- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
nyikszi
őstag
válasz
Lackooo84 #70687 üzenetére
Nekem nem kell a telefon, át is mentem voip-ra, de ez is csak ideiglenesen, mert a számot elhordoztuk és most elég sok embernek az a szám van megadva. És sokan inkább vezetékesen hívnak (idősek, nincs mobiljuk). Ezért gondoltam pikk-pakk meglesz az 500-as net, de semmi
Majd rájuk csörgök.
-
-
pw12345
aktív tag
válasz
Lackooo84 #70162 üzenetére
Lehet, lesz az három is, van, ahol még valami pici leválasztó hulladék is van.
Irigylem a nyomoradat, mert nálam, lehet lesz négy is: most tudtam meg, hogy a Digi még a kanyarban sincs, de a telekom már bekéredzkedett a kk-nél optikázni.Így idő kérdése, hogy két ONT egységet kerülgessek.
Most cseréltem fali aljzatot kettesre és vadászok elosztós hosszabbítót, mert ahová tenni lehetne a "soxart" ott közel, s távol nincs dugaszoló aljzat.
Hülye kérdések ("Minek neked T-Com telefon, te állat?! Te! Minek? Te!") megelőzése érdekében, nem csak én lakok itt. Van, aki telefonál és rokonnál, ismerősnél T-Com vonal van, ahol nem ott UPC, sajnos ezt dobta a gép.
És most a fórum dobogós hülye kérdése: tudnátok átmérő adatot a Digi és a T-Com optikai kábeléről?
Jó lenne tudni, hogy meglévő furatba be lehet-e húzni, másik vezeték mellé befér-e, vagy újabb faláttörést igényel.
Azt látom, hogy valamivel keskenyebb, mint az UTP. -
TeeJay
félisten
válasz
Lackooo84 #70162 üzenetére
milliószor le lett írva hogy olcsóbb a sima ONT net+telefonhoz és külön FTTH-CATV átalakító ugyanis nagyon sok helyen az időseknek nem kell internet csak TV és eddig oda is kellett drága minden az egyben ONT-t kirakni aminek az árát nagyon sokára termelte ki a sima TV csomag
most legalább lehet szelektálni, aki csak TV-t kér az kap egy pár száz forintos CATV eszközt
aki csak netet kér csak egy olcsó ONT-t
aki meg mindhármat kéri az mindkét eszközt kapja
jobb ez így mert a fullos ONT-ből elég sokszor volt hiány és akkor meg heteket kellett várni bekötésre -
MasterMark
titán
-
törölt tag
-
Soma01
veterán
válasz
Lackooo84 #57600 üzenetére
Annyira nem értek hozzá. A mi lépcsőházunkban is ilyen kábel van 4 szintes, 8 lakásos ház és megszakítás (toldás) nélkül megy ki a kábel a pince szinten az utcai távközlési aknába és az onnan tovább menő csatornába... Szóval valószínű, hogy onnan már közvetlenül megy az ONT-ig, amit nem tudom, hogy hol van pontosan.
Én is Huawei-re szavaznék ha lehetne választani, de erről inkább az nyilatkozzon, akinek már van tapasztalata.
Amúgy az optikai kötődobozok után milyen kábel megy tovább a lakásokba? Ugye a dobozik, megy a fentebbi fényképen lévő vastag, merev fekete kábel...
-
Brandynew
őstag
válasz
Lackooo84 #54290 üzenetére
Miért, ha a netbankban automatikus átutalást vagy csoportos beszedési megbízást állítanál be, annak nem maradna nyoma? Ha 50 évente egyszer előfordulna, hogy bizonyítanod kellene, hogy befizetted, akkor lekéred a bankodtól a kérdéses hónap kimutatását.
Vagy ott a Díjnet is.
Kb. minden biztonságosabb megoldás, mint egy papírfecnit őrizgetni. Persze a te döntésed, csak sokszor az emberek ezt át sem gondolják, és teljesen feleslegesen állnak sorba a postán akár havonta több alkalommal is
Meg amúgy valahol kedvezmény is van rá, ha nem kérsz papír alapú csekket, pl. az OTP-nél is 75 Ft-tal kevesebbet fizetek így
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lackooo84 #54284 üzenetére
"de azért na" részedről csak e-penis méricskélés, nincs köze a mindennapi használathoz
Ezek videók viszont a való életből vannak (ajánlom figyelmedbe a harmadik linket).
-
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Lackooo84 #48712 üzenetére
Én is hirtelen kábelhibára tippelnék, hiszen a plafont verdesi a Speedtest a mérések során.
Update: menetközben sikerült kitalálni a megfelelő parancsot az N18U alatt hogy megtudjam milyen sebességgel állt össze a WAN kapcsolat. Valóban kábelhiba lesz. Nézd meg hogy milyen sebessége / duplexitása van Port 0-nak - bizony az nem 1000 Mbps Full-Duplex...
ASUSWRT RT-N18U_3.0.0.4 Tue Feb 2 22:01:22 UTC 2016
<username>@RT-N18U:/tmp/home/root# robocfg show
Switch: enabled
Port 0: 100FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: ----------
Port 1: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 2: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: ----------
Port 3: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 4: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
Port 8: DOWN enabled stp: none vlan: 2 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hashNa majd otthon meg kell néznem a dolgot - kábel ki, kábel be, ellenőrizni az elosztóig, stb. - de nagyon valószínű hogy hibabejelentés lesz a dologból.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lackooo84 #48562 üzenetére
Elvben. De wifi-ről van szó, annál pedig mindent a gyakorlat dönt el.
Nálunk úgy alakult, hogy mára csak az én telefonom maradt "2.4 GHz only" a család által használt mobil eszközök közül. Nos az én telóm csak 20 MHz csatornaszélességgel hajlandó kommunikálni. Ez tuti, hogy a telefon "hibája", több routerrel is ki lett próbálva. Azaz, nálam a 20 MHz-es beállítás a gyorsabb, mivel 40 MHz-en 0 Mbps-sel "működik" a teló -
viktorhu
veterán
válasz
Elméletben - de gyakorlatban nem a Tied a teljes sáv, hanem másokkal osztozol rajta, és ha találsz egy csendesebb sávot, akkor jobban jössz ki, ha nem lógsz át a szomszédos sávokba a 40MHz miatt. Mondjuk van egy instabil kb. 20 mbit/s letöltésed 40 MHz-en, de lehet, hogy 20 MHz-en a kisebb interferencia miatt 40-50 is összejön. Ha nem zavarnak be a szomszédok, akkor persze jobb a 40 MHz. (Az 5G meg még jobb, amíg a szomszéd szobába át nem mész)
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Részben igen, és részben nem, a 40MHz sokkal érzékenyebb mint a 20MHz és bizony tény hogy ha sok a környező wifi hálózat pláne ugyan azon a csatornán akkor bizony jelentősen eshet a wifi sebessége.
Jelenleg nem véletlen ajánlott társasházi (panel) esetén ahol sok a hálózat az 5GHz használata, mert ez még nem annyira telített, és mivel kisebb a hatótávolsága ezért a zavarás lehetősége is kisebb.5GHz-nek egy baja van, a falak könnyen árnyékolják csökkentik a hatótávot, (ez jó is bizonyos esetekben, pl a szomszéd hálózata kevésbé jön át).
Ahol a gyors adatátvitel a lényeg és nem lényeges a nagy hatótávolság ott én mindig 5Ghz-s wifit, vagy AC-s wifit javaslok, pláne mint írtam társasházi környezetben. -
tupijani
tag
válasz
Lackooo84 #47383 üzenetére
Érdi kertes övezetben is látom a szomszédok wifi címeit (min7 db). Itt is belassult (nálam) a hálózat, igen gyakran alulról hasítja a minimumot (annak a 85%-át is), de nem látom értelmét a további huzavonának, mert sokat nem tudnak rajta javítani, amint az általános tapasztalat mutatja. Érdekes módon a feltöltésem szinte mindig meg van, csak a letöltésem lassul be.
Nem panaszkodom, mint esetet írtam le.
-
dchard
veterán
válasz
Lackooo84 #46306 üzenetére
Ez érdekes. Tehát most ott tartunk, hogy kimérni nem tudjuk a lassulást (speedtest, ping, tracert), de ennek ellenére bizonyos külföldi szolgáltatásokban jól érzékelhető lassulás tapasztalható.
Ha azt szeretnénk, hogy ezzel foglalkozzanak akkor valahogy még is számszakilag kimutathatóvá (objektíven mérhetővé) kellene ezt tenni valahogy, mert a "néha lassan tölt a youtube" érthető okokból nem fogja megütni az ingerküszöböt.
Az első és legfontosabb kérdés, hogy vajon el tudjuk-e képzelni a DIGI-ről, hogy mondjuk priorizálja a speedtest.net-es szerverek felé irányuló forgalmat és így elcsalja a mérést? Van ilyen gyanú? Mert ha nincs, akkor az is lehet, hogy nem a DIGI tranzitja szar, hanem a túloldalé...
Dchard
-
szőr Artúr
tag
válasz
Lackooo84 #46159 üzenetére
Igen és nem. Nálam is rossz rendszeresen a külföld és nem, nem érdemes bejelenteni, mert bár hiba, de megvan a garantált sávszél a digi és közted, így nem foglalkoznak vele.
Hogy tudják, hogy hiba csak nem akarnak foglalkozni vele, vagy ennyjre dilettáns a tech. support, azt nem tudom. -
dchard
veterán
válasz
Lackooo84 #46025 üzenetére
Azt is érdemes tudni, hogy a két technológia teljesen eltérő sávon működik, ráadásul mindkét technológia sávszűrők alkalmazásával zárja ki a működési tartományába nem való sávrészeket. Ebből következik, hogy amit állítasz fizikailag nem lehetséges. Egyetlen dolgot tudok elképzelni: ha a Wifi router (elsősorban az antennája) nagyon-nagyon közel van a koax-hoz (értsd: centiméterekre), és az árnyékolása gyengus, és forgalmazol wifin masszívan, akkor talán előfordulhat, de ez biztosan szar minőségű koax lesz akkor, esetleg a kábel árnyékolása egyik végén sem megfelelően földelt.
Dchard
-
poli27
veterán
válasz
Lackooo84 #46021 üzenetére
úgy érzem nálad is zavar van, hogy nem érted meg otthoni környezetben felesleges az sftp kábel... ezeket ipari környezetre találták ki, nem home felhasználásra.... otthon semmi értelme, nem tudsz előnyt mutatni nekem vele, csak ha nem jól van kiépítve a lakáson belül a földelés, még egy csinos kis földhurkot is gyártasz vele....
-
DonMaster
addikt
válasz
Lackooo84 #46017 üzenetére
nem azért de nem mindegy hogy a szolgáltato milyne eszközön hozza be az internetett? utána már tolhatod s/ftp kábelen.
más részröl meg nem lehet saját ont-t használni, bár gondolom az árakal sem vagy konkrétan tisztában. mert ha huaweii területen vagy akkor cska is huaweii eszköz jöhet szoba és keres abbol ONT-t ami tv-telo-net csatlakozos. bár ha csak net kell akkor csak egy fém átalakitot kapsz , ahogy csak tv-nél is. ha mind 3 kell akkro jár ez az ont. de kiváncsi vagyok hgoy mennyiért találsz fémcsatlakozos Huaweii ONT-t vagy ZTE-t mert van olyna terüelt is de Huaweii területre csak Huaweii lehet ZTE területre csak ZTE . -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Lackooo84 #46011 üzenetére
Huawei HG8242H cuccot adnak. Nekem semmi gondom nincs vele. Bridge módban ad netet, mellette TV-t és telefont. Amióta feltették, azóta megy. Egyelőre nem látom, miben lehetne ennél jobb...
-
Sasos
senior tag
válasz
Lackooo84 #45796 üzenetére
Nem tudom. Nekem egy FW frissítés után lett dupla WAN IP-m, majd a routerem topikjában fejtették meg a szakik az okát. A hálózatos topikban biztos tudnak rá válaszolni.
(#45802) lord_m: Eddig még mindenkinek sikerült visszakérni a publikus IP-t. Ha elsőre belefutsz egy olyan ügyintézőbe, aki esetleg nem érti, akkor újra telefonálsz és a második már felfogja.
-
-
Flashget
félisten
válasz
Lackooo84 #45140 üzenetére
Előszobában nyitott szekrény amin mindenféle kacat volt csak. Tavaly nagy szoba felújításnál ki lett találva minden Digis cucc, router, elosztó kerüljön ki az előszobába ne a fej mellett legyen a wifi.
Oké a lomos szekrényt kipakoltam.
15cm-es fő tartó falat átfúrtam 4db kábelnek (szomszédok nagy örömére) egyikbe ment a hosszabbító kábele mert csak a nagy szobából tudtam áramot vinni a legegyszerűbben a két végére rákötöttem a csatlakozókat. Majd a leolvadós frázis kergetős meg mittudom én milyen csodákra képeselosztót dugtam rá azokra 3 db eszközt. Másik 3 lukba ment UTP és 2db koax kábel.
Így a wifi már nem duruzsol a feje mellett a páromnak, a lányom is netezhet hajnali 2-ig és kikapcsolja a cuccot ha eszébe jut.
Mindent meglehet oldani ha akarja az ember..bejárat mellé is rakhattam volna, ha nincs ott eleve egy egy ajtós ruhás szekrény.De mivel minden kábel ott jön be a lakásba mögötte, ha egyszer jönnek az optikát bekötni pakolhatjuk el a szekrényt meg a hűtőt is.
-
DonMaster
addikt
válasz
Lackooo84 #44550 üzenetére
téves, nem tezsi meg.
jövöre nem szokás gondolni?enyi erövel egy 56k-s modem is emg tezsi hgoy fuson a youtube és lehesen entezni rajta.
miért nem 10mbits-es routert vesz? az is meg tezsi ere a célra. jövöre is kell gondolni, az hgoy egy mezei emg van 5e ft-bol és hogy 14-15e ft-ért mrá emg van egy gigás is az a plusz 10e ft befektetés ara hogy ne keljen 2-3év mulva megint vneni mert lassu . igy emg van oldva akár 5-7évre is. -
Egon
nagyúr
válasz
Lackooo84 #44425 üzenetére
Érdekes kérdés ez.
Nem tudom pontosan mióta vagyok digi-s (a tvnetwork felvásárlása óta), durván 6-7 éve lehet (Bp. X. ker). Azért én több emlékezetes leállásra emlékszem (egyszer pl. pont augusztus 20-án, hajnalban ment el minden, net+tv is, és csak este 7 körülre tudták megoldani).
Ezzel együtt a nettel nincs különösebb probléma, meg vagyok elégedve a szolgáltatással. Ellenben a tv-vel már kevésbé (főleg a feles MHz-re pakolt csatornák zavarnak, mivel 3 tévéből 2 meglehetősen szarul kezeli a kérdést; illetve hiányzik pár adó is a családnak). -
Tin
veterán
válasz
Lackooo84 #44425 üzenetére
hát igen, már én is rég tapasztaltam, voltam már több szolgáltatónál, elég sok helyen dolgozom, és van, ahol kifejezetten rossz a net (nem is feltétlenül mondjuk magyar oldalon). a digit viszont nem ismerem, sosem volt, arrta emlékszem, kb tizeniksz éve nagyon ekézték őket. viszont olcsó, jónak tűnik, de érden most építik a hálózatot, így valahol talán érthető a félelmem. ennyi van mögötte, nem több. ha az első 1-2 hét stabil, utána simán lemondom a T-t, de ha azt lemondom, egy ideig nem köthetem újra (régen legalábbis így volt), ezért az óvatosság.
-
M43g
aktív tag
válasz
Lackooo84 #44174 üzenetére
Hát, a statikai elemek kb. 50 centi vastagak. Lehet, hogy az aljzat is...
@tahepa: Van program, ami működik, explorerben kell belépni a routerbe, és kiolvassa. Én is ilyet használtam, amíg be nem kötötték a digit, hogy a router váltásnál tudjam az újat tesztelni. Mindjárt meg is keresem neked.
Szerk: Voilá, remélem, hogy erre gondoltál
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged