- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Mobil flották
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz viktorhu #83097 üzenetére
viszont a 2x4x16-os osztás kevés lesz ha 16-tól több előfizető lesz a lépcsőházban úgyhogy majd 1-2hónap múlva újra megszámolom mennyi lakást kötöttek át végül
vagy nagyon gyorsan ki lehet majd iktatni a 2-es osztást a portnál és akkor 4x32-ig is el lehet menni végülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Azért elég jól dolgoznak a szerelők
Ma végig sétáltam a 11 emeleten és 44 lakásból 10-ben már FTTH át van kötve
20-25körüli előfizető lehet a koax/UTP-t nézegetve de persze majd kiderül mennyien fognak átváltani FTTH-ra és akkor 1 hónapon belül végezhetnek is veleu.i. 3. emeleten van egy 2x nagyobb kötődoboz mint a többi emeleten és abba bejön egy vastag optikai kábel majd alulra és felülre megy tovább belőle plusz gondolom még azon a szinten 4 lakást rá is lehet kötni pluszban
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Wi-Fi téma itt zárható, van rá megfelelő topik, WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat, router vásárláshoz pedig itt lehet tanácsot kérni: Milyen routert? Ennek már semmi köze a DIGI-hez.
-
crea1984
tag
Hu koszonom a válaszokat, ezek nagyon biztató értékek :)
Én a 200- 300al nagyon megelegednek wifin :) Holnap beszerzek egy routert es kiprobalom :) -
félisten
-
Jack Oneill
veterán
válasz crea1984 #83084 üzenetére
Majd merek laptopon is, csak nem volt meg idom, kb 2 napja kotottek be ezt a netet. Egyebkent vezetekesen gepen oke, habar egy corei 3 a proci. 1000es net es firefox alatt 400 környéki meres, edge alatt 500-600 mbit korul, speedtest app bongeszotol fuggetlenul 900 mbit. Ha letoltok egy jatekot, pl most apex update az 70mb/sec jott, tehat kozel 700 mbit, ez egy corei3tol nem rossz.
-
nagyúr
válasz crea1984 #83084 üzenetére
AX88U AP-ként használva 130 Mbps-t tud 2.4 GHz-en és 700 Mbps fölött 5 GHz-en, helyiségen belül és megfelelő eszközzel (4*4 MiMo).
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
crea1984
tag
válasz Jack Oneill #83083 üzenetére
Igen a nagy marketing számokat látom minden router leírásban, de kíváncsi lennek a valóságban mit nyújt, főleg a mi netunkkel :) ha valakinek van tapasztalata ne tartsa magába :)
-
crea1984
tag
válasz Jack Oneill #83081 üzenetére
Na ez megnyugtato, viszont akkor ebből következik a másik kérdés. Egy tp link archer c5 / c6 ot beiktatva ez a szám meddig gyorsulhatna, 5ghz-en?
-
crea1984
tag
Sziasztok.
Digi 1000 elofizetesunk van, kábellel összekötve a számítógépen 700-900Mbsec, de wifivel egyszerűen katasztrófa. Telefonokon speedtest.net szerint 30Mbsec el jön, laptopon AC wifivel 40Mbsec, vettem egy komolyabb wifi USB-s sticket is, de azzal se lett gyorsabb.
Csak a ZTE routert használjuk amit adtak, ha rakötnek Gigabiten egy tp link C5 routert, akkor lenne belőle használhatobb sebesség? Nektek ZTE router milyen wifi sebességgel megy? Ez normalis? ( Térerő se túl nagy) Vagy enyémmel van valami gond? -
TommyGun
őstag
Lehet én vagyok a balek de egyik nap még be tudtam lépni a ZTE F618 digi routerbe user/digi-vel ma meg aszondja nem jó ... hozzá se értem semmihez ... annyit csináltam csak hogy egy asus routerrel rácsatlakoztam a wifijére...
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Hauptmann
addikt
válasz Intruder2k5 #83071 üzenetére
Beszéltem velük, sms-t küldenek, ha kész.
-
Met
nagyúr
A NAT-os IP az 100 vagy 1xx?
Mert kértem hogy vegyenek ki (1-2 éve), kaptam is 80-al kezdődő IP-t, most nézem 188-al kezdődik."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MODERÁTOR
-
Hauptmann
addikt
Na, hát engem benatoltak Érden, a Wan Connection alatt 100-as IP cím van, meg NAT Enabled. Mit kell írni az ügyfélszolgálatnak, hogy rendes IP címet kapjak?
-
CirrMee
addikt
válasz szasanyi #83068 üzenetére
Csak egy öreg százas van.
A router hibáját onnan sejtem, hogy nálam két helyszínen, más hálózatokkal is megcsinálja, fater otthoni 1043 -as routerrel meg nem tapasztalja az ilyen rejtélyes szakadásokat, csak pár házzal arrébb lakik. Túlterheléses hálózati hiba sem valószínű, mert errefelé van egy pár házas konkurens optikai rendszer (Znet, de van optikai trékom is), és ebben a "körzetben" a legtöbb előfizető azon lóg, Digis (net) előfizető alig van.Pár napja rádobtam az A50 -es telómat, hálókábelt lehúztam, és azzal teszteltem. Az egyik kártya Digis, szóval 50 -es GSM hálóról volt tesztelve, a hiba nem jelentkezett.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz norba69 #83066 üzenetére
Routeres topicba írtam, de válasz igazából nem jött rá.
Van egy N56U-B1 routerem, FTTH 1000, meg pár probléma. Két dolognál, WoT és TS3 alatt vannak vicces hibák (mással nem játszom, szóval azért csak ennyi a lista). Random leszakadnak ezek, de soha nem egyszerre, illetve más (DigiOnline, netes rádió) is zavartalanul megy mellette. Ez a két említett program azt is kibírja, ha kb 4-5mp -ig lehúzom a hálózati kábelt a gépről, szóval nem pillanatnyi megingásról van szó. Előtte FTTB 500 alatt szintén ez volt, még korábban FTTB 500 két utcával arrébb, ugyanezzel a szerkezettel. Nem mai probléma ez, csak most lett elegem belőle.
Gyári firmware alatt log -ot teleszemeteli kernel: dev_rx_data_frm(): duplicate frame drop it! üzenetekkel. Padawan alatt már nincs ilyen, de a rejtélyes szakadások maradnak.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
TP Link vonalról használ valaki C7 -es routert? Az lenne a kérdés, hogy ki tudja e hajtani (~940) az FTTH netet.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
veterán
válasz Stanley-B. #83030 üzenetére
a digi szempontjából tök logikus, hogy nem adnak két szálat egy címre, mert második szálat jellemzően olyan kér, akinek kevés az első, tehát valószínűleg erősen terheli a vonalat.
de mi mozgat ennyi adatot?
hanyas vagy, te disznó?
-
fbaca
csendes tag
válasz Laccoss #83062 üzenetére
Érdekes méréseim vannak amúgy, olyat sosem mérek hogy 335, vagy 455, mindig a plafonon van a mérés, 399, vagy 499. És időnként megvan a gigabit. Lehet mégiscsak a DIGI machinál központilag valamit, attól függően mennyire leterhelt a hálózat. De a ping az stabil 2ms mindig. Szerintem mára ezt túltoltam, alszok rá 1-et. Még 1x köszi.
-
fbaca
csendes tag
válasz Laccoss #83060 üzenetére
Most meg mindegy milyen settinggel, de 400 a speed. Akár full duplex, akár auto. Feltettem ASUS honlapjáról hivatalos drivert azzal is ugyanez a helyzet... Franc érti ezt... Lehet a szomszédok elkezdtek lógni a neten, nem biztos hogy 9 óra fele kéne ezt tesztelgetni.
Mindenesetre a linuxos tippet kipróbálom kb most, köszi.
Ami még eszembe jutott, hogy ez egy Cat 5E kábel. Amikor először megláttam hogy néz ki a kábel amikor behúzta a villanyszerelő, a fejemet fogtam. Érdemes lehet e egy Cat 6-ra beruházni, vagy ha sikerült a Cat 5E-vel kimérni vele a 900-at is akkor fölös? Okozhat e ehhez hasonló "érdekes" hibákat egy nem tökéletes kábel?
-
Laccoss
addikt
Legközelebbi digis szerveren mérsz? Parancssoros speedtest-el? https://www.speedtest.net/apps/cli
Úgy is megnézheted, hogy csinálsz egy livelinux pendriveot és arról bootolva nézed meg a sebességet. Ezekkel kiszűrhető, hogy nem e a windows-nál van gond.
-
fbaca
csendes tag
válasz TeeJay #83047 üzenetére
Közben megvan.... Bementem az adapter beállításokhoz, ahol is "auto"-ra volt rakva, nem full duplex-re. Ami furcsa, mert februárban én magam raktam 1 GB / Full duplex-re, és akkor állt össze a net. Azóta nem volt újrahúzva a gép.
Biztos valamelyik windows update úgy gondolta, hogy nekem jobb lesz az auto setting, vagy van egy rosszabbik alvajáró énem aki g*ci
-
4Grider
nagyúr
válasz Stanley-B. #83054 üzenetére
Eleve ott kezdődik, hogy az emberek 99%-ának nincs szüksége heti 20 TB feltöltésre. Nekik a plusz 10% az elég sok...
-
bigdigit
addikt
Csepelen nincs senkinek gondja a nettel? Egész nap olyan 10-20 másodpercre szakad. Time out pingre. Minden kidobál 5-10 percenként.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Stanley-B. #83051 üzenetére
Öööö, hol nem fedi a valóságot az, hogy 22 TB jóval több, mint 20 TB?
Vagy nálad nem lehet, csak nálam? Attól még az igazságot fedi, csak nem nálad... -
Dragon3000
veterán
válasz Stanley-B. #83051 üzenetére
Nálam folyamat megvan az elméleti sávszél, így 8 óra alatt kicsit több, mint 1TB is felmegy, ha a fogadó fél tudja ennyivel fogadni.
Amúgy kis- és középvállalkozóknak van 1000/200-as csomag, de ez sem segítség neked. -
Stanley-B.
őstag
válasz 4Grider #83032 üzenetére
köszi hogy jelezted, de amit írtál az nem fedi a valóságot, egy hét alatt kb 22 TB-ot lehet feltölteni ha mindig meglenne az elméleti maximum.
Tehát jelenleg 1TB a gyakorlatban nincs meg 8 óra alatt, ami nem elég.Lehetséges hogy nem lakosságira lenne szükségem, de akkor is ez a legjobb opció, mert még ha ki is fizetném a bérelt vonal árát, 100/100 a maximum amit kínál a Digi.
Úgyhogy nekem jó lesz a lakossági teljesen főleg hogy a Digis lakossági az elmúlt 3 év alapján jobban teljesített mint a bérelt vonal (az persze nem itthon van) egy másik szolgáltatónál (ha a digis ONT meghibásodását nem nézem de az nem a Digi hibája ugyebár).Adnak több előfizetést ahogy olvashattad fentebb amúgy, de nekem 2 külön szálon lenne az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz szasanyi #83048 üzenetére
Itt a fórumban azt olvastam, hogy 3 db gigabites (GE) port működik rajta. De nem szerencsés szolgáltatói gw-t router üzemmódban használni...
Illetve visszaolvasva a kérdésed: Ezek az ont-ok vagy router, vagy bridge üzemmódban működnek. Első esetben 3, második esetben egy portjuk használható...[ Szerkesztve ]
-
fbaca
csendes tag
Sziasztok,
Egy DIGI 1000-es FTTH "boldog" tulajdonosa lennék ez év februárjától.
Kezdetben meg is volt az 1000 Mbit hetekig. Ritkán volt rá szükségem, de akkor élveztem hogy azonnal lejön minden.Az utóbbi pár hétben azonban gyanús lett, elkezdtem újra mérni, és 500 Mbit-nél van egy plafon amit azonnal elérek és nem tudok túllépni.
Kapcsolatba léptem velük... A szokásos WIFI-t használok e, bedugtam e a kábelt, elég erős e a gépem meg hasonló mellébeszéléseket kapom, értelmes választ nem. Kicsit olyan volt mintha egy galambbal sakkoznék, folyamatos félrebeszélés, betanult válaszok....
Van e bármi esély arra hogy egy, az én oldalamon lévő beállítás / új probléma miatt pont 500 Mbit / sec-et mérek hetek óta? Vagy csak DIGI kamuzik?
Jelenlegi tudásom szerint, (ami őszintén mondom, lehet hogy relative kevés) ha szar a kábel, akkor 100-asra korlátozódik a net, vagy nincs net. Ha jó a kábel, de gyenge a gép, akkor valahol 100 és 1000 között felvesz egy értéket a sebesség, már ha a net 1000-es. De az hogy a tesztnél azonnal elérem az 500-as értéket és stabilan tartom, mindezt hetek óta, az nekem nagyon gyanús.
Tapasztalt e bárki hasonlót DIGI-től? Van e olyan rossz szoftverbeállítás ami pont "megfelezi" a sebességemet. Vagy csak DIGI kamuzik, és ahhoz sincs gerincük hogy elmondják hogy korlátozták a sebességemet mert épp fejlesztenek valamit, és/vagy koronavírus? Igen tudom hogy 300 Mbit a garantált, még mielőtt valaki leírja
Köszi!
-
szasanyi
félisten
Ha optikai kábeles, gigabites DIGI net routere AP módban van (tehát sajátrouter esetén) akkor DIGI routerének LAN ponrtjai hogyan működnek, hány eszköz csatlakoztatható rá?
-
4Grider
nagyúr
válasz Sonofabyss #83039 üzenetére
Mivel a bridge módba tett szolgáltatói eszköznek tök mindegy, hogy milyen eszköz építi fel mögötte a pppoe kapcsolatot, a szolgáltatói oldalon nincs változás. A te oldaladon lesz valami.
Amire még tippelhetek: Alapból nat-olt a neted és a routerekkel dupla nat-ot csinálsz.Megoldás: Kiveteted a nat-ból a Digis elérést.
Vagy a saját routereiden WLAN-t használsz, ami mint tudjuk, soha nem olyan stabil, mint a kábel, mert nagyságrenddel több paramétertől függ a működése.
Vagy a routereid rossz beállítása miatt ipv6-ra is megy a kommunikáció: Tiltsd le az ipv6-ot rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sonofabyss #83039 üzenetére
Így van. Ha router nélkül nincs csomagvesztés akkor digi hálózata rendben van. Szóval router(ek)ben keresd a hibát.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Sonofabyss
friss újonc
válasz Intruder2k5 #83037 üzenetére
Az oké de mind a három a NetgearD7000 a Netduma R1 meg az Edgerouter X, ami tegnap jött meg, mind szár, ráadásul ugyanazzal a hibával?
-
Flashget
félisten
válasz dkende4 #82960 üzenetére
sajna nincs AC wifis eszkozom, hogy merest mutassak, devemlekeim szerint ezzel a routerrel AC wifis mobillal 600-at mertek.
Vezeteken tudja az 1000MB netet, ha letolteni kell nagyobb fajlt a pc-t hasznalom. Minden masra eleg a 220 megas letoltes mobilonRealme GT Master Edition
-
MODERÁTOR
válasz Sonofabyss #83035 üzenetére
Akkor viszont router probléma lesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Sonofabyss #83035 üzenetére
Az megvan hogy direktbe kötve rendesen mukodik ergo nincs probléma vele?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Sonofabyss
friss újonc
válasz Intruder2k5 #83034 üzenetére
Kicseréltem már, plusz még kipróbáltam az összeset úgy hogy a modemből a PCbe ment és úgy nem volt semmi gond.
-
MODERÁTOR
válasz Sonofabyss #83033 üzenetére
Szia!
Cseréld ki az UTP kábeleket!
-
Sonofabyss
friss újonc
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni azzal a problémámmal hogy másfél hónapja van Digi 1000 FTTH 2019 nettem, a sebesség rendben de folyamatos packet lossom van olyan 6-10% periodikusan jön pár másodpercenként ha routert használok (Netgear D7000, Edgerouter X, Netduma R1) de PCre kötve rendeben van minden, a modem bridge modban van.
-
4Grider
nagyúr
válasz Stanley-B. #83024 üzenetére
Csak jelzem, hogy ilyen feltöltési sebesség mellett egy hét alatt jóval több, mint 20 TB tolható fel. Ha hetekig ki vagy maxolva, az azt jelenti, hogy nem lakossági csomagra van szükséged. Azért nem adnak egy előfizetőnek több előfizetést, mert osztott erőforrásról van szó, és csak úgy tudják garantálni a minimumot, hogy nem osztanak attól többfelé, mint ahogy tervezték.
-
Stanley-B.
őstag
válasz #78121280 #83028 üzenetére
köszi, igen emlékeztem is rá hogy neked sikerült elintézni.
Be fogok menni, csak le akartam levelezni velük előtte mert személyesen állandóan az szokott lenni, hogy ezt nem lehet, azt nem lehet és olyankor eléjük tudom tolni az emailváltást hogy mégis lehet...
de azért megpróbálom kiharcolni a 2 szálat nálam romlott el már ONT többször is és jó lenne hardveres redundancia miatt 2db. Az oszlop mindenesetre extra közel van. -
Stanley-B.
őstag
válasz sziszi-fuszi #83027 üzenetére
ez egy jó ötlet!
csak ehhez vállalkozónak kellene lennem. -
törölt tag
válasz Stanley-B. #83006 üzenetére
Személyesen intézd mert a back office visszadobja, megoldható egyedi elbírálás alapján, hogy azonos címen és néven 2 lakossági előfizetés legyen, de még egy szálat nem fognak behúzni és még egy ONT adni, felesleges is, egy szál és ONT elég hozzá aminek minden portja gigabites, a többit a saját routerednek kell tudnia. Nekem is megoldották.
[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
Ne bérelt vonalat nézz! Hanem sima üzleti előfizetést. Kapsz hozzá fix IP-t is néhány ezer forintért. Egy ilyen minden további nélkül futhat együtt a lakosságival, mert megindokolhatod, hogy ezt az előfizetést szeretnéd elszámolni vállalkozóként, vagy a cég ahol dolgozol. Így elkülönül a magán- és a céges használat.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
Lackooo84
nagyúr
Akkor fizess elő üzleti bérelt vonalra...
The Truth is out there...
-
nrg_52
addikt
válasz Stanley-B. #83021 üzenetére
Tenyleg nem kotekedeskeppen, pusztan kivancsisag, de mire nem eleg 300 megabit feltoltes? Nekem lefele is eleg lenne, de nincs kisseb csomag.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Stanley-B.
őstag
válasz szabonagyur #83019 üzenetére
baromi irritáló korlátozás így hogy csak 300 megabites feltöltés van.
Maga a csomag ára és a szolgáltatás minősége nagyon jó de 300 nem elég, konkurenciától meg csak a telekom van itt koaxon és a legnagyobb csomag is csak 25 megabitet tud fel, amiből 4 a garantált, ami viccnek is rossznem tudom nekik miért nem tökmindegy hogy hozzám húznak be még egy optikát vagy a szomszédhoz, ha már ugyanúgy fizetnék még egy előfizetést mint bárki más.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #83013 üzenetére
Egy ember volt nálam átkötni... Fél órát volt kb.
Oké nálam ajtó felett volt lyuk a falon meg volt előkészítve polc és konnektor is
szóval egyből tudta vágni a koax+UTP-t és már húzta is az ONT-től kifelé a kötődobozhoz a kábelcsatornában
Aztán szálpucolás-törés-hegesztés és mehetett a teszt
Hova kellene 2ember bekötéshez panelban?
Szembe néninek pár gégecsövön át kellett menni ott meg fogta és a meglévő UTP-vel összekötötte és azzal behúzta az optikai szálat a lakástól a kötődobozig
Sima ügyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
-
gabro0
őstag
válasz Dragon3000 #83012 üzenetére
Jogos, régen volt már amikor intéztem Na mindegy, legalább néhány ember megtudta hogyan megy nulláról a bekötés.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz szabonagyur #83016 üzenetére
Nálunk 2 előfizu van (10+ éve még lehetett így kötni), az én nevemen csak a net van, ráadásul ugyanazon az utp kábelen jött a net meg a telefon amíg nem húztak be külön kábelt az 500-as netnek anno...
The Truth is out there...
-
félisten
-
Gyurka6
őstag
-
félisten
válasz Dragon3000 #83013 üzenetére
Na igen a gányolás... nekünk UPC koaxa volt behúzva, utána a LAN-t mellette behúzták most meg az optika miatt szétszedték az egészet. Elsőre nem volt okés az optika sem így újra kellett húzni, közel 1 órát elszöszöltek vele úgy, hogy ajtón bejön a kábel 2 métert és ennyi, onnantól saját hálózatom megy.
-
Dragon3000
veterán
válasz TeeJay #83007 üzenetére
Eleve két szerelő kell egy bekötéshez, mivel két emberes a kábel behúzás, az fttb-s gányolástól függően lehet ez rövid vagy hosszú idő is, nálam szerencsések voltak, mert 9 éve én kértem a szolgáltatást és végig új kábelt húztak be toldás nélkül, így pár perc alatt megvolt a kábel csere és még pár perc a hegesztés. De ahol toldás illetve kábel elakadás van, ott ez az idő többszöröse is lehet. Amúgy itt a szerelő azt mondta, hogy napi 8 címet csinálnak meg.
-
-
betyarr
veterán
válasz szabonagyur #83009 üzenetére
de,bent van.10 éve.más szolgáltató nincs.2 hete már az optikát is felhozták a folyosókra.csak most megy ez,amit fentebb is írtam.
-
CirrMee
addikt
válasz Stanley-B. #83006 üzenetére
Egy címen de két különböző néven lehet két előfizetést kötni internetre?
A saját szabályzatuk szerint nem.
-
félisten
-
betyarr
veterán
válasz szabonagyur #83004 üzenetére
addig rendben,viszont megeszem a kalapom,ha itt mindenkihez betudnak jutni mondjuk uazon a napon.sőt!márpedig itt mindenki digit fog igényelni,mert más lehetőség nincsen.
-
TeeJay
félisten
válasz szabonagyur #83004 üzenetére
Hatékonyabb is lett volna ha minden telepen így csinálják. Minek mennek össze vissza pesten ha csak x szerelőjük van és egy szerelő 6 címet tud elvinni egy nap és abból sem mindig tud mindet bekötni.
20 szerelő egy hét alatt egy komplett telepet átkötött volna és már lehet is leállítani az FTTB-t és spórolnak egy csomót
Jó mondjuk túloztam mert nálunk van 140 lépcsőházban 8ezer lakás, ha a fele DIGI-s akkor közel 4ezer előfizetőt kell felhívni egyeztetni meg átkötni de 20 szerelőnek 200cím fejenként az 30nap átkötni, menjenek több szerelővel és tömegesen egyeztessenek és akkor 1 hónap alatt le van tudva egy telep és mehet a következőRosszul számoltam mert ha nem kell kocsikázni össze vissza hanem csak bemegy egy lépcsőházba és csak köt egész nap akkor nem 6 címet tud megcsinálni hanem 8-10-et is hiszen haladósabb egy szinten 2-3 lakást bekötni ha már úgyis ki van nyitva a kötődoboz meg a kábelcsatornákban kivágta a koax meg LAN kábelt és vele együtt húzza be az optikai szálat
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Stanley-B.
őstag
próbáltam elintézni a Digivel, hogy lehessen még egy előfizetésem optikai netre ugyanazon a címen, ugyanazon a néven, 2 külön szál optikán. De ezt válaszolták:
"Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
Szíves elnézését kérjük kései válaszunkért.
Egy adott címre vonatkozóan, azonos időben egy adott névre, szolgáltatásonként egy előfizetői szerződés köthető."
hogyan lehetne megkerülni? Egy címen de két különböző néven lehet két előfizetést kötni internetre? -
félisten
-
gyulazsolti
senior tag
Nekem is 89.133.......... az Ip cím, és UPC/Vodás vagyok.
-
iMaverick
addikt
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #82998 üzenetére
érdekes fejlemény történt az ügyben: 18 óra körül megjelent egy digis ügynök és végigjárta a társasházat a szerződéskötés miatt.kérdeztem tőle,hogy akkor mikor jönnek vezetékelni lakáson belülre?mondta,hogy nem lehet tudni.amikor megemlítettem neki,hogy jövő héten még itthon leszek,aztán már hiába jönnek,akkor gyorsan mondta,hogy jövő hét közepe felé lehet megtudnák oldani és holnap (de inkább hétfő lesz az szvsz) felhív mit sikerült intéznie.
azt továbbra sem tudtam meg,hogy mi a lényeg abban,hogy egyszerre kössék be az egész lépcsőházat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest