-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
athomi
veterán
Újrakonfigurálni próbáltam, az nem segített. Máshol pppoe kapcsolattal viszont nem volt lehetőségem próbálni. Ma ha minden igaz egy laptoppal kipróbálom nálam a netet. Ha azzal se megy, akkor vmi csak a nettel van, de ha a net jónaak bizonyul, akkor mi lehet a gépemmel? :/
-
Sasos
senior tag
Viszont ha a tulajdonos aláírja, és megkötik a szerződést, akkor akár a másnap bemehet a szerződő (albérlő) és módosíthatja az előfizetést, akár hűséget is vállalhat. Egy ilyet én se írnék alá egy albérlőnek. Gyakorlatilag kezességet kell vállalnia úgy, hogy közben semmi rálátása, beleszólása nincs a dolgokba. Inkább megkötném én, mint tulajdonos a szerződést.
-
kevinium
aktív tag
Ha én mobilnetet rendelek és albérletben lakom, ott használom... Csak azért mert ők be akarnak húzni egy kábelt, hogy szolgáltassanak, a tulaj meg hozzájárul, attól itt még csak arról van szó, hogy az albérlő és a szolgáltató megegyeznek a szolgáltatásban. (A tulaj meg hozzájárul, hogy verjétek szét a házat ha kell...)
Az egész nem szól másról, minthogy a cég biztosítani szeretné a bevételét/járandóságát. De a tulajnak ehhez semmi köze. Vagy legalábbis szerintem nem kéne, hogy legyen. Vagy ha a tulaj mégis beleegyezik az az ő dolga, de nem tartozik felelősséggel.
De nem akarok ezen vitatkozni senkivel, csak így gondolom. De gondolom a kaució intézményét pont azért vezették be, hogyha valaki nem akar/tud - saját, vagy önhibáján kívül - fizetni, akkor abból rendezik amit kell, és elfelejtik egymást...
-
zsolt501
nagyúr
Van benne valami, mert felmérésnek is jó, de az biztos, hogy sokak még azt sem tudják, hogy mi is az IPv6, de még azt sem hogy mi is az IPv4
Biztonsági szempontból sem árt, hogy mikortól fog tökéletesen menni, mert a tűzfalat majd be kell állítgatnom, és nem árt tesztelni is, hogy minden úgy működjön ahogy kell, és ameddig nem működik rendesen addig a beállításnak és a tesztelésnek sincs sok esélye.
-
zsolt501
nagyúr
Én is így érzem, hogy valamit nem úgy konfigoltak be ahogy igazán kellene.
Mondjuk eddig nem éreztem hiányát az IPv6-nak, de az is érdekes, hogy egyszerre osztanak IPv4-et és IPv6-ot is előfizetőnkként, ami nem igazán csökkenti az IPv4 felhasználásának mértékét, vagyis az IPv4-es címek még ettől ugyan úgy el fognak fogyni szerintem, de ha tévedek javítsatok ki. -
-
adika4444
addikt
én marhára remélem hogy nem lesz fix, ott a no-ip, nem szeretnék fix címet... Telekomnál hivatalos dinamikus amúgy fix ip-m van, de jobb volna ott is a tényleg dinamikus.
(#38289) Lin3Lord:
Jaja kb valami ilyesmi, én is be fogom majd állítani ha végre bekötik a DIGI-t, nem érdekel hogy nem fogom használni, ott lesz mint opció. -
törölt tag
+1
Én is már vagy két hónapja várok egy "ványadt" SmartCAM-re.
Legutóbb, amikor bent voltam személyesen érdeklődni, hogy: Na mégis, mi van már? ... hegyekben álltak a HD boxok - nem túlzás, vagy 20 db volt az ügyintéző mögött a padlón - az ÜFSZ-on. SmartCAM, meg egy darab se volt. -
Márton
nagyúr
Multibit: igen biztos, digivel is kezdte a pályafutását e router
Kevés, kevés, azért a 70/50-et hozza a 100/50-ből, így csak a sebesség miatt nem cserélnék.
De ha más, megfizethető router tudja a noip dyndns-t kezelni, akkor megfontolom a váltást. Persze 10-12e felett akkor sem adok ki érte, ez a lélektani határ.kali: köszi, hogy találtál rá? És az én linkemen miért nincs ott?
Sajna a "legfrisebb" fw. van rajta -
ACE-
addikt
Magyarázd ezt meg Donmaster-nek, Ő azt állítja hogy a DIGI majd jól leszarja a fejem, meg majd lassan köti be, hogy jól "kicsesszen" velem. Tanácsoltam neki marketing, és üzleti témakörű továbbképzést, de a legutóbbi hozzászólásából sem az derült ki, hogy megfogadta a tanácsomat...
-
bladesks007
tag
Be lehet úgy kötni rosszul egy cat6-os kábelt (tuti, hogy az, mert rá van írva, hogy cat 6 utp 500 Mhz) egy cat 6-os aljatba (ez is cat6, odafigyeltem, mikor vettem), hogy 100 mbit limit legyen? Ha igen, akkor holnap szétszedek egy aljzatot és megpróbálom megtalálni a neten, hogy kellene összekötve lennie és összehasonlítom.
-
bladesks007
tag
először erre gyanakodtam én is (de a kábel cat 6, fali aljzat szintén cat6 (legrand); ráadásul 3 kiállásnál is leteszteltem), de ha az ont-tal kötöm össze a saját fali kábeles hálózatot, akkor 1 gigás hálót lát, és bár a pppoe miatt nincs meg a 160 mbps letöltés, de 120 mbps igen... szóval, a fali saját hálózattal sem lehet gond. végképp nem értem...
-
Flashget
félisten
Évek alatt ez már többször téma volt, ahány város annyiféle lan megoldás létezik az ip-k kapcsán. Sőt még Bp-n azonos kerületben is vannak eltérések.
Sőt kábeltv még utcánként is eltér lakótelepen! (csak nálunk nem volt az utcánkban adás, de a következő utcába volt és ez nyár óta 3x fordult elő)
Ha észreveszem, hogy siralmas a net megnézem az ip-t és váltok 94-re azzal eddig nem volt különö9sebb gond, de mint írtam általában azt is kapom. -
TeeJay
félisten
anno te mondtad még nekem hogy 1000-es nethez kevés lesz a 1043ND V2/V3 64MB RAM-ja
jobb a WDR3600-4300 a dupla annyi RAM miatt
szerintem túlságosan rápörögsz erre az izom router kérdésre, én már akkor is megmondtam hogy lazán ki fogja hajtani a DIGI-t otthoni környezetben
és ki is hajtja gond nélkül LAN-on szóval kár volt kárognigigabites TP-Link új routerek mindegyike jó DIGI 1000alá
árban meg olcsóbb mint az Asus és bőven tökéletes
nem kell ezen görcsölni meg alternatív FW és társai
aki más FW-t akar rá vegyen olyan routert, én magam is bőven elvagyok a gyári szoftverével -
Keckix
tag
Ha kiegészítettem volna a vitát elindító hozzászólást, ez most nem lenne.... Én kérek elnézést.
De most pótolom ami ott lemaradt:
Több szolgálatónál is voltam, és ameddig nem kerültem a Digi-hez, addig végig TP-Link routerjaim voltak (TL-WR1043ND v1, TL-WR2543ND v1, TL-WDR4300 de sajnos többször is csalódtam a márkában, mind szolgáltatás, mind tudás terén is, és olyan szolgáltatásokat nem tudtam, megvalósítani se fw cserével, se a windows-ban, ezért is választottam a drágább ASUS-t. Ezzel az eszközzel gyári fw alatt kiszolgálja az összes igényemet.
-
wwenigma
Jómunkásember
Meg lett oldva szoftverfrissitessel. Ezzel akkor kipipalhatjuk hogy nincs gyari tamogatas TP Linktől.
Ha meg az user a hülye hogy 100Mbyte/seccel akar torrentet letolteni 15ezres routerral, arra nem tudok mit mondani. Mert az adott topikokba napjaban 2x le van irva mennyit lehet elvarni, ennek ellenere megy a siras.
1043ND V2-t hasznalok V3 szoftverrel, nem fekszik be letoltesnel, nem szakadozgat. Szamomra az arkulonbseget max az indokolja, hogy draga az ASUS logo szitazasa a zongoralakk feluletre. Normal felhasznaloi igenyekhez teljesen felesleges 40ezres routert ajanlani.
-
zsolt501
nagyúr
-
poli27
veterán
Mivel mindkettő hardveresen támogatja a natolást, ergó nem tudod észrevenni a különbséget a kettő között a neten... mivel tökmindegy milyen a procija szinte... Nem a procin keresztül folyik a natolás!Csak pl usb re íráskor lehet különbséget észrevenni,vagy ami használja jobban a procit...
-
-
sztanozs
veterán
-
Calogero
addikt
Nem wifis mérés
Asus routerben ezek a beállítások történtek
192.168.1.1-ről 192.168.0.1-re csere
PPPOE felhasználói név és jelszó megadásaZTE-ben pedig ezek PPPoE pass-through engedélyezése
Kiépítés a következtő:
A netkábel a ZTE WAN portjába, ZTE LAN1->ASUS WAN portjába, ASUS LAN1->Számítógép.ASUS önmagában nem is tud csatlakozni.
-
TeeJay
félisten
ó hagyjad már 100/100-as csomagnál kijöttek egy Acer netbook-al amin 100-as LAN volt összesen a processzorja meg olyan gyenge volt hogy ki sem tudta hajtani flash oldalon (speedtest) értelmesen azt a kemény 94megabitet sem... persze ha a sajátomon mértem azon meg legyintettek és mentek is
ez még az első hibabejelentéskor volt utána jött a rendes szerelő srác bár az is csak sokadjára hozott ki egy Toshiba laptopot win8-al amivel itt szenvedett mire egy PPPoE csatlakozást létre tudott hozni méréshez
és ott sem a DIGI mérést nézte hanem speedtest mert a DIGI.hu-n a mérő nagyon tré és nagyon zabálja a gépet flash miatt meg a szerver alatta sem olyan combos -
Flashget
félisten
mondom én nem hiszek el már semmi ilyet...06303498761 írtam egy telefon számot csak úgy....
Kérdésemre, hogy tudok-e valamiben kollégájuk segítségére lenni, a szerelő válasza az volt, nyugodtan tegyek amit szeretnék, ő mindent elrendez. Ezért a helyszínt rövid időre
elhagytam
ez is teljesen életszerű egy vadidegen embert hagyok ott a lakásomban vagy a nagyinál... -
Sasos
senior tag
A Digi nem vágja utána a bekötési díjat is, mint a T? Az már az elején is meg tudja dobni az összeget.
(#33207) Disque: Ismerősöm 2 hónapja vett panelt a XX. kerületben úgy, hogy volt tartozása az előző tulajnak a Digi felé. Adásvételivel gond nélkül kötött új előfizetőként szerződést.
-
wwenigma
Jómunkásember
De azert jolesett hogy töredékáron sokkal nagyobb sebességet kapsz, nem? Ne adjunk idot amig a belso kommunikacio vegigfut es minden üfi helyesen fog eljarni?
Amugy meg jelentse fel zsebbol ha ennyire intezkedni akar, ne mas fszaval verje a csalant. 2009januar ota digis, pedig az avason van UPC is, erdekelne mi a baja valojaban.
Jelentsuk fel azert is, mert husegido alatt, azoknak is enged valtani akik leszerzodtek 1vagy2 evre, fix tarifára.
Jelentsuk fel mert Teejay-nek nincs meg a garantált savszel az ujzelandi Rotorua felé kedden delutan kettőkor es szaggat a stream.
Jelentsuk fel mert korrekt aron dolgozik.
Jelentsuk fel mert egyszeruen jo feljelentgetni! *
*mas penzebol
-
Flashget
félisten
Azért a szolgáltatók egyre trükkösebben játsszák ki az előírásokat..
a topicban oly sokszor emlegetett mobilszolgáltatók...
Nem kötelező elfogadni a szolgáltatók áremelésétTré május 1-én küldte a tájékoztatót és van onnantól 15 nap...ami már rég lejárt.
-
DonMaster
addikt
-
taktib
csendes tag
Üdv !!
Valamiféle iránymutatásnak szántam a linket, ha valakinek semmi fogalma arról merre is induljon !! Valóban az is igaz , hogy régi a teszt és jobb firmek, és javíthattak a tudásukon !! Én annó egy 1043 al kinlódtam nem tudtam 100 fölé vinni a sebességet!! Wargalex segített de akkor sem sikerült!!! Vettem egy Dlink 636L-t összeraktam és azonnal 200 felett hasított!! -
*H*
aktív tag
Én sem ragozom a tovább, nem szokásom offolni, de a kérdés az volt hogyan lehet felismerni a különbséget. A v2 dobozán 300Mbps szerepel és a hivatalos specifikációban is. A v3-at már 450-nek írják hivatalosan. Én tudom, hogy képes a 450-re a v2 is, bekapcsolt speedboost-tal. Viszont, ha valaki bemegy egy boltba a dobozon 300 Mbps-t lát, nem fog wiki-t nézni, meg a dd-wrt oldalán kutakodni. Azt írtad először a bolt hibásan adta meg az adatokat (pedig nem, mert a dobozon is az szerepel amikor megveszed tőlük), nem írta át a gyártó a v1 speckóját a hivatalos leírásban, utána már azt írod "visszaírásokat is eszközöltek" amióta van v3. Ez így valahogy nem kerek. "Visszaírták" azt amit ki sem javítottak? Amikor én is vettem párat 300Mbps volt a dobozon, a speckóban és utána fél évvel is az volt. A kérdés pedig erre irányult. Így lehet megkülönböztetni őket. A Enable Speedboost (Up To 450Mbps) kapcsoló sincs benne a v3-ban FW-ben és a jobb felső sarokban 450M van 300M helyett.
Részemről is: Thread closed. -
DonMaster
addikt
nem azért de évente DIGI üszf-re menyi szer is kell bemenni személyesen? 1x amikor megkötöd utána ök hivnak hogy mikor tudják bekötni, és kb többet besem kell menni, az üszf-re , hibát telefonon és emailben lehet jelenteni, legvégsö stádiumban megy be az ember üszf-re borogatni,
de szerzödés kötés utána konkrétan 0x kell évente bemmeni digi hez üszf-re , tehát 365nap bol még ha egy totális napot is rákell száánjon az ember és erre nem képes akkor tényleg lusta, ezt nem lehet másképen hivni,következö ésben nem kell üszf-re menjen mert minek? Kedvezmény UPC és T-home? aha
heti 15ezer forint helyet kerül 10e forintba, a Digi akkor is felében megvan, 5e Ft-ben. az is Évi szinten 60ezer forint megtakaritás, mit kell csinálni 1x kell bemenni az üszfre/ ha a netes felületen nem tudna rendelni.
szoval ezt bárhogy számolom évente 60e Ft-t kidobni az ablakon mert 1x képtelen bemmeni valaki DIgi üszf-re hát az szerintem lusta, 1x 1 évben ellehet menni elöbb haza munkábol vagy 1 szabad napot kivenni miatta, stb nem lehetetlen küldetés,nem hiszem, hogy sok ember van MO-n akik 1 munkanap több mint 60e FT-ot meg keresnének .Ügyintézés., t-home és upc-nél is nem tudod hogy 10-40-80percet kell várnod mire sorra kerülsz,
és itt nem mondhatod a netes megrendelést mert diginél is van , szoval ezt sem hozhatod ellen példának, de a telefonos rendelést sem mert a diginél az is intézhetö bár igaz hogy lehet a msáik ketönél 20perc alt meg vagy a telefonosal diginél meg letarthat 1orát is.de cserébe évi 60e Ft-ot megsporolsz nem nagy ár érte -
DonMaster
addikt
egy szoval , a lustaságnak ára van, ergo nem akrsz bemenni hanem telon akarod intázni , ezért maradsz upc/t-home-nál fizeted a digihez képest a havi 10e-el többet, enynit ér egyeseknek a lustaság, nem mintha olyan sokat kéne bemenni az üszf-re , neten lehet fizetni a digin, ha uj csomagot akarsz akkor azt is többé kevésbe lehet neten ha nem lehet akkor bemész, de ez nem naőpi vagy havi szintü, hogy valaki vált csomagot, ergo lustaság miatt vannak akik fizetnek inkább a kényelmességi faktor növelése miatt, phavi plusz 10ezer forintot, rövidn tömören.
-
*H*
aktív tag
Részben igaz. A speckó nem elírás, feledékenység, stb., mert a dobozon és az FW felületén is 300Mbps szerepel a v2 esetében. Ez marketing miatt maradt így, fontosnak tartották a sikeres előd nevét megtartani (bár a v3-nál már feltüntetik a 450Mbps sebességet, de változnak a dolgok).
Ezért nem szerepel sehol a 450Mbps a v2-nél, hanem, hogy ez egy valós 300-as modell. Viszont az igaz, hogy bekapcsolt Speedboost-tal tudja a max. 450Mbps-t. Hivatalosan ez egy bónusz tulajdonság. Tehát tudja, ha be van kapcsolva, de nem alapból 450-es és nem is tüntetik fel annak. Egy 3rd party FW persze feloldhatja ezt és külön bekapcsolás nélkül is 450 lehet a max. Röviden: képes rá, de 300-as hivatalosan.
-
B-L-A-C-K
titán
Jó akkor azt mondom hogy általában 5-től otthon vagyok, és 2-3 előtt nem nagyon szoktam lefeküdni, és ilyen időintervallum alatt tényleg nem tapasztaltam még. A másik meg semmi okom nem lenne valótlant állítani, a lényeg 1.5 év alatt tényleg nem vettem észre szakadást. Persze ettől függetlenül lehet volt, de nem hinném gyakori dolog lenne, mert akkor tapasztaltam már volna.
-
Lackooo84
nagyúr
Máshogyan nem is tudom mérni, mert nincs akkum.
De a procihasználat 60-70%.
Emailben jelentettem, aztán most nem rég visszaírt egy hibabejelentős, kért képet a mérésről, a válasza után valamit nőtt a sebességem, de még mindig nem az igazi. És ha mintha a pingem is jobb lenne azóta.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged