Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz
PeterPH
üzenetére
Nem lehet úgy beállítani, hogy a ZTE ONT hozza létre a PPPoE kapcsolatot?
Akkor ZTE ONT --- lan portja összekötve a saját router wan portjával ami PPPoE-t létrehozza ---- másik szobában dinamikus IP-vel routerrel továbbosztani.
A telefonkábelt meg elvezetni a másik szobába.
A koaxiális kábelt elosztani és ami jelenleg bejön azt összekötni a másik szobába bemenővel és kész? -
PeterPH
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Csak TE gondoltad, hogy úgy fog működni.
Először is mivel FTTH lesz nálad, így nem is ZTE router-t, hanem ZTE ONT-ot kapsz.
Ebből kövekezik, hogy a telefont közvetlenül az ONT RJ11 csatlakozójába kell kötnöd, ellenben a telefon kábelt bárhová elviheted a lakásban.
Szintén ebből következik, hogy az ONT LAN oldalára mindenképpen kell raknod egy saját router-t, ami a PPPoE kapcsolatot létrehozza. Minden más eszközt a saját router-ed LAN oldalára kell kötnöd. Az ONT többi LAN portját ez esetben nem tudod használni. -
ludsimon
veterán
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Áztámindenit micsoda kavarás lesz itt még.

2 eszközt fogunk kapni, plusz még kelleni fog 1 router switcbe állítva.
-
ludsimon
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Ha az optikai így fog kinézni, hol az RF csatlakozó?
Gondolom a most bejövő koax kábelt nem vághatják meg engedély nélkül, max szétcsatlakoztathatják (de még ebben sem vagyok biztos), vagy behúznak egy teljesen új koax kábelt + optikai kábelt is?IPTV gondolom itt nincs, mert csak DVB-C-t említettetek.
RJ11-et sehogy nem lehet megoldani hogy RJ45-re átküldöm (vagyis a ZTE RJ11 csatiba is be van dugva és az RJ45-be is), majd leválasztom switch előtt és a switchbe megy az egyik vége (RJ45), a másik pedig a telefonba(RJ11)? Vagy wireless megoldás?
Milyen kár, hogy nem működik lanba dugva a telefon mert szaros rj11 szabványon működik 2014 végén.

-
ludsimon
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
De akkor mégse működne így ahogy eddig gondoltuk?
Családi ház egyénként, és optikai kábel fog elvileg bejönni nem UTP.
Ha ZTE-ben nem a LAN-ba megy a telefon, akkor onnantól meg van lőve az egész és nem lehet csereberélni, mert ott lehet a ZTE ahol a telefon.
Nem?Ha kódolatlan a DVB-C akkor a TV kérdés meg is van oldva.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ludsimon
üzenetére
Kintről csak az UTP kábel jön be, a ZTE cuccban van aljzat a hagyomanyos telefonkábelnek, abbol megy a készülékbe. Boxot lehet bérelni a digitől, a HD box ára 1000ft/hó vagy mivel nem titkositanak es kartyaznak DVB-C-n, keresni kell egy jo DVB-C STB-t.

Soma01: persze, WIFI is ki van lőve a francba. Static IP-re azert hogy ne akarjon folyamatosan betarcsazni rossz loginnal, igy max egy olyan IP tartomanyba pofazik WAN-on ahol nincs semmi. A LAN oldalon is hasonlo, DHCP nem dolgozik es ott is mind1 a cimtartomany mivel a ZTE-ben levo switch a routerem WAN-jára dolgozik. A belso halozatomnak nincs köze a ZTE-hez, egyebkent ugyanabban van.
Ugyanakkor Te irtad le eloszor ezt a megoldast en csak gondoltam ra korabban.
Köszi hogy felhoztad. 
-
szili.tamas1
senior tag
Lehet kerni. Asszem 200 forint per ho. Viszont nem tudja a pvrt, es sd.
-
Soma01
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére

Amúgy a ZTE-n, gondolom a WiFi is ki van kapcsolva...
A leírt beállításokon kívül: miért raktad static IP-re? PPPoE kitörlés nem jó?
"LAN 192.168.1.1" A routered, gondolom más IP-n és más tartományban van. Mert ugyan abban a tartományban is lehetne. Pl. Saját router IP-je 192.168.1.2 és a DHCP-je oszt 192.168.1.10-től vagy 100-tólMost fel fog menni a 0,5 méteres UTP kábel ára?

-
ludsimon
veterán
Bocsi a duplázásért!
STB-t nem is lehet kérni? Milyen plusz összegbe kerül 2 db STB?
Azért egy megállítható adás nem lenne rossz tekintettel arra, hogy nincs okosTV-nk amiben van merevlemez. -
ludsimon
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
A telefon is lanon jön?

Ez most nekem új volt, azt gondoltam ezeknek még a hagyományos csati van a ZTE routeren és csakis azzal működik.Le vagyok maradva.

Ez zavart meg engem. A többi világos volt igazából, csak a telefon miatt kevertem a tegnap éjjel. Nem tudtam fejbe összerakni hogy gondoljátok, de így már minden érthető, ha lanra dugva megy a telefon.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Soma01
üzenetére
Nem, most jutottam oda.
ZTE H298N
- WAN static IP-re téve, 192.168.5.1
- NAT kikapcsolva
- LAN 192.168.1.1
- NAT kikapcsolva
- DHCP szerver kikapcsolva v4/v6-on isLAN1 <-> ZTE WAN összekötve
LAN2 <-> bejövő WAN
LAN3 <-> ROUTER
LAN4 üres
FXS <-> analóg telefonTP Link WDR3600
WAN szabvány PPPoE kapcsolattalUgyanitt eladó gigabites TL-SG1008D 8 portos switch.

-
szili.tamas1
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nyilvan ha nem lenne telefon nem is kellene a zalaegerszegi torna egyesulet. Trefat felreteve, a telefon az okoscsomag miatt van, kihasznaltsaga nulla. Ertsd: be sincs dugva. Es ez nem fer a fejembe, ha a sajat tplinkemnek ugyanaz a mac cime mint a ztenek, mi a rakert nem kapcsolodik pppoe-n. Mert nemkapcsolodik, ha lepippantom magam akkor sem.
-
Flashget
félisten
válasz
Flitter
üzenetére
Ezt a ZTE-t a digi valamiért favorizálja pedig szerintem egy ócska rakat sz@r.
Há vajon miért is? Biztos azért mert ez a legdrágább gigás, telefonos router.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
..és még valami amit nem írtál.
ZTE-ben a wifit is letíltani ha eleve van gigás wifis routerünk úgyis ledobálja a wifis eszközöket. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Gondolom itt csak akkor indul meg a kavarás, ha van telefon is.
Nekem is fent ONT-ba van kötve, és minden probléma nélkül megy a router.
Persze néha valamiért belassul az egész, akkor vagy egy kapcsolat bontás kell, vagy egy router reboot, és minden megy tovább.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
qqcqqc
üzenetére
Ahol lepcsohazi sviccsbe van kotve ott ok. Nekem nem ok, mert kulon ont-m van a lepcsohazi szekrenyben. Masik routerrel nem csatizik ppoera csak a ztevel...
Edit: mac adress klonozassal SEM.
Edit2: aki ehhez megfelelo technikai magyarazatot tud adni azt meghivom egy sorre. -
Flitter
tag
válasz
Soma01
üzenetére
Én értem,te hogy gondoltad ,jó is ha nem akarsz swichre költeni.

Épp ezért írtam a ZTE kikerülése.Bejövő Digi kábel ---> ZTE LAN port 1 majd a ZTE LAN port 2 ---> Saját router WAN portja. Mind e mellett a ZTE 3-as és a ZTE WAN portja össze lenne kábelezve.
Ez így nem jó nekem
Én így oldottam meg.
Swich 1 port, bejövő kábel
Swich 2 port Wan -ZTE(csak telefon)
Swich wan 3 port Router (internet)
ZTE-ben PPOE törölni
Saját routredeben PPOE beállítani és minden ok.
Összegzés: Ha a ZTE-n keresztül megy a neted sosem lesz 100% kos.
-
Soma01
veterán
válasz
Flitter
üzenetére
Úgy érzem az írásodból, hogy nem értetted meg amit írtam. Lehet én nem fogalmaztam pontosan.
A ZTE-t a feltevésem szerint, nem használnánk router-ként, csak ugyan úgy telefonra, mint amikor egy külön switch-et veszel. Arra gondoltam, hogy a ZTE-t switch-ként is használnánk. Annyira azért biztos nem rossz, hogy két LAN portja között ne tudja a gigabitet! Tehát a netet a saját router biztosítaná az én példámban is.Bejövő Digi kábel ---> ZTE LAN port 1 majd a ZTE LAN port 2 ---> Saját router WAN portja. Mind e mellett a ZTE 3-as és a ZTE WAN portja össze lenne kábelezve.
-
Flitter
tag
válasz
Soma01
üzenetére
Szerintem nem. Nem azért lett a swich kitalálva a ZTE-hez mert a ZTE jó,épp azért,hogy a ZTE meg legyen kerülve.
Hidd el kár ezen agyalni,hogy a ZTE megoldás lehet. A ZTE semmi más mint egy nyögvenyelős megoldás.Nem lesz jobb de még jobb se. Alapjaiban lekorlátozott router ami immel ámmal teljesít és akkor és úgy piszkál bele a digi amikor csak akar.
A telefon mehet a ZTE-ről a net meg a saját routerodról. 5000ft egy 5 portos Gbites swich.Ha, ezt ne vedd magadra,szopórollerzeni akarsz akkor használd a ZTE csodát,ha viszont rendesen netezni akkor egy swichet újítsatok be. Persze értem én ,nem mindenki tud 5000ftokat kiadni és keresi az olcsóbb megoldást helyben(ZTE) viszont elhiheted a ZTE-vel többet fogsz így dühöngeni még alap esetben is akárhogy állítgatod.
Ezt a ZTE-t a digi valamiért favorizálja pedig szerintem egy ócska rakat sz@r. Elején még nekem is szépen muzsikált ,míg a rendszeremet össze nem raktam,akkor estem pofára,bárhogy is configolom,mindig valamelyik eszköz vagy nem kapott portot vagy nem volt nyitva,vagy az 1000 res netemből lett 340,jó néha 400 as net.
Mióta beraktam a swichet érdekes ,semmi gondom .A ZTE csücsül valahol az asztal mögött,csak a telefon megy róla.A Net a swichen keresztül az én routeromba és nincs zárt port,nincs akadás és semmi gondom a sebességgel.
Egy szó mint száz,sz@rból nem lehet várat építeni.
-
Soma01
veterán
Azon gondolkodtam, hogy úgy működik-e ill. kiváltható-e a ZTE - Router - Switch trió ha a ZTE-ben kikapcsolja az ember a DHCP-t (és persze a tárcsázást is) és a ZTE egyik LAN portjába megy a bejövő Digi kábel, majd onnan a routerbe egy LAN porton és a ZTE másik LAN potja meg össze lenne kötve a saját WAN portjával?
Így nem kellene switch, a ZTE-ben lévőt használnánk fel. -
ludsimon
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
RF out nem az STB-n lesz?
A routeren lesz? Nem úgy látom, hogy ezen van olyan kimenet.Ha a ZTE egyik lan portját összekötöm a routerrel (switchbe kell állítani?), ami átmegy a másik szobába, arra a routerre mehet a telefon, STB, szgépek és működni fog?
Ebben a szobában meg marad a ZTE lan 2 és lan3-as portja a gépeknek illetve a koax kábel ami már bejön a szobámba.
-
kabelmania27
félisten
-
ludsimon
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
"optikai terminál azaz ont-be kell kötni a telefont és a router wan portját"
Részletesebben le tudnád nekem írni, hogy egy laikus is megértse?

Köszi!
Ez abban az esetben is működőképes, ha az STB nem nálam lesz és 1 db koax kábel és 1db LAN kábel jön be/megy ki a szobámból?
RF out nekem elég, de ha nem is megvalósítható akkor is le tudok mondani a TV-ről.
Az internet a lényeg, hogy ne legyen ki-be kapcsolgatva. -
ludsimon
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hogy érted? Akkor router mögé kerül a telefon, az úgy működni fog?
-
juliabrilke
veterán
Abban tudtok segíteni, hogy a telefont hogyan kell bekötni?
Mert készülék hiányában nem tudtuk kipróbálni, de sajnos nem megy.
1000Mbites netnél UTP kábel 8 szálán megy a net, koax kábelen a tv. Telefon min megy? -
TeeJay
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
nem a letöltés az igazán gáz hanem a feltöltés

pár fotót akartam átküldeni ismerősnek, 50-100megabájt méretű pakkok, UPC-vel egy évig tartott
DIGI-vel pár másodperc
-
TeeJay
félisten
próbáljátok ki 1-2hónap 100/50 után milyen a UPC 30/3 megabit
hétvégén szüleimnél voltam, 30/3-as net és azt hittem a hajamat kitépem a 100/50-es DIGI után
semmi sem úgy pörgött ahogy megszoktam, a feltöltés az valami hihetetlen lassúnak érződött
vicces hogy pár éve a 30megabites sebességtől mindenki a gatyájába csokizott most meg el sem tudnám képzelni hogy ilyen lassú csatlakozást használjak naponta
vajon milyen lehet 1000/100 után visszaváltani?

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor
üzenetére
Miért kellene átkapcsolni? Átrakja más IP tartományba, a routert, Dynamic IP-val vígan működik, vagy akár statikussal is. Mivel a switch-en keresztül a ZTE fog neki IP-t osztani.
Ha van opció DMZ-re, akkor még jobb.
Így ugyan úgy 1 eszköz lesz feljelentkezve a hálózatra.
A switchre kötött többi eszközt pedig intézi a ZTE. -
ludsimon
veterán
A pppoe felhasználónévvel és jelszóval egyszerre egy lehet jelen? Arra gondoltam, hogy két bejövő utp t kérek és kettővel bejelentkeztek, de gondolom ez totál hülyeség.
-
Flashget
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
1. ezt még maguk a digisek sem tudják megmondani soha
2. nem várják meg..fokozatosan ahogy lehet.3. téma összefoglalót olvastad? Abban le van írva milyen megoldások léteznek. A switch+saját routernél csak annyit felejtettek ki belőle, hogy a ZTE-ben a wifit is le kell tíltani.
Gigás routernek TL 1043ND V2, TL 3600 vagy Asust használnak itt többen is.
Gigás switchnek a TP-Link TL-SG1005D használok péntek óta teljesen jó. -
ludsimon
veterán
válasz
MDanny
üzenetére
Visszaolvastam közben, tényleg csak tavaszra várható, hogy elindítják itt a kerületben?

Másik kérdés:
Ha ilyen egyszerű az egész rendszer (kibérelni egy ingatlant és felhúzni pár ezer méter kábelt) akkor miért ilyen lassan megy a fejlesztés?
Hiszen több ügyfél = több bevétel. -
MDanny
senior tag
válasz
Renato1993
üzenetére
Igen, XVI. kerület. Akár ügyfélszolgálat is lehet, mert ez egy üzlethelyiségnek kiadott ingatlan. A valószínű az, hogy fejállomás és üfsz. Az önkormányzat oldaláról beszerezhetőek a dokumentumok, sajnos nincs fent minden fontos infó, de kiindulásnak jó. A vicc az, hogy már kb. két éves történet...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Digisek!
Hogy megy nektek az oldal? (Prohardver)
Nekem nagyon akadozik. Állítólag másik hálózatból jó.Speedtest OK:

-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
2-3 hónapja elkezdték (végreeee
) a kertváros(ok)ban kiépíteni a FTTH technológiát, konkrétabban a XVI.kerületben, Rákosszentmihályon, Béla utca, Pálya utca, Rákosi út.1.) Az internet hűségidő lejárt(T-Home), a TV.. 2 hét múlva jár le, lehet körülbelül saccolni mikor élesítik be és mikortól lehet előfizetni?
Már 2-3 hónapja behúzták, de még látom a környéken, hogy folyamatosan építik ki. Veres Péter út, stb stb.2.) Az egész kerületet először bekábelezik és utána egyszerre fogják elérhetővé tenni a szolgáltatást a kerületben?
Az gedvasok idő lesz, mert a 16.kerület nem egy 5. vagy 6. kerület.
Egyébként egy ilyen csomag gazdája leszek:
TV: Digi+
Internet: DigiNet 500
Digifon alap csomag.3.) Olyan routert tudtok ajánlani, ami a későbbi gigabitre való váltásnál se kell lecserélni és már A-s szabványú wifit tudja és lehetőleg külső antennás (ha nem 10+ ezerrel kerül többe, mert akkor inkább megoldom bridge móddal, bár lehet, hogy így is kelleni fog mert 3 téglafalon keresztül a telefon nem hiszem el fogja érni.
-
poli27
veterán
válasz
Renato1993
üzenetére
Gondolom a fejallomas epulete..
-
Flashget
félisten
Amennyiben így van és ip címeket váltasz és semmi változás, valamint mindent ellenőriztél, hogy nálad nem lehet hiba, menj el erre az oldalra végezd el a tesztet és kapott eredményt (amennyiben ilyen rossz mint amit linkeltél) küld el nekik mélben a hibabejelentős címükre és jelentsd be hibára.
-
MDanny
senior tag
válasz
Renato1993
üzenetére
Ma reggel a ködben mintha kirajzolódott volna egy "bekötés", méghozzá a Digi által már kb. egy éve kibérelt ingatlanba.

A hétvégén kihúztak egy kisebb utcába is kábelt, ahol azt mondták az első ütemben szerelők, hogy "majd oldalról be tudják kötni", valószínűleg mégsem, úgyhogy le kell venni a dobozt, amit múlt kedden raktak fel.

A lakótelepek közelében is megjelentek a nagy tekercsek a dobozkák alatt. Arra viszont kiváncsi leszek, hogy ahol nincs légvezeték oszlopon, oda hogyan lesz bekötve, mert nem hiszem, hogy fel fogják bontani a nem olyan régen készült járdát. Igaz, az önkormányzathoz beadott tervekben szerepel az adott utca, méterre megadott kábelhosszal.
Az ügyfélszolgálat azt mondja jelenleg, hogy a címemen FTTH hálózat kialakítása van folyamatban, hamarosan elérhetőek lesznek az ajánlataik. Személyes ügyfélszolgálaton tavaszi indulásról beszéltek.

-
wwenigma
Jómunkásember
Kinyomtatod, rágumizod egy téglára és behajintod az ablakjukon.

Lehet tulterhelt pillanatnyilag, lehet lopják a neted wifin. Passz. Garantált minimum alatti erteknel lehet panaszkodni, egyéb esetben jelezni hogy idonkent nincs meg. Mindig ilyen vagy épp kifogtad?
-
5hat7
tag
Erre mit tudtok mondani? 50-es csomag X. ker Harmat utcában (egy utcában a digi központtal).

-
allein
addikt
Jó estét. Régi 80/25 sávot megemelték már, van valakinek valami híre ezzel kapcsolatosan?

Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi hogy felhoztad. 

Elvileg emelik 200/50 re ha jól emlékszem