értem.
Eredetileg 350 GB-os korlátnál lassított. De 2014 július 15-től törölték.
Minek írsz nekem olyat ami nincs?
Ne azzal foglalkozzál, hogy mire akarom használni.
Svédországban a 10 Gigabites előfizetést minek biztosítják, ha úgysem lehet kihasználni? 2016-ot írunk és ha létezik szélessávú internet elérés akkor használjuk. -
válasz
DonMaster #40224 üzenetére
Most azért nem kezdem el a mérőórájukon a fogyasztást nézegetni, az ONT árakat kalkulálni, az új belső optikai hálózat kialakítás költségeit kalkulálni, azután a karbantartási költségeket becsülgetni,de az egész több lesz, mint amit mos kifizet áramra. Áremelés nélkül már nem igazán lehet fejleszteni, azt azért nem szeretném, ha becsődölne a DIGI és szolgáltató nélkül maradjak. Ingyen nem lehet fejleszteni.
trec12
A szolgáltató fizesse mindenhol a szolgáltatáshoz szükséges áramot, én ezt mondom, azt hogy ti fizetitek, arra nem az a megoldás, hogy az összes előfizető saját maga fizesse.
Közelítsük már meg erről az oldalról. -
wwenigma
Jómunkásember
-
ronar
tag
válasz
DonMaster #39023 üzenetére
Szia,
A router firmware "baj" lehet félreérthető volt, wdr4300 router legfrissebb firmware-ben nincs implementálva a PPPoEv6 kapcsolatnál "Share with PPPoEv4" opció, ezért PPPoEv6 kapcsolattal csak az IPv6-al rendelkező oldalak mennek (google, facebook, istentudjami).
Ez most nem a hibája a wdr4300-nak hanem a tulajdonsága,de reméljük a gyártó kiad majd hozzá egy újabb release-t amiben már tud párhuzamosan működni a PPPoEv4 és a PPPoEv6.
Abban igazad van, hogy még nagyon kevés oldal rendelkezik IPv6-os címmel, de hát akkor is na....R
-
zsolt501
nagyúr
válasz
DonMaster #38931 üzenetére
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezek az adatátviteli sebességek (mennyiségek) garantálhatóak mindenhol, mert bizony nagyban befolyásolja a környezetben megtalálható elektromos berendezések, és egyéb hálózati eszközök is, de még a falak és a router elhelyezése is.
Főleg nem lehet garantálni ezeket a sebességeket sűrűn lakott környezetben, ott ahol egyszerre több hálózatot is látsz, mert bizony ezek a hálózatok akarva akaratlanul is zavarják egymást. -
Smktrooper
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DonMaster #38876 üzenetére
Na jol van, elegem van.
dvb-t - nem vilagszinten 1 szabvany.
elmeleti feltuntetett: nincs masik oldalon eszkozod akkor nem.
témába vág: TJ meg lett beszelve, uj/mas panaszos nincs. Egyedi.
Es nem, nem fog magatol megjavulni FOGD MAR FEL.
Ne gyere ide megmondani a frankot, erre nincs szukseg mert itt egyedul TE vagy most aki az OFF-ot okozza.
Csak a 2 topicgazda es 2 moderator szerint nem OFF a Digi IPv6 szolgaltatasanak mukodokepessegenek a kibeszelese mert eleg szorosan kapcsolodik ide. Eleg lesz?
szabonagyur: arrol volt szo hogy mentel, nem?
-
ivovizx
csendes tag
válasz
DonMaster #38828 üzenetére
Érdekes, én jópár levelet váltottam már a tp-linkkel, a végén pedig közölték, hogy a beállításaim jók, úgyhogy ők innentől kezdve nem tudnak foglalkozni a témával, így jártam, szóljak a szolgáltatónak.
Úgyhogy nem, a routerek szoftverén nem fognak reszelni, ezt a digi bassza el úgy ahogy van, nekik is kell megcsinálni. Más kérdés, hogy egyelőre a userek vannak hülyének nézve.
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #38772 üzenetére
héten két este volt 1+ óra kiesés "karbantartás" miatt és sajnos semmi sem változott...
azt hiszem jövőhéten ismét csinálok bejelentést mert hétvége továbbra is 40-50megabit este csúcsidőben a max feltöltés és biza az garantált minimum alatt van továbbra is, 200 mindig csak hajnalban érhető el
letöltés nem érdekel az mindig 900megabit körül azzal nincs bajvagy a másik verzió hogy pár tömbbel tovább költözök és kiderül ott van-e gáz
-
törölt tag
válasz
DonMaster #38790 üzenetére
Ezt megtaláltam, de ez nekem nem tűnik konkrét megoldásnak.
... de, segítek mire gondolok:
A konkrét beállításokat nem találom, amiket állítólag már leírtál. Tudod olyanokat vagy ahhoz hasonlókat, amiket Slug már két routertípusra is belinkelt, csak a többi router esetén. No, az lenne az igazi segítség.
... vagy a DIGI config módosítására. ... hogy, mit javasolsz nekik?No, ezeket nem találom.
Bocs!
Az meg, hogy mihez kezdek az IPv6 DHCP-PD címekkel had döntsem el én. Megengeded? Kösz!
-
törölt tag
-
57 Varieties
csendes újonc
válasz
DonMaster #38783 üzenetére
Írtál itt mindenfélét tört magyarsággal, csak éppen nem mondtál semmit.
Azt írod:
>nem kell félre réteni nekem is saját routerem van. de az ipv6 nem hoz jeleleg, 2015 dec 12-én anynit hogy megérje vele napokat cseszekedjek.
De miért cseszekednél? Pont te? Aki nem csak felszínét érti az IPv6-nak, hanem ki is tudja számolni (WTF!)?
Fáradj már át valami másik témába, légyszi.
-
törölt tag
válasz
DonMaster #38772 üzenetére
Ha ekkora májer vagy minden témakörben, mint korábban olvastam az IPv6 témakörben is, miért nem írod le nekünk szegény tévelygő lúzereknek, hogy mi a megoldás, hogy a jelenleg nem működő SOHO routereken is működjön a DIGI IPv6 DHCP-PD, ne csak a szolgáltatói (CPE) eszközökön és egy-két router típuson?
... akár a DIGI beállításai, akár a router firmwarek hibája okozza a gondot. Biztos vagyok benne, hogy tudod a megoldást. Egy ekkora ász, mint Te vagy nem engedheti meg magának, hogy ne tudja.
Így ezzel Önmagad elvárásainak is eleget tehetnél, hiszen az IPv6 hozzászólás áradatnak is egycsapásra véget vethetnél.
Nos? Mit állítsunk, hogy állítsunk? ... akár mi, akár a DIGI.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
front3r
őstag
válasz
DonMaster #38759 üzenetére
"én offolom szlt? én flame-elek?"
Igen, mert ahogy látod többen szeretnének erről a problémáról tudni, és te pont szembemész velük, és egy ide tartozó témát akarsz te nem ide valónak nyilvánítani."miért jobb lenne ha napi 5x irnák hogy nem megy most sem pedig ez meg ez.?"
Mert abból egyértelműen látszik, hogy hány féle eszköznél jelentkezik a probléma, és másrészt nem egyedi hiba, plusz ha válaszolunk nekik értelmesen, akkor meg a fórumozó legközelebb is visszanéz, és lehet ő is tud majd érdemben hozzászólni más témában."az nem lenen flame vagy off?"
Nem."enyni erövel TJ mesély inkább mivan a neteddel emgoldották végre a problémádat,
kiváncis vagoyk most menyni a feltöltésed. stb."
Ez nem a te fórumod, és nem te mondod meg, hogy ki, mit meséljen itt. Ahogy én sem(!).
(Ez most lehet érzékenyen érintett, viszont ez tény.) Sőt, talán még ha moderátor lennél, akkor se biztos hogy megmondhatnád, ha egyértelműen ON-TOPIK a téma, és ezt többen is annak veszik, nem csak én. Na meg egy kis gondolkozással."igen az a baj, hogy smenyire sem érted még az ipv6-ot. kis mrétékben sem, és ez akkora sem fog változni ha elsz jo beálitás a digi-nél és mindnekienk jo lezs akkor is csak a felszint fogod érinteni a tudásoddal nem többet. jeleleg ipv6-rol annyi on megy hogy delegat meg slaac dhcpv6 és kb ennyiböl kifujt az ipv6-tudás.
ezek mind 1 mondanatba besüritve ,"
Miért, te érted? Ha igen, akkor tudsz megoldást nyújtani a router problémákra? Nem? Akkor mire vágsz fel? Ha igen, akkor miért tartod magadban?
Amúgy már ez is több mint a semmi. Senki se mondta, hogy itt IPv6 oktatást fog tartani, azért az OFF lenne, de viszont belinkelheti, vagy röviden elmondhatja hogy mi miért van, és hol lehet a probléma.Digi olvasa a forumot igen oké és? ha te leirod neked mi a probléma, utánad lévö 10hsz még kb copy paste ként leirja ugyan azt az szerinted ON topic és nem off. (spam)gratula.
Nem copy-paste módon szokták beírni az emberek, és ez a fórumozás egyik tulajdonsága, hogy vannak ismétlődő kérdések, hozzászólások, amiket nem igen lehet elkerülni, egy ilyen fórumon, mint a PH!
Majd ha átalakul a fórummotor és teljesen más elven működik a fórum, akkor, talán. Addig meg el kell viselni.
Másik topikban pl. hiába van valami kiemelve, és jó szájbarágósan elmagyarázva, mégis ugyanúgy megkérdezik ugyanazt többször. Ez ilyen. Nem robotok vagyunk, nem mindenki olvassa át az összefoglalót. Lehet pl. hogy ingerült, és gyorsan leírja a kérdését és elküldi. Persze lehet rá utalni, hogy igen is olvassa el az összefoglalót, de azt is szépen, ehhez egy jó házigazda kell, akinek van az ilyesmihez türelme és ideje..
Sőt, itt még az is lehet, hogy nincs benne az összefoglalóban a válasz, amit keres, majd benne lesz.többet fogok találkozni ipv6-al igen ezt tudom, de én ismerem is, nem csak a felszinét tudom hogy kell kiszámolni tudom miröl szol tudom miben különbözik az ipv4-töl. de ettöl még nem irok 10-20hsz-t napi hogy most igy probéltam és nem emyg most meg ugy probáltam és msot sem megy.
Miért ne írhatnák le ezt az emberek? Ők nem állnak tudásban ezen a szinten, és még akár megoldás sülhet ki a dologból. Oké, most nem lett belőle megoldás, és ezt lehet te is tudod, hogy felesleges próbálkozni, de akkor vagy leírod szépen, hogy hiába próbálkoztok - mert itt és itt van a probléma, és sajnos nem fog menni, és meg kell várni az XY cég válaszát - de nem azt csinálod hogy kicsit sértően leszólsz itt mindenkit, hogy minek írkáltok IPv6 témában, mert téged idegesít.mert a weboldalak nem fognak gyorsabban betölteni, a 100gb film pack torrent röl enm fog gyorsabban lejönni, ahogy a speedtest sem fog gyorsaban betölteni,vagyis többet mutattni.
lényegében egy átlag felhasználonak semmi hazsna nincs abbol hogy naphoszakat cseszekedjen vele hogy legyen ipv6-ja mert az jo mert az uj, bár jo pár éves cucc nem pedig uj de mindegy.
- Új, mert eddig nem volt, és most lesz, és mindenképpen előrelépés, és nem vissza.
Az egy dolog, hogy mikor találták ki.
- Nem lesz gyorsabb szinte semmi, ez OK. Ezt szerintem tudjuk is. Viszont ha nem most, de később problémát okozhat, ha ugyanezt a routert használjuk 10 év múlva, mert miért ne, ha ugye nem romlik el??
Ha akkor meg ez miatt nem érünk el egy only IPv6 oldalt, és azonnal el kellene érnünk, akkor meg csak tátjuk a szánkat, hogy most mi van.
Másrészt meg jelen állás szerint hivatalosan jelenleg az az álláspont, hogy ennek bizony működnie kellene.
Biztos kiderül előbb-utóbb mi a probléma, de most még 100%-osan nem tudjuk.Az emberek meg szeretik kibeszélni magukat, és szeretnék tudni a legapróbb változásokat, és még kisérletezni is szeretnek. Plusz mindenki úgy van azzal, hogy aminek működnie kellene, az úgy jó, ha működik is, ahogy ez elvárható. Ha ez sérül, akkor bizony pörögnek a hozzászólások a topikokban, ami természetes.
Így már más a meglátásod? Vagy csak idegesítelek, mi? Pedig ezzel többen is egyet értenek. Régebben még a gigabites sebességméregetés körül ment a vita, ott is volt akinek ez nem tetszett... mégis el kellett viselnie.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Ha téged nem érdekel, ne olvasd. Ne akard egyedül eldönteni, hogy a másik 10-20-50-100 embert mi érdekli, és mi az ON topik. Probléma van, ami előbb-utóbb mindenkit elér aki routert használ.
Engem konkrétan zavar, hogy nem tudsz helyesen írni, a betűket össze-vissza kevered, mégsem mondogatom (írogatom) neked.
Te se tedd ezt. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jo akkor zarassuk be a forumot meg legyen szabaly hogy egy hibat csak 1x lehet jelezni, aki utana arrol ir instapermaban. BAzz ez a forum. Elmondjak az emberek mi van naluk, errol szol. Ontopikok vagyunk. Gyulnek a peoblemas routerek amibol lesz egy lista amit lehet lobogtatni hogy Digi, valamit rosszul csinalsz!!!!
-
front3r
őstag
válasz
DonMaster #38742 üzenetére
Kérlek te NE OFF-olj, de inkább ne flame-elj! Senkit se érdekel hogy neked itt mi tetszik, vagy mi nem. Igen is folytatjuk.
Ezért van a topik, hogy az ilyen problémákat megbeszéljük, amit lát a DIGI is(tuti hogy olvassák), és ha van probléma, arra tudnak reagálni. Bár ők valszeg elvannak fórum nélkül is, hiszen látják ők is, hogy ha probléma van, de őket is érdekli azért a közösség reakciója.Én szeretem olvasni a próbálkozásokat, milyen eszközzel megy, mivel nem stb. Ez teljesen ON-TOPIK.
Majd ha kiderül, hogy honnan ered a probléma, és megoldás is lesz, akkor az biztos bele lesz írva az összefoglalóba, és akkor nem kell annyit beszélni róla.De az biztos, hogy a jövőben egyre többet fogsz találkozni az IPv6-al.
Engem már csak azért is érdekel, mert újdonság, hasznos újítás és a jövőben nem fog ártani, ha megértjük a felépítését. Nem az lesz, hogy csak úgy pislogunk, mint hal a szatyorban, ha meglátunk egy IPv6 címet. -
gazsiazasz
csendes tag
válasz
DonMaster #38753 üzenetére
940-960 Mbps-t WAN->LAN irányban azért valld be magadnak, elég kevés router tud...
és akkor arról nem is beszéltünk,ha szeretnéd bekapcsolni a QoS-t..
-
törölt tag
válasz
DonMaster #38526 üzenetére
"2hétel ez elött nem volt semmi ipv6 mizzéria"
Neked nem tűnt fel, hogy most indult el a DIGI-nél az IPv6 szolgáltatás. Nyilván a fórumo(ko)n az emberek - többek között - a legaktuálisabb pl. induló szolgáltatásokkal foglalkoznak. (Pl. új internet csomagok, CAM bevezetés, új TV csatornák stb.)
... és a DIGI-seknek is hasznosak lehetnek a visszajelzések, mert így kapnak információt róla, hogy hogyan működik/nem működik az új szolgáltatásuk és tudják orvosolni az esetleges problémákat. ... mert, gondolom a cégnek is az a célja, hogy a szolgáltatásai probléma mentesen működjenek.
-
front3r
őstag
válasz
Most nem létszükség az ipv6, de később az lesz. A routeres problémánk meg lehet nem oldódik meg magától. Ezért beszélünk róla. Ha nem érdekel, akkor átugrod a szemeddel azokat a kommenteket, amelyikben ipv6-ról szó van. Engem sem érdekel, hogy másnak miért nincs meg az 500/200, vagy mikor kötik be nála az internetet, mégsem hőbörgök miatta.
-
Mate
nagyúr
válasz
Minden újonnan bevezetett dolog hibákkal küszködik, amik belső tesztelésnél esetleg nem derültek ki. A felhasználók, fórumozóknak köszönhetően szokták őket kijavítani. Tehát lehetne várni és várni, de minek? Miért ne lehetne közösen fejleszteni a tudásunkat a témában és segíteni a minél korábbi hibajavítást?
-
front3r
őstag
válasz
DonMaster #38391 üzenetére
Elég következetlen az írásod. Ipv6 azért is szükségszerű, mert a csak Ipv6 - os oldalakat nem tudod elérni.
Az ipv6 mindenképpen jobb mint a 4, ezt a hülye is látja, ha elolvassa a cikkeket. Ipv4 mellett érvelni olyan, mint ősemberként érvelni a kőbunkó mellett 2015-ben.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest