Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz TeeJay #84627 üzenetére

    A héten megcsinálták az FTTB->FTTH átállást anyósoméknál. Én sajnos nem tudtam ott lenni, de páromnak lerajzoltam egy A4-es lapra, hogy milyenre csináltassa meg a szerelőkkel, odaadta nekik, és olyanra is csinálták. Azt mondták jól volt lerajzolva, megértették mit szeretnénk, megcsinálták :).

    Azt, hogy az új kábelezés mennyire lett esztétikus még nem tudom, mert nem jártam azóta anyóséknál, de párom nem panaszkodott, így vélelmezem ez a része is OK :)).

    Viszont az FTTB időkben egy CAT5E kábel jött ügye be, amit egy Asus router WAN portjába dugtunk be, a routerben PPPOE kapcsolattípus volt beállítva és ez a router szórta a wifit a lakásban.

    A szerelő ezt az Asus routert nem kötötte vissza, hanem az üvegszál végére tett egy szolgáltatói eszközt, és most az szórja a wifi-t. Pontosan nem tudom még milyen eszköz ez, mert párom nem fotózta le, pedig kifejezetten kértem :(. Nők...
    A probléma az, hogy a szolgáltatói eszközzel a lakás egyes részeiben lényegesen gyengébb lett a wifi jel, mint az Asus-al volt.

    Vissza szeretném rakni az Asus-t. A topic összefoglalóban le van írva, hogyan kell bridge módba rakatni a szolgáltatói eszközt, de lenne pár kérdésem:
    1) hétvégén is lehet kéri, hogy Ügyfélszolgálattól a bridge módba kapcsolást?
    2) pár óra amíg átkapcsolják mennyi a gyakorlatban 1-2 vagy 5-6?
    3) saját routerben továbbra is PPPOE kapcsolatot kell ugyebár beállítani, de ennek felhasználóneve és jelszava ugyanaz lesz-e ami az FTTB időkben volt, vagy az FTTH-ra átállással megváltozott?
    4) Szolgáltatói eszköznek van webes menüje? Melyik ip címen és milyen user@pwd combóval lehet elérni?

    Előre is köszi a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák