- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
nyikszi
őstag
Digi 1000-es net, Samsung A8-as telefon lefelé csak 100 Mbit-tel jön, felfelé viszont 240 Mbit-tel hasít. Mi lehet a kínja? Az én telefonom szintén Samu, de kisebb, ez 110/120-at tud, tehát nincs akkora különbség, mondjuk nekem csak 500-as digim van.
-
headhunter
addikt
válasz
Intruder2k5 #84889 üzenetére
2. Nem felhasznált kábelt (tartaléknak) el lehet kérni? (Kb.: max. 15 m koax)
-
CirrMee
addikt
válasz
petakpa1 #84887 üzenetére
hétvégén is lehet kéri, hogy Ügyfélszolgálattól a bridge módba kapcsolást?
A telefonostól bármikor.
pár óra amíg átkapcsolják mennyi a gyakorlatban 1-2 vagy 5-6?
Pár perctől pár óráig terjed rendszerint.
saját routerben továbbra is PPPOE kapcsolatot kell ugyebár beállítani, de ennek felhasználóneve és jelszava ugyanaz lesz-e ami az FTTB időkben volt, vagy az FTTH-ra átállással megváltozott?
Ha nem kaptál másikat, akkor maradt a régi.
Szolgáltatói eszköznek van webes menüje? Melyik ip címen és milyen user@pwd combóval lehet elérni?
Van konfig felülete, amíg át nem kéred bridge módba.
Elérhetőségét és a belépéshez szükséges adatokat elvileg megtalálod a rajta elhelyezett címkén. -
válasz
headhunter #84888 üzenetére
1. Én úgy tudom hivatalosan 2 db TV készülés bekötése van a díjban, észszerű határok közt nincs méter korlátozás. Tehát ha csak nem akarod körbetekerni a lakást 45 méter koaxszal, vagy melléképületbe átvinni a telek túlsó szélére, meg ilyenek, akkor nem gond. Optikából lehet kérni ráhagyást, az filléres cucc, ha kell ott hagynak 10-20 métert is feltekerve.
2. Ha megfelelő a kábel és az állapota is jó, akkor simán rákötnek, csak örülni fognak neki, ha nem kell bohóckodni a kiépítéssel.
-
headhunter
addikt
1. TV bekötésnél mennyi (méter?) koax kábel van a bekötési díjban (6.000Ft) és lehet kérni az optikából, hogy legyen "ráhagyás"?
Kettő szobába lenne a TV és az optika (ONT) is 1 év múlva átkerülhetne a másik szobába.
2. Mennyire rugalmasan állnak a szerelők, egy már kiépített koax rendszer (Jelenleg is hibátlan) "használatához"?
-
petakpa1
őstag
válasz
TeeJay #84627 üzenetére
A héten megcsinálták az FTTB->FTTH átállást anyósoméknál. Én sajnos nem tudtam ott lenni, de páromnak lerajzoltam egy A4-es lapra, hogy milyenre csináltassa meg a szerelőkkel, odaadta nekik, és olyanra is csinálták. Azt mondták jól volt lerajzolva, megértették mit szeretnénk, megcsinálták
.
Azt, hogy az új kábelezés mennyire lett esztétikus még nem tudom, mert nem jártam azóta anyóséknál, de párom nem panaszkodott, így vélelmezem ez a része is OK
.
Viszont az FTTB időkben egy CAT5E kábel jött ügye be, amit egy Asus router WAN portjába dugtunk be, a routerben PPPOE kapcsolattípus volt beállítva és ez a router szórta a wifit a lakásban.
A szerelő ezt az Asus routert nem kötötte vissza, hanem az üvegszál végére tett egy szolgáltatói eszközt, és most az szórja a wifi-t. Pontosan nem tudom még milyen eszköz ez, mert párom nem fotózta le, pedig kifejezetten kértem
. Nők...
A probléma az, hogy a szolgáltatói eszközzel a lakás egyes részeiben lényegesen gyengébb lett a wifi jel, mint az Asus-al volt.Vissza szeretném rakni az Asus-t. A topic összefoglalóban le van írva, hogyan kell bridge módba rakatni a szolgáltatói eszközt, de lenne pár kérdésem:
1) hétvégén is lehet kéri, hogy Ügyfélszolgálattól a bridge módba kapcsolást?
2) pár óra amíg átkapcsolják mennyi a gyakorlatban 1-2 vagy 5-6?
3) saját routerben továbbra is PPPOE kapcsolatot kell ugyebár beállítani, de ennek felhasználóneve és jelszava ugyanaz lesz-e ami az FTTB időkben volt, vagy az FTTH-ra átállással megváltozott?
4) Szolgáltatói eszköznek van webes menüje? Melyik ip címen és milyen user@pwd combóval lehet elérni?Előre is köszi a segítséget!
-
BladPussy
csendes tag
válasz
Dragon3000 #84883 üzenetére
Nekem is túl szépnek tűnt , ezért gyanakodtam. Úgy tudom "ingyen ebéd nincsen".
-
BladPussy
csendes tag
Akkor mínusz egy doboz (DIGI HUMAX DIGI+C HD4) és mínusz egy előfizetésnél (DigiTV) tartunk. Plusz egy USB-s DVB-C tuner (amit linkeltél). Ez nem hangzik rosszul. Máris nagyobb kedvem lett a téma olvasgatásához ;-)
Ja, és az X96 Max Plus box USB 3.0 portja még szabad. Oda jó lesz az USB-s DVB-C tuner?
OK. Megyek a másik topikba. -
cof
veterán
válasz
BladPussy #84880 üzenetére
Igen megoldható. Én is ilyen módon nézem csak másik fajta BOX-al.
Nekem is DigiTV eőfizetésem van.
A "fizetős csatornák" alatt azt értem aminek külön havidíja van, HBO, Cinemax, Film Now, XXX csatorna. Ezekhez kell a Digi által biztosított kártya is pluszban.
De a többi kérdésse gyere át a Digi TV topikba ha még van, mert ez csak internet. [DIGI kábel TV - digitális adás]
-
cof
veterán
-
BladPussy
csendes tag
OK. Mielőtt elkezdeném az olvasgatást, azt azért elárulhatnád, hogy az USB-s DVB-C tuner-t melyik "dobozba" (pl. X96 Max Plus) kell dugni? Az így fölöslegessé vált DIGI HUMAX DIGI+C HD4 Box kártyájával mi lesz? E nélkül is lesz digitális adások (legális) vétele? Ez alapvető kérdés.
-
cof
veterán
-
-
BladPussy
csendes tag
Van egy (nem túl okos) LG 32LT75 TV-m, hozzá egy DIGI HUMAX DIGI+C HD4 Box (a digitális adások vételére) egy X96 Max Plus box (online TV-zés), és nemrég óta egy EchoLife HG8143A5 Huawei ONT (DIGINet 1000 Mbps).
Van mód arra, hogy leredukáljam, optimalizáljam a fentebb felsorolt a "gépparkot" (dobozokat)? Hogyan lehetne kevesebb kütyüvel megoldani a digitális adások vételét és az online TV nézést? Minden megoldás érdekel! HELP -
Eximo
csendes újonc
Hali! Optika bekötéshez mekkora lyuk kell? Át kell fúrnom két 16 centis vasbetont falat, panelba. Fúrószárat kell vennem. Köszi!
-
TIT
veterán
Sajna nem vettem észre ill.nem jöttem rá,hogy 1 kábel hiányzik,aki másnap jött helyrehozni a hibájukat ő is nézte,aztán jöttem rá.
TeeJay: Mondjuk azért mert mi van ha másik szolgot válto?+ semmi köze hozzá,nem az ő kábele volt,ezaz amikor románok jönnek,isminél ott hagytak mindent,az utp-t is kihúzhatta volna ilyen alapon. -
Laccoss
addikt
Szerintem ha lemondod a szolgáltatást, akkor nem kötik ki, de optikánál kihúzzák, mert ugye az ONT-ből vagy a CATV receiverből kapod a koaxot. Más szolgáltató kábelét meg nem igazán használják, max lakáson belül.
-
cof
veterán
-
viktorhu
veterán
Nem az a lényeg. Nemcsak a csatornakínálat jobb az ingyen mindigtévéhez képest, hanem antenna sem kell hozzá. Nekem, aki nem nézek tévét, arra tökéletes volt, hogy mégis legyen valami. Kifizettem a 4600-at a gigabitért, és jött mellé az ingyen tévé. Anyu így néz tévét a 150-es net mellé, és több csatorna van benne, mintha előfizetné az alapcsomagot.
De még csak nem is erről írtam, hanem arról, hogy két lemondott szolgáltatás után (egy digi fttb és egy telekom koax) egyik sem kötötte ki a tévét, szóval ha akarnék, minden trükk nélkül ingyen tévézhetnék akár a digivel, akár a telekommal.
-
David_DD
tag
Sziasztok!
Ma kapott édesanyám egy HG6544c-t. Ki szerettem volna próbálni routerként mennyire jó a vétel vele a lakásban (jelenleg egy TPlink router van rádugva) De nem találtam a telefonomon, nem tudtam rácsatlakozni. Ez vmi speciális beállítás? Nem is villog a wlan a készüléken, az oldalán láttam h van egy wlan gomb, de arra semmit nem csinál. Előre is köszi a segítséget! -
nyikszi
őstag
Ez nem tudom hol található. Most állítólag megy, külön-külön is. Nem tudom mit csinált a user.
Másik kérdés: Samsung A8-as telefonja van és lefelé csak 100 Mbit-tel jön, felfelé viszont 240 Mbit-tel hasít. Mi lehet a kínja? Az én telefonom szintén Samu, de kisebb, ez 110/120-at tud, tehát nincs akkora különbség.
-
cof
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu #84842 üzenetére
A másik szolgáltatóknál smart kártya vagy STB kell hozzá míg a DIGI-nél kódolatlan a DIGI TV csomag tehát ha van DVB-C képes TV-d akkor tudod nézni
Két eszközös felállásnál meg csábítja a népet hogy rákeressen mi ez a kis kütyü ami elintézi a TV-t és akkor miért ne mondja le és rafináltan oldja meg magának.
Pláne ha még a szerelők is adnak tippet
Kár is volt elkezdeni ezt nekik inkább rendeltek volna mindig rendes mennyiségben ONT-t
Huawei-ből is van még egyszerűbb és olcsóbb ONT meg én wifit se adnék bele és még kevesebb gond van akkor.
Sima Bridge ONT 1gbit LAN 1 TEL 1 CATV és pá
Akinek csak TV van ahhoz meg ne ONT-t tegyenek hanem csak FTTx-CATV modult -
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay #84812 üzenetére
Attól, hogy egy eszközt adnak, ugyanúgy beteheti a filléres eszközt elé, magának is csinálhat kéteszközös modellt, ha lopni akarja a tévét. Viszont érdekesebb, hogy a koaxot senki nem köti ki lemondáskor.
- Annak idején lemondtam az FTTB-t, kikapcsolták a netet, a koax maradt - évekkel később vettem észre, hogy van rajta műsor.
- Most a telekomot mondtam le, ők is bent hagyták a koaxot, azon is tévézhetnék, ha akarnék.
-
viktorhu
veterán
válasz
pinnacle #84801 üzenetére
Én a Fiberhome-ot kaptam, teljesen tökéletes (bridge módban használom), anyunál régen Telekomnál a Huawei volt, az is tökéletes volt (ott routerként ment). A ZTE is erős a hálózati eszközökben, szóval mindegy, melyik márkát kapod tényleg.
Nem olyan, mint a Telekom vagy a Voda/UPC, amelyik kísérleti eszközöket oszt lényegében, én a telekomos koaxon nagyon utáltam a sagemcomot, két különböző típus is volt belőle nekem. A Diginél mindegyik jó.
-
TeeJay
félisten
válasz
nmiklos02 #84836 üzenetére
12x4-es kábel nálunk is ez van panelban
Minden egyes színben van 4 szál és minden emeleten másik színt kötöttek be a kötődobozba, a szerelőnek meg már csak azon belül a 4 szálból valamelyikre kell ráhegeszteni a lakásból jövő szálat és kész is.
Így viszont ha mind a 48 szálban van fény akkor nem tudom hogy jön össze a 128-as osztás mert akkor nem lehet 4 lépcsőházat tolni egy osztóra a port után
Nálunk legalábbis úgy mondta a szerelő hogy 4 lépcsőházzal összejön a 128-as osztás és azzal van kimaxolva -
adika4444
addikt
válasz
Laccoss #84828 üzenetére
Ebben kétségtelenül igazad van, viszont az extra kábel, extra dugasz, többet kell vele vacakolni. De ezért tartom amit mondtam, hogy aki ért hozzá, azt legtöbbször olyan nagyon nem zavarja, én is ha az lenne elfogadnám, de örülök neki, hogy nem az van. De például nem lenne ez nálam szempont szolgáltatóválasztásnál, a bridge / PPPoE Passtrough móddal ellentétben.
-
pofijanika
csendes tag
-
cof
veterán
válasz
pofijanika #84831 üzenetére
...vettem egy TX3000E-t is, de nem tudom sehogy működésre bírni...
Miért nem? Itt a driver, direkt link: [link]
-
pofijanika
csendes tag
válasz
Laccoss #84826 üzenetére
Köszi! De végül mégiscsak sikerült beállítanom, még a hsz. megírása előtt, csak valamiért akkor még nem volt net.
Most meg már van.
A PC-n 199/143 most kb. négy méter távolságban 5Ghz-n, a telefonon ugyanitt 334/312, a max pedig 411/318. A gépben egy WDN4800 van, vettem egy TX3000E-t is, de nem tudom sehogy működésre bírni. Még benézek ezzel kapcsolatban egy routeres topikba, aztán max. visszaviszem és veszek valami mást.
Köszi még egyszer mindenkinek!
-
cof
veterán
válasz
TeeJay #84815 üzenetére
Bár a szerelő is mondta hogy ő is adott el ilyen kütyüt jó áron szóval megy az okoskodás...
Az azért komoly, és még dicsekszik is vele egy vadidegen ügyfélnek...
Hát most kíváncsiságból én is rákerestem, és rengeteg az ilyen cuccoknál a magyar értékelés.
Nem tudom mit kell évi 30000 Ft-on smucigoskodni.
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #84812 üzenetére
Így is az ONT elé tud kötni aki kellőképp elszánt egy pár dolláros eszközt a cél érdekébe. Az viszont igaz,hogy sokszor egyszerűbb egy eszközzel megoldani, és jellemzően a kevésbé hozzáértőket szokta zavarni a két eszköz, aki benne van annak azért nagy százalékban nagyobb ilyen téren az ingerküszöbe.
Ha választani lehet én is az egy eszközt preferálom bridged módban, mert most pont ki vannak számolva a konnektorok, később UPS miatt is lényeges lesz a fogyasztók száma és áramfelvétele (valószínűleg a CATV eszköz csak áram alatt tudja átengedni az optikai jelet), de jelenleg én egy ZTE F668-cal tolom, teljes megelégedéssel, nem úgy néz ki, hogy eszközcsere fenyegetne.
-
Laccoss
addikt
válasz
pofijanika #84824 üzenetére
Szia!
Internet vagy wan menüpont - és ott Internet connection type- PPPOE legyen, majd megadod a felhasználónevet és jelszót,
Igen, a munkalapon, ha ott nem találod, akkor ügyfélszolgálat.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
pofijanika #84824 üzenetére
Ha felhívod a 1272-t, ott is megmondják. Én is így tettem a napokban.
-
pofijanika
csendes tag
Sziasztok!
Átrakattam a Huaweit bridge módba. A gigabites portján keresztül csatlakozik a TP-Link Archer AX20-hoz. Ezt a TP-Link Tether appon keresztül állítgattam eddig.
Inentől mi a teendőm, illetve hol találom majd a PPPoE-hez az adatokat? Esetleg a bekötés munkalapján a Végpont ID/Végpont azonosító és a Végpont jelszó? Olvastam a GYIK-et, de nem jártam sikerrel.
-
akey
tag
Sziasztok,
Olyannal találkoztatok már, hogy (csak és kizárólag) Digi hálózaton nem érkeznek meg a céges leveleitek, csak jelentős késéssel? Kb. mintha tömbösítve jönnének a levelek. Érzésre olyan, mintha a kapcsolatok száma korlátozva lenne... Más hálózaton nincs gond. -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A sebességmérő oldalakon 92-vel kezdődő IP címem van, a router felületén 212-es kezdetű van, akkor NAT mögött vagyok, ugye? Érdekes módon a whatismyip is a 212-est látja.
-
Raijin
tag
Sziasztok, valakit kötöttek mostanság FTTH-ra Flórián tér közelébe?
-
Borisz76
nagyúr
Hajdúszoboszlón köttetett valaki mostanában?
Milyen eszközt kapott?
Lassan aktuális lesz nekem is az előfizetés..... -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #84813 üzenetére
Igen FTTH-n lehet okoskodni TV nézéssel csak ha alapból már úgy kapták könnyebben rájöttek mit kell aliexpress-en keresni és már mondták is le a TV csomagot így meg ha egybe ONT-t kapnak kevésbé fognak rájönni
Bár a szerelő is mondta hogy ő is adott el ilyen kütyüt jó áron szóval megy az okoskodás
Egybe ONT meg kellemesebb is, 1 cucc egy konnektor kell csak neki és mindent egybe dugsz bele aztán csá. optikai kábelből is elég a bejövő nem kell még a két cucc között egy átkötést is csinálni -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay #84803 üzenetére
Semmi sem lehetetlen.
Persze lehet mindegy, de azért jó lenne ha csak egy eszközt kapnék. DIGI-nél magyarázták, hogy az jó a kettő eszköz, mert ha az egyik elromlik, a másik funkciói még működnek.
XIII.kerületben mostanában senkinek sem volt FTTH-ra módosítás? Aki várja az FTTH-t nézzen rá a DIGI oldalára, lehet megindult a tömeges átállítás. -
TeeJay
félisten
válasz
Márton #84807 üzenetére
Nézd én annyit tudok neked mondani hogy 18.ker. Havanna lakótelepen már vagy 3éve fent voltak a lépcsőházban a DIGI kötődobozok és júniusban kötötték be azokat, engem hívtak is június végén hogy lesz majd hálózat fejlesztés és átkötnek aztán vártam 1 hónapot majd én szóltam be hogy jöhetnének már mert azóta sem kaptam időpontot
Akkor július végén Huawei HG8143A5 ONT kapott mindenki itt a telepen
Ez ugye egy eszközben mindent tud és betonstabil, sosem volt azóta sem semmi gond pedig én tényleg 24/7-ben tolom a netet
Azóta már facebook csoportban 1-2hete egy másik fickó jelezte nekem hogy nála is megtörtént az átkötés 2tömbbel van odébb és mutatta a fotót neki már Fiberhome ONT-t adtak. Szóval Budapesten lehet most abból érkezett szállítmány de az is egy eszközben tud mindent, én nem hallottam hogy baj lenne vele szóval tökmindegy ki mit kap. Max wifiben lehet eltérés de aki bridge módra kéri az úgyis kap egy gigabites LAN portot és csá. a TV és telefon meg ugyanaz lesz mint bármi más ONT-vel -
TeeJay
félisten
válasz
Márton #84804 üzenetére
Értelem szerűen a gigás csomagot még router módban is bírják hiszen ha nem bírnák akkor nem adnék szolgáltatáshoz... Persze lehet a szénné torrentezést nem fogják olyan jól bírni mert lehet kevés a RAM bennük de bridge módban csak átjáró ott meg meg sem érzi a terhelést.
Ami különbség lehet a wifi tudás de azt meg itt nagyon sokan nem használják pont a bridge mód miatt
-
-
pinnacle
nagyúr
DIGI ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy rendelésnél a megjegyzés rovatba be lehet írni, hogy mit szeretnék, aztán vagy azt kapom vagy nem.
Melyik lenne most a legjobb ONT? Megpróbálom elintézni, hogy ha nem tudnak olyat hozni, akkor inkább majd később módosítok FTTH-ra. Nekem talán jobb lenne az egy készülék, úgy sem fogom használni a routerjüket. XIII., IV. kerületben mostanában kötözöttek be valakinél FTTH-t? Lehet hozzám is azt hoznák.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged