- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
poirot #110426 üzenetére
A HWNAT (aminek a tisztességesebb neve amúgy inkább HW offload) hardverrel segíti a routing és NAT-olási feladatokat. Optimális esetben még IPv6-on is könnyít, ahol alap esetben NAT sincs (például MT7621 OpenWRT alatt). Ennek kikapcsolása a teljesítmény-veszteségen túl más problémát nem okoz.
A NAT vagy is a címfordítás kikapcsolása viszont már bajosabb, ilyenkor valóban nem lesz forgalom. Ezt nem szabad piszkálni, ugyanis így köti az 1 darab WAN IPv4 címet a router a belső hálón lévő kliensekhez, hogy osztozni tudjanak rajta.
-
-
akaszajanos
tag
válasz
poirot #110201 üzenetére
Békésben napok óta ugyanez, optikán. Igaz, csak időszakosan, de nálam is jelentkezik, hogy bár a Speedtest lefut normálisan, de egyes oldalak – teljesen véletlenszerű, hogy éppen melyik – olyan, mintha 2-3 megabittel szenvednének. Néha nem is tölt be, megáll egy ponton.
Nem vagyok szakértője a dolgoknak, szóval rá is bíznám a megfejtést a profikra, de nekem is az a gyanúm, hogy valami elmászott a DIGI központjában, DNS, vagy hasonló fronton.
Kétlem, hogy hirtelen minden eszközöm egyszerre lenne hibás, ahogyan a néhány hónapos ASUS RT-AX55 AX1800 is az első pillanattól tökéletesen teszi a dolgát egy Cat6 kábellel.
-
4Grider
félisten
válasz
poirot #109332 üzenetére
Ezen az oldalon vannak a letöltései:
https://www.tendacn.com/product/download/A15.html -
-
válasz
poirot #96309 üzenetére
elvileg itthon sem szabad feltölteni, csak hallgatólagosan nem piszkálják a dolgot. gondolom sejthető, mennyire véletlen, hogy pont azóta nem volt egy torrentoldal elleni razzia sem, amióta a nagyobb oldalakra nem lehet dvd- vagy tévémegjelenés előtt filmeket feltenni.
mindenképp tudni kellene, hogy mi van a levélben. -
adika4444
addikt
válasz
poirot #96306 üzenetére
Ott az IP-t figyelik, és a szolgáltató közbenjárásával tudják meg a különféle ügyvédi irodák, kinek küldhető a többezer eurós csekk, ami első alkalomnál azért még jócskán lealkudható.
De ott sem biztos ám, hogy megcsípnek valakit, hallottam már olyat, hogy valaki évekig torrentezett és nem történt semmi.
-
válasz
poirot #96306 üzenetére
kb úgy, hogy az ezzel foglalkozó ügyvédi iroda elkezd letölteni valamit, ami nekik érdekes (tehát a 80-as évekbeli B horror senkit nem fog érdekelni), megnézi a seederek ip-it, és a német ip-k szolgáltatóitól kikéri a júzer elérhetőségét, majd küldi a levelet (vagy a szolgáltató? nem emlékszem), hogy lehet kasszához járulni. tehát még ott se úgy megy, hogy általánosan torrentezel, akkor eldádáznak.
-
Sumi
aktív tag
válasz
poirot #91699 üzenetére
Hát akkor az véletlen egybeesés. Az ethernet olyan, hogy vagy megy 1gbps-el, vagy csak 100-zal. Nincs olyan, hogy 835-tel megy. 10,100,1000,10000 - ezek a lehetséges értékek, s ha valamelyiken "összeáll" a két eszköz, akkor azt hozza is. Na mindegy, legalább szép új vezetékek vannak, az is valami
-
Soti2
csendes tag
válasz
poirot #23547 üzenetére
Akkor én szerencsés vagyok!
Az igaz, hogy egy napjuk volt még a bekötésig, én meg bementem megkérdezni mikor akarnak kijönni mert ketyeg az óra! Erre azt mondták nem tudnak mert nincs ilyen ZTE-s ,,akármilyük" és lehet majd újra kell kötni a szerződést! Mondom: Mi van?? Szerintem ez nem így működik, és nekem nem kell a routerük, húzzanak be egy kábelt vagy fizessenek ködbért! Pont bent volt egy szerelő, azt mondta felhívja a rendszergazdát és megkérdezi. Az mondta a kis-főnök, hogy ha kifizetem a kábelt akkor oké!
Másnap húzták a kábelt a harmadikra!CAT 5E-t vagy 25métert! De azt mondták nem lesz több 2ezer-nél.
-
Gejza1981
tag
válasz
poirot #21992 üzenetére
jobb felső sarok router topik link
egyébként a digi500-t is erővel lehet majd csak kihasználni, ahogy látom 1/2 napos tesztelés után... se torrent se ftp nem tudja kihajtani folyamatosan a maximumot, csak akkor ha egyidejűleg megy a kettő
ilyen esetben meg a szűk keresztmetszet a hdd lesz... hiába van vagy 6T kapacitás az is betelik kb 2 nap alatt
tehát jó-jó, hogy vannak ezek a szép nagy csomagok, de földi halandó jelenleg nem tudja még kihasználni őket... legális forrásból meg pláne nem...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest