-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Gejza1981
tag
válasz
TeeJay #24346 üzenetére
nagyon sok helyen lokális probléma van:
- főleg a közös képviselőkkel
- pest belső kerületeiben műemléknek nyilvánított házakkal
- önkormányzattal
- engedélyekkel
- egyéb okosságnem véletlenül nem szokott lenni egy társasház tömbben vagy lakótelepi lépcsőházban digi, s legtöbbször nem is a szolgáltató tehet róla..
-
Dot
őstag
válasz
TeeJay #24177 üzenetére
Sebességnek a diginél nincs köze a pinghez! Ahhoz van köze ahogy a kolléga is írja, hogy hány eszközön megy keresztül. Székesfehérvár belváros d500: fix(éjjel-nappal, csúcsidőbe, viharba, esőbe, nem csak a dunaújvárosi szerveren) 540/110Mbit 3ms ping bix felé. (1-2ms digi mérője a megyébe /már ha fizikailag ott van/ )
Ugyanis volt topnetem meg régebben 40/20is (pár hónapig 20/10), topnet előtt az 50/25-ös net. Ping mindegyiknél 3ms volt bix felé. -
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #23997 üzenetére
Az sem mindegy hány embernek seed-elsz, ha 30-nak, akkor sokkal jobban megterheli a vinyót, ha csak 1-nek vagy nagyon kevésnek, akkor sokkal kevéssé terheli. Mondom nekem a WD RED-e (másik topicban írtam) 40MB fölött elkezd telítődni a cache, tehát nagyjából annyit bír. De ekkor kb. 50-60 embertöl töltöttem le, tehát a vinyónak folyamatosan 50-60 adatcsomagot kellett írnia. Egyébként ha másolok rá, egyikről másikra, akkor megy 120-140MB-al is, de hát az szekvenciális írás... össze sem hasonlítható.
-
zoltan6
addikt
válasz
TeeJay #23862 üzenetére
van több gyártónak is(schneider,legrand,stb) kábelkivezető szerelvénye,nagyon jól néz ki,főleg sorolhatóan szerelve,mellete dugaljal nemrég szereltünk ilyet az egyik megrendelőnek.
-
válasz
TeeJay #23643 üzenetére
Nem mondtam hogy végigcserélték a switcheket mindenhol. De a hozzászólásban megadott soron nagy valószínűséggel.
A DIGI sincs úgy megeresztve ugyanis erőforrással, hogy egy lakótelep, egy háztömbjének, egyetlen kapualja miatt kiküldje az embereit, ott kicserélnek pár eszközt mondjuk nettó 15 perc alatt, majd elmennek. Majd másnap visszajönnek.
Ha már kint volt egy gárda a DIGI-től, úgy vélem egész nap kint tevékenykedtek, és a munkaidő lejárta után mentek haza. Viszont egy nap alatt egy sort szerintem meg lehet csinálni.
-
thxer
aktív tag
válasz
TeeJay #23568 üzenetére
Nem megy át a románokon...
Attól hogy az rdsnet domainnek .ro a vége az nem azt jelenti hogy ott is van helyileg, csak ez a reverse dns.
Egyébként benne van a domain-be hogy hol van. És az is látszik belőle hogy az rdsnet hálózata egész Amszterdamig meg van és ott közvetlenül csatlakozik a Leaseweb-hez. Ha Amsterdam felé Románián keresztül menne az plusz 40ms lenne. -
Soma01
veterán
válasz
TeeJay #23556 üzenetére
Nem tudom merre megy a nemzetközi sáv. De a BIX-ből csak a magyar forgalom jön? Tehát nemzetközi irányba nem megy onnan? Ahogy nézegettem, Romániába nem megy akkora nemzetközi sávszél mint hozzánk. Bár csak a Leaseweb-et néztem. De wiki alapján is több megy át a BIX-en mint a Ronix-on meg NetIX-en... Bár nem tudom jó következtetést vonok-e le...
-
front3r
őstag
válasz
TeeJay #23472 üzenetére
Nálam ezek a beállítások vannak nagyjából. 700 szállal, de... nem hajtja ki. Mondjuk 60-80 seeder nem lenne elég a gigabithez? Persze ha ennek jelentős többsége ADSL user, akkor megértem, de digis seedereknél már ki kellene hajtania a sávszélességem.... de próbálkozom tovább...túl sok tapasztalata itt még senkinek sincs, hogy mi a tuti biztos módszer. Amúgy már értem el 60-80MB közötti letöltési sebességet, de ez nem 100-120 között van.
Amúgy lassan érzem a nagy sávszélesség előnyeit: Pl. egy sorozatnak az egyik évadát olyan gyorsan letölti, hogy az is megvan fél órán belül(kb 50GB-os anyag), ebbe beleszámoltam azt hogy lassan pörög fel a kapcsolatok száma, plusz nálam SSD-ről átmásolja HDD-re is az anyagot. SSD ideiglenes tárként van, így nem terheli ki azonnal a HDD-t, és tudok "maxon" tölteni, utána már csak át kell másolnia az anyagot, így rövidebb idő alatt megvan egy közel 100GB-os tartalom letöltése is.Úgyhogy kipróbálom a transmission-t...
OFF vége.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #23332 üzenetére
Bizony azok a kicsik is be tudnak elég rendesen zavarni, sőt a gyenge jel néha még rosszabb, mert nehezebben tudja alákülöníteni az eszköz a be be ugró jelet, mint azt ami stabilan ott van.
Ha a digitális jelátvitelt, és a rádiótechnikát ismered akkor érted miről is van szó, mert sokszor a mobil telefon is kellemetlen tud lenni illetve egy rossz mikrohullámú sütő is ami nem rendesen szigetelt, bizony ezek mind keményen tudják zavarni a 2,4GHz-s frekvenciát és ezeket az inSSIDer sajnos nem jelzi, azt bizony spektrum analizátorral ki lehet mérni. -
Livius
őstag
válasz
TeeJay #23286 üzenetére
Itt 90%-ra fiatal családok laknak, javarészt kisgyerekkel. Szóval a lakópark nem a szokásos nyugdíjas panel telep kategória. Szerintem itt azért a felfogás jobban menne, ha dönteni kell az igénylésről, sőt van olyan aki inkább tányéros TV-zik az erkélyen, csak hogy legyen DIGI TV-je, gondolom. A UPC lehet sokaknak megfelelő egy ideig, de aki T-Home-ozik az szerintem tuti váltana, még VDSL-el is nagyon korlátolt náluk a net, ha TV is kell.
Mellesleg szemben van egy másik lakópark is, ugyan ennek a folytatása ugyan ezzel az ingatlankezelő céggel, sőt a DIGI hálózati infrastuktúrát csak rajtuk keresztül lehetne megvalósítani, mert utánuk már 1 utácára jönnek a panelok, ahol már bent vannak 3 éve. Szóval kb 23, 4 emeletes lépcsőházba gondolom a DIGI-nek talán lenne érdeke megjelenni.
-
trec12
addikt
válasz
TeeJay #23288 üzenetére
Pedig csak matek lenne. Ahol én lakom új efiként a startnetes digis okos csomaggal a konkurencia nyomott áraihoz képest is 2 év alatt kb. 50e-t lehet spórolni (pl. nincs modem sem, a telefon is sokkal olcsóbb, a net gyorsabb stb...). Persze Discovery van meg stb. mert ilyen érvek vannak a nem váltóknál. Nekem a számok inkább meggyőzőek. Persze mindenki maga dönti el mit választ...
-
válasz
TeeJay #23052 üzenetére
"gondolom 2014-ben csak nem 1 szálon fut egy egész kerület azt ha elvágják akkor game over amíg nincs újra meghegesztve az optika"
Biztosra veszem hogy egy-egy nagyobb körzetbe maximum egy gerinc van kivezetve. Az hogy ezek a vonalak hova futnak be, és azok milyen redundanciával vannak kiépítve, már más kérdés. De nem hiszem hogy ezek területigazgatási határokhoz lennének kötve. Például ha egy nagyobb központ épp a kerület határán túl van két utcával, és a kerületben lévő pedig a másik végén a kerületnek, nem valószínű hogy oda van bekötve (vagy nem csak oda).
-
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #22951 üzenetére
nalam is mukodott DD-vel. Szerintem inkabb ugy lenne helyes az allitasod, hogy "lehet valahol kompatibilitasi problema", de ez sem allja meg a helyet igazabol. Mivel a DD-WRT egy normalis openwrt, csak sok-sok hibaval van felturbozva, amitol elofordulhat, hogy nehany eszkozon esik-botlik. Szoval lehet tenyleg nem mukodott Nalad, de ettol meg nem ilyen nyers a szitu
-
gurabli
őstag
válasz
TeeJay #22903 üzenetére
Hát, lehet, hogy az lesz. De elvileg a dd-wrt-nek is működnie kellene...
Akkor ez a teendő:
1) letölt a webrevert firmware, update firmware
2) tp-link oldaláról letölt a legújabb hivatalos firmware a v1.7-hez és upgrade
3) kész?Nem kell semmi mást csinálni?
Lehet, hogy kipróbálom majd az OpenWRT-t, mondjuk a vargalex-féle változatot. Azt használják legtöbben 1043ND-n.
Emígy a gyári firmware rendesen és stabilan működik?
-
Lin3Lord
tag
-
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #22750 üzenetére
azért valakinek jól jön. nekünk ha hoznak megnézem mit tud, ha nem válik be, akkor veszek egy v2-est vagy 4300-at. az 500-hoz elég úgyis még a ZTE is, legalábbis ahogy itt írták páran (azért 500 mert 3-4 gép lóg 0-24 online), nem egyszerre akarja senki kihasználni egy időben. és nem biztos, hogy az emberek fukarkodnak kiadni 12-16 ezret egy routerre, de ha már ott az opció, hogy van egy kvázi "ingyen", akkor miért ne, ha sz*r, akkor a második mondatom az érvényes másutt is - gondolom én.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
TeeJay #22766 üzenetére
Egyreszt marhasagot beszelsz, masreszt meg ha adnak akkor mondjam hogy nemkell mert van felesleges 15 km kidobni az ablakon, vigyetek inkabb el a francba mert na. Gondolom a teszkoban is kifizeted a teljes arat az akcios termekekre, mert milyen mar hogy szegeny teszko enged az arbol. Az stbt is vegyem inkabb meg, nehogy a diginek kelljen adni?
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
TeeJay #22755 üzenetére
Nem is az 500 mbit down miatt hanem a 100up miatt. Most akkor ennyi erovel mindenki menjen az anyjaba aki nemvesz stbt mert nem muszaj? Meg siman jo a mindigtv, minek kabeltv elofizetes
Most erted, nem vagyok a penztarcam ellensege, ha mar van lehetoseg hogy ne kelljen vennem akkor onkent hadd ne dobjak mar ki 15k-t az ablakon.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
TeeJay #22708 üzenetére
Egyiknek sem hinnem hogy koze lenne a dologhoz. Az uTP inkabb elosegiti hogy kihasznalhasd a nagy savszeledet, plusz ha router mogul vagy es neadjisten nem nyitottal portot sem akkor is "aktiv" lehetsz anelkul hogy barmit is csinalnal. A titkositas meg olyan mint a homeopatia. Aki nem hisz benne annak nem er semmit. Kb olyan epuletes baromsagot irtal minthogy i5 kell MINIMUM a gigabithez...
-
válasz
TeeJay #22676 üzenetére
Célszerű, igen.
Nagy változást nem fog jelenteni, kivéve olyan kicentizett helyzetekben mint radi8tor1-nál, amikor is az Atheros AR9344 már amúgy is a maximum körül van járatva, és ha még megspékeljük extra adatcsomagokkal, akkor elhasal.
De az ilyen esetektől eltekintve csak megnyugtat a tudat, hogy immáron optimális a hálózatod. -
válasz
TeeJay #22637 üzenetére
PPPoE esetében a helyet MTU érték 1492. Mert a szabvány ezt írja elő.
Ha a szolgáltató (jelen esetben a DIGI) nem mondja hogy más beállítás az előírt, akkor kár átállítani, mert csak telepakolja a hálózatot extra fragmentekkel a PPPoE kliens és szerver közt.Utána meg meg nem csoda hogy nem sikerül kisajtolni a gigabitet a hálózatból.
A nagy kérdés, hogy TP-Linkék milyen negatív tapasztalat miatt állítják 1480-ra a keret méretét alapból, milyen problémát próbálnak ezzel "megelőzni".
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #22448 üzenetére
Akinek eddig is volt telefonja, feltehetően azzal nem spórolás a ZTE, mert ha eddig is volt elég ezután sem lesz kevesebb. Tehát ezen elmélet nem állja meg a helyét. Kérdés mi van ha cserélik a 100-as switch-et Gigabit-re. Azt szintén nem tudják megoldani, mert a többi lakásban is ZTE-t kéne berakni, ahol nem igényelnek nagyobb netet, és jó nekik ami eddig volt... az meg még több meló. Szóval itt szerintem valóban az játszik szerepet, hogy milyen a kiépítettség, és valahol egyszerű behúzni egy kábelt, valahol meg talán nem is lehet.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #22389 üzenetére
Tudtommal ha nincs ellenoldal, olyan mind1 hány mimo, mintahogy a kiepitese azaz SOCban van vagy kulon - na az meg pláne teljesen mindegy.
Itt arról volt szó hogy a WDR3600as router nem jó több ok miatt és a 1043ND V2 pedig űber alles. Na ez nem igaz, olyan különbségek vannak csak amik az átlag felhasználót nem érintik - kivéve az 5GHz-es WLAN részt, ami nincs a V2-ben. Illetve szerintem nincs baj a 3600-as wifi részével, nálam azért tűnt gyengének mert a telóantenna kevés volt... idotallosag tekintetében a 3600-as jobb befektetés az 5GHz wifi miatt illetve mint korabban irtam, ha valaki openwrt-vel akarja hasznalni akkor ki fog derülni, a proci sem kevés benne.Havernak v2-van, igencsak köpködi....
-
válasz
TeeJay #22348 üzenetére
mivel nálam nincs torrent és társai, így elvétve fordul elő olyan, hogy mind a két irányban töltök egyszerre, pláne sokat és huzamosabb ideig.
tudom, sokan viszonyítanak a torrent alapján, de azért vannak/lehetnek kivételek is - bár ebben a témában biztos nagyítóval kellene keresni az olyanokat, mint én... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #22326 üzenetére
Nem. Az nem 940 hanem 1000 Mbites sebesseg. Ebbol a hasznos a 940. Pl. A 100Mbites csomagban is 94Mbit jon. Ha eszkozt cserel a digi akkor annyival tobb amivel fölé lő, hogy az ilyen értetlenkedoknek is meglegyen az orome.
Az meg semmit nem jelent hogy _szerinted_ melyik csomak mire es kinek jo. Garantalt minimumokkal is szamolj...
-
válasz
TeeJay #22314 üzenetére
Pont ezért rendeltem 100/50-est a jelenlegi 120/10-es (más szolgáltató) helyett. Mire nem elég egy háztartásban a 100 Mbit? Ha van egy NAS, ami folyamatosan dolgozik, akkor az elvisz mondjuk 50 Mbit-et, ami simán jó sebesség. Marad gyakorlatilag szörfölésre, online játékra 50 Mbit, ami szerintem elegendő. Még, ha 5 másik eszköz lóg a neten folyamatosan, akkor is 10 Mbit jut fejenként.
Az 500/1000-es csomagoknak több háztartásban történő szétosztásának látom értelmét, de biztos van más terület, ahol ki lehet használni.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
TeeJay #22318 üzenetére
jó de ha az árak arányát nézed a kapott szolgáltatáshoz viszonyítva, akkor az 500-1000 között 1000Ft a különbség, vagyis 1000 Ft +440Mbit letöltési sebesség
én is 500-ast rendeltem, de inkább a 100mbit upload miatt (amivel kisebbségben leszek, de nekem nem torrentre kell)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay #22314 üzenetére
Gigabit nem veszteseges , hasznos adat 940Mbit.
Poirot: mivel nem fejezodott be az atallas rendesen, azt hogy mered meg hogy maga az elmeleti maximum savszel megvan-e es hogy driver szoftver teren hogy all aki méri? Nem relevansak ezek az adatok es max ujabb elmeleteket jo gyartani. Lasd fentebb ahol az A10 raver a core i5re.
-
válasz
TeeJay #22304 üzenetére
Lehet tévedek, vagy rosszul emlékszek, de emlékeim szerint Sonja az első olyan, gigabites csomaggal rendelkező fórumtárs, akinek jelentősen kisebb a sávszélessége a gigabites kapcsolat valós letöltési sebességénél (~940 mbps). Ezt figyelembe véve nem érvényes a "tanulság" kijelentésed.
-
Gejza1981
tag
válasz
TeeJay #22304 üzenetére
főleg ha router off/on után ilyen lesz a d500:
de amúgy teljesen igazad van, d500 bőven elég mindenre; s régi jó szokás szerint ott is kb 10%-al feljebb lőnek tehát 530/110 simán megvan a kevésbé terhelt időszakokban...
volt olyan hogy ftp-ről és torrentről is jött 60MB/sec-el az adat...
-
Sonja
nagyúr
válasz
TeeJay #22302 üzenetére
Ha visszaolvasol láthatod, írtam, hogy router nélkül is ennyi.
Win 8.1 keddi telepítés, minden a legfrissebb driver (Intel LAN). 30%-os prociterhelés speedtest közben 600Mbit-nél. RAM bőségesen elég, chrome cache ramdrive-ra van téve régóta. Letöltés SSD mellett RAMDrive-ra is történt. FlashFXP FTP progival való letöltés is (meg SmartFTP is) max. 60MB, amit ki tudtam préselni fsn-ről.
Szerk.: Most egy kicsit gyorsabb lett, majdnem meglett a 700Mbit.
-
válasz
TeeJay #22244 üzenetére
én a sebességre értem, soványnak tűnik a 275 megabit/sec, bár pontosabbat csak a proci pontos típusa és a komplett specifikáció függvényében lehetne tippleni.
kipróbálod különböző böngészők alatt, és eltérő értékeket fogsz kapni, tehát szoftveres függvényű is a terhelés. -
sethyx
csendes tag
válasz
TeeJay #22208 üzenetére
Nekem ennyit bír a laptop.
Jól látszik, hogy amikor betelik az SSD write cache-e, leesik 1-2 másodpercre a sebesség.Egyébként i7-4700MQ, Samsung 840 EVO, az Ethernet vezérlő pedig Atheros AR8171/8175.
-
válasz
TeeJay #22208 üzenetére
továbbra sem asztali kontra notebook kérdése, mind a kettőből olyat vesz magának az ember, amilyet csak akar/tud, asztaliból is van gyenge és notiból is erős, nem pedig csak fordítva.
melóra? attól függ, hogy ki mit akar csinálni a notival, nem mindenre elég a sima celeron és pentium, nem mindenkinek csak levelezésből meg netezésből áll a dolga.
a p6100-as 2 GHz 2/2 poci nem a legütősebb, ha még szoftveres problémával is terheled a rendszert, akkor pláne dolgozhat akár maximumon is...
mobil procik terén itt találsz viszonyítási alapot; link
i7-ből még néhány "u" jelzésű sem annyira gyenge, de még i5-ből is akadnak olyanok, amiket simán betennék a gigás net alá, nem lenne szűk keresztmetszet.Flashget; vagy egyik sem, mert a 100-as net alatt okés volt, hanem a szolgáltató újbóli bekötése a gond, amely változást a 200-asra módosításkor eszközölt.
hamar kiderülne, ha a színsorrend minden csatinál ellenőrizhető lenne... -
válasz
TeeJay #22161 üzenetére
nem érdemes/szabad asztali kontra noti általánosításba esni, gigás nethez sem feltétlenül kell asztali, nagyon sok noti bír kellően erős specifikációval, sőt...
nekem az e5430 notimban csak i5 van (3230m), mellé 8 gigabyte ram és 120 gigabyte ssd - meg persze gigabit képes lan vezérlő -, de bátram teszem majd a gigás net alá, amint alkalmam adódik rá, hogy valakinél tesztelni kell/lehet. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
TeeJay #22161 üzenetére
Gondoltam én is arra hogy a LAN vezérlő nem bír többet, ezért is akarom majd egy erős asztali géppel is tesztelni kíváncsiságból, mielőtt visszamondom 500 v 200-ra. A LAN vezérlő Atheros AR8151. Friss win7 win8 telepítésekkel és természetesen próbáltam a hozzá legújabb 2.1.0.21 driver-rel és a TOSHIBA oldaláról letölthető 2.0.12.13 gyári driverrel is. Ugyanaz volt.
-
betyarr
veterán
válasz
TeeJay #22025 üzenetére
utálom,ha nem úgy működik valami,ahogy elvárnám és megszoktam.100-as netre fizettem elő,nem 94-re,meg az esetek nagy részében kevesebbre.addig rendben van,hogy egy hiba vagy átmeneti zavar miatt ideiglesen kevesebb a sebesség,de hogy soha ne érje el,az már gázos.pláne,ha mindez egy filléres kábelnek köszönhető.
gxyb: jogos!gondolom te is azt vártad,hogy olyan minőségű szolgáltatást fogsz kapni,mint régebben.
-
headhunter
addikt
válasz
TeeJay #21892 üzenetére
1.490Ft-os jóárasítva vetted meg?
(4.99 euró volt nekem pár éve...)
Eddig abban a hitben voltam, hogy kizárólag ADSL-hez készült a program, most a program ismertetőnél "meglepődtem" : Minden csatlakozási típushoz: DSL, Kábel, Mobil Hálózatok (2G/3G), Wi-Fi, stb.
"A cFosSpeed növeli az átviteli teljesítményt és csökkenti a pingeket.
Segít az Internet sebességének fenntartásában nagy mennyiségű fel/letöltésnél
Javítja a pingeket az online játékoknál
Csökkenti az audio/video töltési problémákat"Torrentezésnél, akár az 1000/100Mbit/s-es nethez sem lenne felesleges...
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #21824 üzenetére
Ha ennyire okos vagy, megkérdezhetem mi a szakmád, mert ezt hallom azt hallomból nem lehet okoskodni,mivel sokszor maga a szerelő sincs tisztában azzal mit beszél jelzem.... Én 9. éve kábel tévézek szval láttam már pár dolgot, sztem többet mint te!Arról már nem is beszélek, hogy megint maximummal van számolva minden, egy hálózatot nem erre terveznek, holott te megint így számolod..... a Diginek a bixhez van 40 gigája akkor azt 40 gigás előfizető megtölti ezt te sem gondolod komolyan ugye?
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #21834 üzenetére
Mit nevezünk kihasznalasnak? Ennyi erovel mindenkinek elég az 50-es csomag is, mert azzal is lejon minden egy idő után, itt nem a letöltés mennyiségében, hanem a sebessegen van a hangsúly. Ha mondjuk kinezek egy filmet, akkor míg megcsinálom a pattogatott kukit, lejon a film... Na ezt egy 100-as nettel pl nem csinalod meg. Es most ne a 700MB-os divx-re gondolj, mert nem azt fogom nezni egy fullHD TV-n.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #21826 üzenetére
Az a baj, hogy kisebb területeken, város részeken viszont nagyon gyorsan lehet sávszélesség határba ütközni.
Azt nem mondta senki hogy egyszerre fogja mindenki maxon tolni, de már most érezhető hogy csúcs időkben lassul a le töltés, viszont a feltöltés még nem lassult érezhetően. -
poli27
veterán
válasz
TeeJay #21817 üzenetére
Te mindig osztod az észt, de marhára nem tudod hogy van a digi hálózata megépítve, nem fognak lépcsőházanként 1 optikai szálat elhasználni hogy megkapja a lépcsőház a dedikált 2,5gbit et, ugyanis tuti nincs annyi nekik, én még mindig azt mondom sztem 10gpon van a háttérben,amin osztozik 4-5 lph, mással nem lehet megoldani a gigás csomagot!
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #21808 üzenetére
Ti megint keveritek a fogalmakat, a diginál sem dedikált 2,5giga van lépcsőházanként,hanem 32-64 szegmensre jut ennyi gponnál, ami ftthnál (ez is gpon)32-64 előfizetőt jelent.... Nem tudom a lépcsőházak hogy vannak felfűzve de sanszos hogy mondjuk 5-10 lph osztozik ezen a 2,5gigán....
-
Gejza1981
tag
válasz
TeeJay #21755 üzenetére
az teljesen jogos, hogy valaki visszaosztja a dolgokat becsülettel, de a top100-ak már nem erről szoktak szólni
egyébként az túlzás hogy minden digis rohant 500-as meg 1000-s csomagot váltani, szerintem erősen felülbecsülve is lesz országosan 6-7 ezer ügyfél ebben a két csomagban
(következtetve az online jelentkezési sorszámból ami most érte el kb az ezret)
ahogy topnetes sem volt mindenki mondjuk az ügyfelek maximum 15-20%-a...
-
Gejza1981
tag
válasz
TeeJay #21699 üzenetére
"aki nem akarja használni vegyen rendes routert"
ok, de akkor azzal menjen is a net+telefon
"max nem lesz telefonja"
tényleg ez a megoldás szerinted, hogy ne legyen telefonja?
"a ZTE cuccot a saját routere után köti"
miért használjak két eszközt olyan dolog miatt ami eddig tökéletesen működött 1 (vagy ha nem volt router) akkor 0 eszközzel?
a zte pluszban foglalja a helyet és fogyasztja az áramot (igen, keveset, de ha 0ft-nál több akkor plusz kiadás)
adjanak rendes eszközt amivel megy a d1000 + telefon és a wifi is VAGY ne adjanak semmit, de akkor néhány elfogadott és elterjedt routerrel működjön a dolog...
[engem rohadtul hidegen hagy, mert nekem elég lesz a zte csoda hiszen d500-as csomag + wifin se kell óriási sebesség, csak a hozzáállás furcsa]
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest