Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Ed Rush
csendes tag
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Szia!
Az IVR-uk is bemondja, hogy Nagykanizsa, Zalaegerszeg , stb vonalon hibák vannak.
Oka, egy bérelt optikai vonal kiesése, emiatt Kaposvár és Pécs is kegyetlenül belassult...Állítólag dolgoznak már rajta az Invitelesek, övék ugyanis a bérelt vonal.
-
szili.tamas1
senior tag
sziasztok!
nagykanizsán tapasztal valaki brutális lassulást?
ilyen szintű a dolog:
Router nincs, elmentem bevásárolni addig jó volt, mire hazaértem, ez vár
-
Zsolteaa
csendes tag
tvnetes ipm van
-
KTTech
veterán
válasz
krystman
üzenetére
Próbáld ki router nélkül... sajnos a routerek hajlamosak ilyen csúnyaságokra is... ez munkahelyi tapasztalat, Helpdeskesként sok ilyennel találkozok. Persze lehet, hogy csak a pingidőd lesz szar valamiért, pl. mert az up irányod csumára van terhelve... (ezen meg ha helyi gond, akkor QoS-el lehet segíteni).
-
válasz
RootRulez
üzenetére
nagyon elkötötted, vagy cat3 kábelt szereltél?

cat3 - 10 megabit/sec sebességig!
cat4 - 20 megabit/sec sebességig!
cat5 - 100 megabit/sec sebességig!
cat5e/cat6 - 1000 megabit/sec sebességig!gibdj; ok, de én jelenleg upc előfizető vagyok, csak költözéssel kivitelezhető esetlegesen a digi - bár hamarosan költözés lesz...

-
RootRulez
félisten
Sziasztok! UTP-t szerkesztettem, de nem igazán hozza a sebességet... Szerintetek mi lehet a gond, hogy "csak" 10Mbit jön át a 20 helyett letöltésben?
Előtte:

Utána:

Én csináltam el valamit a csatlakozó szerkesztésnél vagy lehet ennyit bír a kábel, amit kerítettem?
-
krystman
őstag
Az mitől lehet, hogy még a letöltés szépen megy, meg van a sebesség, míg a böngészés olyan nehézkesen megy. Nagyon darabosan hozza be az oldalakat. Jelenleg Router mögül megy a net.
-
a routeren kell majd egy reset, és a megfelelő paraméterekkel újra kell majd konfigurálni - az eddigi dynamic ip helyett pppoe lesz a kapcsolat típusa, illetve ha a gépen router nélkül is akarsz majd netet, akkor ott is szükség lesz egy adott típusú kapcsolat létrehozására! az oprendszert nem kell újrahúzni!
-
gibdj
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Lámaságomért előre is elnézést kérek!

Eddig UPC FiberPower 60/6-os netem volt, most van lehetőség a Digire, így cuppanok is át...(80/25 TopNet) Olvasgattam itt hogy ilyen-olyan beállítást, meg rendszerfrissítést meg nem tudom én miket eszközöltek egyesek. Nos lehet hogy csak ha probléma volt, akkor folyamodtak ezekhez a Digisek, de azért én megkérdezem: ha most váltok, akkor nekem kell valamit beállítani, vagy újrarakni a Windows7-et, vagy valami egyéb lépést tennem a jó ügy érdekében? Vagy bekötik azt' csókolom?

Egyébként van egy TP-LINK TL-WR741ND típusú routerem, olvastam hogy nem a legjobb a TopNet-hez, de ezt csak akkor használnánk, ha más más is piszkálna az interneten, nem csak én torrenteznék. Summa summarum: egyszerű a váltás, vagy csak én értettem félre pár hozzászólást?A válaszokta köszönöm!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Hamarosan UTP kábelt telepítek itthon... Ami a "doboz"-ból jön a routerbe az milyen kábel legyen? Egyenes vagy fordított?
Szgép és router közé, ha jól tudom egyenes kell... -
McLaca
őstag
válasz
cascada
üzenetére
Gondolom, hogy az IP-nek van jelentősége az esetedben, és nem a gépek számának... (mert utóbbinál ugyebár router és ennyi).
Ba cy lus: hallelujah

Ez a másolat dolog nekem is rémlik, mintha az első kapcsolattal nem akarta volna... De itthon 99,98%-ban routeren keresztül megy a kapcsolat, szóval sok jelentősége számomra nincs.Üdv!
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Na most végre sikerült, de csak úgy, hogy a "digi" helyett csináltam egy "digi másolata" nevűt, és annak a parancsikonját húztam be indítópultba (fogalmam sincs, így meg miért jó). Azonban így is csak a bejelentkező ablak jön be, magától nem csatlakozik. Pedig elvileg az internetbeállításoknál automatikusra van állítva, a felh. név + jelszó is elmentett, csak rá kell nyomni, hogy csatlakozás.

-
törölt tag
Hát rendben, de hogy illúzióromboló is legyek, sajnos a füle botját sem mozdítja, hiába tettem be indítópultba. Kipróbáltam pl. jegyzettömbbel az indítópultot, azt rögtön elindítja, a digi-t egyáltalán nem, a bejelentkező ablak sem jön be a kapcsolathoz, semmi. Fogalmam sincs, mi lehet a baj.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Digi-s LAN Net (PPPoE) hány IP-t oszt ki egyszerre? Tehát ha nem routert hanem swith-et kötnék rá, akkor ha egy gépen már csatlakoztam, ha egy másik gépről is próbálnék csatlakozni, kapnék-e egy másik IP-t is?
Azért kérdezem mert pl T-Home-os ADSL-nél akár 6 IP-t is osztanak. Kiváncsi vagyok Diginél hányat
Köszi! -
McLaca
őstag
válasz
üzenetére
Látod, csak volt értelme a kurta HSZ-eimnek, utánajártál, és önállóan megoldottad.
Végülis ez volt a célom...
(Az is igaz, hogy 7-es alatt nagyon nem egyértelmű, hol tárolja a PPPoE kapcsolat ikonját...)
HSZ szám növelés? A régi törzsfórumomon kb. 3 év alatt 10.000 HSZ-t hoztam össze. Itt 5,5 év alatt még 2000-t sem. Szóval elhiheted, nincsenek ilyen céljaim.
De aki nem találná meg: vezérlőpult/hálózati és megosztási központ/adapterbeállítások módosítása, itt találja a PPPoE kapcsolat ikonját. Feltéve, hogy csinált.
Ha még nem, akkor egyet vissza, és ott van az új kapcsolat létrehozása link.Üdv!
-
törölt tag
Te most csak kötekedni akarsz, vagy előállsz valami érdemi információval is? Mert ennek így semmi értelme, egyetlen hozzászólásban lerendezhetted volna, azaz leírod, hogy csinálok parancsikont, és ennyi. De ha hsz-növelés a cél, akkor nem szóltam.

Másrészt azóta épp most megtaláltam, hogyan lehet, egy külföldi oldalon le volt írva, és sikerült is. Azért köszönöm a fáradozásod.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Bocs, egyféleképpen meg lehet oldani az automatikus csatlakozást, ha használod az időjárás minialkalmazást (lehet, amíg működött, addig is csak emiatt, mert aztán kiszedtem), akkor ott amiatt csatlakozik. Ha nem használom, akkor nem. FF elindítása nem elég ok neki, hogy csatlakozzon.
Annyira imádom, mikor egy jól működő, pofonegyszerű dolgot képtelenek jól megcsinálni. XP alatt ment, itt már nem, visszafelé kell fejlődni, azaz... 
-
törölt tag
Nagyon elméletileg.
Nekem is már a f... kivan, hogy elvileg jól be van állítva, hogy csatlakozzon a windows-ba történő bejelentkezéskor, erre várnom kell a csodát. Időnként működik, aztán elkezd nem működni. Múltkor csak az segített, ha újra létrehoztam a kapcsolatot más néven. Most próbálok utánanézni valami más megoldásnak. Fenéért nem lehet behúzni egyszerűen a parancsikont az indítópultba, aztán jónapot, az legalább működött mindig. -
McLaca
őstag
Anyagiakra felelős ember nem foglalkozik devizahitellel... "Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér". Ha nem telik lakásra, autóra forinthitelből, akkor nem megvenni devizahitelből sem. De mondtam, hogy flame-generátor téma
, csak látom, hogy nálunk mennyiből hogy működik, és másoknál mennyiből (nagyon sok esetben többől) hogy nem. Ezért gondolom, hogy nem mi csináljuk rosszul.A sebesség sok esetben a kiszolgáló szervertől is függ, tehát ha az oldal, amit nézel, egy lassú vonalon, vagy túlterhelt szerveren van, akkor hiába a gyors sávszélesség a digitől.
Szerk.: közben láttam a #8556-ot, azok alapján lehet, újra kellett indítani a diginek egy szervert.

teokrata: kiegészítve az Atapi által leírtakat, WAN portban van egyáltalán a digi kábele? Mert routeren keresztül betárcsázni általában csak úgy tud egy gép, ha a digi kábele is egy LAN portban van, tehát simán "switchelve" van a hálózat, ilyen esetben a router switchként viselkedik - és csak a helyi hálót osztja meg, a netet nem.
Üdv!
-
TIT
veterán
Miért szakad meg a net minden nap?
-
rocket
nagyúr
DIGI hasznalja mar a Twnetwork ip osztalyait is, LANNET melle kaptam ADSL-es Tvnetworkos ipt

62.165.192.0 - 62.165.255.255
PROVIDER Local Registry
Tvnetwork Inc. -
mycso
veterán
-
Zsolteaa
csendes tag
most 25ös néha a feltöltés éjfél körül fogalmam sincs mitől épp most

-
psalm69
csendes tag
-
teokrata
csendes tag
Heyho.
Volna egy olyan aprocska problemam, hogy egy digis net egy ismerosomnel azt produkalja, hogy router mogul mindig azt a gepet engedi ki netre amelyik elsore probalkozik.
A gepek latjak egymast, szval ilyeten modon a halozattal nincs problema, de kifele a nettel mar igen.
Asszem egy WRT54G-s router van nala eppen - nekem sose kellett digihez nyulnom, szoval nem sok fogalmam van arrol, hogy mit lehetne ad-hoc modon meg nem tudom megnezni.Segitenetek abban, hogy mi lehet a bibi..? Ami info kell meg esetleg azt igyekszem mondani ha tudom.
Koszi elore is!

-
mycso
veterán
Azért erre muszáj reagálnom...ha az ember berendezkedik egy életformára xy fizetésből, majd pl.: a lakáshitele 1.5-2x-esére nő + még 1-2 egyéb apróság, hiába is próbálja beosztani a pénzét, ami természetesen nem nőtt meg...elárulom nem fog menni a beosztás.
Más.: mostanában meg van hülyülve a netem --> sebességtesztek, torrent alatt hozza a kb. 40/20-at, viszont böngészés közben, olyan modemes korszak feelingem van. Jópár oldal nagyon lassan jön be, illetve megesik, hogy be sem jön...ez mitől lehet? (alap dolgokon túl vagyok -router reset, másik böngésző, vírus, stb. )
-
dethroner
veterán
Router nélkül is ez volt a helyzet. Helyre állt a világ rendje, legalábbis feltöltés szintjén. Már néha belekarcol a 3MB/s-be, az meg már ott van a 25Mbit környékén. De nem stabil, leecherek száma nem változik, mégis állandóan mozog 2,2-3MB/s között. Nincs valami olyan szerver, vagy bármilyen mérő oldal, ami van olyan gyors hogy bírja a 80/25-öt normálisan mérni? Volt idő amikor a speedtest.digikabel.hu normálisan mért, de manapság már az is csak a feltöltési sebességet méri normálisan, a letöltés meg 1,8MB/s.

-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide kapcsolódik a kérdés, de:
Jövő héten kell mennem egy ismerőshöz gépet szerelni, ahol egy routert is be kéne lőnöm.
Telefonon megpróbáltam kiszedni pár infót, de nem sokat kaptam
Digi netük van (újpalota, nem panel, hanem társasház) viszont nem a szokásos csomagok, hanem, valami 4-5 megabites cucc. Kérdésemre azt mondta, hogy nem kell csatlakozni külön a nethez.
Az lenne a kérdésem, hogy szolgáltat -e a digi olyan kábelnetet, kis sebességűt, ami nem felhasználónév/jelszó alapján azonosít? (tehát nem PPPoE) -
Kecskoss
csendes tag
Az alábbi problémában kérném a segítségeteket:
WIn XP volt a gépemen 80/25 Digi netem van. Föl volt téve még a régi UPC időkből származó Fiber Power Optimizer programocska. Így jött a net 9-10 MB/mp, torrent oldalakon is meg volt ez a sebesség, data.hu-n is, meg a speedtest.digikabel.hu-n lévő mérő file letöltése is a fenti sebességgel jött.
Most lecseréltem az oprendszert Win7-re, semmi mást nem csináltam, ugyanaz a hálókártya van a gépben. A net letöltési sebesség nem hajlandó 4-5MB/mp fölé menni. A UPC progija nem megy Win7 alatt, de elvileg nem is kéne, mert a Win7-nek alapból kellene tudni a nagysebességű netet.
Valami ötletek van? Valami beállítási lehetőség, egyebek?
Ha visszateszem az XP-t, akkor újra meg van a megfelelő senesség, de Win7 alatt nincs, és ez alapból jobban tetszene...
-
törölt tag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Na végre egy hely, ahol a 40/20-as netem letöltése felment 5.1-5.2 MByte/s-ra, speedtest-en marhára nem akar kijönni ez az érték. Bár most a nemrég belinkelt mini speedtest-tel kijött, és a feltöltés is stimmel. Már kezdtem azt hinni, hogy kimaradtam a sávszélesség emeléséből.

-
Zsolteaa
csendes tag
Nah ma már másodszor áll meg az adatorgalom a vonalon és aztán reconnect kell különben nem indul meg semmi. Fagy.
-
dethroner
veterán
Hát nem tudom hogy az előbb említett sebességmérő oldalak kinél hogy működnek, de nálam a 80/25-ös csomagra ilyen értékek jönnek

-
McLaca
őstag
válasz
x123456
üzenetére
Nem, mert én szépen artikulálok (az a munkám jelentős része), meg nem nyírnak ki.

mycso#8485: szűk családunkban a "hó vége" és a kinullázott bankszámla ismeretlen dolog, és nem azért, mert milliókat keresnénk, nagyon nem. Egyszerűen megtanultuk a pénzt felelősen kezelni és felesleges dolgokra nem költeni. Van, amit nálunk sokkal rosszabb anyagi helyzetben élők megengedhetnek maguknak, mi mégsem, de ez a téma erősen flame-generátor.
ToBeY#8486: mondom, 30 éve... limit nélkül (azzal csak a baj van). Soha nem volt gond. Amióta netbank is van, azóta meg bármikor ellenőrizhetők a terhelések, mindig van 5-6 napod, hogy eldöntsd, engeded-e teljesíteni.
zoli62: a hibakódra nem emlékszel?
Üdv!
-
zoli62
addikt
Elő szokott fordulni, hogy PPPOE csatlakozásnál többször egymás után nem fogadja el a felhasználónevet és jelszót? Tegnapi nap folyamán többször volt ilyen, és a sebesség is felére csökkent.
-
polonic
félisten
Mióta bekábelezték a házat, azóta kábeleket is lefektették a földben, a házban is szereltek újból valamit. Ez gyors munkavégzésnek minősül? Ebből lehet következtetést levonni arra, hogy mikor indulhat a szolgáltatás? Csak azért, mert ezeket mind gyorsan megcsinálták.
-
Brutális eb
addikt
Itt mérjetek.

-
trec12
addikt
ez jó szerintem.próbáljátok ezzel is....
[link] -
forrest85
senior tag
Vagy pedig a datanet speedtest, onnét másoljatok be képeket.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Felejtsétek már el a speedtest.net és társait. Nem ilyen gyors internet sebességekre lett kitalálva, hanem ADSL mérésére. NEM MÉR PONTOSAN! Már abból is látható, hogy 2 egymás utáni mérés nem egyezik meg.
Keressetek egy ingyenes FTP oldalt és ott nézzetek letöltési sebességet.
-
mycso
veterán
Megint valami teszt van a diginél, 40/20-as csomagom van, de közben 6-7mega között tölt felfele folyamatosan....

-
Gery Skywalk
csendes tag
Mission completed!
Ajánlm mindenkinek. Conficker removal tool.

-
Atapi
senior tag
válasz
Gery Skywalk
üzenetére
katt. egy próbát megér, google talál neked mást is, ha keresel. mindenesetre ahol egy virus van, ott több is lehet, ugyhogy valami normális viruskergetőt keríthetnél magadnak. van nekik topicjuk valahol, ahol biztos ajánlani is tudnak valamit.
-
Gery Skywalk
csendes tag
Ugylátszik megvan a ldas... VAlaki mondta "Conficker".. HOgyan győzöm le??

-
Atapi
senior tag
válasz
Gery Skywalk
üzenetére
azért ez a "nem megy" egy elég megfoghatatlan probléma. legalább valami ping és/vagy tracerout kimenetet dobhatnál arról, hogy mi nem megy, hogy látszódjon, hogy dns, routolási, vagy egyéb szarakodás van.
-
Gery Skywalk
csendes tag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Persze ok, router csere lesz... Ám hugom laptopján se gurul a microsoft, ill egyéb más.
Szal a digi a ludas.. probaltam direktbe is kötni, ugyse, minden egyéb oldal bejön. A diginél meg azt mondják hívjak egy speciáalistát.. "mert hülye azért nem vagyok".

-
Brutális eb
addikt
válasz
Gery Skywalk
üzenetére
Azt a routert azonnal kukásznám a helyedben.Nem mai darab +igen kevés a 80/25-ös nethez.(örülj neki ha 20 mega lesz wifin)
Oda már egy gigabites cucc kell.Ajánlom ebben a topikban sokak álltal használt TP-LINK TL-WR1043ND-t.+Hozzá valami jó kis usb-s N-es wifi kártyát.
Amúgy először is router nélkűl próbáld meg létrehozni a kapcsolatot simán kábel használatával.
Ha így sem jó keress valami havert akinek van nootbookja azzal is tegyetek egy próbát hátha a te géped a ludas(beállítás,virus,stb.+Jó kis alap géped van felejteném az xp-t dobj fel win 7-et kulturáltabb a hálózatkezelése is.)
Ha ezután sem megy telefon a szolgáltatónak.
-
zoli62
addikt
Van egy Hp 6730s laptopom Vista Business Sp2 minden frissítés feltelepítve. Amikor az ethernet portba bedugom az utp kábelt, a feladatkezelőn a processzorterhelés hirtelen felugrik 50 %-ra. Ahogy kihúzom a kábelt, visszaugrik a normális 10 % alá. Digilant használok, és még amikor nem is indítom el PPOE kapcsolódást, már akkor is ezt tapasztalom. Már beszéltem a HP ügyfélszolgálttal, küldtek egy fw frissítést a erre a Yukon-Marwell kártyára, feltelepítettem, de a helyzet változatlan maradt. "Üresben" (azaz internetkapcsolat elindítása előtt) némileg (10%-kal) csökkent a processzorterhelés, de még mindig 40 %. Milyen ötletetek van még erre a problémára? Esetleg köze lehet ehhez a Digi hálózatának is?
-
Zsolteaa
csendes tag
most jó a net
-
Gery Skywalk
csendes tag
router e-tech WGRT04
Lan: Realtek PCie gb lan
Társasházban vagyok, földszintetn van elosztószekrény -
Brutális eb
addikt
válasz
Gery Skywalk
üzenetére
Kicsit több info kellene
p rendszer, router tipusa esetleg hálókártya. -
Gery Skywalk
csendes tag
Szervusztok,
Digi 80/25 ös netem most kötötték be közvetlen a a gépre, csatlakozási ikonnal. Rendszer ujratelpít, router beiktat wifi miatt.. Megy anet, de vírusirtót nem tudok frissíteni, windowst se, a microsoft.com weboldal nem jön be. Szerintem valmi router beállítás vagy nme tom mi lehet a gond.
Légszíves aki tud valamit írjon!
Kösz
G

-
zka67
őstag
Úgy, hogy bemész szépen az irodájukba és eljátszod a következő színdarabot:
- Jónapot kívánok!
- Jónapot kívánok!
- Már több mint egy hónapja megrendeltem telefonon a netet (... és a többi szolgáltatást ami szeretnél...), de azóta semmi sem történt. Utána tudna nézni hol tart az ügyem?
Igazolványokat elkérik.
- Egy pillanat... Sajnos ön nem szerepel a rendszerükben.
- Neeeeem? Hát az hogy lehet? Na mindegy, akkor most megrendelhetem végre a szolgáltatásokat?
- Persze.
- De ugye nem kell megint egy hónapot várnom?
- Nem, dehogyis, megnézem mikor tudnak menni a szerelők... Holnap du. 3 megfelel?
- IIIIIIIIIIIIGEEEEEEEEEEEEEEEN!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Max 24 óránként...
Nemtom mi van vele, túlterhel a 80 és 8080 port vagy mi? 

Mondjuk mostanáig nem értem, hogy miért csak a másolattal indította el az indítópultból, de inkább meg sem próbálom megérteni.
(Az is igaz, hogy 7-es alatt nagyon nem egyértelmű, hol tárolja a PPPoE kapcsolat ikonját...)

p rendszer, router tipusa esetleg hálókártya.