- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz
Zsolesz69 #41504 üzenetére
ez volt az állításom
így hogy a ppope-t is a géped kell állja arra már az első szériás i7 kevésrouter nélkül. routerel más, az hogy gigás lan vs 100-as lan. most komolyan evidensnek tartom hogy aki gigásat akar és panaszkodik hogy 550-650-el megy a gigás netje annak nem 100-as lan-ja van. és router nélkül mezei hdd-vel az 1.gen i7 kevés a ppope miatt.
-
DonMaster
addikt
válasz
Zsolesz69 #41499 üzenetére
így hogy a ppope-t is a géped kell állja arra már az első szériás i7 kevés.
a processzornak SEMMI ismétlem SEMMI köze ahhoz, hogy ki tudod-e használni a gigabites netet
Pppope ?
vagy csak sima dynamic ip-n keresztüli csatlakozáshoz mert ugye nem mindegy, én abban az írásomban írtam is , hogy ppope-n keresztül már az 1.gen i7 kevés.A HÁLÓKÁRTYÁHOZ meg az esetlegesen 150-300 megabites routerhez.
aha tehát ha van egy gigá lan kártyám akkor garantált a gigabites letöltés?
szerintem téves, mi van ha mellete van egy sata1 -es 5400rpm 16mb cache-el rendelkező hdd-m állításod szerint kell menjen a gigás letöltés de szerintem meg garantált hogy nem fog menni.ha használok routert és az csatlakozik akkor mint már írtam az 1.gen i7-el is kell menjen a gigás net persze a lan is gigás kell legyen de ez 1értelmü szerintem.(mivel itt a router végezné el a Ppope csatlakozást és ezt a terhet levenné a pc procijárol.)
de kíváncsi vagyok mutasd be élö példával hogy egy 1.gen i7 gigás lan és sima hdd-vel router nélkül a digi nél a ppope-t elvégezve kipörgete-e a gigát.Lássuk az élő példát , szerintem más is kíváncsi rá,
-
kevinium
aktív tag
válasz
A tcp connection-öket a számítógépnek bufferelnie kell, ha out of order (rossz sorrendben) érkeznek, akkor rendeznie kell, crc check-et kell végezni (integrált hálókártyánál mindenképpen...) Gigabites kapcsolatnál az testvérek között is 80.000 csomag másodpercenként. (Ennél is több, mert az ACK-k mérete sokkal kisebb, és nem is mindig a max MTU-t használod...)
Úgyhogy ezt:
a processzornak SEMMI ismétlem SEMMI köze ahhoz, hogy ki tudod-e használni a gigabites netet..gondold át újra. Ha a géped a router, akkor az ethernet fejléc újracsomagolásán túl - encapsulation, csak nem biztos, hogy a jó magyar szó jutott eszembe - meg kell csinálnia a tunel fejlécet is mielőtt elküldené a csomagokat.
Úgyhogy ha erőforrás-igényes szoftvert használsz (pl bittorrent, ami program -osi szinten, angolul application layer - szinten is ellenőrzi a "virtuális" szeletek méretét és crc-jét) akkor simán előfordulhat, hogy a processzorodnak egyszerűen nincs elég ideje/ciklusa feldolgozni a csomagokat...
-
adika4444
addikt
válasz
Szia!
A procinak van köze hozzá. Ha PPPoE kapcsolattal csatizol fel közvetlenül, akkor kell az erős proci mert a PPPoE sokkal nagyobb terhelést mér a gépre mint a sima dynamic IP alapú kapcsolat.
Persze azok is számítanak amiket te írsz.
Wi-fi-n a gigabitet egész egyszerűen lehetetlen áttolni...
Hálókártya a legtöbbet számít...De fontos az SSD szerepe is ha letöltés van, főként ha random és nem szekvenciális az írás...
Az viszont tényleg igaz, hogy az 1. generációs procik, laptopok csak routeren át tudják kihajtani a gigabitet, mert a processzoruk gyengébb...
Szerintem egy valódi négy magos QM alatt nincs gép ami áttolja a gigabitet PPPoE-val.
De ebben pontosabbat ír más, nekem nem PPPoE csatim van és nem QM-es laptopomszerk:
Enyém a 41500-as hsz
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Konteó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Steam Deck
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest